» »

Android tv box

Android tv box

««
112 / 148
»»

polde66 ::

@invictus če hoče google updejtati tvoje aplikacije je: - ali v boxu izbrišeš račun
- ali pa enostavno obdržiš račun in v aplikaciji google play store v nastavitvah obkljukaš da se ne posodablja avtomatsko.

@damirj79, vsekakor je 32 bolj priročno kot pa 8, čeprav je 16 zadosti. 8 pa je premalo ali komaj zadosti če imaš par aplikacij, recimo antutu 3d se po novem požene z preko 500 mb. Pa potem par aplikacij za stream, pa 2x kodi z buildi, pa... in adijo 8 gb. Vse aplikacije, ki se ti updejtajo se prenesejo v box. Če redno ne pucaš teh aplikacij .... razumeš poanto?

Imam tv android z 8gb in androida na njem niti ne uporabljam ker enostavno zmanjka placa.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

Kodrnusa ::

Čakam enega kolega da mi Nas naredi iz raspberry pie. Samo je ful zaposlen :( Upam da bo še letos..
Sam vseeno bom rabil za v spalnico en box ker je tv starejši in nima androida gor...

Chromecast je res fajn stvar ja, ampak če bo t2 2go ok delal na boxu pol ni panike...

Naročil A95X F2 pa poročam kako se obnese :) Hvala

damirj79 ::

Imam Kodi (18.4) z 4 stream addoni (Exodus, Fen, Popcorntime pa še ena ki je ne uporabljam), imam še nekih 8 drugih Android appov za stream filmov, skupno pa nekih 15 aplikacij. Placa je še 3GB. Nisem še pucal cachea. Ima pa Kodi en grd bug, da nekateri addoni ne brišejo nekih indexov in ta zna ščasoma zrast zelo velik (par GB) in dela nato Kodi zelo počasi. Na RPI3, kjer imam 64GB kartico, je zrasel ta index na preko 20GB. Je pametno ga pobrisat vsake toliko.

polde66 ::

polde

polde66 ::

Zakaj sem tole dal gor? Ker ima build vse kar potrebuješ, nalaganje na android je pa enako. Si naložiš najprej kodi na box pa potem isti koraki. Zaenkrat je en boljšh buildov ki se redno posodablja in ima res vse za povprečnega uporabnika.
polde

Invictus ::

polde66 je izjavil:

@invictus če hoče google updejtati tvoje aplikacije je: - ali v boxu izbrišeš račun
- ali pa enostavno obdržiš račun in v aplikaciji google play store v nastavitvah obkljukaš da se ne posodablja avtomatsko.

Ni ravno uporabno, ker potem izgubiš zgodovino, bookmarke in še kaj...

ZAenkrat KODI dela brez updatov.

Naslednji TV Box bo kar lepo Mini PC z i3 ;). Bo gor še software za retro konzole...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

polde66 ::

če obklukaš da se ne aplikacije ne posodabljajo avtomatsko nič ne izgubiš, samo aplikacije se ne posodabljajo brez tvoje vednosti. Ti še vedno lahko ročno posodobiš aplikacijo če ti to paše.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

neocodexx ::

mat xxl je izjavil:


imaš ljudi, ki jim je to pač hobby in zato, celo osebno, precej teh modelov naprav kupijo, in stestirajo in taki imajo znanje, ne pa nekdo, ki je tu gor Shielda kupil in veselo kriči Shield, Shield, ali, pa kaj drugega, kar je pač kupil, kar je po mojem neumno, je pa tako, vsak za sebe ve, kaj bi rad, cenovni razponi so majhni in npr. meni veliko več pomeni, da zadeva dela v nulo nulo, brezkompromisno in ima še precej rezerve, kot pa da kupim nekaj 50 eur cenejšega od tega nivoja, potem si pa že v 14 dneh populim pol las in živcev, ker zadeva nagaja ali ne dela, kot sem si želel. Ve pa vsak za sebe, tako, da enoumnega odgovora kaj za koga pač NI.


ouch... sem tudi sebe najdel v tem komentarju, ampak ok, če skoraj vsi tako pravijo tudi na tujih forumih in redditu, ti bo vedno vsak nabijal shield je zakon, in jaz se tu vprašam predvsem to: koliko je stala investicija za tvoj hišni kino? Če vzameš v račun, koliko si dal za pohištvo, tv, zvočni sistem... Boš tu sedaj šparal 100€ in bil v dvomih če ti bo tvoj media player delal gladko, ali bognedaj se zatikal ali sesuval ali imel kakšne druge tehniče težave, priklopljeno na tv in ozvočenje vredno več tisoč €? Lepo prosim. Saj si tudi sam napisal tako.

