» »

Android tv box

Android tv box

««
115 / 148
»»

radmannsdorf ::

mat xxl je izjavil:

NejcSSD je izjavil:

Vglavnem skret tale EON box ker še Netflixa nima. Raje Mi Box S pa gor EON app ali pa karkoli drugega.



Pa daj nehi z tem podn Mi Boxom osirati, tudi kabelske mreže nima povsem neuporabno, za ta denar dobiš veliko boljši box !

Daj nehej no, Mi box s ima wifi ac in leti kot sneta skira. Meni na dveh lokacijah dva Mi boxa S letita vsak po 65/20. Ni dovolj?

Tole je pri meni na "50/10" liniji.

NejcSSD ::

@mat xxl
Za ethernet imaš hub z usbji in ethernetom :) Drugje to imaš nimaš pa HD Netflixa recimo
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

e-marko ::

Ta Mi Box S ponekod zelo hvalijo, drugje pa spet čisto popljuvajo. Sedaj pa spet ne vem...

Recimo tukaj.

Lp
...somebody, somewhere...

mat xxl ::

Stara zasnova, hvalijo samo tisti, ki imajo, ostali pa lahko za tak denar dobite boljše stvari, kjer vse to dela tudi HD Netflix !

Se pa ne mislim prepucavati, kupite, kar želite ...... vi boste to potem imeli ;)

NejcSSD ::

mat, jaz sem samo primerjal z EON boxom, nič drugega. Vem da so drugi bolj zmogljivi.

LP :)
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

offline55 ::

Če kdo rabi mi box s, sem ga pripravljen prodati. Star 5 mesecev. Več info na ZS.

Uporabljam youtube, twitch, eon, vlc in brskalnik. Osebno nisem najbolj zadovoljen z njim:
1.) potrebuje dobro in stabilno povezavo. Idealno wifi router bi moral biti v istem prostoru ali za 1 steno vstran. Vse kar je bolj oddaljeno je problem.
2.) na verziji Android TV 8.1 ni mogoče naložiti klasičnih android aplikacij. Samo aplikacije, ki so namenjene za Android TV. Ni mogoče preko ADB, ni mogoče če se preko brskalnika prijaviš v google play in bi želel ročno dodati aplikacijo na napravo.
3.) youtube app za android TV nima možnosti izbire hitrosti predvajanja. Ker to opcijo največ uporabljam,... Če bi pred nakupom vedel za ta minus, ga sploh ne bi kupil.
4.) ni pametnega brskalnika na izbiro. Ni chroma, firefoxa. Puffin browser je ok, ampak ni to to.
5.) nerodno upravljanje z daljincem.
6.) na splošno so vse te aplikacije, ki jih uporabljam nerodne za uporabo. Manjka precej opcij, ki jih imajo aplikacije za telefone/tablice.

Plus: cast deluje odlično in voice recognition tudi deluje ok, če je vmesnik nastavljen na angleško.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: offline55 ()

damirj79 ::

Stvar okusa torej. tocka 2. Drzi samo na en cetrt. Sideloadas lahko naceloma vse android aplikacije, ni pa receno da vse vidis v launcherju. Za tiste ki jih ni, uporabis drug laucher ali pa gres v seznam namescenih appov. Tako da to ne drzi v celoti, je kvecjemu obratno na android sploh ne mores namestit androidtv appov. So pa dolocene aplikacije spisaane za oba tipa in jih avtor pac ni naredil z namenom, kot nekateri zelite. Tako pac je.

Tocka 4. Kr neki no. Tocka 5 isto.

Tocka 1. Sedim zdajle en hodnik pa dve sobi stran in lovi wifi ac pravkar testirano z iperfom 150mbps. Kar je vec kot zmore 100mbps lan prikljucek.ok res sem malo lovil idealno pozicijo, ce nisem in sem kar zbasal nekam je vedno vec kot polovico te hitrosti.

Tocka 3. Kaj? Stisnes ok, gres na trak in premikas levo-desno kolkr se ti zljubi. Ne vem niti ce sem v kaki drugi app videl to kar ti pises. Ce je, jo sideloadas.

mat xxl je izjavil:

Stara zasnova, hvalijo samo tisti, ki imajo, ostali pa lahko za tak denar dobite boljše stvari, kjer vse to dela tudi HD Netflix !

