» »

Dokončna prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 v Nemčiji

1 2
3
»

driver_x ::

MrStein je izjavil:

Tu se je šlo za to, da eni trdijo, da imajo glede na lastnosti Apple izdelki previsoko ceno.
Pa se pri vsaki resni razmotritvi izkaže, da imajo primerljivi izdelki drugih proizvajalcev primerljivo ceno.

Velik avto z močnim motorjem in veliko opreme pač ne more stati 10 000 EUR, pa če ga izdeluje BMW ali Hyundai.


Tako je, poleg tega pa ceno določa trg in ne anonimneži na slo-techu. Izdelki so vredni toliko, za kolikor se jih lahko proda. Prodajne številke Appla se nekako ne skladajo s trditvami nekaterih tukaj o precenjenosti.

MrStein ::

nekikr je izjavil:

In zakaj rabiš študijo, da ugotoviš kaj ljudje hočejo? A ni dovolj pogled na to kaj se prodaja?

Torej bi namesto Jobs-a pred par leti ti pogledal, kaj se prodaja in nikoli iPad-a naredil?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

driver_x ::

Če prideš na trg z neko inovativno zadevo, lahko pobiraš smetano, dokler te drugi (tisti, ki le gledajo, kaj se prodaja) ne dohitijo. iPad je lep primer tega. Njegova inovativnost je v tem, da je ponudil "telefonski" (beri: preprost, enostaven za uporabo) OS na tablici. Uporabnost dotedanjih tablic z namiznimi OS-i je bila precej omejena. Konkurenca je bila na tem področju povsem nepripravljena.

nekikr ::

MrStein: govora je bilo o tem, kaj od že obstoječih aplikacij v že obstoječih napravah pride prav uporabnikom in kaj ne. In če pogledaš kaj se prodaja vidiš kaj ljudje hočejo. Boš sedaj lahko razumel?

Sammy73: ampak ravno na tem forumu obstaja mala vojska uporabnikov, ki trdijo, da je bilo že pred ipadom ogromno, pa kaj ogromno, nešteto, boljših in cenejših naprav. Da iPad ni nikakršna novost in da ne ponuja nič kar ne bi bilo že v teh boljših in cenejših napravah. Kako gre pa potem to skupaj?

driver_x ::

nekkir, zdi se mi, da se gre bolj za to, da kot proizvajalec opreme predvidiš, kaj bi ljudje potrebovali (oz. kupovali) novega, česar še ni. Tablice so prej res že obstajale, a ne take s "telefonskim" OS-om. Ustrezni telefonski OS-i so tudi obstajali. Foto okvirji podobnih oblik so baje tudi obstajali že prej. Pri Applu so torej dognali, da bi bile uspešne tablice, ki bi bile zelo enostavne za uporabo in so jih zato križali s telefoni.

Sicer jaz nisem merilo, a za podobne tablice pred iPadom nisem slišal. Imel sem priliko videti nekaj starodobnih tablic, ki pa so bile le prenosniki brez tipkovnice (torej ne tič ne miš).

Po eni strani imajo prav tudi tisti, ki pravijo, da Apple v tem primeru ni pogruntal ničesar novega. Dejansko je le uporabil obstoječe tehnologije in jih genialno združil v nekaj novega.

Aja, še to moram poudariti, da si iPada ne lastim.

MrStein ::

nekikr je izjavil:

MrStein: govora je bilo o tem, kaj od že obstoječih aplikacij v že obstoječih napravah pride prav uporabnikom in kaj ne. In če pogledaš kaj se prodaja vidiš kaj ljudje hočejo. Boš sedaj lahko razumel?

Edina omemba študij, ki sem jo zasledil v temi, je:

Icematxyz je izjavil:


Neke študije, kakšne lastnosti nek izdelek ponuja

In "lastnosti, ki jih izdelek ponuja" po moje vključujejo še kaj več, kot aplikacije.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

floyd1 ::

nekikr je izjavil:

Sammy73: ampak ravno na tem forumu obstaja mala vojska uporabnikov, ki trdijo, da je bilo že pred ipadom ogromno, pa kaj ogromno, nešteto, boljših in cenejših naprav. Da iPad ni nikakršna novost in da ne ponuja nič kar ne bi bilo že v teh boljših in cenejših napravah. Kako gre pa potem to skupaj?

