» »

Android tv box

Android tv box

««
48 / 148
»»

polde66 ::

Še drugo vprašanje, kje dobiti play listi IPTV in s katerim (iz izkušenj) predvajalnikom gledati. Igor53 mi je dal malo vetra in bi rad sprobal na Tanixu TX3 max (isti kot mini) in W95 ki uporablja isti rom kot Beelinki.
polde

Joze_K ::

Jaz nabavil Minix Neo U9-H - prezadovoljen - predvsem rabil passthrough za Dolby Digital, DTS - gledanje filmov sedaj na Onkyo / B&W zvočnikih - novo doživetje filmov, ko filme "čutiš" v prostoru... ni mi žal niti centa od 107€ kolikor me je stal... (+ 15€ za AIR miško)
vse druge sposobnosti BOXa me niti ne zanimajo...

dc10 ::

@Joze K, a imaš mogoče telemach doma in EON za tablice/telefone naložen ???

igor53 ::

Glede sheranja datotek s PC-ja nimam izkušenj, jaz v libreelecu koristim zgolj povezavo, da iptv liste vstavim v libreelec .Za to v libreelecu nastavim v storitvah odjemalca SMB (minimum v1- maximum v3). Na pc-ju vidim omrežje libreeleca.
Glede softvera za A95X A1 box bi povedal, da sem naložil prav te datoteke na SD kartico. Prej sem se verjetno zmotil v zapisu datuma meseca in dneva (ameriški zapis se od našega razlikuje po zaporedju ,zato se večkrat zmotim) Ko se naj bi android upgrade-ov, se je sicer pojavila slikica možicelja, vendar se ob tem ponavadi pojavi neka črtica, ki utripa. Pri meni te črtice ni bilo. Po nevem koliko minutah se je android sam resetiral in gori samo še rdeča ledica. Ne vem, ali je to prava datoteka za izdelavo zagonske SD kartice . Vem pa da mi je enkrat že uspelo odbrikat android, ki je danes samo pogojno uporaben. .

Tsunamii ::

Joze_K je izjavil:

Jaz nabavil Minix Neo U9-H - prezadovoljen - predvsem rabil passthrough za Dolby Digital, DTS - gledanje filmov sedaj na Onkyo / B&W zvočnikih - novo doživetje filmov, ko filme "čutiš" v prostoru... ni mi žal niti centa od 107€ kolikor me je stal... (+ 15€ za AIR miško)
vse druge sposobnosti BOXa me niti ne zanimajo...


Prosim sprobaj Netflix ce ti dela 5.1 na SPDIFu lepo prosim! Hvala ti.

polde66 ::

@igor53, za take zadeve uporabljam : https://www.chinagadgetsreviews.com/dow...
in kabel USB A-A,
Pri tem nimaš kaj zgrešiti. lahko ga samo rešiš.
V libreelecu sem rešil dostop z inštalacijo Serviia v windowsih in v nastavitvah playerja na SMB1. Brskanje preko UPNP. Zaenkrat bo ok.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

Joze_K ::

sorry...
nimam Telemacha, EON, niti Netflix...
imam Siol Tvin - deluje b.p.

ampak lokalna baza filmov je tisti oh in sploh... in ZVOK (mljask)

igor53 ::

A95X A1 je čudežno oživel. Kako se je to zgodilo si ne znam pojasniti. Naredil sem zagonsko sd kartico ,vendar brez uspeha. Na koncu sem sklenil da ga bom probal še preko burning toolsa. Ko sem priključil usb iz pc-ja na android ,se je rdeča lučka nenadoma spremenila v modro in začel se je upgrade sistema, ki sem ga včeraj naložil iz SD kartice. Sistem se je dejansko upgrade-ov ( verzija z drugim datumom). Končni efekt je, da nisem uspel zaznati nobenih izboljšav. Tisto, kar je prej delalo slabo, dela tudi še naprej slabo _predvsem HD resolucija je slabo gledljiva. Barve obrazov ljudi so npr. zelenkasto rjavi ob tem da je v ozadjo rahla rdečkasta mreža.
Ob tem bi vprašal prisotne na forumu koliko časa potrebujete da se preklopi android ali libreelec iz enega na drugi kanal pri HD resoluciji. Pri meni so ti časi med 7 do 9 sekund kar se mi zdi zelo slabo (tu je mišljeno IPTV - udp v Kodiju). Če gledam kanale preko interneta in s Perfect playerjem je ta čas pod 1 sekundo.