Se pa ne mislim prepucavati, kupite, kar želite ...... vi boste to potem imeli ;)


Nativno sigurno ni Netflix v Hd kaj sele uhd. Preko Kodi si pa obsojen da bo nekoc nehalo delat in bos iskal drugo finto. Ce ti je to ok, potem imas pac prav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: damirj79 ()

polde66 ::

@damirj79 spet bluziš na pamet. Na vseh androidih imam nameščene android tv aplikacije. Puffin tv, Youtube tv, Apotide Tv. Dej mal se skulirej pa probej kako stvar ne pa bluzit na pamet. Kake idiotizme pišeš, pa ko bi se vsaj prej pozanimal. Ne razumem a misliš, da tukaj ni nobenega ki to ne bo preveril?
polde

polde66 ::

Tudi netflix iz aptoide tv aplikacije. In delujejo z priloženim daljincem ravno tako kot na atv boxu.
polde

damirj79 ::

Prenehaj ze s tem. Kateri je ta netflix na aptoide? Sem nasel originalno, ampak vec od sd kvalitete ne gre. In kup modificiranih, ki pa nimajo veze z netflixom.

polde66 ::

Preber se še enkrat, si napisal da ne delajo apk-ji.. ampak delajo. Sedaj trdiš, da delajo v sd. Kdo je tu nor? Veze ima samo z licenco. Če imaš mi box zaradi netfliksa ga imej. Jaz ogromno uporabljam kodi, kodi builde, free iptv s kodija gledam serije, filme..... In ko bo umrl če bo kdaj, bo zraslo 5 novih aplikacij. Pa debato na to temo smo že 10x načeli, pa ti dokazali a se ne daš. Pa se spet vprašam kdo je tu nor?
Ma ne vem a si plačan za xiomijev Mi box da te vsaka kritika tega aparata vrže iz tira al kaj. Tudi če so modificirani apk-ji, pa niso in predvajajo netflix vsebino, ko se vpišeš z geslom in uporabniškim imenom in deluje. Spet ne razumem kaj ti ni jasno.
Ti prenehaj z neargumentiranimi trditvami pa boš imel mir.


" Tocka 4. Kr neki no. Tocka 5 isto." res hudi argumenti:))
polde

damirj79 ::

Tebe malo daje pozen jesenski cas in nocna ura. Skuliraj se. Napisal sem, citiram " Nativno sigurno ni Netflix v Hd kaj sele uhd." Tudi hack ki je bil ne nekaj nazaj ne deluje vec. Morda je zdaj kak nov. hvala bogu za addon v kodi, sem nazadnje bral, da je ze spet limitiran na nekih napravah. in napisal sem ze prej, da zelo veliko stvari delujejo brez kaj stelat in hekat. kar za razliko od teh kitajskih boxićev ne drzi ravno, kar sam veckrat poudarjas. saj ni treba skocit vsakic, ko nekdo poudari razliko med "dela out-of-the-box" in "dela, ce bo nekdo nekaj shekal". Je razlika, ne? Fajn je brat, ne. Ampak se boljse je pa to tudi razumet. peace.

damirj79 ::

polde66 je izjavil:


" Tocka 4. Kr neki no. Tocka 5 isto." res hudi argumenti:))


Ma glej no cebelico, to isto sem sam pomislil, ko sem prebral avtorjeve argumente.

polde66 ::

