» »

Medgeneracijsko dojemanje IT-pismenosti

Medgeneracijsko dojemanje IT-pismenosti

Temo vidijo: vsi
1 2
3
»

Marat ::

hehe, mene je zadnjič fotr klical: kaj sm mu naredil z mobitelom, ker mu ne dela več (pred tem sva šla jest skupaj, in sem mu nekaj poštimal na mobitelu, ker me je prosil). No, potem sem ga po nekaj minutah pripravil do tega da je pritisnil tipko meni + zvezdica (odklep tipkovnice) :D

nuclear, tko pač je s starši, 3/4 mladih ma iste probleme. Drgač so ti pa že nekateri forumaši napisali nekaj učinkovitih rešitev:
a) uči se v knjižnici (čitalnici) - boš videl da je tako učenje učinkovitejše, v krajšem času se naučiš več, pa še mir boš imel
b) staršem napiši na listek postopek nekega procesa na računalniku, ali pa jim naštimaj da se določene zadeve naredijo avtomatično (kot npr login v FB)
c) Določi 1 uro na teden (recimo v soboto), ko ti tvoji družinski "sotrpini" lahko postavijo IT vprašanja in probleme

evo, te tri zadeve bodo malo ublažile življenje tebi in domačim :)

dark_coffee ::

Mah, starši znajo biti včasih prave razvajene riti.
Moj oče, na primer, je gradbeni inženir in se spozna na 101 stvar ter je precej razgledan, ampak bog ne daj, da bi znal odpraviti kakšno težavo na mobitelu ali pa razumel kaj sploh pomeni "Zid" na Facebooku. Lenoba!

In jaz se tudi strinjam, da zna človeku včasih prekipeti, ko mu milijonkrat razložiš eno in isto stvar, vendar on še zmeraj ne dojame in te za eno in isto stvar vedno znova in znova kliče. To, da mi je skozi življenje nudil podporo nima nobene veze... nikomur ni pri srcu stokrat razlagat eno in isto stvar. Njemu tudi ne bi bilo prav, če bi jaz desetkrat fuknil en in isti razred v šoli, in prepričan sem, da bi me slej ko prej poslal v tri pm.

Zgodovina sprememb…

energetik ::

Mislim, da je predvsem problem pri starejših, da hočejo uporabljati računalnik in internetne aplikacije, ampak se jim ne da. Pa jih vedno prepričujem, naj si ne pišejo postopka ampak samo malo logično razmislijo. Amapak se jim ne da - kar sami priznavajo. Hočejo imeti postopek na listku. Finta je samo, če je potem 1 gumb drugače postavljen in je že zmeda.
Predvsem mi je to čudno pri kakšnih strokovnjakih, ki obvladajo inženirstvo in logično razmišljanje, ampak računalništva pa ne zakapirajo.
No, jaz svojim staršem vedno pomagam, če le imam čas.

solatko ::

dark coffee - starši niso nikoli razvajene riti. Ima pač svoje prioritete in ga razmišljanje o nekih novih tehnikah ne privleče toliko, da bi se poglobil in naštudiral.
Tudi tebi so večkrat razlagali stvari in tiste, katere te niso zanimale, ti še danes niso jasne, kaj ne.

energetik - naj ti ne bo čudno, poznam elektro igenerja, ki ga ne boš pripravil do tega, da bi zamenjal pregorelo žarnico. Bi dal tudi 1000€, da to stori nekdo drug. Se pač boji elektrike.
Napisati na listek, je pa še iz obdobja DOS-a, kjer si bil brez takega listka, praktično izgubljen. Moč navade. Ti imaš pa opomnik v telefonu.
Delo krepa človeka
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razmerje oče in sin (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25430934 (10874) tony1

zahteva pravična?

283949 (3488) Gandalfar
»

Imajo starši pravico brskati po sobi svojega polnoletnega otroka? (strani: 1 2 3 4 )

15119104 (14727) ThinkPad

Več podobnih tem