» »

Android tv box

Android tv box

««
16 / 148
»»

budnost ::

skico je izjavil:

budnost: zakaj si pa menjal na shielda?

sam imam namreč ogledana GT1 in shielda, pa se še odločujem med enim in drugim.. :)

rabim pa večinoma za PLEX klienta. Oz. v primeru Shielda pa še za občasen gaming - otroci..

Ali ima Shield samo android igrice zastonj, če so free seveda, ali je tudi kakšna na geforce now zastojn? Kakšna je razlika v hitrosti med shieldom in gt1? Skratka ali lahko malce napišeš pluse in minuse ene in druge konzolce. hvala

lp, Boštjan

Recimo...meni shield tekoče predvaja T2go v HD resoluciji. In je slika res lepa. Tudi GT jih, ampak samo na 480p, če višam resolucijo zatika. Geforce now...kakor sem videl ni nič zastonj, lahko pa plačuješ mesečno uporabo in igraš igrice ali pa jih kupiš. Naloženo imam Mame app za igranje romov in to mi zadostuje. Shield mi tekoče predvaja kodija in ostale programe, tudi GT1 jih. Ima pa shield na daljincu mikrofon in je ta zadeva zame kar uporabna in jo dosti uporabljam. Namesto, da bi tipkal, samo rečem...in kar solidno prepoznava govor. Je pa shield cenovno malo višji nivo...dobrih 200 evrov. In to je to. Če se da, se da kak evro več in imaš nekaj časa mir...Lahko pa na shield priključiš še kakšen drug daljinec in se igraš še z miško.

skico ::

budnost: tnx za odgovor. kar se shielda tiče vem da je dosti dražji, ampak je to malce upravičeno glede na to da bo za dlje, pa še za kakšen špil..

amm.. a je daljinec pri shieldu "air-mouse"?

lp

skico je izjavil:

budnost: tnx za odgovor. kar se shielda tiče vem da je dosti dražji, ampak je to malce upravičeno glede na to da bo za dlje, pa še za kakšen špil..

amm.. a je daljinec pri shieldu "air-mouse"?

lp

Daljinec je "navaden", ni air mouse. Potrebno ga je dokupiti, imam pa tegale tukaj

amm.. kaj pa air mouse od TV-ja bi delal preko hdmi-cec?

imaš kakšne izkušnje glede tega..

ncc2000 ::

Je Tale Z68 že kdo sprobal, kakšen komentar, nasvet?

Vanadium ::

ncc2000 je izjavil:

Jaz bi se ga izogni zaradi procesorja, imam isti procesor v zidoo x6 pro in so težave s predvajanjem filmov. Drugače pa iptv dela preko simpleiptv+kodi to je pa tudi to.

http://kodi.wiki/view/Android_hardware

slodreamer ::

ncc2000 je izjavil:

To se pa res ne splača, dosti raje amlogic box z Android 6. Pa veliko debat je bilo na forumih o slabem software in mislim da tudi pregrevanju. Beelink MXIII mini II bo dosti boljša izbira za enako ceno.

Tomson ::

Precej boljša opcija v tem cenovnem rangu ta hip je novi Mecool M8S Pro za 66EUR. Amlogic S912, 2GB DDR4, OctaCore 2.0, Mali T820 GPU, najnovejši Android 7.1, Wifi 5G, CEC, HDMI 2.0 ... Na testih se je do sedaj Mecool vedno dobro odrezal, za podporo poskrbijo, izdelava je tudi precej na nivoju.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

pierch ::

Trenutno najcenjši S905X TV box? Obvezno pa mora met eMMC modul.
Pierch

Scishion V88 Pro za 27€ je še vedno precej dober deal (gledano overall) ...

Tomson je izjavil:

Precej boljša opcija v tem cenovnem rangu ta hip je novi Mecool M8S Pro za 66EUR. Amlogic S912, 2GB DDR4, OctaCore 2.0, Mali T820 GPU, najnovejši Android 7.1, Wifi 5G, CEC, HDMI 2.0 ... Na testih se je do sedaj Mecool vedno dobro odrezal, za podporo poskrbijo, izdelava je tudi precej na nivoju.

Ful kul :) piše sicer da je presale, tako da verjetno ne pošljejo takok. A je že bil kak box testiran z android 7? Razen Nvidia shield seveda, pač ti nizkocenovni? Drugače verjetno je na začetku pričakovat kak bug, tudi z beelinki je bilo tako, pa se potem porihta.

Te lahko pričakujemo tudi na starejših S912 in S905X boxih posodobitev na Android 7? Se mi zdi da sedaj je bilo to nekako povezano s procesorji, kaj menite?