Če kupiš računalnik, (bom dal samo za primerjavo) boš nanj inštaliral kodeke, office, javo, antivirusni program, malwere, kak vpn, aimp, iskalnik drug kot ti je dan, kak program za video obdelavo kako drugo zadevo s katero se ukvarjaš in verjetno ne boš jokal kakšen ameriški jajc je PC z windowsi ker nima nič out of the box. Na uporabnikovi strani je, da si naloži ali free ali plačljve programe za svoje delo. Enako je z telefonom, ki ga dobiš ti verjetno pri operaterju jaz ga pa naročim iz kitajske.. Nič ni out of the box. In če mene vprašaš je malce mimo pričakovati, da bo kitajček uganil kaj je tebi in, ter naložil točno to. Zato pa ima vsaka platforma prostor, zato obstajajo google play, aptoide in apkpure trgovine, da si zadeve prilagodiš po tvojih potrebah in željah.
Meni se zdi človek, ki pričakuje, da bo delovalo vse iz škatle ko dobi malce nerealen, len ali pa brez domišlije. In nič čudnega potem, da ko ni nič gor bentiš kakšen jajc je box. V bistvu zaradi uporabnikove ozkosti.
Tebi verjetno mi box zadostuje za tvoj Netflix, pa kakšno luč prižigat pa iz wc-ja castat telefon na Tv. meni osebno za netflix dol visi, prvič zato, ker ima popolnoma nepodprt sistem podnapisov, ker je tipično kapitalistični izdelek ( plačaš 12 eur za gledanje v HD in 4k kvaliteti, pa ga ne moreš, prvič ker netflix sam sebe ne mara in njihova aplikacija ne deluje na vseh napravah?!? Je treba iskat alternativo, drugič kljub plačani varianti 4k tega ne moreš gledat na vseh napravah, ki res ni moj problem kot potrošniku imeti točno določeno napravo, da to lahko še v realnosti izvedem). Tako da Če kupiš napravo zaradi netflixa kupi pa daj mir. Meni delujejo bivši terrariumi, morphiji, titaniumi isto ok, tudi s tako kvaliteto kot jo dobim pri netflixu. Buildi v kodijih mi pa tudi nudijo ogromno. Če kodija na napravi ni ga pa inštaliraš ane, simpl. Kodi si pa prilagodim mojim potrebam, od baze podnapisov, addonov, ma velikosti in barve črk če mi paše. Se povežem na moj komp brez plexa in ogromno drugih možnosti. In to free.
polde

polde66 ::

Pa še to: če bi mi bil netflix takšna prioriteta mi moj 5 let star LG smart tv zaenkrat še dovoljuje gledanje v boljši kvaliteti kot SD moj 2 leti star Philips UHD pa v 4 k kvaliteti, in za gledanje netflixa boxa niti ne potrebujem. Ponavljam če bi že hotel gledati netflix.
polde

damirj79 ::

No glej, te citiram:
"Tebi verjetno mi box zadostuje za tvoj Netflix, pa kakšno luč prižigat pa iz wc-ja castat telefon na Tv."

Ne ravno, brez MorphTV mi živeti ni, poleg cast-a ja, še Kodi mi ni tako dober. Kodi na XBoxu ali pa v Libreelec deluje super ja (na XBoxu ima še vedno neke omejitve, ampak OK), ampak Android verzija pa je čisti šmorn.

polde66 ::

Nismo vsi po istem kopitu narejeni, jaz tebe z tvojimi potrebami in navadami pustim pri miru, ti pa druge ne kar ni po tvojih merilih. Evo v tem je problem. Če ni tako kot je po tvoje je pa vse jajc in zanič.
polde

damirj79 ::

Ti si začel s tem tvojim LAN priključkom, kot da je konec sveta, ker ga ni. Jaz sem ti pa že večkrat dokazal da ni neke velike potrebe po njem, če pa že je, je rešitev na voljo. V resnici je pa tko, da marsikdo bi dal neko reč za gledat TV v splanici, kjer najverjetneje ni UTP kabla, a ni boljše kar prek wifi rešit? Ali je lepše UTP kabel vlačit po plastičnih kanalčkih vse naokoli po sobah in hodnikih ali pa vrtat luknje skozi zide? Ne vem no...cigansko. Vsakemu svoje.

/Me off

polde66 ::

Mi box + lan z usb priključki, pa bo treba vzet tazga ki ima svoje napajanje drugač diski z mal večjo kapaciteto ne bodo delovali+ daljinec z miško, en dodaten usb ključ za večjo kapaciteto = en Beelink GT king. Pa si kar zračunaj če se slučajno ne motim, Primerjava mi boxa z kingom je neprimerljiva.
Doma imam drugi box v spalnici. Imam asus RT 12+ router, ki mi služi v tem primeru za dostopno točko, ni 5.8 ghz samo 2.4, ampak imam iz routarja v box potegnjen kabel. Brzina je enaka kot na glavnem routerju.
Kaj je komu cigansko je njegov problem oz možnost ali nezmožnost, ki jo mora upoštevat. Jaz pa nisem ta, ki bo sodil kaj je komu cigansko in kaj ni. Pa ti tudi ne.
polde

