» »

Kako se zbriše čudne dat. v win 98

Kako se zbriše čudne dat. v win 98

City ::

Iz nemških windowsov sem kopiral ene fajle na slovenske windowse, med temi fajli sta bile dve datoteki z nemškimi znaki in med prenosom sta se preimenovale v ||Źť-|в.ZIP in ĂĂŻÔÂ| , ker so bile prvotno na DEM operacijskem sistemu so se znaki na SLO windows pretvorili v znake, ki jih sistem ne podpira in zato datotek ne morem zbrisati. Računalnika z nemškimi windowsi nimam več, zato sem probal fajle preimenovat in zbrisat, pa ne dovoli, prav tako s spreminjanjem področnih nastavitev v DEM znake brisanje ne deluje in tudi ne v čistem dosu, prav tako cut fajlov na disketo ne dela. Je že kdo imel podoben primer, ki ga je rešil ali ima mogoče kdo kakšen predlog razen format c:/d:.

Thanx

Spajky ::

Ustvari z notepadom nekje drugje fajle z istim imenom in končnico ter jih skopiraj tja kjer so v originalu, nato zaženi scandisk in bi jih lahko obrisal; če ne pomaga ponovi postopek in uporabi scandisk iz čistega dosa potem. Če še ne pomaga:

Naredi varnostno kopijo sistema in podatkov na rezervni bootable disk /da lahko zaženeš sistem z njega/ in sicer tako, da kloniraš-kopiraš particije z vsemi skritimi in sistemskimi fajli: komplet BackUp vendar NE Ghostanje! Nato s tega rezervnega diska zaženeš sistem in formatiraš particije na starem in potem enostavno restavriraš sistem in podatke! Pol ure dela in vse je kot prej...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Beernarrd ::

mislim, da bi moral samo scandisc zadoščati.

City ::

Sem najprej probal samo s scandisk-om pa zadeva deluje fajlov ni več.
Hvala obema rešila sta me muk pri format c: :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CMOS Checksum Bad

Oddelek: Pomoč in nasveti
121147 (975) roni125
»

instaliranje windowsov

142011 (1849) Cokolesnik
»

kazaa(en file,ki ne morem nič....

241370 (1038) lalan
»

Problemi z čarunalnikom

6997 (866) AngelOfDeath
»

Kako formatirat disk in inštalirat win 95?

12998 (907) Slide

Več podobnih tem