Forum » Operacijski sistemi » Kako se zbriše čudne dat. v win 98
Kako se zbriše čudne dat. v win 98
City ::
Iz nemških windowsov sem kopiral ene fajle na slovenske windowse, med temi fajli sta bile dve datoteki z nemškimi znaki in med prenosom sta se preimenovale v ||Źť-|в.ZIP in ĂĂŻÔÂ| , ker so bile prvotno na DEM operacijskem sistemu so se znaki na SLO windows pretvorili v znake, ki jih sistem ne podpira in zato datotek ne morem zbrisati. Računalnika z nemškimi windowsi nimam več, zato sem probal fajle preimenovat in zbrisat, pa ne dovoli, prav tako s spreminjanjem področnih nastavitev v DEM znake brisanje ne deluje in tudi ne v čistem dosu, prav tako cut fajlov na disketo ne dela. Je že kdo imel podoben primer, ki ga je rešil ali ima mogoče kdo kakšen predlog razen format c:/d:.
Thanx
Thanx
Spajky ::
Ustvari z notepadom nekje drugje fajle z istim imenom in končnico ter jih skopiraj tja kjer so v originalu, nato zaženi scandisk in bi jih lahko obrisal; če ne pomaga ponovi postopek in uporabi scandisk iz čistega dosa potem. Če še ne pomaga:
Naredi varnostno kopijo sistema in podatkov na rezervni bootable disk /da lahko zaženeš sistem z njega/ in sicer tako, da kloniraš-kopiraš particije z vsemi skritimi in sistemskimi fajli: komplet BackUp vendar NE Ghostanje! Nato s tega rezervnega diska zaženeš sistem in formatiraš particije na starem in potem enostavno restavriraš sistem in podatke! Pol ure dela in vse je kot prej...
Naredi varnostno kopijo sistema in podatkov na rezervni bootable disk /da lahko zaženeš sistem z njega/ in sicer tako, da kloniraš-kopiraš particije z vsemi skritimi in sistemskimi fajli: komplet BackUp vendar NE Ghostanje! Nato s tega rezervnega diska zaženeš sistem in formatiraš particije na starem in potem enostavno restavriraš sistem in podatke! Pol ure dela in vse je kot prej...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
City ::
Sem najprej probal samo s scandisk-om pa zadeva deluje fajlov ni več.
Hvala obema rešila sta me muk pri format c:
Hvala obema rešila sta me muk pri format c:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CMOS Checksum BadOddelek: Pomoč in nasveti | 1147 (975) | roni125 |
» | instaliranje windowsovOddelek: Pomoč in nasveti | 2011 (1849) | Cokolesnik |
» | kazaa(en file,ki ne morem nič....Oddelek: Pomoč in nasveti | 1370 (1038) | lalan |
» | Problemi z čarunalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 997 (866) | AngelOfDeath |
» | Kako formatirat disk in inštalirat win 95?Oddelek: Pomoč in nasveti | 998 (907) | Slide |