Lahko dobim link do recimo treh postov od te "vojske uporabnikov", ki na tem forumu trdijo to, kar si zgoraj zapisal?

nekikr ::

Sledi novicam o Applu in preberi komentarje pa boš hitro videl. Osebno nimam fetiša na to in si jih ne izpisujem, iskati pa jih tudi ne grem, ker lahko enako hitro to narediš sam. Tisti, ki pa vneto sodelujejo v teh razpravahp a že vedo kako gre ta debata vedno znova. In znova. Kot kaka lajna.

MrStein: seveda, skupek vsega, ne samo aplikacij, saj je logično. Ampak trditev še vedno ostaja. Če pogledaš kaj se prodaja vidiš kaj ljudje po večini trenutno hočejo. Nokie z njihovimi "zastarelimi" telefoni pač ne. Samsun, Apple in podobno? Oh yes, yes, yes.

Po eni strani imajo prav tudi tisti, ki pravijo, da Apple v tem primeru ni pogruntal ničesar novega. Dejansko je le uporabil obstoječe tehnologije in jih genialno združil v nekaj novega.

Ta stavek mi je sila zanimiv. Kje točno je meja med nekim izumom in neko "genialno združitvijo"? Konec koncev lahko skoraj vsako stvar, ki je nek izum, zbanaliziramo na to, da je le genialna združitev nekih različnih idej, materialov, pristopov itd.
In drugo: ali je potem sploh pomembno, če je neka stvar izum ali le genialna združitev? Večkrat ta in oni random forumaš napiše (v Apple in Samsung temah), da podjetje X ni izumilo nič, so samo "genialno združili" neke stvari. Kje je potem tista razlika in ali je sploh pomembna?

floyd1 ::

Kar precej sledim novicam o Applu in takih izjav celo tu nisem prebral. Jaz jih ne najdem, pa čeprav naj bi jih cela vojska to pisala.

Če bi bil vsaj kak link, tako pa... ... izpadeš neverodostojen. Troll, troll, troll, a ne ;)?

driver_x ::

nekkir: ne, ni pomebno ali izumiš nekaj novega ali pa le združiš obstoječe izume v novo celoto. Pomembno je, da na trg prideš z neko svežo idejo, ki jo drugi še nimajo. Tudi meja med tema dvema kategorijama ni čisto jasno zarisana, imaš prav. Je pa precej odvisno tudi od tega, s katere perspektive na neko stvar gledaš. Konkretno v iPadu vidijo nekateri le "kopiranje obstoječih rešitev", drugi pa "izum".

floyd1: nekkir je sicer trol, a v tem primeru ima prav. Ti bom kar jaz pripel link, da ne boš še naprej trolal!

floyd1 ::

Po mojem pa strelja kozle. Kot sem rekel, čakam link. Domišljija pa dela, ni kaj... Nešteto boljših in cenejših naprav od Ipada - my ass.

Icematxyz ::

Gandalfar je izjavil:

Icematxyz: problem je da je prelahko piratizirati jailbreakti te naparve, da se ti ne more zgoditi cenovni dumping kot pri konzolah.


Moje mnenje je, da je Apple uspel na način, da je združil "mobilni odjemalec" + "svoje storitve" in da uspeh izhaja ravno iz tega paketa. Tej logiki sledi tudi Google in ta dva obvladujeta mobilno tržišče, potem pa so tukaj še vsi ostali, ki kaj drugega kot potencialni "bodoči izzivalci" v tem trenutku niso.

Galaxy Tab 10.1 ni iPad (2) "izzivalec", če je na njem "Bada".
Galaxy Tab 10.1 je iPad (2) "izzivalec", če je na njem Android.

Tudi pri cenejših "pametnih telefonih" je zanimivo "ključen podatek" Android. Android, ki je, če ne upoštevamo podjetja Microsoft zaenkrat "free". Torej dan danes moraš imeti kvaliteten strojno/programski odjemalec "samoumevno", potem pa pride na vrsto "business". Nekdo, ki nima dobro razvitega tega drugega področja ima v tem trenutku resne težave, ki jih bo moral odpraviti če bo želel tekmovati s podjetjema Google in Apple.

Limit-sky ::

floyd1:
"... ponuja 2x več za 2x manj denarja..."
"...na tržišče s "tehnološko napredim" telefonom, k so jih meli že ostali velik prej..."
"...verjetno folk pozabla na stare THCje, SE P1 in podobno, k so bli na tržišču velik pred jabolčkom..."
Najdeš pa tudi take cvetke:
"...Samsung ima že glede na to, kaj ima vse apple od njega dobesedno dovoljenje, da telefon kopira do potankosti..."