polde66 ::

Če mene vprašaš ali je kakšna razlika med gledanjem libraeleca ali kodija v androidu ti morm rečt da niti ne. Na boxu 1/8 boš težko kakšne izboljšave zaznal, pač to je kar je. Bistvo je da box dela. Nisem razumel ali si dal verzijo dol ki sem jo jaz linkal ali katero drugo?
polde

misek ::

igor53 je izjavil:

Ob tem bi vprašal prisotne na forumu koliko časa potrebujete da se preklopi android ali libreelec iz enega na drugi kanal pri HD resoluciji. Pri meni so ti časi med 7 do 9 sekund kar se mi zdi zelo slabo (tu je mišljeno IPTV - udp v Kodiju). Če gledam kanale preko interneta in s Perfect playerjem je ta čas pod 1 sekundo.
Za LibreELEC omogoči Kodi debug in poglej v log kaj se dogaja. 7 sekund je ogromno. Je pa res da teh amlogic škatel ne poznam in je to morda normalno :)

igor53 ::

verzija je ista : A95X_A1-6.0.1-201707041427

Pred nekaj leti sem imel TV box M8S(procesor S812- Amlogic) ki je bil pravzaprav kopija tega boxa -drug proizvajalec z enakim nazivom le drug wifi driver (vsaj enkrat na dan sem mu moral naložiti ponovno softver ker se je sistem podiral- največkrat, ko sem preklopil samo kanal televizije) , sem imel podobne probleme. Če sem želel da je hitreje preklapljal kanale sem mu moral izklopit strojno pospeševanje videa - pri SD resoluciji ni bilo opazne spremembe delovanja, le hitrejši preklop je bil. Pri HD pa je bil isti problem. To glede preklopov sem vprašal zgolj zato, ker imate nekateri TV boxe, ki stanejo več kot 100€ pa me zanima (ker pravijo ,da so z njimi zelo zadovoljni) , če kaj hitreje preklapljajo kot moj za 20 ali 15 €.

ncc2000 ::

@igor53

box za 20€ HD preklopi tiktak, če imaš DOBER NET in če ti box kaj ne sračka. Ravno preizkusil na starem Šišonu, ki je slučajno prišel pod roke. Probaj po kablu, če si na wifi-ju, preveri (zamenjaj) priloženi napajalnik (ne bi bilo prvič, da pomaga..), disejblaj ves softwer za test, ki je na boxu (predvsem guglovo kramo), pusti le predvajalnik. Naloži frišen predvajalnik (kodi), in to apk, ne preko gugla itn

Je pa z lahkoto tudi HW box v okvari, tudi ne bi bilo prvič..

jb_j ::

rabil bi informaciji, imam dva android boxa 1/8gb 2/8gb.

1. uporabljam livetvserbia v kodiju, in me zanima, če izklopim buffering, če kaj hitreje odpre programe (oba boxa sta povezana preko kabla)
2. ali je možen remap daljinca, da bi lahko npr. preklapljal med favourite programi naprej in nazaj (brez, da odpiram favourites seznam)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jb_j ()

Ted ::

Če koga zanima, mecool ms8 pro s912, 3/16 za 44 eur trenutno v flash sale-u. Sem ga kar naročil.

