Forum » Zvok in slika » Android tv box
Android tv box
Nemmo ::
A se še komu dogaja da streami v Google Chromu na Mecool M8S pro plus zmrzujejo? YT in ostalo pa deluje brez problema.
SmeskoSnezak ::
Vrasanje: Lahk te android boxe uporabis kot "dvd predvajalnik" racunalnika? Torej laptop bi prek modrega zoba al pa brezzicnega omrezja dostopal do te skatle in skatla bi predvajala film al pa windows namizje na televizorju?
@ Pusti soncu v srce... @
polde66 ::
V kodiju imaš opcijo predvajanja dvd-jev. Kar je potrebno je dodati tvoj vir pod moje datoteke. Se pravi imaš dvd player pod "E", greš v dodaj video, prebrskaj za novo skupno rabo, greš v omrežje windows in dodaš optično enoto. 3x potrdiš da je dodana in to je to. isto kot z vsemi ostalimi datotekami, ki jih hočeš sherat preko svojega pc-ja. Svoj "E" najprej dodaš v skupno rabo. Problem bo edino če uporabljaš najnovešo različico win10 ker ima velike probleme s sheranjem datotek.
Potem enostavno daš dvd v optično enoto in ga poženeš iz kodija.
Te zadeve tzečejo preko wufi ali direktno mrežnega kabla. Bluetooth tega ne podpira.
Potem enostavno daš dvd v optično enoto in ga poženeš iz kodija.
Te zadeve tzečejo preko wufi ali direktno mrežnega kabla. Bluetooth tega ne podpira.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()
A bi se dalo uporabljati tole skatlo kot "extended desktop mode" za racunalnik (prek wifija)? Kolikor vas beremo, je odgovor nekje med Da in Ne (se).
damirj79 ::
Lahko, če imaš računačnik, ki podpira miracast in na to škatlo namestiš miracast receiver, nato na računalniku nastaviš screen projection in extend desktop. Dela pa z malo zamika tako da uporabnost je kot je.
Ima kdo Tanix TX3 ali pa Xiaomi MI TV Box in uporablja ta Miracast? Da slisimo iz prakse, kako dobro to deluje.
Jaz imam Xiami MiBox. Deluje, namestit moraš Miracast receiver (sink)
https://play.google.com/store/apps/deta...
https://play.google.com/store/apps/deta...
Mavrik ::
Če imaš dejanskega Xiaomija z Android TVjem (ali Chromecast) lahko tudi mirroraš namizje preko Cast protokola (odpreš Chrome - Cast - puščica -> Mirror whole desktop). Bo pa jasno (tudi na Miracastu) slika na TVju malo zaostajala za računalnikom.
The truth is rarely pure and never simple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
Chromecast ni isto kot Miracast, lahko pa tudi tam preko shareaš desktop, drži, potrebuješ pa Chrome na PCju. Razen če kdo pozna kakšen programček s to funkcijo, ker Chromea samo zaradi tega ne bi tlačil na svoj PC.
Če imaš vhod HDMI IN se lahko uporablja kot dodatni vir, seveda ne boš na njem mogel nič ustvariati, lahko pa snemaš ali gledaš preko tega vira. Tak je recimo Zidoo X9s in novejši :https://www.gearbest.com/tv-box/pp_1029... , ki pa nima možnosti snemanja in urejanja zunanjega vira. Dočim zidoo ima: https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc...
Sam imam zidooja in ga prodajam. Je hud stroj ki ni box ampak android media player.
Drugače za pc ne vidim možnosti miracasta. Tole sicer naj bi delovalo: vendar v praksi ni ravno vedno tako. Se je pa za igrat.
Sam imam zidooja in ga prodajam. Je hud stroj ki ni box ampak android media player.
Drugače za pc ne vidim možnosti miracasta. Tole sicer naj bi delovalo: vendar v praksi ni ravno vedno tako. Se je pa za igrat.
polde
Mavrik ::
Chromecast ni isto kot Miracast, lahko pa tudi tam preko shareaš desktop, drži, potrebuješ pa Chrome na PCju. Razen če kdo pozna kakšen programček s to funkcijo, ker Chromea samo zaradi tega ne bi tlačil na svoj PC.
