Forum » Zvok in slika » Android tv box
Android tv box

polde66 ::
Badwolf samo kodi ti predvaja vse, DTS bo težko kateri razen MX player pro, AC3 zvoka načeloma ne podpira nihče ker je zaščiten ...in tako dalje. Kok si eni delate nepotrebnih problemov. Kaj manjka kodiju, ko ga naštelaš imaš ama vse. Sedaj zase ne vem ali sem tak idiot da me to ne moti ali pa ste ostali taki super userji da vam vse ni dovolj.
@krneki32, itaq razen da sem zate porabil celo stran slotecha, da si uspel absorbirat.
Preproste stvari so najboljše. Vsak video test katerekoli android boxa je narejen na youtubu z kodijem in ne s katerim drugim predvajalnikom, zakaj se pa ve. Zakaj obstaja libreelec s kodijem pa ne z bs palyerjem, VLC-jem, MX playeryem vam bo pa tudi postalo jasno s časoma.
@krneki32, itaq razen da sem zate porabil celo stran slotecha, da si uspel absorbirat.
Preproste stvari so najboljše. Vsak video test katerekoli android boxa je narejen na youtubu z kodijem in ne s katerim drugim predvajalnikom, zakaj se pa ve. Zakaj obstaja libreelec s kodijem pa ne z bs palyerjem, VLC-jem, MX playeryem vam bo pa tudi postalo jasno s časoma.
polde

krneki32 ::
A celo stran si zame porabil? Kakšna čast... haha.
Stvar je v tem da sem v štartu naredil vse kar si napisal, šele zvečer mi je kapnilo, da fajla ne more odpret ker je nekaj narobe z njim...
No zdej ko si tak profi, kateri air mouse svetuješ... MX3 ali Flxmote AF106?
Vem da načeloma oba, ampak od obeh, kateri je zmagovalec?
Stvar je v tem da sem v štartu naredil vse kar si napisal, šele zvečer mi je kapnilo, da fajla ne more odpret ker je nekaj narobe z njim...

Mavrik ::
tist kar je v mkvjih z neta, nimam pojma tbh
tkole na hiter pogledam na paartis recimo
DTS
Dolby Atmos/TrueHD Audio
DTS-HD MA 5.1
Dolby Digital AC3
Skoraj gotovo proizvajalec tvojega boxa ni plačal licenc in patentov za dekodiranje teh formatov :)
The truth is rarely pure and never simple.

Badwolff ::
Sej pravim, da sem s kodijem zadovoljen, ampak me vseeno zanima.
Potem je to nekako značilnost vseh teh boxov?
Zakaj pa Kodi to prebavlja? nekako se potem zdi, da bi z nekim kodekom rešil vse te probleme.
Potem je to nekako značilnost vseh teh boxov?
Zakaj pa Kodi to prebavlja? nekako se potem zdi, da bi z nekim kodekom rešil vse te probleme.

Mavrik ::
Ne, to je značilnost poceni crappy boxov :P Recimo Android TV na TVjih in mislim da tudi Shieldu pač teh problemov nima ker so proizvajalci vključili kodeke.
Kodi ima precej teh dekoderjev vključenih (kar sicer ni striktno legalno) in ti zato dela.
Alternativno ti morda dela tudi zato ker Kodi spusti ta zvok čez izhod zakodiran in ti potem dekodiranje dela TV/receiver/soundbar.
Kodi ima precej teh dekoderjev vključenih (kar sicer ni striktno legalno) in ti zato dela.
Alternativno ti morda dela tudi zato ker Kodi spusti ta zvok čez izhod zakodiran in ti potem dekodiranje dela TV/receiver/soundbar.
The truth is rarely pure and never simple.

m3k ::
Tanix TX3 Max TV Box – EU PLUG BLACK s kodo: bilakosJ151 iz 33EUR na 24EUR
p.s. na voljo samo par kosov
p.s. na voljo samo par kosov

Mirko tipka na radirko ////
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: m3k ()

@krneki32, oprosti če sem bil grob,
vprašanje na daljinca, imam oba : MX3 je učljiv, osvetljen in s tipkovnico ter mnogo funkcijami. Flxmote AF106 je simpl u roko prijemljiv daljinec ki drugega ne raki biti kot to.
Zame je navkljub svoji gracioznosti MX3 prevelik in preveč stvari ima da bi se s tem ukvarjal ko nekaj potrebujem. Osebno sem hitrejši z AF106. Vse je pa stvar okusa. Je pa cena toliko mizerna da si lahko privoščiš oba.
vprašanje na daljinca, imam oba : MX3 je učljiv, osvetljen in s tipkovnico ter mnogo funkcijami. Flxmote AF106 je simpl u roko prijemljiv daljinec ki drugega ne raki biti kot to.
Zame je navkljub svoji gracioznosti MX3 prevelik in preveč stvari ima da bi se s tem ukvarjal ko nekaj potrebujem. Osebno sem hitrejši z AF106. Vse je pa stvar okusa. Je pa cena toliko mizerna da si lahko privoščiš oba.
polde