Sicer pa sem uspel updatat z66x z novim stock firmware-om iz greaktab foruma... Stvar še vedno dela počasi, ui je v 720p, youtube prav tako... Porazno no, najslqbši nqkup in prste vstran. Mogoče ga bom mel za seed box ali kaj tretjega enkrat.
Mah...

Djole ::

Tomson je izjavil:

@Djole:
Od dobrih dealov imaš ta hip Mecool M8S Pro+ (S905X, 2/16GB, Android 7.1) s kodo: HNYear377 za 30€, pa TX7 s kodo: GBTX7 iz 42€ na 38€ ima še 5G Wifi in Bluetooth ali pa kakšen Tanix Tx3 Mini iz EU skladišča za 32€ ...


Polde666 in Tomson hvala za odgovor :) verjetno se bom odlocil za TX7 s tem popustom, a me zanima katero dostavo izbrati, da imam cim manj moznosti placati carino? Tiste registered air mail opcije ali unregistered?

pumaxx ::

Je mogoče kdo ki je kupil TANIX TX3 mini in ima težave z tonom v androidu? V androidu nikakor ni tona, če pa ga zažene v LibreELEC pa dela vse normalno in ton je. Imam dva TANIXA in oba se obnašata enako.

polde66 ::

Pojdi v nastavitve in daj na pcm ali HDMI; nisi povedal kje ni zvoka, preko TV ali reciverja. Skratka tam se urejaš če pa daš na avto bo pa sam spustil zvok.
polde

Tomson ::

@djole: Unregistered Mail without tracking ponavadi gre skozi brez dodatnih stroškov, a le za Registered Air Mail trenutno GB povrne morebitne dodatne stroške, se pravi je to trenutno boljša opcija ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

hojnikb ::

android na dualboot varjanti tanixa ni najbolj posrečen, tako da je mogoče boljše počakat na kakšen novejši build ali pa uporabljat android rom only.
#brezpodpisa

pumaxx ::

Uporabljam preko HDMI, nastavitve sem probal že vse in tudi auto. Tona ni bilo tudi na orginalnem romu. Poskusil z drugim HDMI kablom in na drugem TV. Stalno isto v androidu ni tona.

hojnikb ::

a to systemwide nimaš zvoka al samo v kodi ?
#brezpodpisa

pumaxx ::

Nasploh v androidu, tudi kodi v androidu je brez tona če ga pa botam v LibreELEC pa dela normalno.

polde66 ::

@pumaxx si probal dat na daljincu na glas? Si prišel do nastavitev in dal še na PCM.
Naloži nov rom preko sd kartice, simpl k pasulj samo prej je pametno dat na tovarniške nastavitve. U bistvu lahko daš na tovarniške nastavitve tudi sedaj pa boš videl če potem deluje.

Z novo verzijo za tanixa z dne 9.1 so poštimali par zadev tako tudi izhod iz libreeleca v android, prej sem se kar malo zaštekal ko sem naložil build. >Šele ko sem ga zbrisal sem dobil nazaj to možnost. Mi je pa parkrat android friznil, potem sem šele ugotovil da zaradi podpore kodekom v kodiju. Ko sem to izklopil je delalo ok. Tudi v Tvinu je friznil pa nisem še dobil odgovora na to. Skratka tale rom bodo morali še malo dodelati. Škoda je za Tanixa TX3 max da nima svojega samo androidnega roma brez dual boota. Danes sem dobil še drugega maxa mimo carine. Unregistered Mail without tracking mi je sedaj prišparala že par evrov. Danes sem dobil še H96pro+. Sem takoj sprobal 4k vzorce in delujejo. Na Amlogicu 905W to ne gre.
Od poceni boxov je še zmer W95 na vrhu moje lestvice čeprav nima bluetootha.
polde

krneki32 ::

Pozdravljeni,
Imam W95, vendar mi ne predvaja vseh video vsebin... je potrebno dodatno namestit kak kodek? Ali namenski predvajalnik?

