» »

Macbook Air 2010 vs. 2011

Macbook Air 2010 vs. 2011

kuglvinkl ::

Well, skladišča se praznijo, 2010 model bi dobil za 1100, 2011 letnik za 1260.

Se plača vzet 2010 in prihranitv 150 evrov, al ne?

- osvetljen keyboard me ne zanima.
- uporaba je standarden office in net ter nezahtevna obdelava fotk.

Thnx.

zee ::

Pomemben podatek je se procesor. Air 2010 ima se Core 2 Duo, medtem ko ima Air 2011 i5, ki je bistveno boljsi.

Za to razliko v ceni bi se jaz stegnil po reviziji 2011.

* - hell, ce bi bil zdaj namenjen v Slovenijo, bi ti ga lahko prinesel iz Singapurja, kjer za 1260 € dobis najbolj spimpano verzijo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

:(

Sem gledal ja, i5 se ful pozna. 2011 it is.

Thnx ;)

trnvpeti ::

Pa se ssd je hitrejsi pa se za ram poglej

m'kay.

gendale ::

ne splača se noben, kupiš navaden laptop + ssd in si na istem (oziroma imaš malo debelejši računalnik, nisi pa peder) za manj denarja

Ni zame. Zame je X220.

techfreak :) ::

Si bom malo sposodil temo. Kaj je boljše: MBA 13" ali MBP 13", če bo večino časa priklopljen na zunanji monitor?

jype ::

MBP.

Se mi je zdelo. Moti me edino manjša resolucija.

Limit-sky ::

Saj, če ga boš imel večino časa priklopljenega na zunanji monitor, je resolucija odvisna od monitorja. Tam bo pa ista na obeh.

Vem, vendar takrat ko nisem blizu monitorja imam občutek, da me bo motilo 1280x800. Pri MBA me je pa strah pregrevanja.

Limit-sky ::

Odpravi se v kako štacuno in preveri ločljivost. Glede pregrevanja pa ne vem nič. Pod PREgrevanje jaz razumem, da se naprava tako zagreje, da preneha delovati. Mislim, da se tega ni za bati. Če pa držiš laptop v naročju, pa je lahko res precej toplo. :)

Trenutno imam MBP 13 (2010) in mi je ločljivost ravno pravšnja. Če bi imel večjo ločljivost, mislim, da bi bilo pa res vse premajhno. Sicer imam sam težave z očmi, ampak vseeno. Najbolje, da preveriš "on the face of the place". :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Limit-sky ()

IceIceBaby ::

Jaz sem malo pred izidom novega MBA kupil starejši model, pa mi je žal. Če te zanima ti ga prodam cca 30% ceneje.

Tistih nekaj eur se sicer definitivno splača. Osvetljena tipkovnica je zakon, 4gb rama, boljši procesor, hitrejši SSD, thunderbolt.

Si bom malo sposodil temo. Kaj je boljše: MBA 13" ali MBP 13", če bo večino časa priklopljen na zunanji monitor?

Imam oba doma. Jaz bi kupil MBA. Zaradi SSD je precej bolj odziven. Procesorske moči je v novem MBA tudi dovolj.

Sem šel preverit in nisem prepričan, da bi se navadil na MBA ali MBP 13". Še nisem imel tako majhnega prenosnika (prej sem imel 15" MBP, trenutno pa imam 16" Sonyja).

Pod PREgrevanje jaz razumem, da se naprava tako zagreje, da preneha delovati. Mislim, da se tega ni za bati

MBA je bolj namenjen krajši uporabi na terenu in nisem najbolj prepričan kako bi 12h/dan uporaba vplivala na njega.

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

Jaz imam MBA za edini računalnik, vklopljen je praktično 24/7. V idle in pri "pisarniškem" delu je spodnji del malo mlačen. Pri igranju Civilization 4 se vklopi ventilator in zadeva postane kar vroča, ampak tudi po 5, 6 urah dela normalno.

Jaz ne vidim razloga, da računalnika nebi uporabljal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Padanje Facebooka se nadaljuje, Apple postal najdražje podjetje vseh časov (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
25451152 (45297) spirit
»

Kateri Apple prenosnik za osnovno uporabo?

Oddelek: Kaj kupiti
324584 (3811) Zheegec
»

Apple MacBook Pro, vaše mnenje in nasveti glede na kupa (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6817765 (16303) algo
»

Intel z vlaganji v ultrabooke žuga Applu

Oddelek: Novice / Ostale najave
4114788 (12685) 71GA

Več podobnih tem