» »

Android tv box

Android tv box

««
19 / 148
»»

Invictus ::

Če pogledaš specifikacije, ni super....
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Oldi ::

Kaj ni super, nasploh A95X R1, kaj pa še češ za 20$? Rad bi nekaj kar bo pod 22EUR ali da se dobi v EU za pametno ceno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

scipascapa ::

podobnega imam jaz, dela :D

pierch ::

Oldi je izjavil:

Kaj ni super, nasploh A95X R1, kaj pa še češ za 20$? Rad bi nekaj kar bo pod 22EUR ali da se dobi v EU za pametno ceno.

Samo pazi ker ta verzija ima Rock chip processor, ki v komunitiju ni dobro podprt. Sicer se mogoče kaj premika v tej smeri ampak trenutno je Amlogic processor precej boljša izbira.
Pierch

jericho ::

Mam še jest eno vprašanje, mam V88 4K 2/8 android 5.1 pa mi 1080p filmi z zunanjega diska štrikajo na polno. Ne glede kje hočem gledat vlc, xbmc, kodi, nekateri pa tud zvoka ne dajo ker ne podpira ac3 kodeka.
A je kakšna možna optimizacija za ta box?
Aja, kodi/tvin in netflix delajo bp.

Invictus ::

Zamenjaj wireless z wired mrežo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Amm, mam wired mrežno povezano, zunanji disk je pa direktno vezan na V88 preko usb kabla.

polde66 ::

Inštaliraj SPMC, isti kodi, glej preko njega. Sprobavaj, drugega ne vem. Predvajalniki ala VLC, BSplayer in ostalo ne podpirajo kodekov ala AC3. Probaj z MX playerjem.
Meni KODI, SPMC delata super, Probaj na druga USB vrata....Zamenjaj USB babel. USB3 ali USB2? Usba deluje lepše z kablom z dvojnim napajanjem. Probaj preko USB huba s svojim napajanjem, ne vem je 100 stvari ki jih lahko sprobaš.
polde

BadWolf ::

Koliko pa traja ponavadi dostava iz Gearbesta?
Katere aplikacije kaj uporabljate razen Kodija?
Ima Kodi kake prednosti pred namenskimi programi kot so popcorn/freefliq ipd?

McClane ::

Gearbest je tam cca 2-3 tedne, razen Kodija sam uporabljam raje SPMC in z njim nimam težav.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

polde66 je izjavil:

Inštaliraj SPMC, isti kodi, glej preko njega. Sprobavaj, drugega ne vem. Predvajalniki ala VLC, BSplayer in ostalo ne podpirajo kodekov ala AC3. Probaj z MX playerjem.
Meni KODI, SPMC delata super, Probaj na druga USB vrata....Zamenjaj USB babel. USB3 ali USB2? Usba deluje lepše z kablom z dvojnim napajanjem. Probaj preko USB huba s svojim napajanjem, ne vem je 100 stvari ki jih lahko sprobaš.

Ja saj mam tud SPMC in tud šteka. VLC dejansko podpira skoraj vse formate, disk je zunanji na svojem napajanju in USB2.
A je možno, da ga tovarniško ponastavim in še enkrat naložim programe gor in bo potem mogoče delalo?

All ::

berem tole že en čas.....
mam 2 android boxa (s905 in s905x), na testu sm jih mel več.
če hočete kvaliteno sliko je treba naližit libreelec
https://forum.libreelec.tv/thread/3588-...
men je top verzija j (hiter preklop iptv in brez ostalih zatikanj)
oba boxa gladko podpirata 4k...
problem je lahko le : s905 ne podpira vseh kodekov (vp9)
: s905x na mal težav ko so v igri posnetki z zlo velkim pretokom (zatikanje zarad predpomenja.

uporabljeni videi
 test video

test video

Ja bi tud tole probal, sam kokr jst vem je v v88 čip rk3229. A obstaja verzija libreeleca za ta čip, da ne bom kej zjebal.

Tac20 ::

Sem dobil sedaj Beelink in moram rečt da je izredno hiter, mam pa dve pritožbe: Video preko kodija je ful kontrasten - če bi bila default brightness na 55% bi bilo idelano, tako pa so črne so zabite in je rahlo negledljivo.
Prav tako pa stvar okoli DTS-a. Če imam na tv priklopljeno preko optike z5500, ali je bolje povezati direktno na beelink, ali ima passthrough dts? Kakšne nastavitve potem uporabiti v kodi settings?

