» »

Android tv box

Android tv box

««
134 / 148
»»

Frenky ::

Jaz ne bi kupoval naprave brez L1.

polde66 ::

Beelink ima L1, Ugoos ima L3. Med tema dvema ni nobene razlike. HBO go dela povsod enako, youtube tv dela povsod v 4k, Netflix pa dela povsod samo 480p ajde mogoče kaka zadeva 720p. Na oba lahko inštaliram google assistent in uporabljam govorno izbiro, inštaliram google home. Povsod deluje google play store, za pretočnost lahko uporabljam Airplay ali miracast. Kaj je smiselnost L1?
polde

XS!D3 ::

polde66 je izjavil:

Še enkrat Eon tv deluje povsod. Tudi na navadnem androidu. S tem da je eon tv plačljiv (razen če ga nisi dobil zraven v kakšni akcii ali dražjem paketu). lahko pametuješ po mili volji ampak tako je. O tem je bilo govora. Kaj zmore android tv in kaj navaden android je pa že dovolj napisano pa se mi ne da več.
Verjetno me hoče prepričati da je eon tv edino za android tv škatlo. Tak kot edini licenčni. Brez veze.

Kot prvo to NI RES! Dela tudi na nekaterih škatlah, ki imajo navaden Android, NE PA POVSOD, kot ti trdiš. Če bi bilo to res, bi bilo čisto vseeno, kaj se vzame, pa temu ni tako. Draugače je mobilni EON plačljiv, samo omejitev za število naprav enega in drugega tipa je različno (običajno 1 ali 2 SmartTV appa in 3-6 mobilnih).

Edino kar sem napisal je, da je URADNO EON TV app (od teh pač poleg Samsung Tizen in LG WebOS o katerih ni bilo govora) na voljo samo za Android TV naprave. Tam ga najdeš tudi v storeu in zadeva preverjeno deluje. Sem pa tudi potrdil, da lahko TV app sideloadaš na boxe z navadnim Androidom (kjer je sicer na voljo mobilni app) ampak ti nihče ne garantira delovanja. Nič drugega. Ti si začel s tem, da nekaj zavajajo, ker imajo naveden samo Shield, ki je pač edini od teh uradno podprt in ti garantirajo delovanje. Ne vem, kaj je tu zavajujočega. Nikjer ne piše, da ne drugih ne dela. Samo, da ti ne garantirajo da dela. Pa lahko bluziš dalje karkoli hočeš.

Big_Al je izjavil:

Pa saj kdo še verjame tem horror zgodbicam na MI BOX-s...

Po raznih kalvarijah s kitajci (sem že napisal katere sem imel) imamo zdaj 2x MI BOX-S. Izjaviti da EON ne deluje najbolje... EON DELA BP na tem box-u. En box uporablja totalni tehno laik 99% časa za EON TV v kombinaciji z FLY-MOUSE-om. Uptime je mesece in mesece dela brez težav.

Drugi se uporablja malo širše - EON, KODI, VLC, YouTube, ACE stream, IPcamera, Twitch... v kombinaciji z BT slušalkami ter BT miško, občasno tudi LOGITECH K400.

DELA VSE! ne vem kako dela na SHIELD-u, ker ga nisem imel, ampak v primerjavi s kitajci ki sem jih imel prej, dela bolj stabilno in hitro.

Če pa imate težave, dajte probat FW upgrade in tovarniške nastavitve - čeprav meni dela out of the box.


Noben poseben horror story, čeprav so imeli v preteklosti kar nekaj težav. Ampak za EON TV app je bila na MiBoxu enostavno zanič slika, nazadnje, ko sem ga uporabljal. Ga imam pa še vedno nekje v omari in lahko probam, če se je kaj spremenilo.

polde66 ::

Ti mi kar povej na karteri škatli ne dela. Ja in je res čisto vseeno kaj se vzame če govorimo o android boxih. Ravno v tem je poanta za eon in eon tv. V bistvu imaš pa prav kar se navadnega eona tiče, biti moraš telemachov vsaj naročnik da ga lahko koristiš in res je to se plača. In tudi na Mi box bi si lahko inštaliral navaden eon pa bi delal. To o zavajujočem dejstvu si si enostavno narobe razložil Ne trdim da oni zavajajo ampak uporabnik dobi tak občutek, da je shild edina taka naprava, ki zadevo predvaja. Lej če si narobe razlagaš tvoj problem.
polde

SL4FKO ::

Na Fire TV Sticku 4K ne dela. Res je, da ni goli android ampak predelana Amazon verzija, a vseeno... Še vedno iščem verzijo, da bi jo lahko sideloadal na Fire TV Stick.