Jesenican2 ::

Zdravo,
razmisljam o nakupu android boxa, predvsem za kaksen youtube, voyo in pa mogoce gledanje t-2 preko, predvidevam, KODI. Zelje: cenovno ugoden, torej kolikor gledam do nekje 30-40€, tekoce delovanje brez zatikanja, ogled filmov ni prioriteta, imam ze na televiziji USB priklop, ce pa zmore predvajanje usaj 1080p, ce pa se 4k pa nic narobe. :) In pa moznost Air mouse. Pa se eno delno povezano vprasanje, je mozen ogled za nazaj pri T-2 preko playliste(ja, sem narocnik pri T-2)
Hvala

Oldi ::

Moj Mini je imel predpredzadnji BN 1031, seveda sem šel najprej na updejt, pa nič. Sem ga upgrejdal, pa je, kar se mojih videov tiče vse isto, razen tistega enega, ta, kot kaže, zamenja fps na HDMI na 23.xxxx in ni slike. Na MX Playerju pa na sekundo, morda več, izpusti en frejm (se mi zdi), v glavnem ful moteče.
Pri ostalih videih pri HDMI na 50 ali 60fps se slika predvaja s krepko pod 24fps, morda 12, od blizu minuto gledam in mi slabo rata.

Mobia z original daljincem ne moreš izbrati oddaje, pritisk na OK je predolg in se nič ne zgodi. Keri bimboti, ko prideš s smernimi na oddajo, moraš na OK pritisniti zeloo na kratko, z letečo mišjo to gre, z original daljincem ne, razen da pocentraš + ob oddajo, kar lahko narediš samo s kazalcem. Kera pogrebšna odkar ni več Amisa.

Sranje, še ena škatla, ki bo v glavnem prah zbirala. Edina šansa, če bi kodeki za MX kaj pomagali, katero verzijo moram inštalirat?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Ted ::

Oldi je izjavil:

em ne moreš izbrati oddaje, pritisk na OK je predolg in se nič ne zgodi. Keri bimboti, ko prideš s smernimi na oddajo, moraš na OK pritisniti zeloo na kratko, z letečo mišjo to gre, z original daljincem ne, razen da pocentraš + ob oddajo, kar lahko narediš samo s kazalcem. Kera pogrebšna odkar ni več Amisa.


Mobia je namenjena uporabi na telefonih/tablicah. Enako je pri npr. EON-u za mobilne naprave.
Mah...

Ted ::

Jesenican2 je izjavil:

Zdravo,
razmisljam o nakupu android boxa, predvsem za kaksen youtube, voyo in pa mogoce gledanje t-2 preko, predvidevam, KODI. Zelje: cenovno ugoden, torej kolikor gledam do nekje 30-40€, tekoce delovanje brez zatikanja, ogled filmov ni prioriteta, imam ze na televiziji USB priklop, ce pa zmore predvajanje usaj 1080p, ce pa se 4k pa nic narobe. :) In pa moznost Air mouse. Pa se eno delno povezano vprasanje, je mozen ogled za nazaj pri T-2 preko playliste(ja, sem narocnik pri T-2)
Hvala


Do sedaj sem imel v lasti/stestiral naslednje box-e:

- Mini M8S - S905x chipset - zelo dober box, deluje vse, enostaven prehod na Nexus Android TV (freaktab forum). Nima L1 certifikacije, 4k video v Youtube deluje. Ne deluje Android TV verzija Netflixa.
- Mecool M8S pro - S905x chipset - ima L1 in najnovejši android. Prav tako je na voljo rom za Nexus Android TV. Priporočam
- Z66X - ZTE-jev chipset - UI je v 720p, max resolucija v youtube je 720p, box je počasen in daleč slabši od zgornjih dveh. Tudi na zadnji verziji uradnega ROM-a. Ne priporočam.