Tnx za info

Mavrik ::

Praktično noben TV nima passthrough DTS/DD (zaradi licenc ali nekih takih debilizmov). Morda je tvoj izjema, samo vseeno raje priklopi direkt na zvočnike in vklopi passthrough.

Če pa imaš črne barve mimo, pa poglej ali ti stvar slučajno ne daje FULL namesto LIMITED HDMI output.
The truth is rarely pure and never simple.

Mavrik je izjavil:

Praktično noben TV nima passthrough DTS/DD (zaradi licenc ali nekih takih debilizmov). Morda je tvoj izjema, samo vseeno raje priklopi direkt na zvočnike in vklopi passthrough.

Če pa imaš črne barve mimo, pa poglej ali ti stvar slučajno ne daje FULL namesto LIMITED HDMI output.

Aha, Tv je Samsung 55h6400, glede hdmija misliš nastavitev znotraj Kodija, ali samih settingsov naprave (beelink)

OK.d ::

Ali ima kdo tegahttp://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/...
Piše da omogoča Dolby TrueHD DTS HD, ali je to res?
LPOK.d

Extrem ::

Kaj pravite na X92 tukaj http://www.ebay.de/itm/X92-3G-16G-Andro...

Sploh razlika med Nexbox A95X.

Hvala!

Ex.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Extrem ()

bojanpo ::

nvidia Shield 2017 - nedolgo nazaj narocil, bp!

extrem: ni slabo 50€ s ptt.

facepalm ::

Ok, ker je tema obsezna in po preletu le te, nisem uspel razbrati kateri box bi bil primeren zame vas prosim za predlog.
Gledal sem za MiBox 3s, ampak pride cca 100eur skupaj z dajatvami.

Potreboval bi box, ki bi predvajal/streamal youtube, kodi, d3go brez kakrsnegakoli zatikanja. Zamenjal bo siolbox zaradi nove podrazitve s strani Telescuma.
Budget okoli 50eur, lahko tudi kaksen desetak zraven.

Bo tale, ki ga je postal @Extrem ok?

Hm ne pozabit kot me je Alamar opozoril da tukaj teče aukcija in to še ni fiksna cena, končna pa bo višja. Tukaj 76€ z vsem skupaj http://www.ebay.de/itm/HD-1080P-X92-S91...

ok, za dodatnih 9eur dobim mibox3 http://www.ebay.com/itm/Xiaomi-MI-BOX-3...
zavedam se, da ima slabse specifikacije na papirju, ampak v tem budgetu, raje kupim nekaj s podporo (Xiaomi). So okoli kaksni ponadredki teh miboxov, da bi se jih izognil?
Je kaksen primerljiv box, za cca 50eur?

LPOK.d

epecar: zakaj 15€ ptt do slo?

scipascapa: tako je navedeno:)
sej bolj ko gledam tele boxe, bolj sem zmeden:) "android tv" vmesnik je plus ali minus?
OK.d hvala za predlog. zanimiva alternativa, ce ne bom nasel nic primernega v EU.

d4vid ::

Mi lahko kdo pove kako se obnesejo ti boxi iz gearbesta za 20-30€? Trenutno imam OPiPC+ z androidom in kodijem in je ok, resujem se neke stvari glede TVja, ampak bi rad narocil 1 ali 2 boxa, ki bi zamenjala en STB in moj Opipc.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

čisto v redu, jaz imam nexboxa za 20-21€ lol.

koyotee ::

facepalm je izjavil:

Ok, ker je tema obsezna in po preletu le te, nisem uspel razbrati kateri box bi bil primeren zame vas prosim za predlog.
Gledal sem za MiBox 3s, ampak pride cca 100eur skupaj z dajatvami.

Potreboval bi box, ki bi predvajal/streamal youtube, kodi, d3go brez kakrsnegakoli zatikanja. Zamenjal bo siolbox zaradi nove podrazitve s strani Telescuma.
Budget okoli 50eur, lahko tudi kaksen desetak zraven.

Bo tale, ki ga je postal @Extrem ok?

Samo ena stvar je pri teh boxih v k.... in to je dalinjec s katerim ne narediš nič!
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

^^ jaz sem bolj kot ne, nameraval uporabiti smartphone kot misko (imam enega viska).
Trenutno me mika beelink gt1 ali celo ultimate za 10eur vec.
Zanima me glede user experience.. bi sploh opazil razliko napram cenejsim boxom z amlogic 905 chipsetom in 2gb rama?

