» »

Android tv box

Android tv box

««
87 / 148
»»

Tomassi ::

polde, googlovih priteklin tisti buildi nimajo, ker niso šli čez compatibility teste. Zakaj ne? CTS je namreč zastonj...

polde66 ::

Pa? Ne rabim.
polde

Tomassi ::

Če nekaj ne razumeš, še ne pomeni, da ne rabiš ;)

Verjetno rabiš ti, jaz ne. Zato pa vzame vsak tak box, ki ga on osebno potrebuje. Meni zadostuje brez googlovih priteklin. Build na kodiju, Tvin, youtube razni freefliksi, terrariumi in to je približno to. Tudi na telefonu ne sedim 24/7. Razumeš bistvo? Če ti potrebuješ ne pomeni da vsi potrebujejo. Potrebujem pa 2x usb, mrežni vhod in še kaj (spodnjo in zgornjo orodno vrstico, optični izhod, bluetooth...) To pa ne pomeni da vsi to potrebujejo.
polde

PeterGriffin ::

Pozdravljeni,
ali ima se kdo tezavo z namestitvijo eona...vceraj sem ga zelel namestiti na tx7 in me ne spusti skozi izbiro jezika, zazna "klik", ne naredi pa nic. Morda kdo ve v c je problem? Na tel dela normalno

XS!D3 ::

PeterGriffin je izjavil:

Pozdravljeni,
ali ima se kdo tezavo z namestitvijo eona...vceraj sem ga zelel namestiti na tx7 in me ne spusti skozi izbiro jezika, zazna "klik", ne naredi pa nic. Morda kdo ve v c je problem? Na tel dela normalno

S čim pa "klikaš"? Če si namestil mobilno verzijo, ki je namenjena za tablice in telefone, ter jo hočeš uporabljat brez touchsreena ali miške, imaš vrjetno isti problem kot še 100 drugih, ki se jih je javilo v tej temi, če malo prebereš za nazaj. Torej rabiš miško/touchscreen ali pa EON, ki je namenjen za SmartTV....

PeterGriffin ::

Klikal sem s samsungovim daljincem. Sem sedaj uporabil misko in deluje. Hvala za pomoc :) aja, pa se opravicujem, ker sem tokrat preletel samo zadnjih 3-5 strani in ne vec :)

SG_101 ::

Nekaj dni nazaj sem prejel Tanix t3 max. Zadevo sem le priklopil in instaliral eon. Opazam, da se vsake toliko casa program zmrzne. Tudi na YouTube posnetki ne delujejo tekoce. Ali moram kaj posebnega updejtat ali kaj bi bilo to narobe?

SG_101 ::

Aja pa tudi sam menu se kar zatika oz ne deluje kaj prevec tekoce....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SG_101 ()

Kiwix ::

Meni so se programi zatikali, ker sem imel slabo wifi povezavo. Od kar sem na kablu vse deluje tekoče :).

logocar3 ::

Jaz sem kupil Amazon fire Stick 4k (2018 verzijo) za black friday za 40eur na Amazon.de (kolega prinesel)

Na Kodi forumu pod hardware recommendation je ena top budget izbir - ko dobim še TV sporočim kak dela :D

techuser ::

Kakšne igre kaj igrate na android tv boxih, če sploh kakšne?

Saul Goodman ::

techuser je izjavil:

za druge ne vem, ampak nvidia shield ima bogato izbiro. imajo svoj servis geforce now, preko katerega lahko igraš tudi večino popularnih PC iger (prek steam accounta, npr). drugi boxi shielduv gamingu verjetno ne sežejo do kolen. preveri.