Tole sicer ni iz ST:
"Interestingly, most iPhone users stated that they would buy an Android phone if it was better than the iPhone in most key ways. This is rather surprising, as many punters believed that Apple fans were strongly devoted to the brand and that the Apple's closed system hooked consumers like heroin. On the other hand, 55 percent of Android users said they would not even consider buying an iPhone simply because they hate Apple. The survey also found that this number would have been about 20 percent lower had Nick Farrell not been born."

eieieie1 ::

Saj, jaz sem recimo že vsaj preizkusil stari windows mobile in android, ter nakoncu pristal na iOS-u, ki mi je najbolj všeč. In še zmeraj bi recimo prešel na Android telefon, če bi me ta toliko bolj privabil, kot pa recimo kak iPhone. Medtem, ko je toliko ljudi, ki še sploh niso kupili nek iOS napravo ali Mac-a in imajo toooooooooooooooooooliko za povedat o njih in o tem kako sovražijo apple, ter da nikoli nebi kupili njihovih izdelkov, pa da dobijo 2x več za 2x manj denarja LOLZ...


Je pa ironično, da tolko haterjev omenja "apple vernike", medtem ko se sami očitno veliko bolj obremenjujejo z applom, kot domnevni "apple verniki" :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: eieieie1 ()

Lonsarg ::

Sej ne obstajajo samo Apple verniki, večiko več je zavedenih laikov, ki mislijo, da je iPhone edini fajn telefon, ker so tako slišali.

Čist primer, en študent dost narovoslovne smeri, bi se reklo naj bi bil izobražen v poznavanju osnov smarthphone trga. In vidi SGS2 pa mal sproba, pa mi pove, da ni vedu, da obstaja še kaj poleg iPhona, ki tako fajn deluje sistem in ma tak fajn odziven zaslon. Da je mislil kar iPhone kupit, zdej pa se bo moral pozanimat o vseh telefonih pred odločitvijo.
Takih ljudi pa JE cel kup. Puste apple vernike in Apple haterje, te so glasni na forumu pa kljub nekim ugibanjem so procenti teh majhni. Na ulci maš predvsem neizobražene laike, ki vejo par "resnic".

Premalo nas je, ko znamo zadosti objektivno gledat in znamo rečt "iPhone je definitivno eden IZMED top telefonov". Namesto da bi laik to slišal pa je obkrožen z subjektivnimi izjavami ekstremistov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

floyd1 ::

Limit-sky: Saj ne rečem, da jih folk "ne strelja", ko nanese beseda o Applu, a nekikr je v tem primeru skoraj vse negativne komentarje, ki so se nanašali na X različnih Applovih proizvodov, združil v domnevno anti-Ipad "šimfanje" brez osnove. Govoril sem o veliiiikem pretiravanju (in posledično verodostojnosti takih izjav).
In še vedno ne najdem nobenega posta o Ipadu (o tem je pač bilo zgoraj govora), kjer bi nekdo natrosil to, kar je zgoraj omenil nekikr.
Bom raje nehal, vem da zdaj vsem brez veze težim in sem se "vpiknil" v en sam stavek.

Glede drugega citata - zanimivo. Med ljudmi, ki jih jaz poznam, so si Desire & Galaxy kupovali večinoma po temeljitem premisleku, kaj posamezen telefon nudi in valjda price/performance faktorju. Če bi pri Iphonu boljše prišli skozi (tako s SW, kot s ceno) bi pač vzeli Iphona - v trenutku, brez oklevanja. Tako imam kolega, ki ima doma celo (nekaj let starega) Mac Pro-ja in se vedno dela norca iz PC-jev a ima HTC-jev (android) telefon. Nima rad itunes, tako kot tudi jaz ne ;).

eieieie1 je izjavil:

Je pa ironično, da tolko haterjev omenja "apple vernike", medtem ko se sami očitno veliko bolj obremenjujejo z applom, kot domnevni "apple verniki" :D

Ko sem si že rekel, da se s tabo sploh več ne bom ukvarjal (če priznaš ali pa ne - veliko trolaš), pa poveš nekaj takega, da se moram kar strinjati s tabo.
+1
Ampak... ...zakaj domnevni? ;)

eieieie1 ::

@floyd1:
Zato, ker je vsak ki pove kar koli dobrega o Applu, takoj označen za apple vernika/fana tukaj :D

Anyways, jaz izražam svoje mnenje in izkušnje, če pa me že označuješ za trola, pa nevem kam spada potem tvoje, kot si že sam ugotovil, brezvezno pikanje v nek točno določen stavek o točno določeni zadevi, medtem ko sam veš kaj je mislil s tistim dolgim združenim stavkom povedat.