Imam eno vprašanje nabavil sem kar Nexbox A95X preko Nemčije pa me zanima, ker imam doma Samsung TV in soundbar priklopljen na TV ali mi bo zvok normalno predvajalo preko soundbara ali preko same televizije kjer je zvok bolj za en kurc ker soundbar je zakon za mene. Ali je še kaj potrebno posebej postoriti?

Hvala!

Ex.

papasmrk ::

Jaz sem si naročil tegale na BangGood-u in po specifikacijah sodeč bi moral biti OK.

Imam Beelink gt1 in Beelink MinimxIII II. Moje mnenje: mini je boljsi. Vcasih ga dobis tudi za 43 eur preko Gearbest. Mini je bolj kompatibilen, gt1 velikokrat zajamra za googleplay,Mreze mi ni videl vse. Ni slab ampak po mojem mnenju je mali boljsi. Daljinca sta ista. En boljsih med boxi.
polde

perci ::

Jst mam GT1 in morm rečt, da je zadeva super. Je pa res, da ga primerjam s starim Xtreamerjem (s katerim sem bil sicer zelo zadovoljen), ki je imel v primerjavi z novejšimi boxi omejen funkcionalnosti.

Moram rečt, da tudi daljinec čisto lepo deluje.

Jaz mam priklpoljeno kar takole tipkovnico:

Logitech

Logitech

Daljinca sploh ne uporabljam

To je huge...pol kavca zasede.

Tac20 je izjavil:

Jaz mam priklpoljeno kar takole tipkovnico:

Logitech

Logitech

Daljinca sploh ne uporabljam

Jaz tudi tako uporablam, dalinca mam sam za kištico ugasnt.

comabanana ::

Je že kdo posodabljal Minix Neo x8-h plus na Android 5.1?

LPOK.d

koyotee ::

perci je izjavil:

Jst mam GT1 in morm rečt, da je zadeva super. Je pa res, da ga primerjam s starim Xtreamerjem (s katerim sem bil sicer zelo zadovoljen), ki je imel v primerjavi z novejšimi boxi omejen funkcionalnosti.

Ne sej drugače dalinjec že dela, ampak v tvinu naprimer se z njim ne da pomikati med kanali.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Ima kdo kak box viska za prodat?

Na bolhi jih je dost.
LPOK.d

matobeli ::

Ja, V88 za 55eur :))

@comabanana hotel sem posodobiti minixa pa mi na ta nacin ni ratalo, na nacin z vstavljeno sd kartico pa potem nisem. Bpm pocakal se kake 2 tedna do Ota posodobitve
polde

koyotee je izjavil:

perci je izjavil:

Ne sej drugače dalinjec že dela, ampak v tvinu naprimer se z njim ne da pomikati med kanali.

Cist resno vprasanje: zakaj uporabljas gor twin? A kot drugi tv?

Matej_K ::

perci je izjavil:

koyotee je izjavil:

Cist resno vprasanje: zakaj uporabljas gor twin? A kot drugi tv?

Predvidevam da ima tako kot jaz, naročen le internet, in potem preko TVIN in uporabniškega imena od staršev uporabljam TVIN na android napravci.
Tv itak premalo gledam, da bi ga tako plačeval, vsake tolko pa preko TVINa se da zdržat kkšn šport/oddajo ogledat.
... .. .

comabanana ::

polde66 je izjavil:

@comabanana hotel sem posodobiti minixa pa mi na ta nacin ni ratalo, na nacin z vstavljeno sd kartico pa potem nisem. Bpm pocakal se kake 2 tedna do Ota posodobitve

Enako, bom počakal na stabilno verzijo, tale "alpha" ni ravno "daily driver", me pa malo firbec matra :-)

Eno vprašanje za guruje android boxov.
1. Ali se na siolovem modemu nastavi port na TRUNK ali VIDEO
2. Ali je potrebno še kaj posebnega potem postoriti da lahko preko KODIJA gledaš SIOL TV?

Hvala za odogovore!

Ex.

barakus ::

1. Verjetno VIDEO, ker ce mas TRUNK bi se moral hecat z vlani na android boxu, kar pa verjetno ni simpl.
2. Na pamet: Pozeni playlisto. Ce ne dela lahko poskusis spoofat mac naslov od siol boxa in si nastavit nek staticen ip. To bi skoraj sigurno moralo delat.

d4vid ::

Zdravo, zanima me iz kje pobirate EPG? Rabil bi link do enega, ki preverjeno deluje v TVHeadEnd.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
««
19 / 148
»»