Forum » Zvok in slika » Android tv box
Android tv box
Albatros ::
Se mi zdi da je še vedno top firmware: https://mega.nz/#!TRVikDgD!TpsIT3j7CCwBz9kDqgN6G9ZMJUQWmbnqPFdc6J5v_30
sprobaj. Čeprav 20181101 tudi ni švoh, vsaj dela tekče in ne zmrzne pri filmih. atvxperiance pa za tanixa ni še ok, Bluetooth ne dela, verjetno še kake težave z wifi, pa kolikor sem še sprobal ni delovalo gledanje za nazaj v tvinu. Ko sem vidl te pomanjkljivosti naprej nisem raziskoval.
@Alkacino lepo si povedal.
Hvala @polde66
To je za sd/usb update file?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Albatros ()
Mare2 ::
Poskusi z drugim predvajalnikom ali drugim TV boxom. :)
Ha :) najboljše da jih 10 nabavim pa tisti ki potegne zmaga ane?..😁
Katero datoteko od T-2 pa uporabljaš? Najprej sem omenil predvajalnik - aplikacijo za IP TV. :)
Uporabljam kodi.200.si playlisto. Najprej sem preko web kasneje sem shranil na disk m3u datoteko
https://forum.freaktab.com/forum/tv-pla...
spodaj nižje imaš oboje
Hvala 🍻
Pri naslednjem atvxperiance so obljubili bluetooth fix in kup popravkov stabilnosti. Mogoče bo zanimivo zadevo poizkusit ko bo pripravljena/popravljena verzija zunaj
SG_101 ::
Na tanix t3 max sem imel sprva instaliran firmware 20181101, nato sem instaliral 20180321,da sem malo preveril delovanje aplikacije eon. Zanima me kako lahko instaliram nazaj 20181101, saj je nikjer ne najdem. Na spletni strani od tanix imajo pa tudi samo verzijo 20180321?
polde66 ::
Poinštaliraj si tistole verzijo 20180125 pa ne boš nič falil. 20181101 je samo nazaj par strani za TWRP backup.
polde
d4vid ::
Doma imam en S805 box, ki mi leži na polici in me zanima, ali obstaja kak SW za IP kamere, kot je npr. motionEye in podobni... Torej da lahko gledaš IP kamere prek spleta (in po možnosti tudi na TV) + snemanje?
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Preverjeno 20180125 je stabilen rom.
Kar sem opazil je nivo varnostnih popravkov drugi, prej december zdaj pa avgust2017. Ampak to je bolj pikolovsko, kodi je kodi ne pa alice ux predelava. Za enkrat deluje ok.
Kar sem opazil je nivo varnostnih popravkov drugi, prej december zdaj pa avgust2017. Ampak to je bolj pikolovsko, kodi je kodi ne pa alice ux predelava. Za enkrat deluje ok.
hojnikb ::
ma kdo Tanix TX3 Max ?
zanima me, ce dela wifi in bluetooth pod openelec.
Rad bi namrec en box, ki ma oboje vgrajen (max je zgleda najcenejsi) za retro station na lakki.
zanima me, ce dela wifi in bluetooth pod openelec.
Rad bi namrec en box, ki ma oboje vgrajen (max je zgleda najcenejsi) za retro station na lakki.
#brezpodpisa
tictac ::
eno vprašanje:
imam T95z plus smart box.
ze skoraj mesec uporabljam Windscribe na smart boxu. moti me sledeče, ko ga vključim se pojavi kljucek v opravilni vrstici - pomeni da je vklopljen. OK.
preklopim na Kodi, in ce pogledam v opravilno vrstico, kljucka ni vec. torej se mi je izkljucil. ni vedno tako, se pa dogaja,
ve kdo zakaj ?
imam T95z plus smart box.
ze skoraj mesec uporabljam Windscribe na smart boxu. moti me sledeče, ko ga vključim se pojavi kljucek v opravilni vrstici - pomeni da je vklopljen. OK.
preklopim na Kodi, in ce pogledam v opravilno vrstico, kljucka ni vec. torej se mi je izkljucil. ni vedno tako, se pa dogaja,
ve kdo zakaj ?
