Forum » Pomoč in nasveti » Procesorji pri prenosnih računalnikih
Procesorji pri prenosnih računalnikih
Doctorslo ::
Zdravo.
Včasih je bilo tako, da ko je bil hitrejši procesor (v MHz ali GHz), boljši je bil.
No danes se odločam za nakup prenosnega računalnika in imam ta problem, da nevem kateri procesor je boljši.
Recimo nek AMD-jev procesor Dual Core je slabši po rangu če ga primerjam z nekim I3 enojedrnim procesorjem. In tudi I3 je dražji od tega AMD-ja. Zanima me zakaj je tako? Ali je res recimo I3 z 2.5 GHz boljši od AMD dual core 2.0 GHz?
Če jaz prav razumem je skupna hitrost amd-ja 4 GHz, I3-ja pa samo 2.5 GHz v tem primeru.
No v glavnem, zanima me, na kaj moram biti še pozoren pri procesorjih.
Hvala za odgovore že vnaprej.
Včasih je bilo tako, da ko je bil hitrejši procesor (v MHz ali GHz), boljši je bil.
No danes se odločam za nakup prenosnega računalnika in imam ta problem, da nevem kateri procesor je boljši.
Recimo nek AMD-jev procesor Dual Core je slabši po rangu če ga primerjam z nekim I3 enojedrnim procesorjem. In tudi I3 je dražji od tega AMD-ja. Zanima me zakaj je tako? Ali je res recimo I3 z 2.5 GHz boljši od AMD dual core 2.0 GHz?
Če jaz prav razumem je skupna hitrost amd-ja 4 GHz, I3-ja pa samo 2.5 GHz v tem primeru.
No v glavnem, zanima me, na kaj moram biti še pozoren pri procesorjih.
Hvala za odgovore že vnaprej.
opeter ::
i3 enojedrnik ne obstaja ... Če obstaja, pa prosim link.
Sicer pa, glede teh večjedrnikov. Gigaherce ne moreš ti kar seštevat. To enostavno ne deluje.
Recimo 2,5 GHz dvojedrnik je še vedno 2,5 GHz procesor, ni to 5 GHz-ni procesor.
Sicer pa, glede teh večjedrnikov. Gigaherce ne moreš ti kar seštevat. To enostavno ne deluje.
Recimo 2,5 GHz dvojedrnik je še vedno 2,5 GHz procesor, ni to 5 GHz-ni procesor.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
No ok, zgleda da res ne obstaja :D .. to sm samo tko na hitr napisov.
No če je tko, kaj pa je potem glavna prednost več jedernih procesorjev?
Ali pa recimo to: nekateri I5 imajo 2 jedra, tako kot I3 ... v čem je potem I5 boljši (razen mogoče v frekvenci)?
No če je tko, kaj pa je potem glavna prednost več jedernih procesorjev?
Ali pa recimo to: nekateri I5 imajo 2 jedra, tako kot I3 ... v čem je potem I5 boljši (razen mogoče v frekvenci)?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Doctorslo ()
Dr_M ::
i5 ima turbo, i3 pa ne.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
technolog ::
V bistvu je... Če so programi spisani z multithreadingom v mislih je to točno to. Lahko seštevaš frekvence jeder.
Hvala za link.
Sicer pa, sem si malo po youtube pogledov, in je prbližno tko, da je i5 za 30% hitrejši od i3, i7 pa je približno 50% hitrejši od i5 ... to samo tko okvirno..
Lp
Sicer pa, sem si malo po youtube pogledov, in je prbližno tko, da je i5 za 30% hitrejši od i3, i7 pa je približno 50% hitrejši od i5 ... to samo tko okvirno..
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadgradnja računalnika - drug procesor. Kaj priporočate?Oddelek: Strojna oprema | 3617 (2856) | klkkkkkkkkkk |
» | Kateri CPU? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11698 (10628) | klkkkkkkkkkk |
» | Gt220- A je res tko zanč za špile?Oddelek: Strojna oprema | 3398 (2337) | Bananovec |