» »

AMD-jev novi izvršni direktor Rory Read

AMD-jev novi izvršni direktor Rory Read

vir: AMD
ZDNet - AMD je dobil novega izvršnega direktorja, potem ko je Dirk Meyer januarja odstopil. Vršilec dolžnosti je bil začasno finančni direktor Thomas Seifert, danes pa je bil na mesto izvršnega direktorja imenovan Rory Read.

Read je bil doslej zaposlen kot operativni direktor in predsednik skupine Lenovo, kjer je ta položaj zasedal od leta 2009, sicer pa je bil v podjetju zaposlen skupaj pet let. Pred tem je 23 let deloval v podjetju IBM na različnih položajih. Po izobrazbi je inženir informatike s Hartwick Collegea.

AMD-jev predsednik direktorskega odbora Bruce Claflin je v izjavi za javnost dejal, da je Rory dokazano dober voditelj z impresivno zgodovino, saj je v vseh podjetjih (torej Lenovo in IBM) doslej konstantno povečeval dobiček. Tudi Rory je izrazil zadovoljstvo ob prevzemu nove funkcije, podrobnih načrtov za prihodnost pa še ni razkril. Ob vprašanju o prvih 100 dneh svojega delovanja je dejal, da se bo najprej temeljito poučil o delovanju v podjetju in šele nato začel razmišljati o strategiji in spremembah. Povedal je, da mora AMD obdržati trenutni zagon, saj so v zadnjih devetih mesecih poslovali izjemno dobro. Poudaril je svoje zaupanje v sektor osebnih računalnikov, ki je po njegovem mnenju kljub modnim muham, kot so tablični računalniki, še vedno osnova in izrazil pričakovanje o rasti predvsem na trgih v razvoju (to je zelo zanimivo, saj je bil glavni očitek Meyerju prav prepozen vstop na trg tabličnih računalnikov in čipov za pametne telefone). Poleg tega Read veliko pričakuje tudi od Fusiona in Bulldozerja.

Delnica podjetja je po objavi imenovanja novega izvršnega direktorja pridobila slab odstotek.

21 komentarjev

FireSnake ::

Med tem, ko v tujini na ključna mesta dajo inženirje z zgodovino, ki vedo kako se stvari streže pri nas vodilna mesta zasedajo ekonomisti (ali pravniki), ki jim je že obrestno obretni račun višek matematike.

Meyerja je škoda, človek je res raztural, a se mi zdi, da je tudi Read več, kot dorasel nalogi, ki mu je bila zaupana.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

Brane2 ::

No, Meyer je naredu par zajebov a vsekakor je bil svetlobno leto nad predhodnikom.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Invictus ::

Kdor dela. se moti ...

Ampak vseeno se strinjam s FireSnakom.

Par let nazaj je bil v Delovi prilogi intervju z enim nemškim direktorjem. Imel je pa zraven še doktorat iz elektrotehnike. On se je čudil kako v Sloveniji glavan mesta v podjetju zasedajo ekonomisti. Pri njih so ekonomisti samo zaposleni (računovodje, in podobni birokrati), ki so seveda tudi potrebni za delovanje podjetja. Brez njih vseeno ne gre. Njegova razlaga zakaj tako, je bila preprosto da je lažje strokovnjaka (katerekoli stroke) naučiti nekaj ekonomskih veščin, kot pa ekonomista neko strokovno, tehnično zadevo. Preprosto tem drtugim manjka tistih nekaj let (10 ali več) ukvarjanja s področjem da bi lahko sledili tehničnemu napredku.

Seveda so na obeh straneh izjeme, ampak kot pravijo, izjeme potrjujejo pravila :).

LP I.

Mitch ::

Raje bi postavli Steva Jobsa za CEOta zdaj ko je "prost"...:D

P.S. Zanimivo, da ko je firma brez vodstva ji vrednost delnic močno pade, ko pa dobi novo vodstvo ji le malenkost naraste...

Relanium ::

slovenci smo tak multipraktiki oz. nekateri si vsaj mislijo, da so in da znajo vse, medtem ko pravo usposabljanje pa tako kot si rekel Invictus, res traja dosti dosti casa.

