» »

Google apps email z mojo domeno

Google apps email z mojo domeno

c0dehunter ::

Zdravo, nekaj mi ne gre v račun pri nastavljanju MX recordov za mojo domeno. Namreč, če želim urejati MX recorde, moram vklopiti "Brezplačno DNS gostovanje". Vse lepo in prav, le da se mi potem DNS recordi poresetirajo na ponudnikove (ie hitrost.com).
Torej, kako spremeniti tisti dns1/2.hitrost.com v svojega, glede da se polja ne da urejati?

screenshot

screenshot

I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

KoMar- ::

Torej imaš DNS hosting drugje? Tam vneseš MX recorde, jasno... ne razumem čisto. Še dva linka za DNS hosting, če slučajno rabiš: http://www.zoneedit.com/ & http://dns.siel.si/

Imam 5 dns strežnikov: dns1.mojHOSTINGponudnik.com, dns2.mojHOSTINGponudnik.com.... Te strežnike bi rad vnesel v zgornji obrazec (ki je obrazec ponudnika DOMENE, ne pa tudi gostovanja) - vendar se le to ne da, saj so polja zaklenjena, kot se vidi na sliki (pravzaprav se ne vidi, ampak so). Lahko jih vnesem preko drugega obrazca, ki pa je sedaj zaklenjen, ko sem vklopil "Brezplačno DNS gostovanje". Slednjo funkcijo sem bil primoran vklopiti, če želim spreminjati MX recorde VENDAR pa sedaj ne morem spreminjati NS recordov :)

Če še zmeraj ni jasno bom poskušal še bolj razložiti z dodatnimi screenshoti.

Zgodovina sprememb…

No, potem sem prav razumel. Izklopi "brezplačno DNS gostovanje", vrni NS recorde do svojih 5 DNS serverjev, potem greš pa na control panel od njih in tam nastaviš MX record.

V control panelu od domene se načeloma vedno štela samo NS records, ostalo pa drugje.

Hvala, natanko takšen odgovor sem dobil tudi od supporta (nisem si pa mislil da bodo odgovorili tudi v večernim urah, zato sem tudi odprl temo :)).
Hvala Komar tudi tebi!

:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava domene z google sites

Oddelek: Pomoč in nasveti
121236 (1099) Ales
»

Prenos domeneskega email na gmail

Oddelek: Omrežja in internet