Za cca. 30 EUR bi izbral Mecool-a. Edina kar mu manjka glede na kak Mibox je chromecast podpora.
Mah...

polde66 ::

@krneki32, v kodiju pojdi v nastavitve playerja, pod zavihkom video izklopi dovoli strojno pospeševanje media codec. izklopi kar oba ali če imaš 3 izklopi 3.
@Oldi tudi ti probaj isto. 2.4Ghz daljinec košta 6 eur. MX3 pa malo manj kot 9 pa dobiš zverino od daljinca.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

krneki32 ::

@polde, sem nastavil v kodiju po tvojih navodilih, nekaj jih deluje, ampak večina še vedno ne... pa nebi rad v kodiju tega gledal ampak recimo v BS playerju ali čem podobnem...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krneki32 ()

polde66 ::

Najboljši vsestranski predvajalnik, kjer nastavljaš s kje bodo podnapisi, kateri podnapisi, s kjer si ogleduješ sherane datoteke je sigurno samo kodi in njegova familija. Vsi ostali playerji žal ali ne podpirajo AC3 zvoka ali ne podpirajo online podnapisov ali sheranih fajlov ....
Mogoče sprobaj še :http://www.docsquiffy.com/download-mx-p...
polde

Oldi ::

polde66 je izjavil:

@krneki32
@Oldi tudi ti probaj isto.

S Kodijem sem probal en sam film in je bilo isto. Mar ni tako, da pri vseh boxih 4K daleč najbolje deluje v vgrajenem playerju, včasih probam še z MX.
Katere kodeke moram na naložiti za Tx3 mini?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

polde66 ::

Povej kater film, k je to malce nemogoče, Če si odkljukal v kodiju strojno pospeševanje bi mogl delat, razen če ni 4k. Nikoli nisem nalagal nobenih kodekov razen na PC.
polde

polde66 ::

Danes sem sprobal še včerajšnji Tanix TX3 max. Pač naložil par stvari in pregledal. >Ugotovil sem da nima instaliranega Libreeleca. Zanimivo. Uradni prvi firmware je: TX3Max-20171228
ta v boxu je TX3Max-20171226
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

krneki32 ::

No potem sem poskusil še 1x in so delali vsi razen American Made in Blade Runner 2049, verziji American.Made.2017.SLOSub.720p.BluRay.x264-DrSi in Blade.Runner.2049.2017.1080p.BluRay.x264-SPARKS

polde66 ::

In kaj ne dela v teh dveh? Kocka film ali kaj
polde

Oldi ::

polde66 je izjavil:

Povej kater film, k je to malce nemogoče, Če si odkljukal v kodiju strojno pospeševanje bi mogl delat, razen če ni 4k.

Vsi testirani videi so bili 4K.
Kako drugim delajo 4K videi, gotovo enako in to nikogar ne moti al kaj?

Ali je nabor fps na HDMI stvar boxa ali kaj prispeva TV, po moje samo box, zato mi je čudno, da nima 25 in 30fps.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

krneki32 ::

Sploh ju ne zaštarta...oz zaštarta ampak je black screen in napiše nekaj v stilu da videa ne more predvajati... zdej nimam več boxa priklopljenega da bi pogledal...

polde66 ::

Amlogic S905W vs Amlogic S912
905W ne bo za 4k vsebine, Za to bi moral gledati za kakšnim dražjim čipom 912. Jaz na tem boxu ne gledam 4k vsebin in mi je vseeno zanje. Recimo na Alfawisee H96pro+ dela, samo je box 3x dražji. Zakaj je 905w box poceni, zato ker je slabše. Za ljudi, ki se zadovoljijo s FHD in HD vsebino. Tudi temu primerno si potegneš dol film s kjer kol že.
http://www.top10tvboxes.com/s905w-vs-s9...
polde

hojnikb ::

na s905w cisto ok dela 4k, ampak samo do 30fps
#brezpodpisa

Oldi ::