Pa se cenjeno ni

Machiavelli ::

Sej je vseeno do je figura,če kompanija nima denarja ga pač nima,in če ni denarja nemoreš izmišljati vroče vode :P
Nigaaazz

FireSnake ::

Invictus: s tvojim pisanjem se tudi jaz strinjam!

Relanium: glede cenjenosti ... se mi zdi, da smo tehniki (tudi malo) sami krivi, da je tako.
Najbolj levi ekonomist se zna prodat bolje, kot dober tehnik (tu sem štejem tudi inženirje) ... mogoče tudi zato, ker nas na faxu skušajo naučit kaj uporabnnega, med tem, ko ekonomistom samo perejo možgane in jim pumpajo ego.
Kako naj potem ekonomistek s spranimi možgani vodi firmo???
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Manu ::

Invictus je izjavil:

On se je čudil kako v Sloveniji glavna mesta v podjetju zasedajo ekonomisti.


Tako se gremo pri nas kapitalizem. Strokovnost je manj pomembna od ekonomije.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

P4ajo ::

FireSnake je izjavil:

Kako naj potem ekonomistek s spranimi možgani vodi firmo???
No, če lahko sebe bolje proda, zakaj ne bi mogel še firme?
Sicer se pa strinjam da tako ni prav ampak je povsem res, da smo si vsi sami krivi za to.

Invictus ::

Lahko povem zgodbico ene sežanske firme kako se pri nas vodi.

Lastnik dela tiskane plošče, posle dobero teče. zraven je ustanovil razvojno ekipo, ki je razvila nek precej dober krmilnik za elektro motorje. Celo neko večje tuje podjetje se je začelo zanimat za to. Lansko leto se je lastnik odločil da bo najel nekega novega direktorja, ker se sam s tem ne bo več ukvarjal.

No ta novi direktor je najprej ukinil ves razvoj (kao predrag), glavna finančnica je šla ven, itn naprej. njemu se je najbrž dobro zdelo ker je oklestil stroške, ampak zafrknil je pa bodoče še bolj profitne posle podjetja.

Pol pa bodi uspešen in rasti, če pa novodobni managerji zanjo samo stroške klestit.

LP I.

Machiavelli ::

Ma kaki meneđerji lol nekdo ki pride iz nekje na že narejeno uspešno podjetje ga bo upropastil neglede na nevem kaj,AMD ta trenutek nima kaj izgubiti ker je večina bitk izgubljenih,vse kar jih še drži je poceni server klassa in pa Ciganski kontinenti za APU prodajo lol
Nigaaazz

Relanium ::

Ja, vedno tole berem vedno bolj dobivam motivacijo da morda sam kaj zacnem,
potem pa ce se pogledas (nekdaj) majhna podjetja pri nas, ki naredijo ogromno dodano vrednost (npr. pipistrel, Akrapovic, ...) se vidi da je pravzaprav kar dosti sans za uspet, ce vse ostalo kar ne uspe vodijo vecinoma ekonomisti

Za razmislit :)

opeter ::

Ciganski kontinenti? Indija (ki je polotok) in razne arabske države, ali kaj si s tem mislil?

Sicer pa se ne strinjam. Po mojem zna bit Buldožer zanimiv, sploh če bodo cene zmerne.
Glede ekonomistvo v podjetjih ... najbolj uspešne so tiste firme, v katerih lastnik dejansko dela in je vložil del svojega življenja.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Machiavelli ::

opeter je izjavil:

Ciganski kontinenti? Indija (ki je polotok) in razne arabske države, ali kaj si s tem mislil?

Sicer pa se ne strinjam. Po mojem zna bit Buldožer zanimiv, sploh če bodo cene zmerne.
Glede ekonomistvo v podjetjih ... najbolj uspešne so tiste firme, v katerih lastnik dejansko dela in je vložil del svojega življenja.


