» »

asus k52 JT -pomanjkljivosti in težave

asus k52 JT -pomanjkljivosti in težave

pazko ::

Pozdravljeni! Imam prenosnik asus k52 JT, ki pa ima 2 hudi nedopustni hibi. Ne morem zagnati operacijske siteme z USB hard driva. Tudi v biosu (ki je v primrjavi z mojim 7 let starim prenosnikom ibm zelo reven), ni moč pod boot options naštimati zagon z usb hard driva. velikokrat sem pravilno namestil operacijski sistem, pa se ob zagonu pojavi le utripajoča črtica, ki utripa v neskončnost. Pri ibm ni bilo takih težav, saj sem OS-e zlahka nameščal in zagnjal : Vsi so v trgovinah hvalili asuse, no temu očitno ni tako, saj takih osnovnih napak računalnik v letu 2011 ne bi smel imeti. Le na začetku ko pritisnem esc, se mi ob vsakem petem vžigu pojavi možnost zagona iz usb-ja vendar ko izberem to opcijo, se ne zgodi nič. klical sem na servis , pa so mi cinično odvrnili da moram narediti sekundarni disk bootable in da to ni njihov problem; no to sem naredil 100krat (npr. primarna partcija in boot zastavice pri linuxu, pa sevda ni pomagalo. Za nameček pa asus ni sposoben narediti lastnega backupa , razen tovarniške particije; če se ti windows zruši ga morš inštalirat s 5 CD-jev tovarniške verzije. Skratka živa katastrofa za tako ,,ugledno¨ firmo!!(Vnaprej hvala za predloge in rešitve; lp!
  • spremenilo: pazko ()

zee ::

Pred casom sem imel priliko namescat Linux na tak prenosnik in mi takisto za zivo glavo ni uspelo zagnati racunalnika iz USB kljuca. Tezavo sem "resil" tako, da sem spekel ISO na CD.

Zal.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

pazko ::

No tut jst nisem mogel neposredno inštalirat ubuntu na zunanje disk; zapisal sem ISO na dvd in inštaliral na sekundarni disk ter zagnal brez težav; tukaj pri asusu pa potem ne morem zagnati že pravilno inštaliranega OS!

Yolle ::

Kje pa ti ziviš, od leta 2009 se ne prilaga več medijev, nb ki imajo prednameščene sisteme. To je tvoj problem, tko kt podatki na hdd.
A boš tud wd jokal k ti bo disk crknil?
Yolle

hojnikb ::

Si probu updejtat bios ? Mogoč je kak bug v biosu..
#brezpodpisa

pazko ::

bios sem updejtu preko live update: če je kej blo za updejtat, v samem biosu pa tega ne znam (flash start??)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Monitor nima signala

Oddelek: Pomoč in nasveti
271282 (1020) MIHAc27
»

Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514037 (3203) MasterKiD
»

težave pri nameščanju windows 10 na ASUS-a (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
5611693 (10220) solatko
»

SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6518742 (980) Mare2
»

UEFI - kako ponovno namestiti windows 8

Oddelek: Pomoč in nasveti
3610515 (8029) krepki

Več podobnih tem