Kodrnusa ::

Hbo meni na f2x al kaj je ze ne dela v dobri resuluciji (po mojem 480p prek ethernet kabla). Kodi dela super, t2togo dela ok ampak moram delati z misko. Netflix, raje ne uporabljam ker je slaba resolucija. Na drugi televiziji kjer imam android gor, mi je lazje upravljati t2togo, ker ga zalaufam na telefonu in potem prek vgrajenega cromcasta gledam na tvju. Netflix dela 4k,HBO dela super(prek ethernet kabla @polde), kodi dela solidno. Box nima cromcasta zal. Za mene v prihodnosti pride v upoštev samo tv z androidom. Je pa box za 45€ solidna resitev.. ni pa popolna...

polde66 ::

Hbo go ima cako da dela na WIFI, A95X F2 ima en mali problemček z dostopom originalnega daljinca v menije aplikacij zato je fajn uporabljat dodatni wifi daljinec. Dodatni wifi daljinec "zahteva" tudi HBO go aplikacija, ko je nameščena, ravnokar preverjeno na mojem A95X F2 (zadnja varianta z google play stora, ki dela na wifi) Namesto chromecasta uporabi Airscreen, deluje preverjeno. Boxa brez pomanjkljivosti pa žal ni. Zopet je na strani uporabnika kaj od boxa pričakuje. Namesto dodatnega daljinca bi lahko tudi uporabil aplikacijo Cast play for tv in upravljal z telefonom. Cast play in še ena sta že nameščeni na boxu.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

polde66 ::

Tv z androidom je sicer fajn ampak je aktualnost aplikacij odvisna od suporta firme za določen izdelek. Recimo moj Philips letnik 2015 že kakšo leto in pol ne dobiva več suporta. Nameščen je android 5 z švoh ramom in malo prostora. V tistih časih je bil čisto soliden izdelek. Glede na to da ima certifikat in vse kar spada zraven bi lahko netflix predvajal v 4k kvaliteti seveda če bi moj TV bil 4k.
TV z androidom ima torej svoje prednosti in tudi slabosti. Slabost kot sem že omenil je prenehanje podpore izdelku, zastaranje strojne in programske opreme ampak na koncu še vedno deluje lahko kot ekran. Razlika med tv z androidom ali brez je vedno v ceni zelo dobrega predvajalnika. Moja izkušnja je taka, da rajši kupim tv brez androida in v času 4 ali 5 let zamenjam box, je ceneje kot v teh letih menjava TV-ja. Seveda pa si nismo vsi enaki in nimamo enakega gledanja na te zadeve niti nimamo enakega finančnega stanja niti potreb.
polde

jedateruk ::

Chromecast ni dosti cenejši kot xiaomi mi box s, razlika v funkciji je pa velika. Zato me zanima, če kdo pozna kakšno cenejšo in nič slabšo alternativo za chromecast 3. Ni treba omenjati: "Nabavi si chromecast 1" :)

Zgodovina sprememb…

Frenky ::

Roku express?

polde66 je izjavil:

Beelink ima L1, Ugoos ima L3. Med tema dvema ni nobene razlike. HBO go dela povsod enako, youtube tv dela povsod v 4k, Netflix pa dela povsod samo 480p ajde mogoče kaka zadeva 720p. Na oba lahko inštaliram google assistent in uporabljam govorno izbiro, inštaliram google home. Povsod deluje google play store, za pretočnost lahko uporabljam Airplay ali miracast. Kaj je smiselnost L1?

To se sedaj ze malo norca delas, a ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Frenky ()

OK.d ::

polde66 je izjavil:

Beelink ima L1, Ugoos ima L3. Med tema dvema ni nobene razlike. HBO go dela povsod enako, youtube tv dela povsod v 4k, Netflix pa dela povsod samo 480p ajde mogoče kaka zadeva 720p. Na oba lahko inštaliram google assistent in uporabljam govorno izbiro, inštaliram google home. Povsod deluje google play store, za pretočnost lahko uporabljam Airplay ali miracast. Kaj je smiselnost L1?

Ko boš naredil takšen print screen na Google Home apk. in da bodo gor zaznana Beelink, Ugos, ..ipd., šele potem boš lahko govoril in zavajal ljudi s tvojimi allmighty kitajčki;)
https://imgur.com/DwNNAiv
LPOK.d

polde66 ::

Huh zdej ste me pa razkrinkal:)):)) Nimam pojma o čem bluzim:D
polde

damirj79 ::

A dela vsem Airscreen na teh kitajčkih? Ker meni namreč ne dela, se zažene, ampak cast fukncija na napravah ne najde tv boxa (če kaj pomaga gre za tanix tx3 (z 9503X3)) in medtem castanje na Mibox deluje perfektno in BP.