Ja azija,kitajska indija itd,tam upajo da prodajo čim več škart robe APU,pa neke delčke za tablične kompe.....
Kar se tiče bulldožerja bi le ta moral biti vsaj eno leto prej zunaj,ker Intel šiba....
Če se nemotim je prejšni direktor vedno govoril da morajo šibati in delati več na server/desktop platformah torej Bulldožerju...drugi so pa zavohali več denarja na APU,Tablet,manj materiala,tudi če je slab in škart in primerna cena in to je nekako bil tudi razlog za brco v rit....
Nigaaazz

SkipEU ::

FireSnake je izjavil:

Med tem, ko v tujini na ključna mesta dajo inženirje z zgodovino, ki vedo kako se stvari streže pri nas vodilna mesta zasedajo ekonomisti (ali pravniki), ki jim je že obrestno obretni račun višek matematike.


To so laži. Če pogledamo podjetja iz S&P 500, jih samo 20% vodijo inženirji, velika večina preostalih direktorjev je ekonomistov. Tudi če pogledamo, kje so delali prej, preden so postali CEO, jih je velika večina delala na ekonomskem področju.

Tear_DR0P ::

samo 20% vodijo inženirji, velika večina preostalih direktorjev je ekonomistov

zato ker ni važno kakšno izobrazbo ima človk, ampak kakšne so njegove sposobnosti in kakšen je njegov track record - bolj zanimivo bi bilo pogledati starosti teh vodij.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

fosil ::

Če pogledaš tujino, direktorji krožijo znotraj branže in torej odlično poznajo področje saj v njem delajo že leta. Tako tista osnovna izobrazba niti ni tako pomembna, ker so bolj pomembne izkušnje.

Pri nas se pa pač direktorje nastavlja po politični liniji in ko si na vrsti zasedeš prvi stolček ki se sprosti, ne glede na to kaj si prej počel in ali sploh kaj poznaš področje kjer boš direktor.
Tako je!

SuperVeloce ::

fosil, mislim da si kar zadel bistvo problema Slo. firm :).
Ah pa saj veste, kakšni so bili naši ministri za zdravstvo hehe, dr. med. že ne...

BALAST ::

Tako je demokracija v sloveniji je tako močna oligarhija, da vsa uspešna podjetja poznajo vsaj enega politika, ki jim prinaša denar iz državnega proračuna.

Potem so pa še vse veje zakona tako zamašene in zaslepljene z lobiranjem, da še preprostega gospodarskega kriminala ne prepoznajo ter ukrepajo.

Na male prekrške in kršitve zakona pa reagirajo serijsko in z vso surovo močjo, ko si pri večje kriminalu ne upajo...

Jst ::

Pišemo nove in nove zakone. Jaz bi naredil ravno obratno. Zakone bi oklestil (nepotrebne ukinil), da bi ostali kot okostnjaki ter se potem teh zakonov držal in potem te zakone konkretno in učinkovito izvajal po državi. Nekaj podobnega je naredil Bill Clinton. Ne pa pri nas: zapletanje, zakon nad zakon, aneks k aneksu,... :/


---

ps: Pri AMD pravijo da jim Fusion kampanja po USA zelo uspeva. Pri številkah se pa bore malo pozna.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

Machiavelli ::

Tale Novi je zelo talentiran,sicer učasih neke zadeve toliko obogati in napumpa na koncu ni izguba je dobiček samo v bore malih % ....
Nigaaazz


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel še vedno brez direktorja, iskanje od začetka

Oddelek: Novice / Ostale najave
73419 (2756) bbbbbb2015
»

Menjava vodstva pri AMD-ju

Oddelek: Novice / Ostale najave
3411958 (10610) pegasus
»

Uradno: najvplivnejša človeka v Microsoftu Satya Nadella in Amy Hood

Oddelek: Novice / Rezultati
207485 (5001) trnvpeti
»

Marissa Mayer nova Yahoojeva izvršna direktorica

Oddelek: Novice / Ostale najave
64987 (3931) Magic1
»

Odstopil AMD-jev izvršni direktor Dirk Meyer

Oddelek: Novice / Ostale najave
84759 (4077) Jst

Več podobnih tem