» »

Sarajevo

Sarajevo

Yossarian ::

Konec oktobra grem za tri dni v Sarajevo, hotel Holiday Inn. Kaj se splača ogledat? OK, na čevape bom že šel, pa bojda se tudi džamijo splača ogledat. Nasveti?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Nagi Bator ::

Ktero Dzamijo, saj jih je polno?
Idi vsaj na Bascarsijo na cevape!

Yossarian ::

Obavezno grem tja. Kakšen muzej, kaj drugega? Kako je s krajami avtov ? Imam Toyoto.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

black ice ::

Tam Japoncev ne šmirglajo. Boj se samo, če imaš Nazi Wagen. :>

AndrejS ::

Avtov res ne kradejo - radi pa vlamljajo v njih - celo sredi dneva

DOOM_er ::

nekje maš nek tunel ko so bežali pod letališčem, to smo si mi ogledali. Drugače pa center mesta je fajn za pogledat pa tko. Od muzejev pa nevem koliko majo kej.
Robots will steal your job. But that's OK

Yossarian ::

Nimam švabskega avta. Zanimivo, da mi google ne pokaže, kakdo naj pridem v tisto ulico, kjer je hotel.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

LapD ::

Baščaršija - čevapi (priporočam pri Željotu). Igmansko polje in ostala olimpijska prizorišča kot je naprimer porušena bob steza in pa dvorana Zetra, ki je bila obnovljena (do nje se iz centra mesta lahko sprehodiš, približno 20 minut). Kolarjeva hiša (vhod v predor po katerem so med vojno pošiljali zdravila, hrano). Če se prav spomnem je hotel HI zlo blizu centra, zato se ti po mestu niti ne splača z avtom bluzit ... tramvaj in taksiji so skoraj zastonj (ubistvu so vse stvari na pol naših cen).
web&motion designer

krneki0001 ::

Željo II in ne željo. Navaden željo nima tok dobrih čevapov, cena je pa ista. Sta pa 15 metrov narazen. Pa splača se še "kod mrkve" pogledat, imajo odlično hrano.

Pogledat se splača tudi park, kjer izvira reka bosna. Ribniki, potočki, mostički in potke še iz časov avstroogrske, sedaj pa sponzorira evropa, tako da se vsaj malo rihta. Tunel je pa 4 do 5km od izvira bosne in pelje pod letališčem.

Mi smo bili dol 2 tedna nazaj. Avto smo pustili pred hotelom (seveda za ograjo) in se vozili naokoli s taksijem. Bili smo okoli 20 minut z avtom stran od baščaršije, tako da smo plačevali 8 do 10 mark za taksi (4 do 5 evrov).

Baščaršija ima vse cerkve, od židovske sinagoge, preko đamije do pravoslavnih in krščanskih cerkva. Tako da imaš veliko za pogledat. Bodi pa "properly" oblečen, če greš pred đamijo stat, ker ti drugače kdo zateži.

nuclear ::

Neki vrtovi in slapi so naokol kokr se spominjam. V samem Sarajevu nimaš nič kej drugačnega kot pa v Lublan.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

Yossarian ::

Primerno tako bom oblečen, ker grem tja konec oktobra. No bomo videli. Čevapi padejo, za hotel sem slišal, da je blizu mesta... Kaj pa ponoči, je varno peš it iz centra proti hotelu?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

krneki0001 ::

Nam ni noben nič težil, pa smo okol 23ure skakli naokoli.

black ice ::

Če ne iščeš problemov jih ne boš imel.
Sam sem se potikal po centru okrog 4 ure zjutraj, ko sem šel peš nazaj v hotel pa nisem niti enkrat naletel na koga problematičnega.

Kar se tiče čevapov - k Željotu, obvezno (kot so ti že drugi svetovali). Ne pozabi zraven naročiti še kislo mleko ali kaj smo že pili. Boš že vedel kaj mislim, ko boš prišel tja. Žal ti kaj več ne morem svetovati, ker smo bili tam za novo leto.