Zgodovina sprememb…

marko71 ::

Če slučajno kdo rabi Tanix TX3 Max, ga prodajam za 30 EUR, star 14 dni.
Meni ne ustreza in se ne znajdem najbolje na njemu. Samo sproban, nič drugega. Vse original.
Kupljen na gearbestu. Ostalo na zasebnega
lp

stevie boy ::

techuser je izjavil:

jaz imam nvidia shield.
nvidia experience(cloud gaming)rabiš dober net:
-zastonj z nakupom nvidie shield / nakup na steamu:
tomb rider, assassins creed, bioshock, batman, itd,
itd, itd

android gaming:
gta, pubgmobile, itd, itd

gforce now (stream iz svojega pc na shield):
praktično vsaka igra

poln seznam:
https://www.nvidia.com/en-us/shield/gam...

marko71 ::

....

marko71 je izjavil:

Če slučajno kdo rabi Tanix TX3 Max, ga prodajam za 30 EUR, star 14 dni.
Meni ne ustreza in se ne znajdem najbolje na njemu. Samo sproban, nič drugega. Vse original.
Kupljen na gearbestu. Ostalo na zasebnega
lp

prodano

Zgodovina sprememb…

• spremenil: marko71 ()

MisterR ::

Priporočate kak app ali addon, ki bi nudil filme/serije samo v visoki ločljivosti? Ali so torrenti za take zadeve še zmeraj najboljši?

neo5468 ::

Torrenti so najboljši. Tisti addoni v kodiju so negledljivi.

damirj79 ::

Novi Exsodus je OK (HD, FHD in 4k če trofneš), sicer pa si v Kodi namestiš Popcorn time addon (HD in FHD)

MisterR ::

Sem pa iskal, dejansko ne obstaja nek torrent stream app? Torej da bi predvajal kar preko trenutnega downloada.

bbobst ::

Za informacijo . Na voljo je Tanix TX3 mini (2/16).Samo sproban.
Več informacij v malih oglasih.

Mare2 ::

bbobst je izjavil:

Kaj te moti na bo-u?

MisterR je izjavil:

Sem pa iskal, dejansko ne obstaja nek torrent stream app? Torej da bi predvajal kar preko trenutnega downloada.

Za Kodi ali standalone? Standalone vsakemu nekaj fali, podnapisi najbolj. Glede rešitve podnapisov je Kodi absolutno daleč najboljša stvar. Si pač izbereš add-on ki te zanima, Exodus ali Popcorn time sta OK, lahko pa še kak drugi, itak jih je miljon. Drugače pa kaka aplikacija za telefon in potem Chromecast stream na Android TV napravice (odpadejo tele kitajske), recimo ena taka fajn aplikacija je Coto movies.

@damirj79 resno me zanima koliko je aplikacija Coto movies boljša prek chromecasta na android naprave ( pa še to ne take kitajske), če je ista aplikacija za ne boš verjel navaden tak kitajski box in gledaš filme in serije preko iste aplikacije. Razen, če imaš ti kako posebno? Jaz jo inštaliram na vsak kitajski box.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

Seveda jo lahko namestiš na vsako Android napravico, ampak poanta je enostavnost upravljanja in vnosa črk.. malo lažje gre to tipkat na telefonu, kot z daljincem premikat puščice gor-dol-levo-desno. Spričo tega je, zame seveda, boljša, tebi pa lahko ni. Stvar okusa.

Jesenican2 ::

Zgodovina sprememb…

Mah, meni osebno ne odtehta enostavnosti. Pa imam tudi takšen daljinec. Najbolj je problem, da je baterija prazna, ravno ko rabim. In baterije so pri teh tipkovnicah pogosto prazne (moja drži kakšen teden, mogoče 10 dni), upam, da ima tale dooosti boljšo avtonomijo.

@damirj79 uporabljaj kak dodatni daljinec. Dela kot miška. Seveda je to stvar okusa. Dela pa na vsakem kitajskem boxu.
polde

Mare2 je izjavil:

bbobst je izjavil:

Kaj te moti na bo-u?

Nič, zelo poceni sem dobil TX3 max, tako da prodajam mini.

polde66 je izjavil:

@damirj79 uporabljaj kak dodatni daljinec. Dela kot miška. Seveda je to stvar okusa. Dela pa na vsakem kitajskem boxu.