Zgodovina sprememb…

Jup, pre-sale, začnejo pošiljat 6.aprila... Z nadgradnjo na starejših Boxih ni preveč za računat..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

JanezH ::

A pa je to boljše od Beelink GT1 Ultimate za 'enako' ceno?

budnost: kje si pa kupil nvidia shield?

lp

polde66 ::

Beelink gt1 ultimate je verjetno kul izbira.

Danes dobil Beelink Minix MIII II, kvaliteta in teža je popolnoma druga kot podobni izdelki. Daljinec mi je všeč, uporaben in odziven. Seveda brez drugega na wifi 2.4G ne bo šlo. Izgled pa mi je od preizkušenih predvajalnikov najlepši tako, da ga ne bom nič spreminjal. Pričakovati, da bodo vse datoteke delale pa itak ni realno. Kodi v glavnem za moje potrebe predvaja vse. Twin deluje super v HD resoluciji. Sama inštalacija opreme z google playa je simpl in tekoča, ob prvem zagonu pa me je čakala nadgradnja. Tako da me Beelink spet ni razočaral. Deluje tekoče.

Če pa ima kdo kakšno idejo kateri video predvajalnik naložiti, ki mogoče podpiran AC3 zvok?

Cena s poštnino in davki me koštalo točno 60 eur. Sem razmišljal o GT1 ultimate ampak za razliko 30 eur ne vem če se splača (všteta tudi razlika v carinskih poslih).

Pa še to, daljinec ni stanadarden črn ampak že novejši Beelinkov.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

@smukec:

V osnovi sta precej podobna, za isto ceno ima Beelink GT1 Ultimate 3/32GB (napram 2/16GB), Mecool M8S Pro pa Android 7.1 (napram Android 6.0). Imata pa oba precej dobro podporo in podobno kvaliteto izdelave.

Trenutno so na Gearbestu tile modeli najboljši nakup:

Scishion V88 Pro S905 8/1 Android 6.0 za 30€
Mini M8S II S905 16/2 Android 6.0 za 40€
Beelink MINI MXIII II 16/2 Android 6.0 za 43€
Beelink GT1 S912 16/2 Android 6.0 za 60€
Mecool M8S Pro 16/2 Android 7.1 za 66€

skico je izjavil:

lp

Kupil sem ga tukaj

Mimogrede, danes sem dobil s Kitajske GT1 Ultimate, ki ima 3Gb. Mislim sem, da ga bom uporabljal pa sem medtem kupil nvidio shield TV. Tako, če koga zanima ga prodam. Malce ceneje kot me je prišel s carino vred.

Beelink GT Ultimate

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: budnost ()

leiito ::

Zanimivo koliko ljudi na koncu pristane na Nvidii.

A lahko vsebine streamate prek wifija, ali mora biti box na ethernetu?

Študiram kako Kodi najbolje integrirati v TV + soundbox + Synology 214-play, mika me enega od boxov spariti s Synology RT2600ac ruterjem, drag kot žefran, ampak poje Applov Airport Extreme v solati, na wifiju dosega nominalno hitrost interneta in potem se mogoče res ni treba z žicami ubadat.

JanezH ::

budnost je izjavil:

skico je izjavil:

lp

Kupil sem ga tukaj

Mimogrede, danes sem dobil s Kitajske GT1 Ultimate, ki ima 3Gb. Mislim sem, da ga bom uporabljal pa sem medtem kupil nvidio shield TV. Tako, če koga zanima ga prodam. Malce ceneje kot me je prišel s carino vred.

Beelink GT Ultimate

Imaš mogoče receiver, da bi sprobal, če na GT1 Ultimate prek Kodi-ja deluje DTS brez problemov?
Imel sem doma GT1 in DTS ni deloval vredu.

budnost je izjavil:

skico je izjavil:

lp

Kupil sem ga tukaj

Beelink GT Ultimate

se pravi 219 je zadnja cena? Ga ne bojo na meji cariniki ustavili in hoteli še kak davek in carinjenje ipd? :)

lp

polpo ::

skico je izjavil:

budnost je izjavil:

skico je izjavil:

lp

Kupil sem ga tukaj

Beelink GT Ultimate

se pravi 219 je zadnja cena? Ga ne bojo na meji cariniki ustavili in hoteli še kak davek in carinjenje ipd? :)

lp

Ni zadnja cena, prištej še 6.9EUR poštnine :D
Davka in carine, ker gre iz Češke.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polpo ()

ok, poštnina ni problem.. ddv + carinjenje podraži zadevo :)

Curious ::

Tomson je izjavil:

@smukec:

Razmišlam o nakupu enega od teh, potreboval bi ga pa praktično izključno za predvajanje vsebin (večinoma filmi) iz Windows file share-a. So kakšne posebnosti glede tega, se kateri od teh bolje obnese za te namene? Oz. se kakšen sploh ne?