Tisti ko pridemo sem in trobimo shield shield shield to trobimo zato, ker smo z njim zelo zadovoljni, in ni drugega kot da lahko zadevo samo 200% močno priporočamo in je naprava pika na i tvojemu projektu domačega kina dela vse kot mora garantirano brez ene same preglavice. Ista debata ki smo jo imeli v avtoakustiki, nekdo nabavi ozvočenje za par tisoč evrov in potem bo šparal na balanostih kot so kabli ali najcenejši radio, to se ne dela.

polde66 ::

Takih uporabnikov, ki nimajo doma več tisoč eur vreden hifi sistem je tu veliko( takih ki pa niso na forumu pa še več) Tisti, ki nimajo tega ne bodo nič zamudili, če vzamejo en navaden box. Svoje čase je bil najcenejši in soliden box Tanix tx3 max. Imel je vse kar navaden uporabnik, ki nima denarja za vso drago opremo ali volje ali znanja nima veze - potrebuje. Optični izhod, AV izhod kul super delovanje brez sesutja, z podporo s strani proizvajalca kot tudi intuziastičnih skupin in posameznikov. Stal je od 28 do 36 eur odvisno kdaj in kako si ga nabavil. Še vedno je v prodaji in je za navadnega uporabnika vrh kape. Ampak ga ne predlagam več, ker so novejši x2 procesorji znatno boljši in znatno zmogljivejši. Razlika v denarju pa minimalna od 36 eur pa na gor.
Imel sem opravka z preko 200 tanixi pa od tega je imel en "pokvarjen daljinec - tipka je slabo prijela) dobil sem refaund. Drugi je pa bil res v ... in je zmrzoval, dobil refaund. Tako da na podlagi tolikih istih boxov ala čip varianta fuj kitajc - so vsi ti boxi spodobno in povsem zadovoljivo delovali in še delujejo. Se pa na njih ne gleda 4k (z izjemo določenh forumašev) vsebine in ne igra zahtevnih iger. In točno temu je tudi namenjen. In vzameš ga na dopust, kjer seveda nima več tisoč eur vredne hifi okolice, nimaš najnovejšega 75" velikega Philipsovega tv-ja in še kaj. Ga daš v otroško sobo, spalnico ali staršem. In dela po pričakovanjih.
In dela zadovoljivo čisto ok za cca 170 eur manj od shilda. Shild je ožje namenski box. Bi ga nabivil, če bi igral igre pa jih ne. Se pravi bo določen procent uporabe neizkoriščen.
Vsak boljši tv ti netflix predvaja v najmanj HD kvaliteti. Ok. pa? Za stream filmov je kar nekaj aplikacij, ki to super zadovoljivo oddelajo. Imajo možnost dodajanja podnapisov, kjer je recimo netflix omejen. Pa ni fora v vsem tem.

Fora v vsem tem je, da mali kitajčki za malo denarja oddelajo vse to kar veliki (ni nujno da na isti način, ampak noben tega niti ne zahteva). In da ti mali kitajčki za toliko malo denarja osrečijo vsaj 90% folka. In tega si lahko privoščijo tudi taki, ki nimajo več tisoč eur vredne hifi opreme.
Zato je malce nestrokovno in neumestno, da o boxih komentirajo in razpravljajo osebe, ki so 5 let nazaj v rokah držale en Šišonov rockčip box in se še vedno opirajo na slabe izkušnje le tega in povsod in povsem pluvajo na vse. Nimajo pa nobene izkušnje z držanjem v rokah novejših boxov. Ozko ali ne?