Pa si prebral, kaj sem napisal?

Bil si za 1 sekundo pred mano. Tudi tole: Drugače pa kaka aplikacija za telefon in potem Chromecast stream na Android TV napravice (odpadejo tele kitajske), recimo ena taka fajn aplikacija je Coto movies.
polde

Nimam pojma, kako šteješ ti sekunde, ampak OK. Coto movies ima fajn urejen chromecasting, skupaj s podnapisi itd, vse kar pritiče.

Imaš tudi terrarium, morpheus, titanium pa še kaj. Bistvo zate je, da dela vsak daljinec in aplikacija na navadnem kitajskem boxu.
polde

polde66 je izjavil:

Imaš tudi terrarium, morpheus, titanium pa še kaj. Bistvo zate je, da dela vsak daljinec in aplikacija na navadnem kitajskem boxu.

Jaz sem nabavil še eno Logitech-ovo miško v Mercator-ju, ko je 25% popust. Vklopim jo predvsem, ko sproti še malo poklikam po imternetu, npr. TV spored, vremenska napoved in podobno, je zagotovo priročneje kot daljinec, čeprav daljinec deluje. :)

cekr ::

A je kakšen boljši zaganjalnik? Preizkušen, da se ne razsuva in seveda, da zna delat z navadnim daljincem.
S fiksnimi ploščicami. Super bi bil kakšen METRO style, če bi bil polno funkcionalen na TV.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

janezvalva ::

jaz za kodi namesto daljinca uporabljam micro keyboard touchpad combo:

Rii+

Rii+

dela super.

fruc900 ::

Če koga zanima sam imam eno takšno keyboard doma še zapakirano, sem jo samo testiral, full dobra ampak ker imam daljinca MX jo ne uporabljam, če je kdo interesent na ZS.

Albatros ::

Pozdravljeni,
imam Tanix tx3 max box.
Testiral sem sledeče firmware:
20181101 na gearbox-u poslali stem rom-om ( deluje ok samo Kodi fura vse max 720p)
20180321 še vedno vse v 720p, neke druge razlike razen v številki rom-a nisem opazil.
20180109 dual os ....ista zgodba kodi 720p
20180313 beta dual os..kodi pelje v 1080p eureka...samo zanimiv problem, povezavo imam vedno na kablu iz linksys ruterja, napaka je sledeča ...wifi povezava pada kot za stavo. imam vklopljen multicast na linksysu, še nobena naprava mi ni sesuvala rutr...do zdaj.
napravo sem postavil nazaj na stock 20181101 rom in vse ok dela razen kodi v 720p.
med inštalacijo sem seveda vsakič ponastavil napravo na tovarniške nastavitve in še dodatno keš particijo pobrisal.

ima kdo podobne probleme ?
zanima me, če ima kdo izkušnje z atvxperience romom. po prebranemu sodeč gre za dobro stvar, zanimajo me pa vaše izkušnje.
hvala.

p.s.:
kljub dobro liniji iptv katastrofalno deluje...to sem pozabil še omenit

pa lepe božične praznike vsem skupaj :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Albatros ()

Albatros je izjavil:

Pozdravljeni,
imam Tanix tx3 max box.
Testiral sem sledeče firmware:
20181101 na gearbox-u poslali stem rom-om ( deluje ok samo Kodi fura vse max 720p)
20180321 še vedno vse v 720p, neke druge razlike razen v številki rom-a nisem opazil.
20180109 dual os ....ista zgodba kodi 720p
20180313 beta dual os..kodi pelje v 1080p eureka...samo zanimiv problem, povezavo imam vedno na kablu iz linksys ruterja, napaka je sledeča ...wifi povezava pada kot za stavo. imam vklopljen multicast na linksysu, še nobena naprava mi ni sesuvala rutr...do zdaj.
napravo sem postavil nazaj na stock 20181101 rom in vse ok dela razen kodi v 720p.
med inštalacijo sem seveda vsakič ponastavil napravo na tovarniške nastavitve in še dodatno keš particijo pobrisal.

ima kdo podobne probleme ?
zanima me, če ima kdo izkušnje z atvxperience romom. po prebranemu sodeč gre za dobro stvar, zanimajo me pa vaše izkušnje.
hvala.

p.s.:
kljub dobro liniji iptv katastrofalno deluje...to sem pozabil še omenit

pa lepe božične praznike vsem skupaj :)

Kodi v 720, kaj misliš s tem?
Da ti ostalo šteka , predvajaš s ključka,diska...?