Ne jasno ni isto - ampak odvisno od tvojih lokalnih pogojev namreč lahko deluje bolje. Cast bo uporabljal tvoj obstoječi wifi, medtem ko Miracast hoče narediti direktno povezavo. Če imaš dober wifi in si mal dlje od TVja, pogosto Cast deluje bolje. Če imaš slab wifi dostikrat deluje Miracast bolje.
The truth is rarely pure and never simple.
samojan ::
Pozdravljeni.
Lepo prosim z nasvet kateri TV box kupiti. Stari Minix je opešal in bo potrebna menjava. Že kar nekaj časa ne spremljam zadev in nimam pojma kakšno je sedaj stanje pri teh zadevah. TV box je lahko Android lahko pa tudi Windows. Cena nekje do 200€ važno pa mi je, da tekoče predvaja 4K vsebine in ostalo kar pač sodi k TV boxu. Ker sem bil drugače t Minixem izredno zadovoljen sem nekaj gledal tudi Minix NEO Z83-4 z Windowsi, pa me zanima kakšna so vaša mnenja in priporočila.
Že vnaprej hvala.
Samo
Lepo prosim z nasvet kateri TV box kupiti. Stari Minix je opešal in bo potrebna menjava. Že kar nekaj časa ne spremljam zadev in nimam pojma kakšno je sedaj stanje pri teh zadevah. TV box je lahko Android lahko pa tudi Windows. Cena nekje do 200€ važno pa mi je, da tekoče predvaja 4K vsebine in ostalo kar pač sodi k TV boxu. Ker sem bil drugače t Minixem izredno zadovoljen sem nekaj gledal tudi Minix NEO Z83-4 z Windowsi, pa me zanima kakšna so vaša mnenja in priporočila.
Že vnaprej hvala.
Samo
NejcSSD ::
Alfawise S95 ali Tanix Mini. 30EUR
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Tomson ::
@samojan:
Malo dovisno od tvojega namena uporabe, če imaš poseben razlog za Windows, sicer je Android povsem na mestu. Pri tem budgetu lahko vzameš nVidia Shield za 199€, pa imaš top Android TVBox (najbolj zmogljiv) z AndroidTV OS in še gaming konzolo. Glede na ceno Minixov, ki so krepko čez sto € bi sam raje malo dodal za nVidea Shield, če pa greš v nižji cenovni razred, kjer so na podlagi KODIja tile Boxi povsem enako uporabni, pa imaš npr. Alfawise H96 Pro+ za 56€ iz EU skladišča z S912, 3/32GB, Bluetooth, DualWiFi, 1000MB lan, HDR, SPDIF, skratka vse top ali malo cenejšega Alfawise H96 Mini za 41€. Če bi rad 4k pri Netflix, AmazonPrime itd. potem nVidaShield z AndroidTV OS, sicer bo katera od cenejših opcij povsem na mestu ...
Malo dovisno od tvojega namena uporabe, če imaš poseben razlog za Windows, sicer je Android povsem na mestu. Pri tem budgetu lahko vzameš nVidia Shield za 199€, pa imaš top Android TVBox (najbolj zmogljiv) z AndroidTV OS in še gaming konzolo. Glede na ceno Minixov, ki so krepko čez sto € bi sam raje malo dodal za nVidea Shield, če pa greš v nižji cenovni razred, kjer so na podlagi KODIja tile Boxi povsem enako uporabni, pa imaš npr. Alfawise H96 Pro+ za 56€ iz EU skladišča z S912, 3/32GB, Bluetooth, DualWiFi, 1000MB lan, HDR, SPDIF, skratka vse top ali malo cenejšega Alfawise H96 Mini za 41€. Če bi rad 4k pri Netflix, AmazonPrime itd. potem nVidaShield z AndroidTV OS, sicer bo katera od cenejših opcij povsem na mestu ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
gregyk ::
Na Gearbestu je v akciji (Official International Version) Original Xiaomi Mi TV Box za 55.26€, če koga zanima.
Nemelk ::
a lahko nekdo primerja pluse in minuse recmo alfawise vs. mi box? praktično ista cena, pa če prav razumem ima mi box "orginal" android, pa malo slabši hardware, alfawise ipd, pa imajo "custom" android in boljši HW... za youtube in kodi pomoje ni razlike, ane? kje pa so? :)
Nemelk ™
@samojan:
Pozdrav.