Šildovci imate svoj forum in nihče vam ne teži, da to ni prava stvar da je drugega kaj boljše ali vam soli pamet na tak ali drugačen način, vas posiljuje z drugimi stvarmi. To je vaša izbira in če je tako je pač ok. Meni je ok. Se je pa počasi treba sprijaznit, da se za manj denarja dobi dobra stvar tudi, če se pri tem prišpara 100 eur ali več.
Eno gledišče na šilda je: šild je tako dober da ga ni treba od 2015 leta nič hardversko nadgrajevat, drugo gledišče je pa da od leta 2015 se dejansko ni ničesar spremenilo pri nvidi, čeprav so nekako vsi to pričakovali in da je shild 2019 eno veliko razočaranje. Ampak to nima veze. Meni je vseeno ali je kozarec po prazen ali pol polen.
Popolnoma moje mišljenje.
polde

Tomassi ::

Dokler je tema o android boxih, shield paše tule zraven - boljšega boxa, sorry, ni. Pa to ti ne govorim kot prodajalec, ampak kot programer. Shield ožje namenski? Ker podpira več stvari? lolwut?

polde66 ::

Nisi razbral bistva. Ne rabijo vsi najboljšega boxa. To je bistvo. ne rabijo vsi BMW enim je Dačia ok. Ja šild je ožje namenski, namenjen je predvsem gejemerjem. Stara mama ali ata se s tem nimata kaj pomagat.

Itakq je vseeno ker določen procent folka tu gor tega ne šteka in noče štekat. Tako da, lej meni je res vseeno kaj si ti misliš sploh glede na tvoje izkušnje nisi nek merodajen tip ampak redni pluvalec po vsem kar ni in oh in sploh.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

Tomassi ::

Stara mama ne bo nalagala kodija in flashala zadnji rom.

Očitno me poznaš, da govoriš o mojih izkušnjah?

polde66 ::

:)
polde

OK.d ::

Shield je ravno primeren za "stare mame", ker je enostaven za uporabo in dela tako kot mora outofthebox;)
LPOK.d

Badwolff ::

Men se zdi tud neumno, da prideš sem in prijaviš, da bi rad en poceni box za v spalnico in folk teži, ker ne nabaviš shielda za 4x ceno.

Kot bi si šel kupit en pocen avto za v službi, do 13k, pa bi ti folk težil, da si nabav x1 z vso opremo, ker je to najbolš.



Vidim, da je že Polde na bmwjih :D

Kul, shield je najboljši, ampak a je res treba o tem tako militantni nabijat, kot bi bil njihov prodajni referent. Ni treba met vsega najboljšega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Badwolff ()

OK.d ::

In koliko je na koncu razlike v ceni, ko zamenjaš par kitajcev;)
LPOK.d

Tomassi ::

...ali pa, ko človek pove, da hoče chromecast, pa mu začnete prodajat "kitajčke".

Jesenican2 ::

Mecool KM9 Pro classic, chromecast deluje brez tezav. Cena: 35€ s postnino. Deluje tudi vse kar povprecni uporabnik potrebuje. Aplikacija od televizijskega ponudnika, streamanje iz pc preko kodija, voyo, netflix(ne uporabljam veliko, koristim samo 30 dni brezplacno), aplikacije za streamanje filmov. Iger na boxu ne igram. Kaj se potrebujes vec?

polde66 ::

@Jesen67890 simpl k pasulj ane.
Zakaj zamenjaš kitajčka parkrat v 5 letih? Zato ker lahko. Simpl k pasulj.
polde

neocodexx ::

Saj polde ima tudi prav, vidiš nisem gledal s stališča uporabnika ki ni zmetal na tisoče v hišni kino oz. ima zadevo za nek čist drugi namen, sem bolj odgovarjal na post ki sem ga navajal, češ shield dobiva svojo hvalo z razlogom. Npr. pri shieldu je v ceni še zelo kvaliteten kontroler, in stara mama verjetno tega res ne bo rabila. Ampak v prvi fazi zakaj bi stara mama sploh potrebovala android box.

In razlika je malo več kot samo 100€, oz. skoraj 200€ če primerjamo z Mecool 35€ s poštnino. Res odvisno od uporabnika. Če so pa zadeve 100% stabilne in zanesljive na novih boxih, potem pa hvala bogu da so. In če lahko prišparaš 150€ z boxom iz tega seznama, ki bi moral biti funkcionalno - vsaj po zanesljivosti, enak shieldu zakaj pa ne: https://docs.google.com/spreadsheets/d/...