Sheteentz ::

A se da tega Beelink GT kinga dobit tudi brez te okostnjaške glave, ker tole mi je pa krneki. Kaj je to zaen morbiden memento mori ob tem, ko gledaš glupe serije na TV-ju, lepo vas prosim...

polde66 ::

Ne ne da se ga dobit brez, lahko pa daš kako zadevo čez ala karkoli (folijo, plastiko...). Itaq v večini primerov niti ne boš videl zgornje strani boxa( moj je nad tv-jem, v splanci pod tv-jem) Nikjer ne vidim druzga kot sprednji del boxa. Če pa je tv na steni pa nizka omarica se pa verjetno bo videlo. In če je to moteči faktor ga ne vzameš.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

offline55 ::

Ne se kregat :) Minuse se napisal v upanju, da dobim kak pameten namig ali kako alternativo za applikacije. :) In če kdo razmišlja o nakupu te naprave, da vidi kaj lahko približno pričakuje. Mi box S sem kupil, ker sem bil za to napravo najbolj prepričan da deluje EON app. Youtube app pa itak dobiš skoraj na vsaki napravi. Za drugo pa mi ni bilo tako pomembno. Tu pa tam odprem twitch in vlc. Vsak ima svoje potrebe.

- Točko 4 in 5 sem mislil združit. Nerodno upravljanje puffin browserja z daljincem. Osebno brskalnik rabim samo za youtube, ker aplikacija nima opcije hitrosti predvajanja. Ko odpreš browser dobiš miškin kazalec, kar je ok. Ampak ob toni javascripta in popup-ov na strani, navigacija z daljincem kar traja.:)

@damirj79 - Hitrost predvajanja youtube posnetkov mislim na sam tempo, ne premikanje po časovnici :) To opcijo "Hitrost predvajanja" imaš v spletni verziji, youtube app-u za telefone/tablice, kjer si lahko izbereš cifro ...0.75, 1, 1.25, 1.5... To je moja osebna must have opcija :) Zato youtube uporabljam preko puffin browserja. Sideload deluje samo, če je aplikacija namenjena za android TV. Po brskanju forumov zgleda, da je bilo to možno v starejši verziji androida. Jaz sem nadgradil na 8.1 in zgleda da so zaklenili to.
- Glede pozicije sem se kar namučil, da je wifi sprejem skozi dve steni in 5-6m razdalje kolko tolko ok - stabilnih 25-28mbps, kar je ok za 1080p streame.

Namig: če komu štekajo HD vsebine na EON app-u za Android TV, v nastavitvah spremenite Kodiranje vsebine - iz CBR na ABR. V mojem primeru je štekanje izginilo, pri kakovosti pa zgleda da ni razlike.

damirj79 ::

polde66 je izjavil:

Mi box + lan z usb priključki, pa bo treba vzet tazga ki ima svoje napajanje drugač diski z mal večjo kapaciteto ne bodo delovali+ daljinec z miško, en dodaten usb ključ za večjo kapaciteto


To govoriš iz izkušenj? Ker pišeš neumnosti. En disk z večjo kapaciteto? tu nima veze kapaciteta, ti govoriš o 3,5" ali 2,5" velikosti. 3,5" disk noben ne bo delal brez napajanja, ali pa le zelo redki. 2,5" USB diski so praviloma vsi brez napajalnika in ga na USB2.0 port tudi ne potrebuješ, če je po standardu. Na Mibox imam tako vključen USB -> GLAN + 4 USB port adapter, USB ključek 32GB (ta je za prenašat gor pa dol reči, ampak ga že en čas nisem iztaknil) in 1TB 2,5" externi disk. Vse brez dodatnega napajalca. Zakaj bi ga pa sploh potreboval, mi ni jasno? Kaj ti bo pa dodaten daljinec z miško, tudi nimam pojma, ampak če ga želiš, deluje tudi to. Vse OK. Jaz govorim iz izkušenj, ti pa na podlagi česa že ?

damirj79 ::

offline55 je izjavil:

Ne se kregat :) Minuse se napisal v upanju, da dobim kak pameten namig ali kako alternativo za applikacije. :) In če kdo razmišlja o nakupu te naprave, da vidi kaj lahko približno pričakuje. Mi box S sem kupil, ker sem bil za to napravo najbolj prepričan da deluje EON app. Youtube app pa itak dobiš skoraj na vsaki napravi. Za drugo pa mi ni bilo tako pomembno. Tu pa tam odprem twitch in vlc. Vsak ima svoje potrebe.