Curious je izjavil:

Tomson je izjavil:

@smukec:

Razmišlam o nakupu enega od teh, potreboval bi ga pa praktično izključno za predvajanje vsebin (večinoma filmi) iz Windows file share-a. So kakšne posebnosti glede tega, se kateri od teh bolje obnese za te namene? Oz. se kakšen sploh ne?

jaz imam isti sistem. na kišti imam share z filmi in share z nanizankami. Trenutno mi TV preko dlna-ja predvaja video vsebine. sedaj pa bi rad to "outsourcal" na android-box/shield.

Ali lahko kodi na android-boxu/shieldu, sam poskenira vse in doda artwork/opise ipd? to kar mi sedaj na kišti počne plex server..

a se da mogoče remote povezat na android-box/shield in urejat kodi artworke/opise in kar pač spada zraven?

@Curious

Katerikoli izmed naštetih bo dober za stream iz lokalnega omrežja (uporabiš ethernet). Preko Wifi pa za 4k vsebine gledaš da ima 5G Wifi ...

Model od Mecoola je zanimiv, ker ima najnovejši Android, ki je malo bolj optimiziran, ima še nekaj bombončkov, predvsem pa naj bi bil še malo bolj stabilen in odziven.

skico je izjavil:

ok, poštnina ni problem.. ddv + carinjenje podraži zadevo :)

Za nakup nvidia shielda ni nobene carine, saj zadeva prihaja s Češke. Samo poštnina 6,90. Lahko se cena zniža, če se prijavite na obvestila...odšteje se 5 evrov. Enkrat na teden... Tako, da pride 220 evrov s poštnino vred.

kak je pa sitno odpirat google chrome ali kake druge sideloaded aplikacije? zgleda da ni najbolj priročno :(

slodreamer je izjavil:

kak je pa sitno odpirat google chrome ali kake druge sideloaded aplikacije? zgleda da ni najbolj priročno :(

Čisto lepo to gre. Tudi mene je skrbelo, pa se da vse zrihtat, da je hitro in enostavno. Ni idealno, je pa vseeno dovolj hitro.

slodreamer je izjavil:

V kakšnem scenariju pa rabiš google chrome na Nvidii? Ali kako drugo sideloaded app?

ncc2000 ::

Hvala vsem za usmeritve.
Iščem nekaj z obvezno Glan in 5g wifi.
Kaj pa TOLE?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ncc2000 ()

B_tec ::

Katerega priporočate? kateri drugi model za podobno ceno?
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/...
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/...

zmelkoow ::

LP!

Ali na kateremu od teh preverjeno deluje slovenska HBO GO aplikacija - sem jo namreč poskusil namestiti na OrangePi z Androidom in mi javlja, da ni internetne povezave...

polde66 ::

@B_tec, moj glas za beelink, imam in mi je super.
polde

jaz imam tudi malo več zaupanja v beelink, če ne drugega imajo uradni forum, ki sicer ni ne vem kako zelo odziven, pa vendarle :D

4knative ::

zmelkoow je izjavil:

LP!

Ali na kateremu od teh preverjeno deluje slovenska HBO GO aplikacija - sem jo namreč poskusil namestiti na OrangePi z Androidom in mi javlja, da ni internetne povezave...

Večina take vrste servisov kot je HBO GO mora biti povezana preko wifi. Na kablu ne dela!!!

matobeli ::

A to resno? :))

Android boxi LAN tretirajo kot 3G oziroma mobilno povezavo, tako da mogoče je potrebno kje omogočiti gledanje videa prek mobilnega omrežja (kakšna aplikacija ima to po defaultu izklopljeno, da ne povzroča nepredvidenih stroškov)

Zgodovina sprememb…

Ne vem kako tretirajo ethernet, ampak zagotovo rabiš wifi ali app ki ti fejka wifi da ti dela HBO GO. Pogooglaj malo. Google je tudi zastonj, če ne verjameš, ne sprašuj faksejk omg.

Evo danes dobil MI box od gearbesta. Zadeva je tako kot piše (international verzija MDZ-16-AB, na to morate bit pozorni da je ker edino ta je taka da ima android tv in ostale pač dobrote ala netflix ipd...) ko potestiram malo bom pa kaj več napisal.

Vanadium je izjavil:

Evo danes dobil MI box od gearbesta. Zadeva je tako kot piše (international verzija MDZ-16-AB, na to morate bit pozorni da je ker edino ta je taka da ima android tv in ostale pač dobrote ala netflix ipd...) ko potestiram malo bom pa kaj več napisal.

So te ocarinili tudi? Koliko je bilo vse skup?

