» »

AMD Radeon HD 7900

AMD Radeon HD 7900

««
11 / 50
»»

PrimozR ::

Meni pa tale 6850 že dobro leto deluje prav tako brezhibno, kot prej 7900 GTO, kupljena eno leto rabljena. Pred tem je pa odlično delala 6600 GT, razen ventilatorja, ki je začel ružiti. Je pa ena izmed glavnih prednosti novih Radeonov IMO long idle in izklapljanje ventilatorja v tem stanju. To plus Ivy s power saving načinom vklopljenim bi v monitor stanby načinu moralo sproducirati praktično neslišno kištico (seveda brez nekih oh in sploh hladilnih sistemov).

Jst ::

>Za mene je flagship AMD ze zdej racocaranje, ko poznamo rezultate. Sploh glede
>na ceno je obup od cipa.

Ceno za Slovenske razmere. Se spomnite, koliko je stal 6800? 6600GT sem kupil za ~60.000 SIT, 6800GT (ali je bil 6900GT) pa je bil ~90kSIT, 6800 (ali 6900), ki je imela drugačno oznako, ne GT, pa je bila ~130.000SIT.

---

Glede na to, da kolega v San Francisku plačuje za kabelsko TV in internet 150$, da je naročnina na mobilni telefon 60 do 80 dolarjev čisto normalna, s tem, da je podatkovno omejena na nekaj gigabajtov, da ne omenjam drugih položnic, ki jih morajo plačevati.

Lahko gremo malo na našo celino. v UK, Nemčiji 500EUR NE predstavlja nekega hudega zneska.

Jaz sem mnenja, da je cena glede na trenutno ponudbo, čisto dobro situirana.

Če ti je hobi igranje iger, ti ni problem dati 500EUR, tako kot ti ni problem dati 1500EUR za platišča, če ti je hobi avto.

---

Anyway, jaz sem šel iz 88gts512 na 5850 in sem zelo nezadovoljen. Če primerjamo driverje, je pri nvidiji sranje enako, samo ATI ima CCC, ki je težek bloat, ki, čeprav je v ramu, se odpira dolgo časa. Če je večji drek, ne vem, je pa dokaj podoben.

Zakaj nisem zadovoljen z 5850 (flashana z 5870 biosom in navita na 950/1250), je pa razlog v tem, da so AVG FPSji OK, samo AVG MIN FPSji so obupni. Ni huje, če ti igra dela z AVG 80FPS in ob tem skače na 45FPS.

Pač, treba se je vprašati, kaj pričakujete od izdelka. Vse igre na MAX? Hja, počakajte naslednjo generacijo ali igrajte prejšnjo generacijo iger. CF/SLI je en gamble, ki lahko dela 2x hitreje ali pa sploh ne in to velja tako za nvidijo kot za ati.

Jaz vem, da ko izide Ivy Bridge, bom kupil tudi 7900, če ne bo nič iz nvidije. Ciljam pač na višji p/p, čeprav odkar imam psa, igram zelo zelo malo. Ampak trenutnega Entertainment Desktop Dnevna_Soba računalnika se je treba znebiti, Sandy Bridge mi ni dajal nekega zaupanja zaradi težav s platami, tako da čakam na Ivy.

No, za Slo razmere pa 500+EUR res ni ravno drobiž, ni pa ne vem kako drag izdelek, sploh ko videvam ljudi z iPadi 2, Galaxyji, telefoni, ki so tudi v tem rangu pa tudi ure za 200EUR ne dobiš ravno neke kvalitetne...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

6800. Pa nad GT-jem je bila Ultra :) Oh dobri stari časi Ultre, z naslednjo generacijo, 7800, so vpeljali oznako GTX namesto Ultre. Pa ATI-jevi PRO ter XT oz. kasneje XT in XTX :>

EDIT: a si prepričan da je bil 6600 GT 60kSIT? Mislim da je bil cenejši, bolj nekje 30 do 40 kSIT, nad 6600 GT so pa imel podizvedenke 6800, npr. 6800 GS.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

gendale ::

ne verjamem, da je bil 6600gt 60k

mogoče takoj po izidu, pa še to kaka precenjena firma

sem pa dobil 6800 (tisto z 12 cevovodi, na 16 se ni dala odklenit) v eni akciji pri mlacomu za 30k8-)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Ja kdaj si jo dobil? Očitno res ni bila 60k, ampak prav veliko manj pa tudi ne, bolj 40 kot 30k, v posebnih izvedenkah očitno tudi malček več: GeForce 6600 GT Turbo Force

Hohoho, kaj se najde v starih temah :D

http://slo-tech.com/novice/t142178/p876...

