» »

Ideapad y560 + SSD

Ideapad y560 + SSD

jnzavrl ::

Imam omenjen prenosnik in bi rad dodal ssd disk. Kot sem zastopil imam za to prosto samo miniPCIe režo. Zanima me a je to vse kar je možno za ta prenosnik kar se tiče nadgradnje na SSD (pa da obdržim obstoječi HDD) in kje v Sloveniji sploh lahko dobim takšne diske. Kjerkoli sem iskal je bilo že vse izven ponudbe.

flood ::

lahko si tudi kaj takega nabaviš

http://www.newmodeus.com/shop/index.php...
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

To sem že videl,pa ne glede na to da DVD zelo malo uporabljam ga še vedno kdaj potrebujem in si nebi tega onemogočil. Tako da zame pride v upoštev samo miniPCIe. Samo je malo problem najti SSD s tem priključkom v SLO.

RejZoR ::

Ena opcija je tud hibridni pogon ala Seagate Momentus XT. Vsebuje večino prednosti SSD-jev s kapaciteto HDD-ja.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Gwanaroth ::

flood: priklapljanje SSDjev na dvdrom bus je rahlo butasto, saj je običajno ta bus (npr. v novejših sandy bridge) vezan na 3gbps SATA, medtem, ko je HDD bus na 6gbps SATA. In če priklopiš ssd na "tašvoh" vodilo, imaš bottleneck na vodilu in je ssd neizkoriščen (sicer spet odvisno kateri ssd imaš).

Če že, potem SSD direkt na hdd bus, npr. za sistem, vrtljivi-se-disk pa potem na dvdrom bus.
Lights often keep secret hypnosis..

RejZoR ::

Tud SATA2 je dost za večino potreb. Sam imam Corsair Force 3 na SATA2 portu s tem da mi netbook sekvenčno stegne samo do nekje 130MB/s, ampak je še vedno ogromna razlika v zmogljivosti glede na 7200RPM disk, ki sem ga imel prej.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Ok čeprav je šla tema v neko drugo stran, mi je tale Momentus XT kar zanimiv, in sodeč po testih je le malce počasnejši od običajnega SSD diska. Še vedno me pa ima ideja enega 80gb miniPCIexpress SSD diska na katerem bi imel sistem in pa temp fajle programov (AI, PS..). Samo kot zgleda je ogromen problem najti takšen disk v Sloveniji..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mPCIe SSD

Oddelek: Kaj kupiti
243023 (2643) driver_x
»

Hibridni disk za prenosnik: dobre in slabe izkušnje (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
609731 (8968) hojnikb
»

SSD Vertex 3 120gb

Oddelek: Operacijski sistemi
346728 (5621) Gunnicus
»

Seagate prodal milijon hibridnih trdih diskov

Oddelek: Novice / Diski
3914842 (13468) Dr_M

Več podobnih tem