Sej grobo včasih paše, sam ne od moškega, ni panike, mal heca mora bit.
Vem da ni problem v ceni, ampak v poplavi vseh naprav na betrije, daljincev ipd, nebi glih rad delal zalog stvari, ki jih pol nebi rabil...
Bom vidu, hvala zaenkrat
Vem da ni problem v ceni, ampak v poplavi vseh naprav na betrije, daljincev ipd, nebi glih rad delal zalog stvari, ki jih pol nebi rabil...
Bom vidu, hvala zaenkrat

Joze_K ::
@krneki32, oprosti če sem bil grob,
Hm tale MX3 sem kupil, pa mi manjkata dodatno dva learn gumba..
se pravi -
1x - TV on/off
1x - TV preklop med vhodi (če je bil pred tem TV na kakem drugem vhodu/signalu, da ga daš nazaj
1 x - Receiver on/off
1 x - Receiver glasnost Up
1 x - Receiver glasnost Down
1 x - Receiver preklop efektov (ok brez tega bi se tudi dalo)
torej rabil bi jih 5 / sedaj pa so 4 uporabni (zgornjega On/Off - ki se baje da tudi programirat rabim za vklop Android Boxa)
a obstaja kak tak MX3 - ki ima kak learn gumb več?

Badwolff ::
Glede daljincev. Doma imam dva,
Minix Neo A2 light in TK668 flymouse. Razlika v ceni je cca 20:7 €. Funkcionalno sta enaka, podobne tipke, Neo jih ima ene par več, ampak opravijo približno isto delo.
Oba TV včasih prižgete, včasih ne, ugasne ta pa nikoli.
Minix imam šele teden dni, odločil sem se zanj zaradi dobrih ocen. Zaenkrat sem zadovoljen. Deluje bolj gladko od flymousa, ki se občasno zatakne oz se ga lovi. Je precej večji in robustnejši, tipke so večje in bolj narazen, kar pride do izraza pri tipkovnici, pri samih kontrolah nisem imel problemov. Flymouse je usb polnjen, od začetka je deloval cel mesec brez polnjenja, sedaj pa ga o vsaki uporabi vsaj malo priklopom.
Minix Neo A2 light in TK668 flymouse. Razlika v ceni je cca 20:7 €. Funkcionalno sta enaka, podobne tipke, Neo jih ima ene par več, ampak opravijo približno isto delo.
Oba TV včasih prižgete, včasih ne, ugasne ta pa nikoli.
Minix imam šele teden dni, odločil sem se zanj zaradi dobrih ocen. Zaenkrat sem zadovoljen. Deluje bolj gladko od flymousa, ki se občasno zatakne oz se ga lovi. Je precej večji in robustnejši, tipke so večje in bolj narazen, kar pride do izraza pri tipkovnici, pri samih kontrolah nisem imel problemov. Flymouse je usb polnjen, od začetka je deloval cel mesec brez polnjenja, sedaj pa ga o vsaki uporabi vsaj malo priklopom.

Oldi ::
Joj Oldi, če se ti v Kodiju zatika bom še 10tič napisal da pojdi pod nastavitve - video predvajalnik - video - in obkljukaj ali odkljukaj video pospeševanje in ne boš verjel potem dela tekoče. Če meni dela tekoče ne vem zakaj tebi nebi. Katero tv pa imaš?
Sem par objav višje napisal
najbolje mi dela pri odstranjenem prvem pispeševanju.
Valjda nakprej to probam in ko vidim, da MX dela bolje, na Kodija pozabim. Splih ker ne najdem slow moušna.
Še enkrat, za 4K gre in brez pospeševanja nimaš kaj iskati.
TV ja sta en star Sony Bravia in Samsung LE40C530.

bbobst ::
A celo stran si zame porabil? Kakšna čast... haha.
Če se boš odločil za Flxmote AF106 ga imam in je naprodaj,samo sproban.