EDIT: hm, 270 EUR. Več kot 60k SIT. Geez, kakšen performance dobimo danes, obenem pa jamramo kako drage so grafe. Pa ne le to, average grafa na račun počasnih konzol izpljune osupljivo sliko!

link: http://slo-tech.com/novice/t142178/p876...

Me again: po skoku na geizhals in ogledu grafa s ceno so se proti koncu 2004 6600 GT-ji prodajali za okrog 200 EUR. Nekateri za več, nekateri za manj, izstopal pa je XFX-ov 256 MB model (podvojen RAM, razlog za višjo ceno) za max 250 EUR. Ampak cene so vsem karticam hitro padle krepko pod 200 EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Jaz sem siguren, da sem dal za 66GT okoli 60.000SIT, ker je bil to moj prvi nakup z Viso (druge stvari sem vedno plačeval z bančno kartico in je bila izjema zaradi tega, ker je nisem imel s seboj. Visa je skoraj vedno samo za nakupovanje prek interneta.) in je imela trgovina neke probleme s terminalom, tako da sem čakal približno uro. Tako sem si to kar dobro zapomnil. 79GS pa je bila nekje okoli 90.000SIT. Je pa res, da sem mogoče zraven 79GS kupil še neko malenkost, tako da je lahko - ~20.000SIT.

stock ::

Ah že takoj na začetku je bila 6600GT od 200-250€. Jaz sem jo kupil kako leto po izidu za 150€. Oziroma 36.000 SIT! In tudi 6800Ultra je bila takrat okoli 500€ Pa je bil to takrat Top-End kot bi npr. zdaj mel 7970 v SLI!

frudi ::

Hm, ne, takratni top-end je bilo 2x 6800 Ultra v SLI :). Se pravi takrat je bila top single-gpu kartica 500+€ in danes je top single-gpu kartica 500+€... v čem je torej problem?
So bile celo še hujše cene kdaj... za 8800 GTX sem nekoč dal skoraj 600€, 8800 Ultra pa so bile celo po 700€ in več.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Mitja358 ::

stock je izjavil:

Pa je bil to takrat Top-End kot bi npr. zdaj mel 7970 v SLI!

:D

Janac ::

no kdaj pride 7970, 7950? Kaksne bodo cene?

7970 pride jutri, 7950 pa najverjetneje prvi teden februarja. Cena za 7970 bo dobrih 500€.

FireSnake ::

Za tiste, ki še vedno jamrajo glede cene:
http://fudzilla.com/home/item/25457-amd...

Torej: prodalo se bo VSE, kar bo prišlo na police. Zakaj bi torej spustili ceno?
Nižanje cene zdaj bi bila zelo neumna poteza.

Toliko o tem, ko se je zgoraj govorilo, da se takih kartic proda le peščica.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

D3m ::

:)) povpraševanje preveliko. Ceno bi morali dati na 600$ in imeli bi več profita.
|HP EliteBook|R5 6650U|

123_meni ::

Evo ceno ki sem jo izvedel pred kratkim je 540€+ddv= 648EUR

Za tako ceno bom raje še malo počakal tole je totalno preveč...

FMinus ::

http://www.agt.si/racunalniska-oprema/g...

591,89EUR
Še vedno preveč, tak pač je pri nas, se bo treba čez mejo zapeljat v kako štacuno.