Kako imaš HDMI nastavljen, mislim resolucijo in FpS.
Sem probal še na 720p in se enako zatika.
Sem pred kratkim instaliral apk za video propertis, pa mi skoraj nobenega ni prepoznal. S čem se da pogledati FpS videov?

polde66 ::

Oba filma sem sprobal in delujeta ok, če imam vklopljeno strojno pospeševanje - v kodiju seveda. Imam nastavljeno 1080-60, sicer je pa avtomatsko nastavljeno.
polde

Oldi ::

Filmi z 23.9xx FpS pri HDMI na 24FpS z MX playerjem večidel predvaja tekoče, Kodiju se pa ponavadi zatika, najbolje mi dela pri odstranjenem prvem pispeševanju.
FpS se lahko pogleda v MX playerju pod lastnosti, več.
4K 60fps predvaja z morda 15FpS ali še manj. VLC pri cetrtinski hitrosti predvajanja vse frejme - bi rekel po filingu.

Mimogrede, ali se v kodoju da gledati z zmanjšano hitrostjo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Oldi ()

Ted ::

Oldi je izjavil:

Filmi z 23.9xx FpS pri HDMI na 24FpS z MX playerjem večidel predvaja tekoče, Kodiju se pa ponavadi zatika, najbolje mi dela pri odstranjenem prvem pispeševanju.
FpS se lahko pogleda v MX playerju pod lastnosti, več.
4K 60fps predvaja z morda 15FpS ali še manj. VLC pri cetrtinski hitrosti predvajanja vse frejme - bi rekel po filingu.

Mimogrede, ali se v kodoju da gledati z zmanjšano hitrostjo?


Chipset 905W nima strojne podpore za 60fps, jo pa imata 905x in 912 Amlogic chipseta. Sicer 905W ni toliko cenejši od 905x-a da bi se ga splačalo naročat (IMO).
Mah...

polde66 ::

Joj Oldi, če se ti v Kodiju zatika bom še 10tič napisal da pojdi pod nastavitve - video predvajalnik - video - in obkljukaj ali odkljukaj video pospeševanje in ne boš verjel potem dela tekoče. Če meni dela tekoče ne vem zakaj tebi nebi. Katero tv pa imaš?
polde

Badwolff ::

Eno vprašanje glede zvoka v mkv filmih.
moj beelink mini xiii ga predvaja samo preko kodija. All in all ni nekih problemov zaradi tega, ker je Kodi povsem dober video
predvajalnik.
Ampak vseeno me zanima, zakaj je temu tako? je treba instalirat kak update/codec za to, da se zvok predvaja tudi sicer. je to posebnost naprave in bi moral bi nakupu naslednje (najbrž bo enkrat treba) pazit na kaj posebnega?

Mavrik ::

V kakšnem formatu pa maš zvok v tvojih MKVjih? AAC, DTS, DD (AC3), DD+(EAC3)?
The truth is rarely pure and never simple.

Badwolff ::

tist kar je v mkvjih z neta, nimam pojma tbh
tkole na hiter pogledam na paartis recimo
DTS
Dolby Atmos/TrueHD Audio
DTS-HD MA 5.1
Dolby Digital AC3

Nemmo ::

Imam mecool m8s pro+ (S905X). Ko hočem gledati video stream slika začne zaostajati in zmrzovati. Je možno, da je s905x toliko slabši v primerjavi s SD800? (na nexusu5 zadeva normalno dela)

krneki32 ::

polde66 je izjavil:

Oba filma sem sprobal in delujeta ok, če imam vklopljeno strojno pospeševanje - v kodiju seveda. Imam nastavljeno 1080-60, sicer je pa avtomatsko nastavljeno.

Polde, sem sprobal še 1x, dejansko oba filma delata... problem je bil, ker sta bila zgleda slabo skopirana na zunanji disk. Sem skopiral še 1x in... voila.
««
48 / 148
»»