McClane ::
Ali obstaja kak Netflix app za te boxe da je bolj prilagojen na daljinca kot pa na touch? Imam enega ki je tak in je skrajno zoprn za navigacijo.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Danes sem dobil Eachlink H6 mini še enkrat. Enega sem uspel uničit pa mi je ostala škatla in ostalo. Škatlo sem naluknjal spodaj in malce zgoraj ob straneh pri režah. Toplota tega boxa sega preko 90°C kar tako na izi z kakšnim nalaganjem. In konstantno dela na zelo visokih temperaturah. Mislim da s tem luknjanjem oz. z večanjem odprtin nisem ravno kaj dosegel. Na dnu boxa sigurno ne, ker je matična tako pritrjena z vseh strani, da niti ne prepušča kakega zraka. Smiselno bi bilo samo odstraniti spodnji pokrov in ga direktno hladit z USB ventilatorjem. Na obstoječe rebro sem dodal samo okrog obrnjena 2 iste velikosti hladilna rebra tako da je sedaj velikost namesto 2x2x0,5 cm še na njem 2x4x0,5cm. Zgornji plošči nisem lepil na spodnjo, pritrdil sem jo samo z termalnim trakom, tako da ne pleše preveč po spodnjem rebru. Seveda se potem ko skompletiraš vse skup izide na knap z plastično škatlo in vse skup lepo drži. No pri tem je temp. padla vsaj za kakih 15°c. Benchmark v fazi 3d pride do 90°c vendar potem hitro pade na 80 Kar se mi zdi čisto ok. V glavnem dela v okoli 70-max 80°. Proti prej super.
polde
bbobst ::
Na splošno imajo kitajski boxi hlajenje v k.... Naprimer Tanix3.
Neka železna ploščica 4x2cm ,debeline od okoli 3mm (nisem meril) ,ki se stika s čipom z nekaj mm debelim toplotoprevodnikom,neka guma.
Saj ni čudno, da se vse pregreva ,če je bolj obremenjeno.
Neka železna ploščica 4x2cm ,debeline od okoli 3mm (nisem meril) ,ki se stika s čipom z nekaj mm debelim toplotoprevodnikom,neka guma.
fruc900 ::
Na splošno imajo kitajski boxi hlajenje v k.... Naprimer Tanix3.
No meni Tanix TX3 max temperatura še nikoli ni šla čez 65 stopinj, običajno je med 55 in 58 stopinj :)
Mare2 ::
Tanix TX3 ni narejen za konkreten 4k film, in ne bo presegel temperature ker je firmware solidno narejen.
polde
Tanix max 65 stopinj po celodnevnem maratonu iptvja. Hd v vecini.
Ima kdo kake izkusnje z FTMC verzijo kodija? Kot vidim gre za starejso stvar kateri je zal ustavljen razvoj ampak zelo lepo se poklapa z tanixom. Iptv ne steka med preklapljanjem kanalov (t-2). Kaksne izkusnje imate vi? Kako vam pelje iptv potom kodija?
Mogoce kdo preizkusil kodi 18 in kako je zadovoljen?
Lp
Ima kdo kake izkusnje z FTMC verzijo kodija? Kot vidim gre za starejso stvar kateri je zal ustavljen razvoj ampak zelo lepo se poklapa z tanixom. Iptv ne steka med preklapljanjem kanalov (t-2). Kaksne izkusnje imate vi? Kako vam pelje iptv potom kodija?
Mogoce kdo preizkusil kodi 18 in kako je zadovoljen?
Lp
Tanix TX3 ni narejen za konkreten 4k film, in ne bo presegel temperature ker je firmware solidno narejen.
Poglej polde666, kolikokrat sem že bral te pravljice.
Na Tanix-u lepo aufajo filmi REMUX-i ki imajo v naslovu 2160p.UHD.BluRay.X265.10bit.HDR, če je primerno hlajenje , ker Amlogic S905W podpira vse to.
Ne vem, zakaj vztrajno trdiš ,da ne.