Ista kartica na amazon.de 525EUR (škoda ker ne pošiljajo kartic k nam)

kmetek ::

Čemu bi sploh dajali 500€, ko je dostojna že za 200-250?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Mitja358 ()

kmetek je izjavil:

Čemu bi sploh dajali 500€, ko je dostojna že za 200-250?

Če je zate dovolj, to še ne pomeni, da je tudi za ostale ne?

RejZoR ::

Zakaj pa ne? Zakaj bi kupoval Ferrari-ja za 300.000 dolarjev če te bo Hyundai za 25.000 dolarjev isto udobno prevažal naokoli? Pač eni hočejo imet take izdelke in se zato tud prodajajo. Vedno je bilo tko in vedno bo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR je izjavil:

Zakaj pa ne? Zakaj bi kupoval Ferrari-ja za 300.000 dolarjev če te bo Hyundai za 25.000 dolarjev isto udobno prevažal naokoli? Pač eni hočejo imet take izdelke in se zato tud prodajajo. Vedno je bilo tko in vedno bo.

Bolj udobno ;)

No, vidiš. Nek razlog je. Pa hitreje lahko nekaj prehitiš, pa oblika je boljša itd itd...
Zato pa se tud tko pregrešno drage stvari še vedno prodajajo... isto je pri grafičnih. Men recimo HD6950 zadošča z ogromno rezerve, nekdo, ki pa fura 3 ekrane in bistveno višje ločljivosti pa mu pač ne bo dovolj. Oz enostavno hočeš eksperimentirat. Dostikrat sam kupim kaj "za dušo" pa zadeve ne rabim iz kakšnega posebnega razloga. Recimo HD5850 sem kupil čist in samo iz firbca. Bral sem opise in teste, izgledala je kot huda kartica in je tud bila. Pa mi je HD4870 pred njo služila povsem dobro...

ABX ::

Če imaš 3 monitorje in bi želel igrat BF3 na full detail boš potreboval danes najmočnješe grafične.

Predrago? Da. Ampak kartica ima dejansko uporabo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

fireX88 ::

RejZoR je izjavil:

No, vidiš. Nek razlog je. Pa hitreje lahko nekaj prehitiš, pa oblika je boljša itd itd...
Zato pa se tud tko pregrešno drage stvari še vedno prodajajo... isto je pri grafičnih. Men recimo HD6950 zadošča z ogromno rezerve, nekdo, ki pa fura 3 ekrane in bistveno višje ločljivosti pa mu pač ne bo dovolj. Oz enostavno hočeš eksperimentirat. Dostikrat sam kupim kaj "za dušo" pa zadeve ne rabim iz kakšnega posebnega razloga. Recimo HD5850 sem kupil čist in samo iz firbca. Bral sem opise in teste, izgledala je kot huda kartica in je tud bila. Pa mi je HD4870 pred njo služila povsem dobro...

meni 4870 se zdj dela...tudi navijem jo na stock coolerju in na bfju se kar pozna..seveda je tudi proc oc-jan..
zato pa sm razocaran ker je taksna cena..pac bom pocakal na 7950 ce bo okol 300...ce ne bom pac sel na nizjo..rad bi da mi grafa sluzi najmamj 3 leta,tako kot mi tale zdj..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fireX88 ()

Kot smo že rekli, s tole kartico itak ne ciljajo na ljudi, ki rečejo 'predrago'. Sicer pa za BF3 na treh monitorjih vprašanje če bo sploh ena 7970 zadoščala :P

BALAST ::

kar sanjaj o 300€, prej 350€ čez poletje, tako kot so danes gtx570.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

ja sej tega se bojim...

eieieie1 ::

Letos bo 7950 ziher čez 300€, drugo leto bodo 8950 že čez 400€ lol

http://www.xtremesystems.org/forums/sho...

Kot so rekli, imamo nov G92 :) Sicer ni tako hudo, ker gre tukaj za low end trga (G92 je bila v srednje-do-visoki tržni niši, kjer so kupci zahtevnejši), poleg tega pa se IMO trg za te poceni grafične kartice zapira še hitreje, kot pred časom. GPU-je podobne zmogljivosti namreč AMD že vgrajuje v svoje procesorje Fusion, zmogljivosti pa se počasi bliža tudi Intel. Integrirani čipi bodo torej pomenili smrt poceni grafičnih kartic. Bo pa po drugi strani trg za zmogljive kartice iz leta v leto večji, predvsem na račun compute zmogljivosti.

