Forum » Loža » Ali smo res toliko dobri?
Ali smo res toliko dobri?
Temo vidijo: vsi

Gregor P ::
The Player je izjavil:
...nimamo tradicije, da bi nas tujci lahko priznali, ker raje pijejo nek don perinjon, ker je Francoski, ker ima tradicijo. Če bi mi mel tradicijo kokr tujci bi tut naši izdelki šli za med.... kaj pa vem; sam rad pijem radensko in donat, cockto pa sem zaradi zdravja prenehal; še vedno so moje top sladice naša potica in prekmurska gibanica in menim, da je naš kraški pršut boljši do italijanskega in hrvaškega, pa tudi naše mleko pijem rajši od tujega ... za vina sicer nisem strokovnjak, ampak vidim da ga v tujini cenijo, kakor pač slišim vse pohvale "tujcev" (v bistvu domačinov) na slovenskih prireditvah v EU, kjer servirajo našo pijačo in jedačo

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

IceIceBaby ::
Treba it počas pa sprot, učit se iz napak, seveda pa met velik jajc da si upaš da uspeš.
Pri nas od "podjetnikov" pogosto slišim, da bodo investirali v matketing in brand recognition, samo morajo najprej veliko prodati, da bodo imeli denar :) Tisti, ki imajo jajca, da naredijo tako kot je prav (najprej marketing potem rezultati) so večinoma precej uspešni.

Gregor P ::
Kar se dobre reklame tiče, lahko k temu veliko prinesejo tudi kakšne akcije slovenskih medijev za mlada podjetja kot recimo Podjetniški sklad Radia Center
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.

The Player ::
kaj pa vem; sam rad pijem radensko in donat, cockto pa sem zaradi zdravja prenehal; še vedno so moje top sladice naša potica in prekmurska gibanica in menim, da je naš kraški pršut boljši do italijanskega in hrvaškega, pa tudi naše mleko pijem rajši od tujega ... za vina sicer nisem strokovnjak, ampak vidim da ga v tujini cenijo, kakor pač slišim vse pohvale "tujcev" (v bistvu domačinov) na slovenskih prireditvah v EU, kjer servirajo našo pijačo in jedačo![]()
Ti že piješ, koliko pa tujci vedo za naše izdelke je pa spet drugo vprašanje. Malo je izjem, ki so bile navdušene nad slovenskimi proizvodi, ker večina izvoza gre itak na balkan, edino Fructal vem, da je svetovno priznan. V Kanadi je eden izmed top 10 sokov in mu dajo veliko spoštovanja.
glede vina če si slišal nekaj let nazaj, je pa evropska unija zahtevala, da mora slovenija zmanjšat proizvodnjo vin. Le zakaj? Itak Francozi so opazl da prot nam nimajo možnosti in je pol dal EU tak ukrep, zdj a je do tega res prišlo ne vem, bi blo pa treba vina sigurno bolj promovirat tujcem.
Union pivo je v času Jugoslavije bilo na spisku ameriške vojske, da bi postalo pivo ameriške vojske, na žalost jim ni uspelo, saj bi morali izvoziti celoletno proizvodnjo poleg tega so američani nori na pločevinke, ki jih union takrat še ni imel.
glede mleka se pa sprijazni, da ni naše, ampak italjansko. Veliko blaga se v sloveniji izmenjuje, tako, da Italjani pijejo naše kakovostno mleko medtem ko mi pijemo tisto italjansko brozgo

pozabil sem omeniti še Lek, Krka, Sava, Elan, Peko, Planika, NES, Mura,... polno imen imam v glavi samo ko sproti pozabljam, na žalost so omenjena podjetja "propadla" (NEKATERA NE VSA), ker so jih ali kupil ali pa so jih slabo vodil
pa ko smo bli pri avtih prej, tut slovenija dela na nekem avtu Shyton al nek tazga, sam problem je ker čakajo nekoga ki bi sploh financiral projekt
pa Audi TT vsebuje umetne mase iz Yullona, kaj mislte na to

Pa niso sam podjetja važna, turizem igra ogromno vlogo v promociji dežele in dober način kako se predstaviti v najboljši luči
sam kdo bi to razumu, teoretično dežela z veliko možnostmi, praktično pa vse po vrst propada.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: The Player ()

jype ::
The Player> je pa evropska unija zahtevala, da mora slovenija zmanjšat proizvodnjo vin.
Žal mi je, ampak v nobeni pogodbi, ki smo jih do zdaj podpisali (večino sem prebral), ni pravne podlage za tako zahtevo. Lahko poveš kaj več o tem ali postrežeš s povezavo na karkoli temu podobnega?
The Player> pa Audi TT vsebuje umetne mase iz Yullona, kaj mislte na to
Yulona. Pa pomemben del nemške industrije jekla uporablja fenolne smole Fenolita (d.d., kemična tovarna pri Borovnici) za proizvodnjo kalupov za natančne odlitke, med drugim je tovarna konkurenčna zato, ker zmore pridelat zelo malo odpadkov na proizvedeno enoto koristnih snovi, za kar gre zasluga slovenskim kemijskim inženirjem, ki tam delajo (in so tovarno tudi postavili).
Žal mi je, ampak v nobeni pogodbi, ki smo jih do zdaj podpisali (večino sem prebral), ni pravne podlage za tako zahtevo. Lahko poveš kaj več o tem ali postrežeš s povezavo na karkoli temu podobnega?
The Player> pa Audi TT vsebuje umetne mase iz Yullona, kaj mislte na to
Yulona. Pa pomemben del nemške industrije jekla uporablja fenolne smole Fenolita (d.d., kemična tovarna pri Borovnici) za proizvodnjo kalupov za natančne odlitke, med drugim je tovarna konkurenčna zato, ker zmore pridelat zelo malo odpadkov na proizvedeno enoto koristnih snovi, za kar gre zasluga slovenskim kemijskim inženirjem, ki tam delajo (in so tovarno tudi postavili).

The Player ::
The Player> je pa evropska unija zahtevala, da mora slovenija zmanjšat proizvodnjo vin.
ravno v tem je problem, ker to so stare stvari, ki se jih ne najde kar tako, vem to da je blo to na poročilih, bom probavu najti, ker se pravspomnim, da je bla neka taka fora.
ja, za Yulona sm se zatipku

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | V Sloveniji zaradi visokih davkov težje doseči finančno neodvisnost (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19112 (15260) | gruntfürmich |
» | Spisek: Kaj je dobrega v tej državi. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20429 (16357) | technolog |
» | Ponudba in povpraševanje med delavci in delodajalci in prezivetje s 650 evri na mesec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 27049 (25642) | IceIceBaby |