- Točko 4 in 5 sem mislil združit. Nerodno upravljanje puffin browserja z daljincem. Osebno brskalnik rabim samo za youtube, ker aplikacija nima opcije hitrosti predvajanja. Ko odpreš browser dobiš miškin kazalec, kar je ok. Ampak ob toni javascripta in popup-ov na strani, navigacija z daljincem kar traja.:)

@damirj79 - Hitrost predvajanja youtube posnetkov mislim na sam tempo, ne premikanje po časovnici :) To opcijo "Hitrost predvajanja" imaš v spletni verziji, youtube app-u za telefone/tablice, kjer si lahko izbereš cifro ...0.75, 1, 1.25, 1.5... To je moja osebna must have opcija :) Zato youtube uporabljam preko puffin browserja. Sideload deluje samo, če je aplikacija namenjena za android TV. Po brskanju forumov zgleda, da je bilo to možno v starejši verziji androida. Jaz sem nadgradil na 8.1 in zgleda da so zaklenili to.
- Glede pozicije sem se kar namučil, da je wifi sprejem skozi dve steni in 5-6m razdalje kolko tolko ok - stabilnih 25-28mbps, kar je ok za 1080p streame.

Namig: če komu štekajo HD vsebine na EON app-u za Android TV, v nastavitvah spremenite Kodiranje vsebine - iz CBR na ABR. V mojem primeru je štekanje izginilo, pri kakovosti pa zgleda da ni razlike.


Razumem, hvala za razlago. Pa ni problem v tem, da si našel napake, ker jih bo vsakdo našel povsod. Mene tudi moti kar nekaj stvari, samo kaj ko vem, da bi me na teh kitajskih jajcih motilo še precej več stvari. sicer pa tko iz telefona lahko castaš na mibox, tko bi pa morebiti delovalo tudi playback speed. Ugibam. Glede wifi hitrosti ti ne znam povedat rešitve, je pa teh 25mbps dovolj za FHD vsebine, za kaj več pa ne. Resnici na ljubo, Mecool KM9 dosega na wifi v makimumu le okoli 40-45mbps na N standard, na AC pa 170mbps. Tako da če imaš router z N standard, imaš že OK povezavo.

polde66 ::

Evo koliko rabiš za stream: https://www.lifewire.com/internet-speed...
jaz samo spet napamet.
polde

damirj79 ::

To zgleda bolj tako tako, za Netflix in Youtube ti že lahko povem, da 15mbps ni dovolj za UHD, bo treba vsaj 20 ali pa 25mbps.

Sheteentz ::

Ima kdo tle chromecast? Je dejansko gledljivo, če chromecast povežem z leptopom in potem streamam direkt iz leptopa na TV VLC player. Ni nobenega laga audia proti videu ali kaj podobnega?

Tomassi ::

Plex, pa castaš preko tistega direktno na TV. Videostream sem uporabljal pred časom, takrat niso vsi formati delali ok, plex lepše prebavlja.

polde, prižgi 4k kanal na t-2 in poročaj, da ne boš nekaj napamet ;)

polde66 ::

Nimam 4k še zaenkrat za glavni tv. Ampak se bliža črni petek. Bom razbil pujska pa kak oled omislu.
polde

damirj79 ::

Sheteentz je izjavil:

Ima kdo tle chromecast? Je dejansko gledljivo, če chromecast povežem z leptopom in potem streamam direkt iz leptopa na TV VLC player. Ni nobenega laga audia proti videu ali kaj podobnega?


Če misliš s tem na castanje desktopa - screen mirroring, deluje, malo je laga. Upoštevaj, da ti mora app zajemat sliko ekrana v real-time, kompresirat in nato poslat prek mreže na cilj in tam odkompresirat. Miracast je po mojem glede tega boljši. Cast video je pa druga reč, to deluje tako, da se na ciljno napravo pošlje samo link do resursa in se tam ta link predvaja. Kvaliteta je tako pač enaka originalu.