Oldi ::
Kaj pa če so moje težave povezane z downsajzanjem, vse namreč gledam na 1080p, na misel mi ne pride kupiti eno največjih bedastoč, 4K TV. Razen 2m diagonala ob pojstli, da maš bejbo v naravni velikosti 
Seveda samo za gledanje slik, ne moreš gledat videa tako blizu, da vidiš vse detajle. S 4K so udarili u k'm'n da res ni, še 1080 športa jst ne morem gledat iz 1.5 diagonale, kolikor se priporoča.

Seveda samo za gledanje slik, ne moreš gledat videa tako blizu, da vidiš vse detajle. S 4K so udarili u k'm'n da res ni, še 1080 športa jst ne morem gledat iz 1.5 diagonale, kolikor se priporoča.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Oldi ()

Brainstorm ::
Za upravljanje EONa na adroid boxu z navadnim androidom, ne tv androidom je potreba brezžična miška za upravljanje. Se da namesto računalniške miške uporabit tudi kakšno air mouse, da ne rabim miške kotalit po kavču ali parketu?
Če gre, katera bi bila potem najboljša za EONa?
Če gre, katera bi bila potem najboljša za EONa?

beta1 ::
Za TVIN aplikacijo bi potreboval Android TV ali TV stick ter daljinec zraven.
Trenutno imam Amazonov Firetv stick in je nestabile. Applikacija se zapira ali stream zašteka.
Nekaj preverjenega za tvin. Nič posebnega.
Če kdo priporoča kaj bi bilo za kupit?
lp
Trenutno imam Amazonov Firetv stick in je nestabile. Applikacija se zapira ali stream zašteka.
Nekaj preverjenega za tvin. Nič posebnega.
Če kdo priporoča kaj bi bilo za kupit?
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: beta1 ()

Prosim nekaj mi predlagajte do 50eur z vsemi stroski. Torej box in taki daljinc da bo heckan tvin delal gor.
Wifi signal je 90%. Pa sam sem na vseh kanalih. Ni sosedov :)
Wifi signal je 90%. Pa sam sem na vseh kanalih. Ni sosedov :)

Tanix TX3 max za 24 eur pa kusur. Drugače pa poglej kak Geekbaying pa eu skladišča, dodaj cca 8 eur za poštnino in je to to.
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()

gregor ::
Xiaomi's Mi Box 4 Android TV To Launch In China On 29th January
https://www.gizmochina.com/2018/01/26/x...

Glede na to da je nov dobrih 6 EUR, ga prodajaš za? 4, 5?
Hehe , če ga prideš iskat ,ti ga dam za 8.Dobiš takoj.
Za 6 moraš čakati 3 tedne.
In po možnosti si iz Lendave, jaz pa iz Kopra, pa da pridem iskat? Haha
In čr pošlješ za 6, pošlješ preko Kitajske? :-P
Haha,dober smisel za humor.

Jesenican2 ::
Jesenican2 je izjavil:
Zdravo,
razmisljam o nakupu android boxa, predvsem za kaksen youtube, voyo in pa mogoce gledanje t-2 preko, predvidevam, KODI. Zelje: cenovno ugoden, torej kolikor gledam do nekje 30-40EUR, tekoce delovanje brez zatikanja, ogled filmov ni prioriteta, imam ze na televiziji USB priklop, ce pa zmore predvajanje usaj 1080p, ce pa se 4k pa nic narobe. :) In pa moznost Air mouse. Pa se eno delno povezano vprasanje, je mozen ogled za nazaj pri T-2 preko playliste(ja, sem narocnik pri T-2)
Hvala
Do sedaj sem imel v lasti/stestiral naslednje box-e:
- Mini M8S - S905x chipset - zelo dober box, deluje vse, enostaven prehod na Nexus Android TV (freaktab forum). Nima L1 certifikacije, 4k video v Youtube deluje. Ne deluje Android TV verzija Netflixa.
- Mecool M8S pro - S905x chipset - ima L1 in najnovejši android. Prav tako je na voljo rom za Nexus Android TV. Priporočam
- Z66X - ZTE-jev chipset - UI je v 720p, max resolucija v youtube je 720p, box je počasen in daleč slabši od zgornjih dveh. Tudi na zadnji verziji uradnega ROM-a. Ne priporočam.
Za cca. 30 EUR bi izbral Mecool-a. Edina kar mu manjka glede na kak Mibox je chromecast podpora.
Super, hvala za odgovor. Je mozen air mouse na Mecool in ce ja, katerega priporocate?:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jesenican2 ()

