Forum » Operacijski sistemi » [Debian] Kako nastaviti FTP dostop?
[Debian] Kako nastaviti FTP dostop?
Wisor ::
Da nebom odpiral nove teme, bom kar tule vprašal. Imam domači server na katerem imam distribucijo Debian.
Skratka, z programom "Samba" sem si uredil neko mapo imenovano "Share" v domači mreži, tako, da lahko do nje dostopam iz windows omrežja. Sedaj imam pa vprašanje. V isto mapo "Share" bi rad imeil dostop iz interneta (FTP). Zanima me, kako lahko to naredim (ali je mogoče to narediti s sambo), ali je potrebno uporabiti kateri drug program... ?
Hvala za odgovore
Skratka, z programom "Samba" sem si uredil neko mapo imenovano "Share" v domači mreži, tako, da lahko do nje dostopam iz windows omrežja. Sedaj imam pa vprašanje. V isto mapo "Share" bi rad imeil dostop iz interneta (FTP). Zanima me, kako lahko to naredim (ali je mogoče to narediti s sambo), ali je potrebno uporabiti kateri drug program... ?
Hvala za odgovore
Icematxyz ::
bi rad imeil dostop iz interneta (FTP).
Potem potrebuješ FTP strežnik (Ubuntu). Obstajajo seveda še drugi FTP strežniki za Linux če ti vsftpd ne bo odgovarjal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | samsung galaxy s3 preko routerja do prenosnikaOddelek: Mobilne tehnologije | 2208 (1971) | wini |
» | Mreža med win 98in win7Oddelek: Omrežja in internet | 3354 (2599) | Duhec |
» | omrežje - manjše podjetjeOddelek: Omrežja in internet | 1301 (1115) | jype |
» | LAN-to-LAN over PPPOddelek: Pomoč in nasveti | 1120 (999) | andi |
» | Kako postavim ftp streznik?Oddelek: Omrežja in internet | 1528 (1263) | SLOWWWeb.net |