Najlepša hvala za odgovor. Moj namen uporabe je pretežno gledanje HD filmov in ostalega iz domače mreže in nekaj 4K vsebin. nVidia shield je sicer mikaven vendar pa res ne potrebujem gaming konzole ( prestar za igre ) Mogoče pride v poštev še kakšen internetni radio in to je to, bistveno pa mi je res čim boljše predvajanje video vsebin.
LP
Če imaš 4k vsebine lokalno oziroma na kakem USB disku, ki ga lahko priklopiš na tv box, potem je dobro karkoli. Če govoriš o 4k stream vsebinah, potem je opcija edino mi box ali nvidia shield, ker edino ta dva zmoreta 4k youtube, netflix, amazon ipd..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: damirj79 ()
Res da je rockčip ampak vseeno: https://www.gearbest.com/tv-box/pp_1628...
https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc...
Ti boxi so sedaj v špici po svojih zmogljivostih, tako po predvajanju 4k vsebin kot po poreformensih. Imajo tudi USB 3.0 uhod, skratka sprehodi se malce po youtubu, preglej teste in priporočila pa boš videl ali je to to kar si želiš ali ne.
Ti boxi so sedaj v špici po svojih zmogljivostih, tako po predvajanju 4k vsebin kot po poreformensih. Imajo tudi USB 3.0 uhod, skratka sprehodi se malce po youtubu, preglej teste in priporočila pa boš videl ali je to to kar si želiš ali ne.
polde
@nemelk:
Največja "težava" Mi Boxa je, da nima ethernet porta, le WiFi, težava pa nastane, ker kar nekaj uporabnikov poroča o sčasoma precej počasnem delovanju WiFija, kar se potem nekako rešuje z USB ethernet priključkom, teče še vedno na Android 6, updejtov ni in jih ne bo, nekateri imajo težave z povezavo flash/hard drives, 1080p stream deluje precej bolje kot 4k stream, nima podpore za Youtube, itd. Skratka je sicer dober poceni AndroidTV OS Box, a ima kar nekaj težav ...Alfawise: novejši OS, več priključkov, zmogljivejši čipset ... Za KODI ne bo nobene razlike, Youtube pa uradno ni podprt za Mi Box ...
@samojan:
Glede na napisano bo eden od Alfawise Boxov najboljša opcija ...
@polde66: boš nabavil in preizkusil? :)
Največja "težava" Mi Boxa je, da nima ethernet porta, le WiFi, težava pa nastane, ker kar nekaj uporabnikov poroča o sčasoma precej počasnem delovanju WiFija, kar se potem nekako rešuje z USB ethernet priključkom, teče še vedno na Android 6, updejtov ni in jih ne bo, nekateri imajo težave z povezavo flash/hard drives, 1080p stream deluje precej bolje kot 4k stream, nima podpore za Youtube, itd. Skratka je sicer dober poceni AndroidTV OS Box, a ima kar nekaj težav ...Alfawise: novejši OS, več priključkov, zmogljivejši čipset ... Za KODI ne bo nobene razlike, Youtube pa uradno ni podprt za Mi Box ...
@samojan:
@polde66: boš nabavil in preizkusil? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
Youtube je uradno podprt. Drži pa, da je app z updejtom na verzijo 2 bil pokvarjen in ni deloval. Za mi box je zdaj pred kratkim (kakšen mesec nazaj) prišel nov FW in je sedaj tudi Youtube spet delujoč. Tako da Xiaomi okoli tega nekaj miga. Drži celo, da packajo FW Android TV 7 že kup cajta in vprašanje če bo sploh prišel ta update iz beta verzije (čeprav je menda zadnja beta OK in brez bugov), šušlja pa se, da bo ATV 7 preskočen in bodo prešli na Anroid TV 8.
@Tomson tole stane čez 100 pa me mal muči, Imam še Zidoo X9s pa ne gre v promet, čeprav je super izdelek. Preveč boxov gre čez moje roke, da bi se odločil za kakšnega tako dragega. Mislim da ne bo šlo.
Čakam pa Alfawise H96 mini in Mecool M8S pro W z voice kontrolerjem. Za test potem pa naprej.
Spodnji srednji razred boxov ala Tanix TX3 mini/max, popolnoma zadostujejo potrebam povprečnega uporabnika. Obstajajo dobri izdelki z 912 čipom pa niso dragi (gledam ceno do 60 eur), meni je važen bluetooth, optični izhod za zvok in firma ki vsaj malo stoji za svojimi izdelki. Pa podpora na kakšnem freakTab.com.
