Forum » Izdelava spletišč » Objava VS (aspx) spletne strani na strežnik z MS Acess database- vprašanje
Objava VS (aspx) spletne strani na strežnik z MS Acess database- vprašanje
kovse ::
Pozdravljeni, pred kratkim sem naredim v visual studio spletno stran ki uporablja MS Access bazo. V samem Visual Studio stran deluje popolnoma brezhibno tudi uporaba baz.
Zakupil sem domeno ter gostovanje pri slohosting-u in sicer TOLE (WIN1).
Problem sedaj nastane da ko dam "Publish web site" v Visual studio ter naložim spletno stran preko FTP mi strani brez baz delujejo, ko pa odprem stran kjer kliče bazo pa se mi pojavi error.
V testiranju v Visual studiu sem da string za klicanje baze:
Zanima me kako morem dati connection string za strežnik. Namreč gledal sem da naj bi bil tale string taprav:
ampak nevem če lahko kličem bazo direktno po tem stringu ali moram še kaj urediti v "websitepanelu" od slohostinga da bo klicanje baze delalo.
Zanima me tudi kako točno vpisat tole \\serverName\shareName\, namreč ne znam definirat servername in sharename -sem prvič v teh vodah:).
Hvala lepa za odgovore!
Lp
Zakupil sem domeno ter gostovanje pri slohosting-u in sicer TOLE (WIN1).
Problem sedaj nastane da ko dam "Publish web site" v Visual studio ter naložim spletno stran preko FTP mi strani brez baz delujejo, ko pa odprem stran kjer kliče bazo pa se mi pojavi error.
V testiranju v Visual studiu sem da string za klicanje baze:
OleDbConnection conn = new OleDbConnection(@"Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\stran\baza\slike.mdb;");
Zanima me kako morem dati connection string za strežnik. Namreč gledal sem da naj bi bil tale string taprav:
Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=\\serverName\shareName\folder\myDatabase.mdb;
ampak nevem če lahko kličem bazo direktno po tem stringu ali moram še kaj urediti v "websitepanelu" od slohostinga da bo klicanje baze delalo.
Zanima me tudi kako točno vpisat tole \\serverName\shareName\, namreč ne znam definirat servername in sharename -sem prvič v teh vodah:).
Hvala lepa za odgovore!
Lp
FrEaKmAn ::
Uf, lahko le predlagam, da vprašaš to slohosting. Pomoje ti bodo še najbolje in najlažje pomagali...
samo glede na http://www.connectionstrings.com/access, rabiš malo več podatkov za dostop...
samo glede na http://www.connectionstrings.com/access, rabiš malo več podatkov za dostop...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SQL problemOddelek: Programiranje | 1713 (1331) | win64 |
» | problem v C#Oddelek: Programiranje | 1988 (1703) | dvojka |
» | [C#] Spremembe podatkov se ne shranijo v podatkovno bazoOddelek: Programiranje | 1631 (1222) | somebody16 |
» | OleDb in visual studio .netOddelek: Programiranje | 2311 (2090) | Kovalchuk |
» | c++ & database(access)Oddelek: Programiranje | 1505 (1361) | Seadoo |