Saj zato pa tudi je ta forum da se najde takšne vmesne zadeve, in polde s svojimi izkušnjimi k temu res največ prispeva, je pravi guru glede boxov mi ostali ki smo pa kupili shielde lahko pač samo pokomentiramo da je zadeva super in smo tako navdušeni da si ne moremo pomagati da ne bi hvalili.

polde66 ::

Ti še povem zakaj imajo stare mame box? Zato da gledajo tv EON, Tvin in T2, da ne plačujejo ne vem kakšne pakete za internet in tv če lahko nekdo v družini v svojem paketu to dobi. zakj bi plačeval programe če potrebuješ samo net. Če potrebuješ samo net ti zadostuje tudi Hoferjev paket 200 gb interneta. Ker starim mama je čisto vseeno ali je to HD ali SD resolucija. In ne boš verjel tega ni malo.
polde

scipascapa ::

jesenc67890: link?
našel

Zgodovina sprememb…

dragansi ::

polde66 tvoje mnenje? :

-MECOOL M8S PLUS L Amlogic S912
-A95X F2 Amlogic S905X2
-A95X F3 Amlogic S905x3

cene so tmtm - okrog 50 USD...

Uporaba nezahtevna na 4K televiziji....IPTV, kak 4K film, igric ne....

Aja, ne razumem še razliko med TV OS Androidom in navadnim....je razlika v uporabi na televiziji?

NejcSSD ::

Razliko jaz vidim v tem, da je TV OS prilagojen delu z daljincem, kar je meni bolj všeč. Navaden android pa ti omogoča ni da ni, pri TV OS določenih aplikacij recimo Chrome itd ni v play store in si jo moraš nekako sam namestit.

Po 3 Android navadnih boxih (M8II in Alfawise S95) sem se odločil, končno in prepozno za Mi Box S. Zame je to to. Predvaja Netflix HD, predvaja Youtube 4K, Google asistent imam še HBO in Voyo, vse dela bp. Kar opažam je, da ga je fajn ponovno zagnati vsake toliko, ker gre zmeraj v spanje. Glasovni ukazi tako v SLO kot ENG so kul, asistent išče naprimer filme Jason Stathama tudi po lokalni zbirki v KODiju, HBO in Netflixu kar je spet odlično. To je to kar jaz rabim.

Vem da večina teh navadnih Android boxov ne podpira Netflix niti HD. Tudi prerasel sem ves čas neko tweakanje na boxu in se rad usedem in uživam.

Upam da ne bom kakšne vojne sprožil, samo moje mnenje :)
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

polde66 ::

Prvi je starejši 912 procesor ki se kar občutno greje je pa sposoben, če je firware pošlihtan pol bo ok. nadgradenj pomoje več ni.
Drugi je preizkušena zadeva, vsaj tako dober kot prvi ampak boljši s tem da se greje vsaj 30°manj, ima usb 3.0 vhod, android 9
tretji zelo malo testov, nova zadeva zelo podobna x2 procesorju, v kakšnem antutu benchmarku malce višji rezultat zaradi boljšega grafičnega procesorja. Boljši je minimalna razlika.
Razlika med TV os in navadnim android OS za uporabo? Odvisno od uporabnika, za laika vseeno. Predvsem je odvisno katere aplikacije uporabljaš. Android os ima prirejene aplikacije za priložen daljinec kar pa ne pomeni da ne boš potrebval dodatnega če boš naložil kako svojo aplikacijo ki ni prirejena za android OS.

Da ne bo pomote je drugi enak ali boljši v predvajanju 4 k video vsebin s tem da se res občutno manj greje. Če boš igral še kakšno igro se ti bo to zelo zelo poznalo.
Kar se tiče prednosti glasovne izbire pri prvem jo lagko nadomestiš z vsakim daljincem, ki podpira glasovno izbiranje in aplikacijo google assisstant.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

dragansi ::

NejcSSD in polde66 hvala obema za odgovor.....

vidim, da je več ali manj zame kot nezahtevnega nekako vseeno kaj vzamem... :)

jebach ::

Še jaz bi vljudno prosil za en nasvet glede boxa.
Sposobnost predvajanja 4K, Netflix HD, Youtube HD.
Kakšna novejša zadeva mogoče?
Budget do nekje 100EUR.
Hvala že vnaprej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jebach ()

Ales ::

dragansi je izjavil:

NejcSSD in polde66 hvala obema za odgovor.....

vidim, da je več ali manj zame kot nezahtevnega nekako vseeno kaj vzamem... :)
Ne, dejansko dobro poglej razliko med Android in Android TV, ker je občutna. Ravno za največje laike je najbolj pomembna.

Razlika med recimo EON aplikacijo za Android in EON aplikacijo za Android TV je bistvena, tako v uporabi, kot v kvaliteti slike in tudi v številu aplikacij, ki jih paket podpira, recimo.