Čakam pa Alfawise H96 mini in Mecool M8S pro W z voice kontrolerjem. Za test potem pa naprej.
Spodnji srednji razred boxov ala Tanix TX3 mini/max, popolnoma zadostujejo potrebam povprečnega uporabnika. Obstajajo dobri izdelki z 912 čipom pa niso dragi (gledam ceno do 60 eur), meni je važen bluetooth, optični izhod za zvok in firma ki vsaj malo stoji za svojimi izdelki. Pa podpora na kakšnem freakTab.com.
polde
Hja, imaš prav, je kar zasoljena cena ... Dejansko pa za KODI (kar večina potrebuje) nima smisla zapravljat za tele Boxe nad 50/60€, ker večina razlik nikoli ne bo opazila ...
MisterR ::
Če kdo proda alfawise 3gb verzijo se priporočam! Drugače bom naročil na gearbestu ampak če se ga kdo želi rešiti, zakaj pa ne.
Nemelk ::
torej, če potegnemo pod črto in če ne rabimo 4k video, so tile bolj popularni boxi čisto ok v razredu 40-60EUR super... naslednji v akciji bo moj! po možnosti z 912 čipom
Nemelk ™
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nemelk ()
Točno tako, amlogic 905W so malce švoh za 4k, v glavnem nimajo bluetootha razen tanix tx3 max, in nimajo vsi optičniga izhoda. Čisto soliden izdelek je Mini m8s pro-c ko je v akciji okoli 45 eur, Drugače pa kakšen tanix TX9 pro ali Vorke Z6 pro oba z Geekbayinga cena z dostavo okoli 60 eur iz Italy EU, rok dobave pa samo par dni
polde
@samojan:
Vzeto na znanje. Hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: samojan ()
bbobst ::
Alfawise H96 Pro+
Ali na tem boxu USB2.0 daje dovolj toka za poganjanje zunanjega diska brez lastnega napajanja?
Ali na tem boxu USB2.0 daje dovolj toka za poganjanje zunanjega diska brez lastnega napajanja?
Venturer ::
Pozdravljeni.
Lepo prosim z nasvet kateri TV box kupiti. Stari Minix je opešal in bo potrebna menjava. Že kar nekaj časa ne spremljam zadev in nimam pojma kakšno je sedaj stanje pri teh zadevah. TV box je lahko Android lahko pa tudi Windows. Cena nekje do 200EUR važno pa mi je, da tekoče predvaja 4K vsebine in ostalo kar pač sodi k TV boxu. Ker sem bil drugače t Minixem izredno zadovoljen sem nekaj gledal tudi Minix NEO Z83-4 z Windowsi, pa me zanima kakšna so vaša mnenja in priporočila.
Že vnaprej hvala.
Samo
ZA 200EUR v SLO štacunah, pa če te ne moti imeti wireless miške in tipkovnico (ima sicer tudi IR sprejemnik samo še nisem sprobal)dobiš nettop mali pravi Quad Core PC, z: AC WIFI, optični zvočni izhod, 4x USB3.0, HDMI 2.0 za full 4K 60FPS, CEC, Gigabit ethernet.itd Na tem pc-ju delajo win10 64 pro in ostali offiec in media programi bp. Govorim o Intel NUC6CAYH za 130 EUR dokupiš šeSSD 64 ali 128GB (med 30 in 40EUR) in 4 GB rama (DDR3L 1.35V cca 35 EUR). Pri ramu je potrebno paziti da kupiš pravega meni deluje bp Kingston KVR16LS11/4.
link:
https://www.intel.com/content/www/us/en...
https://www.intel.com/content/www/us/en...
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Venturer ()
neo5468 ::
Nvidia Shield nima konkurence na trgu Android TV boxov. Če hočeš dober box ki predvaja vse, ni druge alternative. Pa še dobro konzolo maš zraven, če imaš nvidia grafično v svojem PC pa še boljše.
Mnogo boxov za 50 eur predvaja vse, če pa hočeš še konzolo pa daš zraven še 20 eur. Je pa res da ni NVIDIa. Svoje čase opevan Xiaomi mi box se sedaj vidi da ni vreden tega denarja oz ni to kar mnogi pričakujejo. Moj Zidoo tudi predvaja vse pa še 2x hdmi ima pa openwrt, pa acesspoint pa.... še kaj ampak.... Tudi box za 60 eur čisto zadosti potrebam.