Kaj je zate konkreten 4K film?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bbobst ()
Že ničkolikokrat sem ti napisal da na original firmweju na tanixu TX3 max ne laufajo. Pa si ne daš dopovedat ane. Probaj na original tanix firmware predvajat en tak mux pa boš zgubljal glas in slika bo prekinjala ne bo tekoče delovala. In hlajenje nima veze pri tem, ker se pri gleanju teh remuxov aparat ne pregreva in deluje čisto na solidni temperaturi. Še enkrat da bo jasno edini tak primerek ki je delal vse bp in bolje od 912 procesorja je bil H96 mini. Starejša verzija. Če imaš ti kak rom gor pa da ti vse dela od bluetootha, wifija in še tekoče tečejo remuxi pol si pa zmagal.
NA ORIGINAL FIRMWERJU NE DELA TEKOČE (še 100tič). Očitno imaš nekaj proti meni pa ti ne uspeva preveč.
Pa prosim če lahko še kdo potrdi ali ovrže mojo trditev, da bomo bolj sigurni.
http://www.ismallrt.com/s905w-vs-s905x-...
NA ORIGINAL FIRMWERJU NE DELA TEKOČE (še 100tič). Očitno imaš nekaj proti meni pa ti ne uspeva preveč.
polde
Verjetno je imel H96mini višjo frekvenco CPU kar za posledico pomeni precej toplejše delovanje. Zato jih verjetno ni več v prodaji, obstaja pa novejša različica H96 mini+.
polde
polde, kateri rip ti ne dela tekoče, testiram na svojem tx3 mini. Trenutno mam gor ATVXPERIENCE rom.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Avengers.Infinity.War.2018.2160p.BluRay.REMUX.HEVC.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-FGT, 60 gb ( iz partisa pomoje)
Naj ti @bbobst pove kater remux mu dela
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
Že ničkolikokrat sem ti napisal da na original firmweju na tanixu TX3 max ne laufajo. Pa si ne daš dopovedat ane. Probaj na original tanix firmware predvajat en tak mux pa boš zgubljal glas in slika bo prekinjala ne bo tekoče delovala. In hlajenje nima veze pri tem, ker se pri gleanju teh remuxov aparat ne pregreva in deluje čisto na solidni temperaturi. Še enkrat da bo jasno edini tak primerek ki je delal vse bp in bolje od 912 procesorja je bil H96 mini. Starejša verzija. Če imaš ti kak rom gor pa da ti vse dela od bluetootha, wifija in še tekoče tečejo remuxi pol si pa zmagal.
Nič nimam proti tebi.
Zdaj pa vidim,kje je keč.
Ti govoriš o original ROM-u ,kar nisi prej nikoli izrecno povdaril,jaz pa o hardveru,ker če vzamemo sam box ,je dovolj močan za4k 265.
Verjetno si zaradi tega več ljudi odvrnil od nakupa Tanixa.
Tanix TX3 + libreelec + 4k 265 = čista zmaga.
Pa še to, kar se original Rom-ov tiče.
Kot vem ,je original ROM tudi dual boot rom ( android + libreelec), pa je vse skuaj bolj jadno, ker ima tudi 720p v androidu mikrolag.
Če te zanima ,si preberi na Freaktab.
dualboot varjanta pr tanixu ni najbol posrecena. podere tudi multiboot, ce ga mas.
#brezpodpisa
Jest sem ti pa pakrtat, da na original romu ne dela. Pa če ne prebereš ali si površen tvoj problem. In vedno sem napisal tako, lahko greš nazaj iskat pa boš videl da je točno tako.
Pa da jaz odvračam ljudi od >Tanixa, ta je dobra. Sem sigurn da niti enkrat nisem napisal da je slab, ampak ga za to ceno vedno samo priporočam. Jao jao mislm aj luna al kaj.
Pa da jaz odvračam ljudi od >Tanixa, ta je dobra. Sem sigurn da niti enkrat nisem napisal da je slab, ampak ga za to ceno vedno samo priporočam. Jao jao mislm aj luna al kaj.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
J Jao jao mislm aj luna al kaj.
Hahaha, bliža se novo leto.
Srečno.
Pa da jaz odvračam ljudi od >Tanixa, ta je dobra. S
Srečno.
Ne ,da si jih odvrnil,ampak so si mogoče premislili,ko so prebrali, da se ne da na tem boxu furat 4k 265.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bbobst ()
skorp_jon ::
J Jao jao mislm aj luna al kaj.
Hahaha, bliža se novo leto.
Srečno.