@Azgard:
Res je, veliko ljudi ve le za iPhone in sploh ne vedo za alternativo, ampak tukaj je problem potem ali v zelo slabem oglaševanju drugih firm ali pa si še s svojo kakovostjo in inovativnostjo niso izborili tako dobrega imena, kot si je to Apple.

Lonsarg ::

eieieie1 je izjavil:


@Azgard:
Res je, veliko ljudi ve le za iPhone in sploh ne vedo za alternativo, ampak tukaj je problem potem ali v zelo slabem oglaševanju drugih firm ali pa si še s svojo kakovostjo in inovativnostjo niso izborili tako dobrega imena, kot si je to Apple.


To, da bolše ime za firmo predstavlja veliko prednost je največji problem našega trga. Idiotizem. Idealen konkurenčen trg so tako kritični potrošniki, da vsako napravo tretirajo iz nule in se ne obremenjujejo z tem, kaj je ta firma prej naredila. Jaz se močno trudim v to smer, se močno razpizdim nad ljudmi, ki grejo po Gorenje hladilnik, ki gredo po Apple ali Samsung telefon.

Sovražim nekritične kupce, ki gledajo na firmo, pokvarijo vse, tako zame, kot tudi zase, ker potem podjetja toliko delajo na imenu, ko pa bi lahko na izboljšanju izdelka, če bi ljudje res gledali samo izdelek. Ok upoštevaš ime firme, ko se sprašuješ glede vzdržljivosti aparata, garancij, tu se pa neha, tu so itak top firme izenačene, manj znane pa rabjo prit še na seeznam zaupanih. Za vse druge stvari pa glej izdelek in ne firmo.

eieieie1 ::

Ja saj se strinjam. Če neko podjetje naredi 4 dobre izdelke, to še ne pomeni da bo naslednji tudi tako dober... Tudi sam se ne oziram na ime firme tako kot pri avtomobilih, kot pri ostalih zadevah, kot so mobilni telefoni, računalniki... Ampak taki nekritični ljudje bodo vedno obstajali in to v večini.

MrStein ::

Z drugimi besedami: Azgard sovraži realnost.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Lonsarg ::

Nop, sovražim ovce. Je pa res, da v realnosti jih je dost, tak da se lahko poenostavi kar na celo realnost ja:)

MrStein ::

"Idealen konkurenčen trg so tako kritični potrošniki, da vsako napravo tretirajo iz nule "
To je nerealnost.
Enako, kot če bi prodajal rokavice s tremi prsti, pa bi jamral, da ga "bedasti" trg noče.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

eieieie1 ::

Je pa res, da ne moreš pri vsaki zadevi it in preverit konkurenco in pač moraš nekaj dati na zaupanje neki firmi, s kateri si prej bil zadovoljen. To da prebereš nekaj po netu o neki zadevi, je daleč od tega da vzameš stvar v roke in sprobaš.

Nekaterim se pa sploh ne splača za tistih 100€ razlike v ceni it študirat 2 dni, kaj se mu bolj splača...

driver_x ::

Lonsarg je izjavil:

Sovražim nekritične kupce, ki gledajo na firmo, pokvarijo vse, tako zame, kot tudi zase, ker potem podjetja toliko delajo na imenu, ko pa bi lahko na izboljšanju izdelka, če bi ljudje res gledali samo izdelek. Ok upoštevaš ime firme, ko se sprašuješ glede vzdržljivosti aparata, garancij, tu se pa neha, tu so itak top firme izenačene, manj znane pa rabjo prit še na seeznam zaupanih. Za vse druge stvari pa glej izdelek in ne firmo.


Tudi firma je včasih pomembna. Vsaj pri nakupu novih izdelkov, za katere še ne veš, kako se bodo obnašali čez par let, lahko to vsaj približno slutiš glede na firmo. Poleg tega pa pogosto ni pomemben le izdelek, ampak tudi podpora, ki ti jo za ta izdelek nudi firma. Jaz sem do sedaj imel z nekaj firmami izrazito dobre, z nekaj drugimi pa zelo slabe izkušnje. Te izkušnje pa so tudi faktor pri odločanju o nakupu novega izdelka.

floyd1 ::

Sammy73: V bistvu si načel zelo dobro vprašanje - Kako je s servisom in podporo pri posameznih podjetjih (proizvajalci in trgovci) v Sloveniji? Predvsem sem že velikokrat opazil, kako enostavno pri nas vsi trgovci jemljejo svojo dejavnost. Prodaš in si svoje naredil, stvar se za njih praktično konča. Servis mogoče?
Pa ne govorim samo o malih trgovcih - v Big Bangu so me na vsak način hoteli prepričati, naj 2 dni star objektiv reklamiram kar pri Sony Slovenija, mimo njih. Pa še kaj, ga boste kar vi, saj ste mi ga prodali. So pa zato tam (Sony Slo) pokazali veliko več razumevanja za moj problem in smo stvar lepo rešili (čeprav je po njihovih standardih bilo kao OK - objektiv je imel res bogo ostrino, kar sem jim dokazal s primerjavo z enakim starejšim).