Predvajam večinoma preko kodija (stream,iptv), porti so odprti, linija je 20/2. Kljucki, zunanji diski, youtube itd deluje predvajanje bp.
Mislil sem na Kodi 720p ločljivost, se pravi kljub full hd tvju mi kodi poganja 1280 x 720 točk.

McClane ::

Si si inštaliral kodi iz Playstora ozr apk. datoteke ali si uporabljal tistega ki pride gor? Imel isti problem na enem drugem boxu, ko sem naložil Kodija iz apk. datoteke je pa šlo na 1080p.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

smrko ::

Tanix je sekret

Tanix niti ni toliko slab.
Prednalozen kodi Alice ux lite se imenuje.
Najvec problemov dela pri iptv od t2.
Bom poizkusil z kodi apk instalacijo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Albatros ()

Albatros je izjavil:

Najvec problemov dela pri iptv od t2.

A ne vleče?

SD format potegne, 720p potegne samo vmes buffer izgubi pa se spet naloži pa malo cuka pa pelje naprej in ponovi vajo. HD 1080p pa sploh noče se pogovarjat.. na pcju dela vse kot je treba samo tam je strojna oprema neprimerljivo močnejša.

Poskusi z drugim predvajalnikom ali drugim TV boxom. :)

Mare2 je izjavil:

Poskusi z drugim predvajalnikom ali drugim TV boxom. :)

Ha :) najboljše da jih 10 nabavim pa tisti ki potegne zmaga ane?..😁
Bom že kaj pogruntal, za YTubo in usb naprave gonit je že uredu.
Pomojem je trik v software, strojno bi moglo delat bp

neo5468 ::

Zato pa prej narediš research in kupiš zadevo, ki deluje. Na žalost vsi poslušajo poldeta in kupujejo te tanix boxe, medtem ko za par € več dobiš boljši box, ki deluje takoj ko ga iz škatle vzameš, brez flashanja raznih romov in iskanje modanih apkjov.

neo5468 je izjavil:

Zato pa prej narediš research in kupiš zadevo, ki deluje. Na žalost vsi poslušajo poldeta in kupujejo te tanix boxe, medtem ko za par € več dobiš boljši box, ki deluje takoj ko ga iz škatle vzameš, brez flashanja raznih romov in iskanje modanih apkjov.

Pa ravno research je pokazal da je box ok. Dovolj podpore za amlogic oz whatever SoC..res je dobil sem ga poceni, igram se z njim do kje lahko gre ker mi ni žal če ga ta moment sesuje(m).
Sicer pa na temu forumu iščem ljudi z izkušnjami z dotičnim boxom ne pa da poslušam cinizem uporabnikov ki jih kar srbi da pokomentirajo stvar na svoj način. Hvala

Se mi zdi da je še vedno top firmware: https://mega.nz/#!TRVikDgD!TpsIT3j7CCwBz9kDqgN6G9ZMJUQWmbnqPFdc6J5v_30
sprobaj. Čeprav 20181101 tudi ni švoh, vsaj dela tekče in ne zmrzne pri filmih. atvxperiance pa za tanixa ni še ok, Bluetooth ne dela, verjetno še kake težave z wifi, pa kolikor sem še sprobal ni delovalo gledanje za nazaj v tvinu. Ko sem vidl te pomanjkljivosti naprej nisem raziskoval.
@Alkacino lepo si povedal.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()
««
87 / 148
»»