BALAST ::

Če gledaš uspešno konkurenco, ki preimenuje grafične kartice na istih čipih že desetletja so pri AMD še zelenci!
Da ne govorimo o proizvodnji malih gospodinjskih apratov, bele tehnike, avtomobilov, itd. ki se z leti vsebinsko ne spreminjajo že desetletja.

Kdo je pa večji zlobnež se pa itq odločajo kupci.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Še ena za tiste, ki jamrajo glede cene, iz anandtech:

Not surprisingly the Black Edition Double Dissipation appears to have sold out over at Newegg before our NDA even expired.

Tukaj:
http://www.anandtech.com/show/5314/xfxs...

Pa ne gre za to, da je to AMD, lahko bi bila nVidia.
Če imaš dober proizvod lahko postaviš ceno cemu primerno.

No, moram reči, da mi kar malo gode, da si pridejo malo do denarja (po letih minusa), CPU oddelek jim ne navrže ne vem koliko.

Skyman ::

http://www.dinokomp.si/product_info.php... zaenkrat najcenejse v Slo

jo ze kaksen ima

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

batista bomb ::

za nasega Machiavelli-ja imam eno lepo branje http://www.hardocp.com/article/2012/01/...
da ne bo okol trolov da je bols od 580gtx sam 10-15%

sm opazil poj da je cenejsa pri club 3d dobis se dirt3 zravn za 563€ 8-):D ampak ne zastopim cene asus 7970 kar 100€ drazja od sapphire

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

D3m ::

Uffffffff madonca. Za navijalce dream come true (ne mislim sebe). :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

123_meni ::

Skyman je izjavil:

ampak ne zastopim cene asus 7970 kar 100€ drazja od sapphire

Tole bi pa tut jaz rad vedel kakšna je razlika...

je ni....samo problem je v znamki,isto kot apple!

69charger ::

ASUS ima veliko boljša hlajenja in tovarniško navite grafe.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Janac ::

69charger je izjavil:

ASUS ima veliko boljša hlajenja in tovarniško navite grafe.

kar ne upraviči 100e več

Kolikor sem zasledil je to samo pri tej grafi,pri recimo GTX460 ali GTX550Ti je razlike slabih 5-10€ med ASUSom in kakšnim Palitom.

fora teh kartic je da so vse referenčne(enake)samo embalaza ter vsebija je drgacna vsaj vsak proizvajalec kaj doda zravn recimo club 3D ima zravn Dirt 3 ki ga ostali proizvjalci ne vklučujejo ampak to je mogoce max 5€ vredna zadeva.Drugac ce bi kaksen pogledal uno stran ki sem jo postal boste vidl da se brez dviga voltaze samo s povecanjem Mhz da pridobiti marsikaj

mr1two ::

Razlike nastanejo pri nereferenčnih dizajnih, pri teh referenčnih je vseeno. Proizvajalci se morajo držati enakih minimumov pri sestavi, tako da 100 evrov ne upraviči samo imena, pod plastiko je vse identično.

Na dinokompu je cena 560€ za ASUSko torej ne vem kaj je z drugimi štacunami.

ja vrjetn k so narocale trgovine je vrjetn bil prvi asus ki jim je vrjetno omogocil bolšo ter tocno dobavo al kaj bi si lahko po tej ceni 100€ drazje razlagal ker cena je bila 25.12 639€ ce gledas po tem grafu http://geizhals.at/eu/?phist=719058 in zdej je pac tko da tis k bo vec spustu ceno tist bo vrjetn najvec tvegal kot pa en kot ima 640€ bo njemu dovolj 1 graficna un k ima pa za 540€ bo mogu pa za ist zasluzek 3 graficne prodat ali 2 nwm to je ugibanje

Kaj, ko bi ti še malo ugibal kje se kakšna vejica postavi?

