» »

Opel astra 1999 kaj se izplača

Opel astra 1999 kaj se izplača

Formula 1 ::

Stvar je taka dedek ima opel astro club 1. 4 16v 1999. Avto trokira, pojavlja se čuden zvok pri zaviranju in karoserija je v precej slabem stanju. Avto je na eni strani na zavihku zadnjega blatnika že prerjaven, ob robu pa je rjav toliko da se ponekod že lušči lak ali pa so vsaj mehurčki na obeh straneh. Avto je tudi precej opraskan in obtolčen tako da bi bilo celega potrebno prebarvati. Kaj torej narediti ali ga popravljati ali ga prodati za majhen denar recimo 1000€. Drugače je 1. Lastnik ima malo manj kot 100k km, nima pa klime in je tudi v notranjosti precej zanemarjen. Kaj sedaj narediti. Ravnokar je bila zamenjana tesnilka glave motorja is se bojimo še več stroškov.
  • polepsal: Mavrik ()

koyotee ::

če dobiš 500 bo veliko
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Steinkauz ::

Prefarbat cel avto je okol 1000eur, tolk da...

No prediravat ni treba, kej več kot 500eur bi že dubu

Gray_Warden ::

Dvomim da bo dobil za avto več kot 500 eur saj je napisal da ima avto precej prask in je obtolčen, barva se lušči, blatnik prerjavet, čudni zvoki, notranjost zanemarjena, nima klime....

Dobiš za 1000 eur še popolnoma brezhibne in neprimerno boljše avte kot je ta stara Astra tako da za tole dvomim da bo dobil 500 eur, razen če nekdo kupuje avto za izživljanje.

Moj nasvet: če so finance za nakup novega avta, potem stran z avtom saj je po tvojem opisu sodeč tako zmahan da se ga ne splača popravljat, če pa bi ga resnično radi obdržali pa ga vsaj peljite k kakšnemu lokalnemu mehaniku da preveri kaj je z avtom narobe, zakaj trokira in obvezno naj preveri zavore saj če imajo čuden zvok pri zaviranju, to verjetno pomeni da so zavorne obloge preveč obrabljene. Da avto trokira je mogoče kriva kakšna okvara v izpušnem sistemu, mogoče okvarjena lambda sonda, zaradi katere računalnik dela napačno mešanico bencin/zrak in zaradi tega avto ne deluje prav. Mogoče pa so svečke tako slabe, saj iz tvojega opisa sklepam da nihče ni skrbel za ta avto.

edit: splačalo bi se celo prodati tole za 500 eur in kupiti rabljenega in ohranjenega cliota za 1000 eur.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

black ice ::

Steinkauz: barvanje je že 1000€, vendar je tu še prerjaven blatnik, katerega je potrebno zamenjati (stane najmanj 100€), izravnava obtolčenih delov (če se sploh da povsod izravnati), očitno je nekaj narobe z motorjem in zavorami... Vse skupaj lahko stane krepko preko dveh tisočakov.

Kot je predlagal GW, prodajte avto, dajte zraven še nekaj denarja in kupite nekaj spodobnega.

Adrijan0 ::

Odpad?

Formula 1 ::

Avto je glede trokiranja bil že pri par mehanikih pa ni nobeden ugotovil.Notranjost pač da se razumemo ni razbita ali kaj, opraskani so pragovi in spodnji deli vrat predvsem voznikova ker se je večinoma vozil sam.Trokira že dobri 2 leti in ko je začel so bile najprej zamenjane svečke.

Matsti ::

Trokira lahko zaradi slabih kablov za svečke, zamenjaj kable pa boš videl dalje.

black ice ::

Še največ boš iztržil če ga prodaš po delih. Vendar je s tem kar nekaj dela in ni nujno, da boš vse prodal.
Možno, da so kabli na svečkah fuč (vsaj pri meni je bilo tako). En cilinder ni delal in je zato trokiral. Seveda je odvisno od avta in ni nujno, da je samo to pokvarjeno.

tony1 ::

Na tem avtu je lahko vzrokov za cukanje več, tudi vžigalnu modul in EGR ventil. Glede na slabo stanje avta (in ker nima klime) je ekonomska računica zelo jasna: prodat za nekaj sto eur in kupit drug avto.