Mogoče bi si taka debata tudi zaslužila svojo temo. Hecno je, ko nekdo začne govoriti, kako ima nek proizvajalec pošlihtan servis in podporo a na koncu ugotoviš, da se to nanaša predvsem na tujino - mene vedno zanima kako je pa s tem pri nas. Avstrija (tam je po mojih dosedanjih izkušnjah to urejeno tako, kot je treba) je sicer blizu, a zakaj dodatni stroški?

driver_x ::

Za garancijska vračila je pogosto najenostavneje, da to storiš pri prodajalcu. Ravno ta teden sem v garanciji vrnil eno računalniško komponento, ki je bila kupljena v slovenski spletni prodajalni. V njihovih pogojih poslovanja piše, da lahko izdelke, ki jih vrnem v garancijo, pošljem neposredno proizvajalcu ali pa trgovini. Ker proizvajalec zahteva, da se garancijske reklamacije pošljejo v Tajvan, sem izdelek vrnil prodajalcu, ki mi je v preteklosti ugodno rešil že več takih primerov.
Drugače sem pa doživel že vse živo. Pred leti mi je en slovenski servis v garanciji zamenjal dlančnik, čeprav mi ga je zalila voda in so to vedeli. Enkrat pa sem v eni trgovini čakal in nehote opazoval stranko pred mano, ki je v reklamacijo prinesla trdi disk. Serviserji so skoraj z mikroskopom na disku našli eno miniaturno prasko in se nato izgovarjali, da disk ni bil pravilno uporabljen. Jaz sem potem s tisto trgovino kar zaključil.

MrStein ::

Prodajalec nima nič z garancijo, to je stvar proizvajalca oziroma od njega pooblaščenih servisov.
Lahko sicer uredi pošiljanje k servisu, ampak to ni njegova dolžnost.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Limit-sky ::

Seveda ima. Ti imas razmerje le s prodajalcem, ki ti mora zagotoviti zakonsko dolocene pogoje. Da lahko sam uredis na servisu je le "bonus". Za npr. stvarno napako je treba zadevo urejati izkljucno pri prodajalcu.

MrStein ::

Limit-sky je izjavil:

s prodajalcem, ki ti mora zagotoviti zakonsko dolocene pogoje.

In garancija ni med temi, kolikor vem. Lahko pa kdo zakon najde in citira.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Limit-sky ::

Ti kar dam link:

http://www.uradni-list.si/1/content?id=...

Glej 37b.

MrStein ::

Gledam. Nič ne piše o garanciji.

Citiram, za primer, da si ti kaj drugega gledal:

37.b člen

(1) Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

(2) Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena.

(3) Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Limit-sky ::

Daj se vsaj malo sprehodi gor ali dol, no, FFS...

Pravice iz garancije lahko potrošnik uveljavlja tudi proti prodajalcu.

MrStein ::

Pol pa prav referenciraj ta del, ne pa neki popolnoma irelevanten. 8-O
Saj sem rekel: "kolikor vem. Lahko pa kdo zakon najde in citira."
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

bojsi ::

Lonsarg je izjavil:

Motorola Xoom in Galaxy Tab sta neskončno bolj podoobna, kot katerikoli od njiju podoben iPadu. Tko za primer.


Glede podobnosti z iPadom... Sicer še nisem v roki držal Tab-a, ampak glede na to primerjavo je Samsung res šel malo predaleč...
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Düsseldorfsko sodišče prepovedalo prodajo Galaxy Taba 7.7 v EU (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
7420311 (16067) BlueRunner
»

Samsung v Nemčiji dosegel zmago proti Applu

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
185872 (4337) mtosev
»

Sodišče ohranilo prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 v Nemčiji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Tožbe
14640215 (37184) klinker
»

Umaknjena prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 po Evropi razen v Nemčiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
7929631 (26347) gruntfürmich
»

Malomarnost ali spodletela zvijača pomeni težave za Apple v Evropi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
5417965 (12942) globoko grlo

Več podobnih tem