Aja še to: vedno zahtevaj račun in/ali cenik, natakarji radi (pre)večkrat dodajo kakšen "bonus".

nuclear ::

Yossarian je izjavil:

Kaj pa ponoči, je varno peš it iz centra proti hotelu?


U srs? Nič drugače kot pa v Ljubljani. Pa noben ne krade po dnevi avtomobilov. Enako kot v Ljubljani. No mogoče je več kriminala v tej smeri, ker je pač sam folk revnejši, ampak cmon sj nismo na divjem zahodu, da te bo vsak oropal.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

kow ::

Dvomim, da je te na divjem zahodu, kar tako, nekdo oropal:D

cyber_killer ::

Baščaršija - ćevapi Željo 1 in 2 oba sta IMO podobna. Burekdžinca Ispod Saća. V Baščarčiji greš v turist info točko in tam dobiš brezplačno knjižico, kjer ti piše kaj je pametno za ogledati. Tko da ob kakšni bosanski kahvi si to lahko v miru prebereš.

Vrelo Bosne - Ilidža. Tam imaš kočije za 30KM - 15€ se pelješ v obe smeri 3,5km (ena smer). Do tam prideš z avtomobilom. Nasvet: vozi se s svojim avtomobilom, ne jemlji taksijev, ker je vse skupi predrago. Za avto pa nič bat, ti ga nihče ne bo vzel, no vsaj men ga niso, je pa res, da ne vozim makine. :) Drugače pa imaš parking v baščaršiji oz. par metrov stran na vrhu 1KM/h, se ti ga splača izkoristit, ker parking res ni drag, pa še na varnem mestu imaš avtomobil.

Drugače pa od džamij jih imaš kar nekaj (govorim seveda o teh večjih džamijah). Muzejev imaš tudi veliko. Skratka, če si boš vzel 1h časa in tisto knjižico prebral ti bo vse jasno.

Sarajevo ni zakomplicirano, ubistvu se vse vrti v enem krogu. Bodi pazljiv na enosmerne ulice ter na tramvaje. Aja pa ne telefoniraj med vožnjo, ker so baje taksisti tok nesramni, da ti bojo zanalašč zabremzali da se boš ja zaletu njim v rit.

Zeberdee ::

Sarajevo ni več tako poceni, kot je bil. Vsaj v samem centru so cene pijače, če ga boš kaj pil, čisto na nivoju Ljubljane. Lokali so zanimivi. Recimo v sredo se v centru ne dogaja nič, je pa en underground lokal Jež, pač beznica, kjer se ga da fino napiti, če pa naročiš liter vodke so pa itak vse bejbe pri tebi.

V Sarajevu je parkiranje kar velik problem, parkirnih hiš ni, oz. jih je očitno manj kot pri nas, plačana parkirišča pa so v veliki večini zaparkirana.

Željo II je zakon. Mi smo pa spali direktno na Čaršiji za 12 € na noč, v hostlu.

Pa lično karto moraš imeti vseskozi zraven, € pa sprejemajo zelo težko, oz so posrani. Vsaj v Sarajevu, drugje gre to veliko lažje skozi.

cyber_killer ::

Je kar nekaj parkirnih hiš. Drugače pa, če ga že pijete, pričakujem, da se ne boste vozili z avtomobilom. Za takšne podvige imate taksi, bus, tramvaj.

gzibret ::

Onemu parku se reče "Vrelo Bosne". Splača se it tja. Tisti tunel je popolnoma brezveze iti gledat. Zguba cajta.

Pejt si pogledat grobove bogomilov (stečke) pred Zemaljski muzej BiH.
Vse je za neki dobr!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšna mešanica za perfektne čevapčiče/pleskavice?

Oddelek: Loža
3922050 (1449) nejcek74
»

Izlet v BiH

Oddelek: Loža
174665 (3761) Meizu
»

Burek (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
717933 (4443) sesobebo
»

Sarajevski čevapčiči-kje v Lj z okolico so najokusnejši? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6119133 (16403) [D]emon

Več podobnih tem