Formula 1 ::

S prodajo po delih se ne gremo za*****at.
Glede rje sem na sliki označil:
-z rdečo tam kjer je prerjaveno
-z modro tam kjer se lušči lak in je rjav(lak se je odluščil ca.2x1 cm)

Gray_Warden ::

No ja, avto si opisal kot da ima barvo v bistveno slabšem stanju kot jo dejansko ima. Sliko bi moral objaviti že prej!

Del ki rjavi popravi (zbrusi, zakitaj, prebarvaj in prelakiraj, ali pa najbolje->pelji avto k ličarju).

Glede motorja ti pa zelo težko ocenim kaj je narobe da trokira. Če v 12 letih avto ni naredil niti 100.000 km pa sploh nevem kj bi lahko bilo narobe. Mogoeč bi bilo treba le tankat 100 oktansko gorivo in konkretno pritisnit na gas da se mašina očisti... tako je ponavadi pri starih avtih ki jih je lastnik preveč šparal in vozil s prenizkimi obrati in nikoli čez 100 km/h po avtocesti.

mogoče so kabli na svečkah slabi, mogoče lambda sonda, mogoče je zračni filter preveč umazan in ne potegne dovolj zraka in cuka, mogoče je cevka za gorivo zamašena če je z gorivom potegnilo kakšno smet...
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Formula 1 ::

To ni slika našega avtomobilabom poskul ga poslikatiko bo čas.Naša astra je limuzina in temno zelene barve tisto je samo provizorično označeno kje je rja.Saj glede zamorjenosti je res da ko vozi dedek se ne pritožuje ko pa vozi oče ker gre tudi čez omejitev pa je precej občutno.Smo pa dodajali tudi aditive pa ni bilo nič bolje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Formula 1 ()

Gray_Warden ::

Ne rabiš aditivov. Samo konkretno pospeševanje do 5000 obratov. In ne le enkrat ampak vsaj 100 km vožnje s pospeševanji, zaviranji z motorjem...

Lahko da se hudo motim vendar to je pomagalo pri starem avtu mojih starih staršev. Avto je bil v dobesedno brezhibnem stanju le pospeševati ni bil sposoben...ko smo ga malo spihali pa je pospeševal kot nov. Problem je bil da ga je ded vozil počasi v čimnižjih obratih, brez da bi ga kdajkoli zbudil in konkretno pritisnil na gas. Če je pospeševal je šlo do maksimalno 3000 obratov in seveda je motor postal "zamorjen".

če drugega ne, če se pri taki vožnji kaj pokvari, boste vsaj vedeli v čem je problem =)
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

gendale ::

kot so ti že drugi rekli, 1000e ne boš dobil za to

ali prodaš takoj, ali pa počakaš da dokončno crkne in potem prodajaš po delih (kar si pa rekel da se ti ne da)

Relanium ::

Ja no, odzunaj še zgleda nekak (nekaterim to največ pomeni, pol pa jamrajo)
Odločitev je pa čist tvoja.
Če najdeš koga ki šravfa za hobi, ti lahk preveri pa približno pove kolk bi te stalo za porihtat, barval ga nebi, mogoč malenkosti popravil in pa seveda obvozje - vse kjer rjavi dol pa porihtat da bo tak kot treba. Če se ti ne da zajebavat pač prodaš.

Jebiga, avto je zmer problem.

Tud sam sem mel star avto, nabralo se je stvari za menjat, in ko je prišlo blizu vrednosti avta (sicer še dober avto drugač) sem pač 2 tedna tuhtal kaj naredit.
Pol sem prodal, ampak mi je še vseen blo malo žal, ker sem vedel kaj imam ampak ko sem se peljal z novejšim sem hitro pozabil.
(seveda moj bančni izpisek ni pozabil ker sem nabavil konkretno boljšo stvar)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzdrževanje -+15 let starega avta (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7612944 (9486) WizzardOfOZ
»

Vrednost polota l.2003

Oddelek: Na cesti
342693 (1870) zobnik
»

Problem seat ibiza 1.6 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
597541 (5508) p3ro
»

Rada bi kupila avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14328473 (22129) hojnikb
»

Avto za pol leta - do 1500 EUR (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8517812 (14706) jalovec09

Več podobnih tem