Drugo, pri aplikacijah za navaden Android si brez miške mrzel. Pazi... ne samo, da bi miško tu in tam "pogrešal", brez miši so dejansko NEUPORABNE. Se pravi potrebuješ miško v neki obliki, lahko je to dejanska miš, air mouse, touchpad pri tipkovnici, karkoli. Pogosto imajo daljinci, priloženi navadnim Android boxom, emulacijo miške, ki pa je praviloma blizu neuporabnosti ali pa v nekaterih aplikacijah ne zadošča za uporabo osnovnih funkcij in je dejansko isto neuporabna, kot je ne bi imel.

Za laika so to pomembne stvari...

OK.d ::

Pa razlika za laike; v Google Play storu med ATV in navadnim androidom je v številu aplikacij, katerih je na hitro samo 3% če ne še manj.
Seveda se da aplikacije na ATV tudi "sideloadad"https://play.google.com/store/apps/deta...
Potem pa potrebuješ, kot je zgoraj Ales povedal neko izpeljanko miši.
LPOK.d

polde66 ::

Eona ne uporabljam pa potem zame to ni bistvena razlika. Dodatni daljinec z mišjo je pa priporočljiv povsod ali pa aplikacija v tem stilu. Jaz si tudi dam na ATV aplikacije, ki niso prirejene za ATV pa potem potrebujem miš in seveda si dam ATV aplikacije na navaden android (so pač vse aplikacije za android. Da nobena aplikacija na navadnem androidu ne bo delala brez miši pa žal ne bo šlo. Je lažje ni pa pogoj. Miš ne rabiš če gledaš youtube, kodi, razne stram programe, T2 aplikacija lepo deluje, Tvin deluje ampak ne deluje ogled za nazaj. Roko na srce tvin ti ne bo deloval na ATV brez dodatne miši pa je to za tiste ki so na telekomu še kako pomembno.
Vse se da pa naložiti tako ali drugače.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

polde66 ::

Da bo še malce bolj zakomplicirano. Tudi navadni androidi med sabo niso enaki. Nekateri boxi ala X96 max, X95X max, Tanix TX5 pro ali max uporabljajo firmware, ki je omejen z vstopom v zgornje orodne vrstice,kjer se ponavadi nahajajo nastavitve, Ne moreš priti tja brez uporabe miši ( ali je na dodatnem daljincu ali na osnovnem). Moteče precej če si navajen normalnega dostopa.
Dočim ostali boxi tega problema nimajo.
https://www.gearbest.com/air-mouse/pp_0...
https://www.gearbest.com/air-mouse/pp_0...
Tedva daljinca pa vse težave rešita. Imata učljiv on/of gumb. Posnameš iz priloženega daljinca in potem uporabljaš samo tega. Imata tudi glasovno izbiranje in z googlovo aplikacijo deluje.
P.S. meni je drugi daljinec boljši, tipke so bolj narazen in bolje otipljive.

@N33D3R Vsi novejši boxi z x2 in 922x procesorji imajo problem z Netflixom. Predvajanje je v glavnem v SD. Vse ostalo pa s polno paro podpira in 4k yooutube in 98% 4k videovsebin.
Če ti je Toliko do netflixa potem mi box za to ceno.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

pierch ::

@polde66 in ostali.

Obstaja kakšen daljinec, ki ima iste lastnosti + tipkovnico? Predvsem želim, da se nauči ON/OFF in da je oblike kot daljinec. Torej ne rabim sledilne ploščice, ker potem to ni več priročne oblike in je preveč kvadrataste. Če bi imel še osvetljene tipke pol pa zmaga.
Pierch

polde66 ::

polde

pierch ::

TNX!
Pierch

mat xxl ::

Sheldarji, ja ker me že malo nazaj en citira , pa nisem mislil njega, no, zakaj sem kupil GT Kinga in ne Shielda, ki verjamem, da je boljši zakaj in ne šparam ??? Zato, ker Shield deluje na Android TV , med tem ko Beelink GT King na Androidu, ker že imam , do neke mire smart TV Panasonic, ki podpira Netflix, ki ga ne uporabljam ( BTW ni mi jasno, zakaj tako strašno navdušenje nad njim, ko ni podnapisov, pa znam ANG jezik, dobro mi pa ni v užitek) .