Imam NUC pa služi drugačnim potrebam kot pa multimedijski predvajalnik.
Imam NUC pa služi drugačnim potrebam kot pa multimedijski predvajalnik.
polde
Zgodovina sprememb…
Sej xiaomi redmi 4a za 70€ tudi dela, tako kot 800€ flagshipi, ampak se ne more primerjat. 4k hdr (60fps če je treba in 150 Mbps bitrate) z passthrough za atmos/dts x brez kakšnega zatikanja, dober UI vmesnik ki ne zgleda kot cheap android tablica, močna strojna oprema za vse emulacije, tudi N64 kjer se ti bo vsak 50€ box obesu, prav tako imaš pa tudi PC porte kot so Tomb Raider reboot (2013), half life 2 in epizode, doom 3 in še več. Če imaš pa nvidia grafično imaš pa praktično boljši performance v igrah na kavču kot ps4 ali pa xbox one konzole, torej dejanski 4k 60fps gameplay če imaš dovolj dober PC. Dodaj še dober kontroler in remote ki ga dobiš zraven, ter odličen TV vmesnik ki je optimiziran za daljinec in kavč, pa nimaš konkurence. GPU v Shieldu se lahko primerja z gtx 950 po številu tranzistorjev in CPU je isti kot v Nintendo Switch. Po hardwareu je boljši kot tisti NUC za 200€.
Osebno imam Chromecast 2 in mi iz plexa predvaja vse direktno, brez štekanja itd. Če bi pa imel 5.1 ozvočenje z boljšim televizorjem, bi pa definitivno kupil Shield, ker je res odlična zadeva. Prav tako ga konstantno posodabljajo. Je pa res da ni poceni.
Še vedno stojim za tem, da za najnižji možen denar probaj dobiti poceni Chromecast na bolhi za 15-20€, če želiš TV vmesnik z daljincom vzemi xiaomi mi box za 60€ ali pa shield za 200€. Ti android boxi z tabličnim vmesnikom mi pa niso všeč, čeprav "delujejo".
Osebno imam Chromecast 2 in mi iz plexa predvaja vse direktno, brez štekanja itd. Če bi pa imel 5.1 ozvočenje z boljšim televizorjem, bi pa definitivno kupil Shield, ker je res odlična zadeva. Prav tako ga konstantno posodabljajo. Je pa res da ni poceni.
Še vedno stojim za tem, da za najnižji možen denar probaj dobiti poceni Chromecast na bolhi za 15-20€, če želiš TV vmesnik z daljincom vzemi xiaomi mi box za 60€ ali pa shield za 200€. Ti android boxi z tabličnim vmesnikom mi pa niso všeč, čeprav "delujejo".
https://www.gearbest.com/tv-box/pp_1600...
ne verjamem da je cromecast boljši od tega, pa obvezno kak testna youtubu pogledat
ne verjamem da je cromecast boljši od tega, pa obvezno kak testna youtubu pogledat
polde
Chromecast je casting naprava. Samo hdmi input spremeniš, pa lahko takoj predvajaš glasbo iz telefona, slike gor kažeš, ali pa štartaš film preko plexa in uporabljaš telefon kot daljinec. Prav tako podpira netflix, če ga kdo rabi. Kolikor vem, ga ti poceni boxi ne podpirajo zaradi nekih licenc. Prav tako nima nobenega vmesnika s katerim se moraš igrat, kar je za nekatere dobra stvar.
Netflix vsi podpirajo samo resolucije so drugačne. V glavnem vsi podpirajo 720p kaj več pa odvisno od večih stvari. Pri android napravah imaš 2x ubm, mrežni vhod, bluetooth, daljinca, ta zgornji ga ima celo z glasovno kontrolo pa ne boš verjel za katero aplikacijo? Pomagam - Netflix. Če koga moti launcher se komot zamenja za kakšen drugi, in tudi android tv launcher, ki deluje zeloooo podobno kot ostali pravi TV android lancherji, tudi programi se nalagajo striktno za android tv. Poleg tega je pri tv boxih ogromno možnosti naložiti kak drug rom, recimo pri amlogic 905W čipu v glavnem pašejo skoraj na vsi launcherji z dual bootom v libreelec od tanixa, potem android tv tudi, nalaganje romov je preprosta zadeva, ki poteka preko USB burning toola. Skratka prednosti enega android boxa proti specifični zadevi ala chromecast je ogromno.