Pa da jaz odvračam ljudi od >Tanixa, ta je dobra. S
Srečno.
Ne ,da si jih odvrnil,ampak so si mogoče premislili,ko so prebrali, da se ne da na tem boxu furat 4k 265.
Tudi jaz mini tanixa ne priporočam. Dajte nekaj evrov zraven in kupite nekaj močnejšega.
rawlit ::
Iščem Amlogic S912 predvajalnik.
Zahteve:
- audio passthrough na receiver (DD, DTS, Dolby True HD, Atmos..)
- možnost povezave na mrežo (poleg WIFI)
- HDR10, 10bit, 4k..
- možnost namestitve LibreElec
Zaradi poplave predvajalnikov prosim za malo usmeritve. Ne iščem budget zadeve, ampak nekaj kar bo delalo zanesljivo in po možnosti izgledalo dobro.
Hvala.
Zahteve:
- audio passthrough na receiver (DD, DTS, Dolby True HD, Atmos..)
- možnost povezave na mrežo (poleg WIFI)
- HDR10, 10bit, 4k..
- možnost namestitve LibreElec
Zaradi poplave predvajalnikov prosim za malo usmeritve. Ne iščem budget zadeve, ampak nekaj kar bo delalo zanesljivo in po možnosti izgledalo dobro.
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rawlit ()
fopi ::
Zanima me kaj priporocate za telemach EON, android verzijo, ne SMART TV.
Torej box z cistim android. Pa kako resujete upravljanje zadeve. Miska se mi zdi nekoliko neposrecena zadeva. Obstaja kak box ki ima na daljincu touchpad?
Zadeva bo laufala obcasno na 3. TV, zato ne bi plačeval za 3. dostop ampak bi imel android box, pa se nazaj bi lahko gledal.
Hvala.
Torej box z cistim android. Pa kako resujete upravljanje zadeve. Miska se mi zdi nekoliko neposrecena zadeva. Obstaja kak box ki ima na daljincu touchpad?
Zadeva bo laufala obcasno na 3. TV, zato ne bi plačeval za 3. dostop ampak bi imel android box, pa se nazaj bi lahko gledal.
Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fopi ()
smrko ::
Minix Neo U9-H je top, pa še tale rom gor vržeš in si zmagal:
Avengers.Infinity.War.2018.2160p.BluRay.REMUX.HEVC.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-FGT, 60 gb ( iz partisa pomoje)
testiru, na atvxperience romu se stvar zatika, kot si napisal. tako da bo treba probat coreelec al pac enostavno ni dovolj mocan.
#brezpodpisa
Gagarin ::
ali ima katera od tehle poceni škatlic več ko 2Gb RAMa? Več ali manj na Kodi laufam Elementum addon, katerega delovanje (torrent) pa je zelo odvisno od količine RAM. Na 2Gb (Minix Neo U9-H) sicer kar ok dela (na 1Gb Wetek Hub ne dela nikakor - tega bi zamenjal), vendar bi na več verjetno še bolje...
fopi ::
Minix Neo U9-H je top, pa še tale rom gor vržeš in si zmagal:
To je potem android TV, tega pa nocem. Pa ta mi je malo predrag za to kar jaz rabim.
Bwaze6 ::
Leto dni star T95Z Plus (2018 2+16GB DDR4 Amlogic S912 ) se je kar naenkrat začel obnašati, kot bi bila tipka "potrdi" na daljincu non stop pritisnjena. Ampak ne povsod, v Settings se ne obnaša tako, prav tako ne v bootloaderju. In daljinec ni, sem poskusil z daljincem MINIX NEO A2 Lite, isto.
Sem poskusil factory reset iz settings, prav tako iz bootloaderja, isto. Zgleda gre za okvaro, kar naenkrat, čeprav je čudno, da se ne obnaša povsod tako. Se bom še mal potrudil in poskusil nov firmware namestit, zgubit nimam kaj.
Ampak ne letos.
Sem poskusil factory reset iz settings, prav tako iz bootloaderja, isto. Zgleda gre za okvaro, kar naenkrat, čeprav je čudno, da se ne obnaša povsod tako. Se bom še mal potrudil in poskusil nov firmware namestit, zgubit nimam kaj.
Ampak ne letos.