Graf iz geithals za nove produkte ne more biti merodajen, ker so na začetku nore cene, zadeve pa sploh še ni na zalogi - graf pa to že zajame.

Kolega iz San Francisca jo je kupil in sva se malo pogovarjala. Naredili so super zadevo, ker so popravili ravno to, kar je mene najbolj motilo (oziroma moti) pri 5850, da je AVG sicer super, ampak MIN in AVG MIN je obup. 6970, ki jo kolega ima v drugem računalniku, ima tudi takšen "problem." Pravi da teh FPS dropov skoraj da ni pri 7970 in je super zadovoljen. Plus daje extra butasta imena svojim računalnikom.

Malo sva se še pogovarjala o ceni. Pravi, da je zadeva (7970) v bistvu poceni, ker "če se spomnim na nvidio 8800 Ultra za katero sem dal okoli 800 dolarjev in sem jo kupil izključno zaradi Crysisa 1, pa še ta kartica ni bila sposobna dobrih FPSjev z visokimi nastavitvami. Kupil sem pa eno, ki je bila tovarniško navita in z boljšim hlajenjem." (Nekaj takšnega je povedal, seveda v ANG.) Pa človek, čeprav je entuzajist, ni nobene stvari navil v življenju, ker v bistvu nima možnosti. Ima kot glavni gamer računalnik sedaj Dell-a, ki ima Intel 920, ampak mu bios navijanja ne omogoča. Tam v Ameriki je v bistvu ceneje kupiti sestavljen računalnik, kot da bi ga sestavljal sam. Moraš v specializirane trgovine in ti morajo stvari posebej naročiti, ker se 99% računalnikov proda že sestavljenih. Pri internetnih trgovinah pa pravi je problem, ker ima zelo slabe izkušnje z shippingom in tam ne poznajo garancije v takšnem smislu, kot jo mi. Je pa tudi odvisno od države. Nekateri ti, če jih kontaktiraš, da recimo matična ne dela, brez vprašanj pošljejo novo, drugi, hočejo prvo to nazaj in včasih ti vmes kar pošljejo eno drugo, ki naj bi isto stala... Pravi same komplikacije, ker sem ga prepričeval pol ure, da so sestavljeni računalniki brezveze, naj si ga sam sestavi kot pravi moški. :) No, na koncu je čisto popizdil in se drl v kamero, da ga pol stvari nisem razumel, našteval je pa same butaste stvari, ki se ti lahko zgodijo, če se spraviš sestavljati sam.

Uhh, sem se razpisal...

Hehe, dobr feedback. Meni se zdi tudi dobro postavljena cena, ampak kot pravim- mal smo se razvadili in bi radi najboljše in najhitrejše za male pare. Če bi imel $, bi jo verjetno kupil- pa ne tolko zato, ker bi jo dejansko potreboval ampak zato ker se mi zdi vredna.

RC14 ::

Ma ka pa vem, 600 eur dat za kartico, ki bo po dveh letih skoraj za v smeti, men se ne zdi lih lepa cena. Tam ene 350 do 400 eur bi pa bla ok cena. 600eur je za marsikaterega celomesečna plača,kar je žalostno. :|
Če je bla kdaj ugodna cena za top enojedrno kartico, je bila to Radeon HD 4870;). TO je moje skromno mnenje.

Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

HD5850 je bila tud izjemen bang for buck. Pol proti koncu so se dobile po 130 EUR kar je bila za tako kartico super cena.

Ja, jaz sem jo kupil ko je bil peak pr ceni(5850)...ampak ni šlo drugače. Mi pa ni žal, ker je bila razlika(dobil sem eno 5750 iz garancije, jo prodal za 100 eur) za dodat 150 evrov, tako da, menim, da se mi je splačalo.

x45 ::

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Mitja358 ()

ABX ::

http://www.fudzilla.com/graphics/item/2...

... AMD's Radeon HD 7950 will officially launch on January 31st ...

... the price tag of the HD 7950 still stands at US $449 ...
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
««
11 / 50
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8611893 (10004) Brias
»