Tomson ::
Kakšen 2.4Ghz AirMouse lahko uporabiš z vsakim boxom, ki ima USB. Meni najbolj simpatična sta npr. T6 za 10EUR in pa C120 za 6EUR, sicer pa nekih hudih razlik med temi kitajskimi poceni modeli niti ni. Pač dizajn, kakšne funkcije, delajo pa precej podobno, vsaj kolikor sem pred časom sam 2-3 modele sprobal, sedaj pa že kar nekaj časa uporabljam FLIRC in Harmony (res precej dražja varianta, ampak "it's a joy to use") ...
Če komu prav pride, še nekaj aktivnih kod:
Mecool M8S Pro (S905W, 2/16GB, Android 7.1, VoiceControl Remote) s kodo: GBMEW iz 37EUR na 33EUR
Mini M8S Pro Android TvBox (S912, 3/32GB, 5G, Bluetooth, 1000MB, SPDIF, CEC) s kodo: GBM8SDDR4 iz 58EUR na 49EUR
Tanix TX3 Max (S905W, 2/16GB, Bluetooth, SPDIF, Android 7.1) s kodo: GBTX3MAX iz 34EUR na 29EUR oz. bilakosJ151 na 24EUR
TX7 (S905X, 2/32GB, DualWIFI, Bluetooth, SPDIF, Android 7.1) s kodo: GBTX7 iz 44EUR na 37EUR
Alfawise H96 Pro+ (S912, 3/32GB, DualWIFI, Bluetooth, SPDIF, 1000MB, Android 7.1) s kodo: H96PEU6 iz 63EUR na 57EUR (EU skladišče)
Tanix TX3 Mini (S905W, 2/16GB, Android 7.1) s kodo: HNYear479 iz 28EUR na 24EUR
Če komu prav pride, še nekaj aktivnih kod:
Mecool M8S Pro (S905W, 2/16GB, Android 7.1, VoiceControl Remote) s kodo: GBMEW iz 37EUR na 33EUR
Mini M8S Pro Android TvBox (S912, 3/32GB, 5G, Bluetooth, 1000MB, SPDIF, CEC) s kodo: GBM8SDDR4 iz 58EUR na 49EUR
Tanix TX3 Max (S905W, 2/16GB, Bluetooth, SPDIF, Android 7.1) s kodo: GBTX3MAX iz 34EUR na 29EUR oz. bilakosJ151 na 24EUR
TX7 (S905X, 2/32GB, DualWIFI, Bluetooth, SPDIF, Android 7.1) s kodo: GBTX7 iz 44EUR na 37EUR
Alfawise H96 Pro+ (S912, 3/32GB, DualWIFI, Bluetooth, SPDIF, 1000MB, Android 7.1) s kodo: H96PEU6 iz 63EUR na 57EUR (EU skladišče)
Tanix TX3 Mini (S905W, 2/16GB, Android 7.1) s kodo: HNYear479 iz 28EUR na 24EUR
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

Joze_K ::
, sedaj pa že kar nekaj časa uporabljam FLIRC in "it's a joy to use"...
kolikor sem preveril delovanje tega FLIRCa - se mi zdi, da bo to daleč najbolj uporabna informacija, ki sem jo dobil, kar se remote-ov tiče...
jaz pa iščem remote, ki ima kako programabilno tipko več - silly me...
FLIRC kot zgleda dela to in še več
Tomson, thank you
sedaj pa veselo v nakup

OK.
Ima kdo doma viška za ugodno prodat preverjen android box na katerem dela Telekom Tvin brezhibno.
Nerabim nič specifičnega. Samo da je brezhibna škatla in odlično ohranjena. 1080p, ne rabi bit 4K HDR itd... pa soliden daljinec.
Naj mi sporoči na ZS.
Ima kdo doma viška za ugodno prodat preverjen android box na katerem dela Telekom Tvin brezhibno.
Nerabim nič specifičnega. Samo da je brezhibna škatla in odlično ohranjena. 1080p, ne rabi bit 4K HDR itd... pa soliden daljinec.
Naj mi sporoči na ZS.

zila90 ::
Tudi jaz iščem nekaj do max. 30€. Uporaba predvsem za Eon in občasno kakšni film iz USB-ja.
Kaj priporočate?
Zanima me tudi kaj moram izbrati pod Shipping cost, če izberem EU skladišče? Registered air mail?
Hvala vsem za pomoč.
Kaj priporočate?
Zanima me tudi kaj moram izbrati pod Shipping cost, če izberem EU skladišče? Registered air mail?
Hvala vsem za pomoč.

