Forum » Omrežja in internet » CISCO DNS forward
CISCO DNS forward
SasoS ::
Ali kdo ve zakaj mi CISCO zavrača DNS poizvedbe, za katere bi rad da jih forwardira:
Na cisco-tu je nastavljeno (po vodiču: http://www.nil.com/ipcorner/RouterDNS ):
ip domain lookup (že po defaultu na on)
ip dns server
ip name-server (trije zunanji dnsi)
Če grem na router in dam ping www.slo-tech.com ga bo resolvalo in pingalo. Nato bo CISCO tudi vrnil rezultat:
se pravi vrača samo cached rezultate ki so vidni v 'show hosts'. CISCO je 892, Version 12.4(22r)YB3
$ nslookup www.google.com. 192.168.1.1 Server: 192.168.1.1 Address: 192.168.1.1#53 ** server can't find www.google.com: REFUSED
Na cisco-tu je nastavljeno (po vodiču: http://www.nil.com/ipcorner/RouterDNS ):
ip domain lookup (že po defaultu na on)
ip dns server
ip name-server (trije zunanji dnsi)
Če grem na router in dam ping www.slo-tech.com ga bo resolvalo in pingalo. Nato bo CISCO tudi vrnil rezultat:
$ nslookup www.slo-tech.com. 192.168.1.1 Server: 192.168.1.1 Address: 192.168.1.1#53 Non-authoritative answer: Name: www.slo-tech.com Address: 193.164.138.20
se pravi vrača samo cached rezultate ki so vidni v 'show hosts'. CISCO je 892, Version 12.4(22r)YB3
- spremenilo: SasoS ()
SasoS ::
Napaka odkrita, očitno pomaga če se o njej razpišeš
Težava je bila, ker je prvi upstream DNS refusal zato ker je router spraševal preko vpn-ja s svojim IPjem in ne IPjem subneta za VPNjem. Sem dodal še VPN povezovalni segment v allow-query, ni kriv Cisco
Težava je bila, ker je prvi upstream DNS refusal zato ker je router spraševal preko vpn-ja s svojim IPjem in ne IPjem subneta za VPNjem. Sem dodal še VPN povezovalni segment v allow-query, ni kriv Cisco
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LAN problem... prekinjena povezavaOddelek: Omrežja in internet | 969 (815) | Hebel |
» | Problem router/mordemOddelek: Omrežja in internet | 2649 (2336) | gorenjc |
» | Problem z switchomOddelek: Omrežja in internet | 1448 (1137) | amigo_no1 |
» | Cisco 2621 routerOddelek: Strojna oprema | 1956 (1819) | Djuro |