polde
Imam 2x RPi3, 2xTanix tx3 max in NUC komplet ki stane 200eur in je tako: RPi3 je super za npr.Libreelec Kodi (boljse kot na android boxu), NuC oz kater koli drug novejsi Pc kot htpc prekasa vse, tako z zanesljivostjo kot z hitrostjo in konfigurabilnostjo. Na pc nalozis kodija si uredis dober wifi ali ir daljinec (ali misko in tipkovnico) das na dovolj velik tv in imas poleg tv boxa se vse ostalo brskanje in word , torrente itd. Skratka Htpc zame zmaga , vedno. N tanixih pa imam tvin in kodija za kak film, pa je ok ampak dalec od tega da bi to vse delalo tako zanesljivo kot na pcju.
Če ti dela tvin, kodi, youtube in terrarium je že 90% zadovoljstva, če imaš še kak build na kodiju je 5 dodatnih % pa še kak IPTV pa pomoje drugega ne potrebuješ. Box pa i ravno za brskanje po netu pa pisanje v wordu.
polde
Zgodovina sprememb…
Pa pozabil sem omenit, da sem imel Xiaomi Mibox 3 in sem ga, ko sem dobil prvega Tanix Tx3 takoj prodal in zamenjal z še enim Tanixom. MI box je po mojem totalno precenjen in Android TV je prej omejitev kot pa prednost. Kaj me je motilo pri Xiamiju:
- android tv - na play store ni TVINA (in še večino ostalih appov ki jih uporabljam), sem ga moral sideloadat (mogoče če bi imel EON za Android TV bi bilo bolje)
- nima ethernet porta, ima samo en usb-> kupil sem 4x usb hub da sem lahko zunanji disk in miško zraven priklopil, ker daljinec, ki je kao fancy z bluetooth in mikofonom nima funkije kurzorja miške(kot ga ima Tanix za 30EUR), kar rabiš za aplikacije ki niso native Android TV.
-ne deluje Youtube, niti z zadnjim updtaeom ne-> sem rekel ok bo pa vsaj preko Casta delal Youtube in sem se zmotil. Cast sicer dela ampak ker yt ne dela že v osnovi tudi preko casta ne dela lol:(, in to na škatlici ki je oglaševana kot premiumu box za yt in ostale medijske vsebine in stane pri nas 90EUR,
- ne moreš z daljincem prižgati in ugasniti boxa (z Tanixom lahko ) , itd,
Sicer dopuščam možnost, da obstajajo kake varijante, da se kaj od tega popravi z kakim sw-jem, vendar se mi res ne da preiskat celega neta za neko polovično rešitev in preizkušat miljon različnih nasvetov, raje prodam in kupim cenejši, boljši box...
Je pa res da če bi delalo vse bp, bi bil tudi android box ok, ampak če pa za 200EUR dobim nov pc z ssd pa vsaj jaz nimam kaj razmišljat ampak to je samo moje mišljenje, ne poznam pa Shielda...
- android tv - na play store ni TVINA (in še večino ostalih appov ki jih uporabljam), sem ga moral sideloadat (mogoče če bi imel EON za Android TV bi bilo bolje)
- nima ethernet porta, ima samo en usb-> kupil sem 4x usb hub da sem lahko zunanji disk in miško zraven priklopil, ker daljinec, ki je kao fancy z bluetooth in mikofonom nima funkije kurzorja miške(kot ga ima Tanix za 30EUR), kar rabiš za aplikacije ki niso native Android TV.
-ne deluje Youtube, niti z zadnjim updtaeom ne-> sem rekel ok bo pa vsaj preko Casta delal Youtube in sem se zmotil. Cast sicer dela ampak ker yt ne dela že v osnovi tudi preko casta ne dela lol:(, in to na škatlici ki je oglaševana kot premiumu box za yt in ostale medijske vsebine in stane pri nas 90EUR,
- ne moreš z daljincem prižgati in ugasniti boxa (z Tanixom lahko ) , itd,
Sicer dopuščam možnost, da obstajajo kake varijante, da se kaj od tega popravi z kakim sw-jem, vendar se mi res ne da preiskat celega neta za neko polovično rešitev in preizkušat miljon različnih nasvetov, raje prodam in kupim cenejši, boljši box...