Torej imam TV z odkodirno Conax kartico in želel sem Android box za ogled raznih stvari za nazaj, za kar dobiš pri Telemachu v paketu v nižjih 1 kartico odkodirno v višjih pa dve ali pa namesto tega Android TV aplikacijo samo eno, ki gre na Shield, no poleg tega pa dobiš kar 5 možnosti uporabe naprav za klasični Android ali IOS napravi ( hkrati lahko gledaš na 3 od petih). No, in ta zadnja na Shield, ne gre, oziroma, kasneje sem zvedel, da za geeke tudi gre, vendar ja daljinec rabiš, kar mene ne moti, posebej, ko se enkrat navadiš na 3d miš v daljincu boxa.

Torej odgovor...., vseeno mi gre pa na smeh, ko eni omenjajo, kot top nakup Xiaomi box, ki nima niti mrežnega vtiča, res žalostna in draga naprava.

In hvala javno Poldetu, za pomoč, da mi je pravilno in nesebično svetoval in mi odprl oči.

polde66 ::



Ima 100 LAN adapter in vso podporo 4K netflixu in ostalim predvaja vse v FHD in 4k kvaliteti. Tako da kdo je že rekel da bi vse iz službe pometal, če bi mu predlagal samo 100 LAN????
Očitno je to dovolj.
polde

damirj79 ::

mat xxl je izjavil:


vseeno mi gre pa na smeh, ko eni omenjajo, kot top nakup Xiaomi box, ki nima niti mrežnega vtiča, res žalostna in draga naprava.


Mi Box ima wifi AC, poseka 100MB LAN priključek Mecoola po dolgem in počez za vsaj 2x, če ne 3x.

polde66 ::

Na 5 metrih od rutarja ja, kaj pa naprej????? Dve sobi stran?

Pa še LAN na Mecoolu bo zadostil čisto vsem potrebam.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

polde66 ::


mogoče ti tole malce tvojo teorijo o superiorni hitristi 5.8 ghz wifi napram 100 lan malce podere
polde

Invictus ::

polde66 je izjavil:



Ima 100 LAN adapter in vso podporo 4K netflixu in ostalim predvaja vse v FHD in 4k kvaliteti. Tako da kdo je že rekel da bi vse iz službe pometal, če bi mu predlagal samo 100 LAN????
Očitno je to dovolj.

To je samo za tečne uporabnike. Škatla sama sploh nima Etherneta, pa so nekaj nakvačili. Neuporabno.

Vsak, ki bi mi danes prdlagal 100 Mbit LAN, še vedno zgubi službo >:D.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

polde66 ::

Kje da ti predlaga, nisi specifičen? Na android boxu? ali kje drugje? Zaradi tvoje kaprice ali zaradi dejstev?
polde

damirj79 ::

polde66 je izjavil:


mogoče ti tole malce tvojo teorijo o superiorni hitristi 5.8 ghz wifi napram 100 lan malce podere


To gor kaže Wifi N standard na 5GHz bandu. To nima veze z Wifi AC. Pa ti sploh ločiš med wifi N standard in AC standard?

polde66 ::

Hotel sem ti pokazati da je 100 lan ober glave, in za vse 4k pritekline tudi za navden Mecool. Tako da ni treba zavajhati folka tukaj da če je 100 lan je pa en drek. Ni. Čez glavo je.

Sploh za take, ki imajo doma samo routar od ponudnika interneta.In ta verjetno ni bogvekaj. In takih pomoje ni malo.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

damirj79 ::

Jaz pa ti hočem samo povedat, da je tudi wifi čisto dovolj. In to tudi Wifi N, kot si že sam pokazal z videom na youtube. Ni važno niti dve sobi stran, niti 5 sob stran (dobro tu res ne na 5GHz bandu, ampak vseeno je dovolj hitrosti). Še na koncu vrta lovi wifi AC popolnoma OK s skoraj vso hitrostjo.

polde66 ::

Wifi ima lahko razna nihanja in potem pride do bufferinga. je zopet odvisno od različnih faktorjev. In nimamo vsi istih pogojev doma. 2.4 ghz uporablja 11 kanalov i če živiš v bloku ali strnjenem naselju... imaš hitro motnje, AC je pa omejen na razdaljo. Motnje in razdalja na kabel nima vpliva.
polde

pierch ::