PS: ker se toliko prerekate o teh licenčnih TV boxih, Mibox je luč sveta ugleda več kot 4 leta nazaj in je že zdavnaj zastarel. Mi box S je tudi star že dve leti (ki vsebuje mimogrede enak čipset kot prva verzija), zato jaz nikoli nisem ravno pričakoval takšno tekoče delovanje dan danes. Pa večinoma še vedno vse deluje BP, no Kodi je bolj počasen, ampak dela. Zanimivo pa da Kod tudi na 905X3 ni nekaj pretirano hitrejši, tako na uč mogoče kakih 10%, npr predvanjanje izbranega filma je vedno dolg proces, traja kake pol minute od pritiska play tipke do tega da se začne neki premikat in začne iskanje sourcev, pa tudi potem iz seznama linkov ko izberem željenega se lahko par 10s ne zgodi nič. Stremio, MorphTV in ostali programi delujejo na obeh enako tekoče. Imeti na izbiro samo Shield in Mibox je pa tudi smotano.

Badwolff ::

A kdo spremlja kaj napovedi, kaj bo prišlo ven do konca leta?

OK.d ::

Google chromecast ultra 2 z daljinskim upravljalnikom.
LPOK.d

polde66 ::

https://ibb.co/482Ddzx
na google home se ne spoznam in nimam niti naprav da bi uporabljal in ne interesa. Govril sem da se ga lahko inštalira inštalira. Ne ali bo to za splošno občestvo dovolj ali ne.
Razilk med L1 in L3 @Frenky pa v primerih ki sem jih naštel zgoraj res ne vidim.
polde

damirj79 ::

Med L1 in L3 je razlika če uporabljaš kakšno od stream aplikacij HBO, Netflix, Amazon itd.. morda tudi v TV aplikacijah teh naših internet ponudnikov, T2. Telemach itd.. kjer so nekateri kanali DRM zaščiteni, sklepam če imajo samo L3 potem teh kanalov ne kaže oziroma je nizka resolucija, naj pove kdo drug, amapk tako nekako se piše na T-2 forumu npr. Če tega ne uporabljaš, potem razlik ni.

polde66 ::

Hbo go dela na obeh enako sprobano na mnogih nizkocenovnih kitajskih "jajčkih" in višjecenovnih kitajskih "jajčkih". Netflix je pa zgodba zase kjer ne bo delalo v 4K niti v L1, če ne bo konkretne licence. Torej ti ne pomaga samo L1 za gledanje netflixa. Aplikacije kot so tvin in T-2TV2go ni nobene razlike. L1 podpira sicer chromecast a ga na Beelinku ni. Je pa na poceni Mecool KM9 pro classic, kjer pa kljub licenciranju in L1 ne deluje 4k netflix, pa še problem je z Hbo go. Tako, da kake konkretne koristi od L1 nasprot L3 ni. Pa če že kdo poda mnenje naj ga še utemelji ne samo nekaj negirat in se čudit na splošno. To lahko počne vsak bumbar, če pa kdo želi tukajšnji skupnosti doprinest kaj več pa na dan z informacijami. Pametnjakovičev mam že med politiki dovolj.
polde

damirj79 ::

Hm, ne vem, naj ne bi, HBOGO na telefonu kjer imam samo L3 dela zaqrac. Na drugem kjer je L1 pa je OK kvaliteta. Bom poskušal pa še na tv boxu, kjer po pravici nisem niti hotel glede na nespodbudno delovanje na telefonu.

Ales ::

Imam Mecool KM9PRO Classic in ne opazim kak problem z HBO GO. Meni preko LAN povezave dela brez težav. EON seveda tudi.

Netflixa ne uporabljam amapak vem, da kljub L1 stream na tem boxu ne dela v višjih resolucijah, to je splošno znano...