Sanches000 ::

Ali se splača vzet plex pass?...zdajle neka akcija

webmaher ::

zakaj bi pa plačeval, če je že free verzija OK 8-)

Tomassi ::

...če rabiš recimo podporo za strojni transcoding

neocodexx ::

Netflix 4K je itak bog pomagaj kvaliteta v tistih bogih 15mbps al kolko ima (še 1080 BD ripi imajo več) in je vrhunski nateg za 15EUR/mesec. Višje pa tudi ne bodo šli z bitrati, ker večina njihovih primarnih uporabnikov (ZDA) ima ubogi internet in so lahko srečni če sploh majo 20mbps, v večini primerov še omejeno količino prenosa na mesec, tako da v bistvu za vse streaming service to nima smisla ker je več problemov kot jim je vredno izboljšat kvaliteto. Izboljšani kodeki (sploh HEVC) so pri temu res pomagali, da imamo spodobno sliko tudi na 15mpbs 4K; ampak še vedno ni to to.

Mene mika da bi ga preizkusil, predvsem ker se mi "ne da" vlečt dol vseh serij samo zato da bi jih preizkusil če mi bojo všeč ali ne, saj je vsaka sezona že po 100GB+, zdaj pa mej to vse "na zalogi", se kar hitro nafilajo diski. In potem kontroliraj katerega si dol potegnil celega, katerega samo 1 epizodo, koliko moraš še odseedat nazaj itd... V bistvu se začnejo problemi ravno s temi forami ko je ena serija pol tearabajta, čeprav imam 8 TB NASa in 4 TB seedboxa to ni prav veliko. Za tak primer so npr. tile streaming appi za to res kar fajn zadeva ker imaš vse pri roki, samo žalostno da je kvaliteta takšna kot pač je, lahko bi bila vsaj malo boljša opcija na voljo za tiste ki imajo širše linije ampak jebe se njim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neocodexx ()

webmaher ::

od kje si ti dobil samo 15, če je meni šlo do 30 pri 4k HDR... sicer pa najdeš enega dobrega Plexarja in za 4,99 ojra maš videoteko s preko 90k naslovi od tega preko 700 filmov v 4k remux in recimo od oka okoli 50 serij...

urkov ::

Ni potrebno vrtati lukenj in vleči kablov, če je wifi "preslab" . dovolj je tole preko elektrike https://www.ebay.de/itm/Fachhandler-dev...

TOP ::

polde66 je izjavil:

Nimam 4k še zaenkrat za glavni tv. Ampak se bliža črni petek. Bom razbil pujska pa kak oled omislu.

polde66,rabim pomoč.Imam Sony 4k TV in preko Kodija mi ne gre 4k,ker mi trza slika,pač od TV predvajalnik je prešvoh.Daj predlagaj mi kaj naj kupim tam do ene 100e,pa prinas,če se da kupit,zaradi garancije.

tasa ::

Sem čisto na novo na forumu.
Kupujem android tv box, a kaj se tega tiče sem laik.Na trgu je malo tega malo morje in se ne vem za kaj se odločit. Naj podpira kodi, igric nebomo igrali, cenovni rang pa tam okrog 50 evrov.

neocodexx ::

urkov je izjavil:

Ni potrebno vrtati lukenj in vleči kablov, če je wifi "preslab" . dovolj je tole preko elektrike https://www.ebay.de/itm/Fachhandler-dev...


Ni to to. Imam veliko večjo hitrost in manj pinga na 5ghz wifiju, powerline se ustavi pri cca 60 mbit.

Za Netflix da je 15mbit stream pa sem samo slišal iz enega YT videa ki sem ga malo gledal na to temo, ni pa tip 100% tega potrdil, vendar veliko več ne mora biti gleda na to da je njihov recommendation 25 mbs povezava za 4K vsebine.

edit: če wifi ne lovi, je še vedno bolje dati repeater. Imam še vedno skoraj isto hitrost in ping na repeaterju, kot preko powerline, ki je še daleč, daleč zadaj. In ne, nisem vmes priklopil miljon podalškov, na strani routerja gre powerline direkt v vtičnico, pri pcju pa pač je na 1 podaljškem vse skupaj drugače ne gre.