^To je res. Sem v bloku in imam okrog sebe vsaj 15 vidljivih wifi SSIDov. Frekvence zasičene totalno. Na 5GHz je sicer bolje, ampak imam polno Wifi naprav ki jo žal ne podira (ESP8266/ESP32 in podobno). Do spalnice mi 5G kanal ne lovi, 2.4G pa recimo da dela ni pa zanesljivo.
Torej ja, če živiš v bajti, takih problemov verjetno res nimaš, ampak to ne pomeni da jih drugi nimajo.
Pierch

polde66 ::

Verjetno prihaja do različnih mnenj, ker ti gledaš svoje pogoje jaz pa splošne. Pri splošnih je treba v zakup vzeti precej stvari. Da mi box pri tebi deluje ok, ta isti mi box pri drugem uporabniku ne bo deloval pod enakimi pogoji, ker teh enakih pogojev ne bo. In verjetno bo rezultat drugačen ( drug router, drugačna okolica, več motečih faktorjev, drug tv......) Zato se trudim zadeve prikazati na tak način. Primer TV v trgovini priklopljen na nihove vire in ko ga prineseš domov pa tega ni več. Razočaranje?
polde

Invictus ::

damirj79 je izjavil:

Jaz pa ti hočem samo povedat, da je tudi wifi čisto dovolj. In to tudi Wifi N, kot si že sam pokazal z videom na youtube. Ni važno niti dve sobi stran, niti 5 sob stran (dobro tu res ne na 5GHz bandu, ampak vseeno je dovolj hitrosti). Še na koncu vrta lovi wifi AC popolnoma OK s skoraj vso hitrostjo.

Takoj ko imeš več kot enega uporabnika na Wifiju, hitrost pade za več kot 50%, če ga oba uporabljata.

Preprosto zaradi same zasnove radijskih komunikacij.

Zato pa folk tukaj sprašuje zakaj ima na wifi tako počasen prenos, če ima pa 300Mbit internet...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

PARTyZAN ::

USB Ethernet adapter, ki ga lahko priklopiš na Mi Box stane par evrov. Dobiš celo takšnega, ki ima še USB hub v istem ohišju, da ne izgubiš priključka. Mi Box niti približno ni idealna naprava, dobiš pa škatlo s katero se ti ne bo potrebno praktično nič ukvarjat. Pri noname boxih srečno z YT predvajalnikom, Netflixom, GCastom in possibly v prihodnosti Amazon Prime Videu.

damirj79 ::

Invictus je izjavil:

damirj79 je izjavil:

Jaz pa ti hočem samo povedat, da je tudi wifi čisto dovolj. In to tudi Wifi N, kot si že sam pokazal z videom na youtube. Ni važno niti dve sobi stran, niti 5 sob stran (dobro tu res ne na 5GHz bandu, ampak vseeno je dovolj hitrosti). Še na koncu vrta lovi wifi AC popolnoma OK s skoraj vso hitrostjo.

Takoj ko imeš več kot enega uporabnika na Wifiju, hitrost pade za več kot 50%, če ga oba uporabljata.

Preprosto zaradi same zasnove radijskih komunikacij.

Zato pa folk tukaj sprašuje zakaj ima na wifi tako počasen prenos, če ima pa 300Mbit internet...


Ne na AC z MU-MIMO. Sicer pa AC zmore hitrosti, ki jih od ISPja še lep čas večina ne bo nikoli imela. Velja pa to za lokalni dostop do recimo NASa ali kakega Plexa ali Videostreama.

polde66 je izjavil:

Verjetno prihaja do različnih mnenj, ker ti gledaš svoje pogoje jaz pa splošne. Pri splošnih je treba v zakup vzeti precej stvari. Da mi box pri tebi deluje ok, ta isti mi box pri drugem uporabniku ne bo deloval pod enakimi pogoji, ker teh enakih pogojev ne bo. In verjetno bo rezultat drugačen ( drug router, drugačna okolica, več motečih faktorjev, drug tv......) Zato se trudim zadeve prikazati na tak način. Primer TV v trgovini priklopljen na nihove vire in ko ga prineseš domov pa tega ni več. Razočaranje?


Nič razočaranja. Mibox večinoma deluje out of the box BP, ti pa že sam pišeš, da moraš tele kitajske boxiće predelovat pa preštimavat, pa nalagat druge ROMe itd.. Zdaj če to zanemarimo, potem so pa tudi kitajski boxići OK. Saj jaz enega si bom vseeno nabavil, me vseeno zanima tale 905x2.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: damirj79 ()
««
112 / 148
»»