Kakšno je vaše mnenje o novem xiaomi tv box-u?
Ko bo na voljo int. verzija, ali bo za nabavit?
LP
LP

Vanadium ::
Pomoje misli na mi box 4 samo to še ni uradno potrjeno da bo... Mene ze moti mi box 3 kateri je bolj kot ne brez supporta. Res rabimo neki pixel player kakor je bil nexus player

Ted ::
Kakšno je vaše mnenje o novem xiaomi tv box-u?
LP
Box brez ethernet priključka je nekoristen v osnovi... In to s samo 1 USB izhodom. Res pa ima Chromecast podporo...
Mah...

Vanadium ::
Brezveze je ker je brez lan priklopa. To mi je največji minus na mibox 3 poleg tega da smo ostali na android 6 (pustmo tiste beta android 7 leake)... Čakam na kaki spodoben player direkt od googla, z lan priklopom in spodobnim amlogic cpu.

ja, 4 sem imel v mislih:
ok, res čudno da nima lan-a, to bi bil zelo mali strošek če bi dodali
LP
ok, res čudno da nima lan-a, to bi bil zelo mali strošek če bi dodali
LP

XS!D3 ::
Stroška še dodatnih 30 eur in imaš potem box kot novoletna jelka.
30€? Ta iz linka je manj kot 15. Jaz sam nabavil tega za dobrih 9€. Ni idealno, ampak če hočeš Android TV box prav dosti opcij ni. 50€ kolikor sem dal za Mi Box TV 3 + teh 10€ za mrežno je še vedno bistveno manj od Shielda. Je pa res, da tudi končni rezultat ni isti. Če bo cena za 4ko taka kot piše, pa res vprašanje če ima smisel.

Potem pa prištej je USB hub da boš lahko še miško spravil gor, pa kakšen zunanji disk ali ključek, pa vzeti moraš takega z lastnim napajanjem, In koliko je sedaj cena?
polde

XS!D3 ::
Sej un za 15 ima hub, če že hočeš. Če misliš gor obesit vse živo, bo v vsakem primeru novoletna jelka. Meni je point Androida TVja ravno to, da ne rabiš miške in drugih pripomočkov, ker je vse prilagojen za daljinec, poleg tega pa tudi streamam vse preko mreže. Komu se da USB ključke in prenosne diske prekladat. Je pa jasno, da manjko ethernet porta ni ravno pozitivna stvar.

Ok danes sem prejel Zidoo H6 pro, geekbuying.com De skladišče okoli 80 eur. Naročil sem ga prejšnji teden 25.1. Dobil danes z GLS službo.
Prvi vtisi. Nikakor mi ne uspe povezati daljinca v načinu bluetooth, ampak to ni neka katastrofa. Ostalo nalaganje aplikacij je bliskovito hitro, nobenih problemov Kodi ni naložen kar je tudi pozitivno ker naložiš čisto in zadnjo verzijo. V kodiju deluje vse kar sem mu dal od UHD semplov naprej in nazaj. Zvok preko reciverja ok, Temperatura naraste do 60". Lepo lično kovinsko ohišje in končno priložen HDMI kabel ustrezne dolžine 1m. Tvin deluje super tako kot na vseh, youtube na moji tv FHD. Netflixa nimam. Iger zaenkrat še nisem igral na nobenem. Wifi signal je resnično slabša stran boxa.
Kar se tiče daljinca bo treba počakati še kakšno posodobitev prav tako tudi gonilnika za wifi.
Prvi vtisi. Nikakor mi ne uspe povezati daljinca v načinu bluetooth, ampak to ni neka katastrofa. Ostalo nalaganje aplikacij je bliskovito hitro, nobenih problemov Kodi ni naložen kar je tudi pozitivno ker naložiš čisto in zadnjo verzijo. V kodiju deluje vse kar sem mu dal od UHD semplov naprej in nazaj. Zvok preko reciverja ok, Temperatura naraste do 60". Lepo lično kovinsko ohišje in končno priložen HDMI kabel ustrezne dolžine 1m. Tvin deluje super tako kot na vseh, youtube na moji tv FHD. Netflixa nimam. Iger zaenkrat še nisem igral na nobenem. Wifi signal je resnično slabša stran boxa.
Kar se tiče daljinca bo treba počakati še kakšno posodobitev prav tako tudi gonilnika za wifi.
polde

Popravek:
po ponovnem zagonu na tovarniške nastavitve sedaj daljinec deluje. Njihov ZDMC je z boxom nekompatibilen. Splošni vtis je mešan. Spet ne gre za popolni Android box, ni pa slab.
po ponovnem zagonu na tovarniške nastavitve sedaj daljinec deluje. Njihov ZDMC je z boxom nekompatibilen. Splošni vtis je mešan. Spet ne gre za popolni Android box, ni pa slab.
polde