Je pa res da če bi delalo vse bp, bi bil tudi android box ok, ampak če pa za 200EUR dobim nov pc z ssd pa vsaj jaz nimam kaj razmišljat ampak to je samo moje mišljenje, ne poznam pa Shielda...
d4vid ::
Rabim pomoc pri sunvell r69... Flesal sem ga na armbiana, sedaj bi pa rad nazaj android, ker bi rad poganjal aplikacije, ki tecejo samo na androidu.... zal pa androida za ta box ne najdem, od orange pi one pa deluje deloma (daljinec in wifi ne deluje). Se da kje dobit original?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
m3k ::
@d4vid
ni originalen FW, download Android KitKat 4.4.2 OTA firmware for Allwinner H2 TV Box
ni originalen FW, download Android KitKat 4.4.2 OTA firmware for Allwinner H2 TV Box
Mirko tipka na radirko ////
@d4vid
Hvala, poskusim pa sporočim če dela kaj več :)
freesty ::
Eno vprasanje... mam 912 chip android box, nanj priklopljen disk. Kako naredim, v isti mrezi, da vlecem z racunalnikom torrent direkt na ta disk? Ima kdo idejo? Izkusnje?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
@d4vid
Hvala, poskusim pa sporočim če dela kaj več :)
Sprobal, zbootal se je, wifi dela, daljinec pa še kar ne :/
Po pravilih ne delaš flesha v drug rom, če nimaš original stock firmwera v rezervi. No stvar posameznika.
polde
Glede na to da je nov vreden 22 eur je pa stara zadeva na android 4.4 je verjetno čas, da si privoščiš kaj sodobnejšega. Do 40 eur imaš kar nekaj variant od rockčipa AlfawiseZ28 pro za okoli 34 eur iz eu skladišča ali pa par boxov z amlogic 905W čipom. vzel sem tega: https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc...
glde na USB 3.0, bluetooth, optični izhod mislim da bo ok. Sicer nikjer nisem zasledil kakih posodobitev razen freaktaba ampak za ta denar vse to ni slabo.
glde na USB 3.0, bluetooth, optični izhod mislim da bo ok. Sicer nikjer nisem zasledil kakih posodobitev razen freaktaba ampak za ta denar vse to ni slabo.
polde
Nov je bil okol 20€ ja, glih taprava zadeva za igranje.
Sem našel en fw s delujočim IR daljincem, wifi pa ne dela sedaj. Anyway, bom potegnil kabel...
Najprej sem mislil nekaj ustvarit s Armbianom, pa sem flešal, potem sem si pa premislil, bekap pa pozabil.
Je čist OK zadeva, trenutno se igram s stalker/ministra middlewarom in stbemu na tem boxu, da lahko gledam TV v živo, pa še ogled nazaj lahko uštimam, kar na androidTV OSju ne morem ravno nastavit, imam ene streame od "liveiptvserbia", pavziram lahko, nazaj gledat pa ne morem. TVHeadEnd mi teče na NAS/Serverju in tudi če bi tvheadend podpiral ogled nazaj, mi pipica ne dopušča snemanja 20 programov naenkrat.
Mi je pa Android TV vmesnik boljši, na Mecool M8s pro+ dela super, ta box je pa, kot sem reku, za igrat.
Sem našel en fw s delujočim IR daljincem, wifi pa ne dela sedaj. Anyway, bom potegnil kabel...
Najprej sem mislil nekaj ustvarit s Armbianom, pa sem flešal, potem sem si pa premislil, bekap pa pozabil.
Je čist OK zadeva, trenutno se igram s stalker/ministra middlewarom in stbemu na tem boxu, da lahko gledam TV v živo, pa še ogled nazaj lahko uštimam, kar na androidTV OSju ne morem ravno nastavit, imam ene streame od "liveiptvserbia", pavziram lahko, nazaj gledat pa ne morem. TVHeadEnd mi teče na NAS/Serverju in tudi če bi tvheadend podpiral ogled nazaj, mi pipica ne dopušča snemanja 20 programov naenkrat.
Mi je pa Android TV vmesnik boljši, na Mecool M8s pro+ dela super, ta box je pa, kot sem reku, za igrat.
OvCa77 ::
Kateri bodo ima UI v 1080p, ker sem videl, da zelo radi uporabljajo upscaling?
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB