Forum » Omrežja in internet » Mail server
Mail server
Bedanec2 ::
Postavil sem domači mail server, pa me zanima, kako se ponavadi uporablja generične naslove, npr info@ support@, etc. Razmišljal sem, da bi jih nastavil kot mailing liste (in se jih posreduje na vse relevantne zaposlene), ampak potem se ne da odgovarjati z istim naslovom. Ima kdo kake izkušnje?
Zanima me pa tudi za reverse dns, je to treba nastaviti na mail.mojadomena.com, ali je lahko samo na mojadomena.com (mx imam nastavljen na mail.mojadomena.com)?
Zanima me pa tudi za reverse dns, je to treba nastaviti na mail.mojadomena.com, ali je lahko samo na mojadomena.com (mx imam nastavljen na mail.mojadomena.com)?
c3p0 ::
Za info, support ipd. se da ponavadi kak ticketing sistem (RT, Cerberus...) in se ogneš veliko problemom, povečaš odzivnost in pregled.
Malajlo ::
rDNS ti ISP vpiše (SiOL, T-2, kar pač je. Ponavadi sprejemajo zahtevke kar na dns@provider.nekaj)
darkolord ::
Reverse dns je fino da je nastavljen na isto domeno kot tisto, s katero se mail server oglaša (HELO/EHLO)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poštni strežnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1105 (884) | borpe |
» | Lastni poštni strežnik(kako ne biti označen kot spam)Oddelek: Omrežja in internet | 3349 (2909) | BlackPanx |
» | Fake mail serverOddelek: Programska oprema | 1739 (1237) | t3hn0 |
» | Ne vpišite pravega e-maila na mimovrste.comOddelek: Kaj kupiti | 5011 (3315) | mimovrste=) |
» | Domena na IRC-uOddelek: Pomoč in nasveti | 1332 (1164) | fRiK0 |