Vanadium je izjavil:

Mene je tudi mikal, zaradi netflix hd, ampak če nima sd kartice, samo 1 usb (ne moreš vklopiti hkrati airmouse in usb pomnilnik), pa še tečno nameščanje in dostop do sideloadanih aplikacij :O

OK.d ::

Lahko preko huba.
Glede sideloada so že dolgo nazaj izumili cloud;)
LPOK.d

slodreamer je izjavil:

Vanadium je izjavil:

Mene je tudi mikal, zaradi netflix hd, ampak če nima sd kartice, samo 1 usb (ne moreš vklopiti hkrati airmouse in usb pomnilnik), pa še tečno nameščanje in dostop do sideloadanih aplikacij :O

A ta box je edini z Netflix HD? A ne podpira tega večina boljših boxev s podporo za HDR?

Ali potem podpira HDR10 in HDR Dolby Vision in sam izbereš standard, kot pri legit opciji?

Ali ima tudi Amazon Prime Video? Ta, ali pa kak drug box.

amacar ::

Vanadium je izjavil:

Lahko testiras, kako dela aplikacija tvin na boxu + ce je moznost, kako deluje tvin v povezavi z daljincem. Iscem namrec en box, ki bi ga uporabljal samo za tvin, se pa more dati upravljati z daljincem na enostaven nacin, ne da caram z neko misko.

mat11 ::

Če boš našel rešitev za Twin se priporočam.
mat

4knative je izjavil:

Vanadium je izjavil:

So te ocarinili tudi? Koliko je bilo vse skup?

Box je bil 67€ carina pa tocno 23,46€, bom probal tvin v kratkem, zdaj mam prvo nalogo predelat playlisto pa najdt en delujoc link za epg za kodi...

Google je povedal, da bo postopoma začel Androidne boxe blokirat - brickat. Torej spremenijo ti ga v opeko dobesedno. Saj je kar logično, gre nenazadnje za nelojalno konkurenco kitajskih kuferfirm. Itak pa so generalno gledano sami problemi s temi boxi.

Prihaja pa nov mid-range Amazon box s HDR in 60fps.

@4knative:

Generalno gledano ni težav s temi Boxi, če kupiš primeren model svojim potrebam in ne kupiš res XY no-name modela, ki nima prav nobene podpore, nobenih nadgradenj itd.

Sicer pa ne gre toliko za to, da bi se Google rad znebil konkurence v obliki poceni Android TV Boxov, ampak za namero, da bi od njih "pokasiral" licenčnino za Android TV. It's all about money. Dokler pa na njih teče navaden Android OS, ki je open-source, Google nima kaj praskat. Kar pa pomeni, da niti Google Play ne sme bit na napravi, za tega se že potrebuje licenca.

Sicer pa je namen teh Boxov, da so čim cenejši (licenčnina je zato no-go), glede podpore, le ta je ponavadi pri dobrih modelih toliko časa, da zadeve po večini vse delujejo, da pa bi bila nadgradnja na novejši OS pa seveda ne gre, ker proizvajalec drugo leto naredi nov model z novejšim OSom in tako prisili kupce teh poceni Boxov da redno menjujejo modele, kar pri trenutno res ugodnih cenah niti ni takšna stvar.

Tomson je izjavil:

@4knative:

Generalno gledano ni težav s temi Boxi, če kupiš primeren model svojim potrebam in ne kupiš res XY no-name modela, ki nima prav nobene podpore, nobenih nadgradenj itd.

Sicer pa ne gre toliko za to, da bi se Google rad znebil konkurence v obliki poceni Android TV Boxov, ampak za namero, da bi od njih "pokasiral" licenčnino za Android TV. It's all about money. Dokler pa na njih teče navaden Android OS, ki je open-source, Google nima kaj praskat. Kar pa pomeni, da niti Google Play ne sme bit na napravi, za tega se že potrebuje licenca.

Sicer pa je namen teh Boxov, da so čim cenejši (licenčnina je zato no-go), glede podpore, le ta je ponavadi pri dobrih modelih toliko časa, da zadeve po večini vse delujejo, da pa bi bila nadgradnja na novejši OS pa seveda ne gre, ker proizvajalec drugo leto naredi nov model z novejšim OSom in tako prisili kupce teh poceni Boxov da redno menjujejo modele, kar pri trenutno res ugodnih cenah niti ni takšna stvar.

Sem vprašal malo na Googlu in pravijo da bojo dali kar mesečni pavšal za vse imetnike boksov. Sicer bo samo 2.90 eur, ampak mogoče pa kdo ne bo želel plačevati niti toliko... Glede na to da ti lahko napravo brickajo vsak trenutek, mislim da bodo s tem pavšalom dobili notri kar dosti denarja. Pravijo še, da bo denar zbran preko te dajatve namenjen osveščanju mladih o pomembnosti pristnih socialnih stikov.
««
16 / 148
»»