edit 2: in ja, imam tudi jaz ta "1200 rated" powerline adapter, niti ni bil tako poceni. 60 mb/s in skoraj dvakrat večji ping kot na wifi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neocodexx ()

Ales ::

Preko wi-fi repeaterja ne moreš imeti skoraj isto hitrost ali ping, ker je to fizično nemogoče.

polde66 ::

Ampak v praksi gre, razen če speedtest laže?
polde

neocodexx ::

V praksi je veliko boljše kot powerline, vsaj pri meni. Seveda čisto odvisno od bajte do bajte kako je električna napeljava zvezana, takšna je pa moja izkušnja, tak da se ne bi ravno zanašal na powerline ker je v bistvu wifi adapter še vedno cenejša opcija za preizkusit kot kvaliteten powerline adapter.

P.S.: Pozabil omeniti, da kmalu zatem ko sem nabavil ta powerline, mi je strela prvič v 20 letih skurila modem. In samo točno modem, nič drugega, ki je bil s powerlinom seveda povezan preko štroma. Tak da toliko o tem, nikoli več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neocodexx ()

webmaher ::

TOP je izjavil:

polde66 je izjavil:

Nimam 4k še zaenkrat za glavni tv. Ampak se bliža črni petek. Bom razbil pujska pa kak oled omislu.

polde66,rabim pomoč.Imam Sony 4k TV in preko Kodija mi ne gre 4k,ker mi trza slika,pač od TV predvajalnik je prešvoh.Daj predlagaj mi kaj naj kupim tam do ene 100e,pa prinas,če se da kupit,zaradi garancije.

Kateri model pa imaš?
Moj 9005XE prebavi direkt strime tam nekje do 30GB - odvisno od max. bitne hitrosti...problem je prvič mrežna, ki je samo 100Mb in ko imaš strime z max bitno preko 100Mb/s nimaš za burek...
Če bi bila mrežna 1Gb bi morda teh 2GB RAMa in procesor to nekako še zmogla ali pa tudi ne...
Pri EON boxiću mrežna ni problem je pa procesor in verjetno RAM, ker mi šteka...
Beelink GT1 A pa sem sprobal samo parX in je delalo samo več kot 5 minut nisem gledal...
Če bi imel tak 50 in več GB film shranjen lokalno bi bil ta Beelink skoraj zagotovo dovolj dober...

scipascapa ::

Beelink GT-King Amlogic S922X TV box s kodo: 421QXRCM iz 99€ na 96€
X96 MINI TV box s kodo: 421JQPJB iz 41€ na 22€
Vorke Z6 Plus TV box s kodo: 421K1WOJ iz 66€ na 39€
A95X R3 RK3318 Android TV Box s kodo: 421K6HP5 iz 33€ na 25€
H96 MAX RK3318 Android TV box s kodo: 421KBOPO iz 45€ na 32€
A95X F2 Amlogic S905X2 TV Box s kodo: 421KIWBH iz 45€ na 38€
X96 MAX Amlogic S905X2 TV Box s kodo: 421N617L iz 68€ na 52€

kateri?

BStard ::

Magicsee N5 Max Amlogic S905X3 4GB RAM 64GB ROM 5G WIFI bluetooth 4.0 Android 9.0 4K 8K TV Box - EU

Eu priority s popustom 40€ (koda: elec)

scipascapa ::

katera trgvoina?

TribesMan ::

banggood
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

mat xxl ::

Ja NA ŽAlost potem čakaš 14 dni ali eč, da sploh odpremijo in še mesec za dobavo :( . Sam dam raje par eur več na Geekbuying in dobim v tednu dni....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

scipascapa ::

v tednu dni iz Kitajske? EU Priority in si potem na 50€.

hmm ::

BStard je izjavil:

Magicsee N5 Max Amlogic S905X3 4GB RAM 64GB ROM 5G WIFI bluetooth 4.0 Android 9.0 4K 8K TV Box - EU
Iščem android box do 50 eur, za filme z zunanjega ali network diska in hbo go/netflix. Trenutno imam še čisto prvega xtreamerja😀, ki pa ima težave z zvokom (verjetno zaradi formata/kodeka).
Sedaj pa je te kitajske izbire toliko, da se težko znajdem ... je tale zgoraj dobra izbira oz. kaj je trenutno najboljše za ta denar?
««
115 / 148
»»