Glavni problem tega boxa je IMHO katastrofalen WI-FI. Kdor ga ne misli povezat s kablom, naj ga ne kupuje. Sicer pa super box, stabilen in odziven.

damirj79 ::

Ta ima itak widevine L1.

polde66 ::

Na mecool KM9 pro classic sem inštaliral eu.hbogo.5.9.0-161.apk tole verzijo, zaradi slabega wifija. Verzija eu.hbogo.android.1912050031 se je sicer inštalirala vendar v samih programih ni bila vidna in jo ni bilo mogoče zagnati. Ta zadnja verzija je dostopna na google play storu. Je na playu tudi novejša verzija, katere nisem sprobal na mecoolu, ker mi trenutno ni box dosegljiv ga ima hči na drugi lokaciji. @Aleš ali si verzijo snel iz google play stora ?
Prav kar sem naložil hbo go še na Tanix tx9s L3 dela enako kot na beelinku z L1.
polde

Ales ::

Te aplikacije so direktno iz Google Play, tudi posodabljajo se same. Trenutno:

eu.hbogo.androidtv.production 5.11.6
com.ug.eon.android.tv 3.4.4

Za aplikacije, ki niso za Android TV iz Google Play, uporabljam Sideload Launcher in F-Droid ter Aurora Store. Slednjo sem nastavil tako, da se predstavlja kot navadna Android naprava (in ne Android TV).

S to kombinacijo imam torej dostop do vseh Android TV in Android aplikacij iz Play Store ter vseh iz F-Droid, pa vse se samo posodablja.

Kdor ne bi hotel sploh biti prijavljen v Play Store bi lahko Aurora Store ročno prestavljal med Android TV in Android aplikacijami, pa bi šlo isto.

polde66 ::

zadnja verzija ki špila samo na WIFI je 5.9.2 z 11.5.2020, tud jaz Aurora. edino prestavljanja pa še nisem sprobal.
polde

shadeX ::

Ne bom bral vse za nazaj, zanima me "best buy" Android TV Box, ki podpira Google Play.

Gledam na Mimovrste, imajo samo Xiaomi Mi TV Box S. Je tole vredu zadeva?

Ales ::

Google Play podpirajo praktično vsi. Preberi vsaj par strani za nazaj, pa se vrni, ali pa kupi na slepo.

Badwolff ::

shadeX je izjavil:

Ne bom bral vse za nazaj, zanima me "best buy" Android TV Box, ki podpira Google Play.

Gledam na Mimovrste, imajo samo Xiaomi Mi TV Box S. Je tole vredu zadeva?


all around kr ok

OK.d ::

shadeX je izjavil:

Ne bom bral vse za nazaj, zanima me "best buy" Android TV Box, ki podpira Google Play.

Gledam na Mimovrste, imajo samo Xiaomi Mi TV Box S. Je tole vredu zadeva?

Bestbuy je še vedno Nvidia Shield;)
https://www.omnicoreagency.com/best-and...
LPOK.d

shadeX ::

Potreboval bi tudi GameController (MFI), ki se lahko poveže na to zadevo.

Ta je Xboxov - predvidevam da bo ok?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Phantom20 ::

SL4FKO je izjavil:

Na Fire TV Sticku 4K ne dela. Res je, da ni goli android ampak predelana Amazon verzija, a vseeno... Še vedno iščem verzijo, da bi jo lahko sideloadal na Fire TV Stick.


Potemtakem delas nekaj narobe, jaz ze dolg cas laufam EON na Firestisku 4K in dela cist odlicno, sem tudi pred casom v drugi temi o EON-u pisal da dela in katera verzija mi dela.
Pravzaprav za vse kar uporabljam (Netflix, Amazon Prime Video, Kodi, PLEX, EON) dela Firestick vec kot odlicno! Nabavil sem ga v akciji za 29€ in po mojem mnenju za tak denar nima konkurence...

easyrider3 ::

Večina pravijo da je FIRE STICK TV 4K boljši kakor XIAOMI MI BIX S 4K pa res to drži saj gledam v tem cenovnem rangu neko Android škatlico katera bo predvajala T-2 za kaj drugega se ne bo uporabljalo.Vem da tudi predlagajo Nvidia Shield smao ne rabim kaj takega in tudi predrago je.

radmannsdorf ::

Jaz imam T-2 app na dveh Mi Box S-ih. Pa še tretji je v nabavi. Kupim, če kdo prodaja Mi Box S. :)

easyrider3 ::

radmannsdorf je izjavil:

Jaz imam T-2 app na dveh Mi Box S-ih. Pa še tretji je v nabavi. Kupim, če kdo prodaja Mi Box S. :)


Kako ti deluje T-2 aplikacija na teh boxih se kaj zatika ali deluje brez problemov

radmannsdorf ::

Nič ne zatika, dela tako kot mora. Moraš pa imeti hitrost neta vsaj 20Mbps.

Blumper ::

Hej.sem se preselil, če hočem tv morem kupit kartico za odkodirat programe, stane pa 5e mesečno.
Raje kupim box in si naložim tvin? Kasneje pa še kodi itd...?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blumper ()

radmannsdorf ::

O čem hudiča govoriš?! Ne vem zakaj bi kupoval mobi kartico, če si se preselil v Južno Ameriko?
PS: Blebetam kar nekaj v tri dni, kot ti.

Zgodovina sprememb…

Blumper ::

Eh, samo štekat nočeš.
Na naročnini(kabelska) sta že dve televiziji, torej morem kupit tretjo kartico za v televizijo(5€ mesečno) če hočem gledat kanale, ki so v paketu.
Zanima me, če je dosti boljša opcija z tv boxok v smislu, da si odprem še več kanalov(mogoče je kakšen zanimiv).

stara mama ::

Ne boš si odprl nič več kanalov, kot jih imaš v paketu.
App ti omogoča samo, da gledaš TV preko androida, kot bi ga gledal na telefonu. Upošteva se kot ena dodatna naprava (ponavadi jih imaš omogočenih 5?)

polde66 ::

Box je dobra rešitev za Tvin. Poleg tvina omogoča tudi druge aplikacije in je prenosljiv. Potrebuješ samo internet.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

Jasmin2 ::

Zdravo vsem. Ker so na T2 ukinili SportKlub programe, si moram kupiti neko zadevo za gledanje plačljivega IPTV-ja, kjer imajo 1000 programov ali pa Kodi-ja. Bilo bi pa koristno tudi T-2 aplikacijo imeti gor, da ne plačujem vsak mesec še njihove škatle. Želel bi si tudi snemanja vsebine, lahko v notranji pomnilnik ali pa še bolje na usb ali zunanji trdi disk. Priporočeno je tudi, da ima poleg wifi-ja tudi ethernet, ampak ni nujno. Ali je bolje imeti Android tv napravo ali pač navadno android napravo?
Se opravičujem, sem bral vašo razpravo, ampak me je totalno zmedlo vse skupaj, ker sem totalni laik ?

Scorpy84 ::

Sport klub je samo zacasno ukinjen.

Jasmin2 ::

Sej, bistvo je, da se počasi prešaltam s predragih t2 programskih paketov, kjer niti ne moreš prenesti posnete vsebine na računalnik.

vres.ales ::

stara mama je izjavil:

Ne boš si odprl nič več kanalov, kot jih imaš v paketu.
App ti omogoča samo, da gledaš TV preko androida, kot bi ga gledal na telefonu. Upošteva se kot ena dodatna naprava (ponavadi jih imaš omogočenih 5?)


Kupiš andorid box in s tem ne rabi plačevati še za kartico za odklep in dodatno naročnino za dodatni tv sprejemnik. Ker je brezplačni dostop za 5 android naprav, lahko preko android boxa in aplikacije gleda ''brezplačno''
Ko bo TV hin pa kupiš kar android tv :)

Zgodovina sprememb…

Frenky ::

Jasmin2 je izjavil:

Sej, bistvo je, da se počasi prešaltam s predragih t2 programskih paketov, kjer niti ne moreš prenesti posnete vsebine na računalnik.

Tega ti noben operater ne omogoča. T2 tudi nima dragih paketov napram ostalim. V bistvu so vsi operaterji s trojčki dokaj blizu cenovn. Edino A1 je sedaj cenejši. Ti zdaj tukaj verjetno pišeš o piratiziranju.

Scorpy84 ::

Za 5 evrov, jaz nebi kompliciral. Prvic tvin, ima prevec kompresije, pa se slika ni tekoca, ker namenoma "izpustijo" stevilo slik na sekundo, da manj podatkov porabi. Ce gledas sport, precej opazno. Ce imas eon, lahko izbiras pri nastavljanju kodiranja in tudi kakovost, pa tudi slika je veliko bolj tekoca, kot pri telekomu. Tvin je se uprasanje, koliko bojo podpirali. Odkar je neo, pri meni vsaj enkrat letno na tvinu prihaja do napak, da ne zagrabi programe in sledi pisanje tehnicni sluzbi, kjer sicer uredijo ampak te silijo k uporabi neo.

Frenky ::

Če komu prav pride, pa morda ni še opazil... za Android TV je na voljo RTV SLO 4D aplikacija. Sicer ima še oznako beta, ampak ne opazim kakšnih težav pri delovanju. V živo lahko spremljate vse 3 kanale, MB, KP in MMC, ter vse nacionalne radijske postaje.

OK.d ::

In kje jo imaš?
LPOK.d

Frenky ::

V trgovini je na voljo za download. Če iščeš RTV jo meni takoj najde.

OK.d ::

Btw, to je aplikacija za navadni telefon/tablica android in ne za TV.
LPOK.d

Frenky ::

To je aplikacija za Android TV. Ne za telefon ali tablico. Tako kot sem napisal:)
««
134 / 148
»»