» »

nForce2+katerikoli radeon

nForce2+katerikoli radeon

boštjan ::

Nekaj me zanima.Če si kupiš plato s tem chipsetom in zraven še radeona ali bo to dobra kombinacija ali pa moraš vzet geForca,da boš res uzkoristo tisto kar plata ponuja.kaki link do testa bi se prav prilego:matična z nforce2 chipom testirana z radeonom in geforcom.

Zheegec ::

Waw, saj ni samo en Radeon in samo en gForce. Napiši za koliko $$$ kupuješ. Sicer bi moral ravno obratno zastavit; ali vzeti gForca ali pa Radeona, da bi izkoristil vse zmožnosti. Ker očitno situacije ne poznaš, ti bom dal nekaj predologov glede na $$$ (torej najboljši v svojem cenovnem razredu):

ATI Radeon 7500 - 15K.
ATI Radeon 9000Pro 128Mb - 33K.
nVidia gForce4 TI4200 - 42K.
ATI Radeon 9500 - bo portjeno (okoli 45K).
ATI RAdeon 9700Pro - 115K.

Izbiraj, priporočam Radeona. Sicer oa vidim, da imaš na forumu kar nekaj vprašanj glede iste stvari, tako da bi lahko kar en post za celo konfiguracijo napisu :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

nisi razumel mojega posta(mogoče sem jaz kriv ,ker nisem natančno napiso kaj želim izvedet).ne kopujem te plate,res pa je da kupujem grafično in hvala ker si se potrudo s ceniki.tema je bolj namenjena,če je kdo na netu zasledil,če ma kdo probleme oz.ni hitrost sistema tista,ki bi morala bit,če uporablja radeona namesto geForca.torej, a plata z nforce chipom prenese radeona.

V čem je pa razlika? Odvisno od sistema (torej CPU, RAM). Na enem počasnejšem sistemu (nForce2 in pa XP1600+) bi bila razlika med Radeonom 9700Pro in GF4TI4600 majhna, toda drugače je pa vse odvisno od specifikacij grafične (tehnologija - Dx8.1, Dx9. Hitrost GPU in RAMa in število RAMa), ne pa od tega če je od nVidie ali od ATIja. Zakaj pa ne bi prenesla ATIja? Saj osnovna plošča ne reče "Aha, ta pa ni naš" :)
Janez Janša, 29.04.2014

Šele na koncu sem doumel tvoj point :) nForce = nVidia, ATI = NE nVidia :) Kot rečeno, ni fore v tem >:D
Janez Janša, 29.04.2014

ja tako sem mislo.ker če gledaš malo z ekonomskega vidika bi blo recimo,da če kupiš MP z nforce2 čipom,bi sistem bolje tekel z geForce kot pa z radeonom.ob enem pa to tudi ne bi blo dobro,kdo pa bi hoto plato kjer grafika ne bi delala kot treba ker pač je od druge firme.me pa res zanima če se bodo pojavlji taki problemi

nodes ::

Že veloko poizkusev je bilo v to smer, vedo do sedaj se je izkazalo, da je to le tek na kratke proge.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sestavite do 300.000 SIT računalnik??!!?

Oddelek: Kaj kupiti
272051 (1497) Airskull
»

nVIDIA vs. ATi

Oddelek: Kaj kupiti
191581 (1287) Lime

Več podobnih tem