Forum » Programska oprema » excel - iskanje v tabelah
excel - iskanje v tabelah
Pro ::
Pozdravljeni!
Zanima me, katera funkcija bi mi naredila naslednje.
V eni tabeli imam imena v prvem stolpcu in priimke v drugem stolpcu, v drugi tabeli pa imena v enem, priimke v drugem in emaile v tretjem stolpcu. Zanima me, katera funkcija bi v prvi tabeli najprej pogledala priimek ter ga poiskala v drugi tabeli, nato poiskala še ime, in če se oboje ujema, bi vrnila pravi email v prvo tabelo.
Upam, da je dovolj razumljivo napisano.
Hvala.
Zanima me, katera funkcija bi mi naredila naslednje.
V eni tabeli imam imena v prvem stolpcu in priimke v drugem stolpcu, v drugi tabeli pa imena v enem, priimke v drugem in emaile v tretjem stolpcu. Zanima me, katera funkcija bi v prvi tabeli najprej pogledala priimek ter ga poiskala v drugi tabeli, nato poiskala še ime, in če se oboje ujema, bi vrnila pravi email v prvo tabelo.
Upam, da je dovolj razumljivo napisano.
Hvala.
joze67 ::
Če si pripravljen tabelo z emaili dopolniti tako, da na levi dodaš priimek&"#"&ime (namesto # lahko uporabiš katerikoli znak, le da če daš npr " " tvegaš, da bosta dve različni osebi imeli isti ključ), lahko iščeš z VLOOKUP.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel - uporaba formule INDEX - težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1134 (1029) | z00s |
» | excell formuleOddelek: Programska oprema | 2163 (1865) | ZePe |
» | Primerjava tabel v ExceluOddelek: Programska oprema | 1978 (1814) | Ejsi_Disi |
» | SQL vprašanjeOddelek: Izdelava spletišč | 2657 (2220) | jerneju |
» | SQL stavek - zajeban?Oddelek: Programiranje | 1080 (967) | edmund |