Forum » Loža » Vinjeta - veljavnost
Vinjeta - veljavnost
forplan ::
Ker se ne vozim veliko po avtocesti kupim vinjeto tedensko le takrat ko potrebujem.
Sedaj sem pa začel razmišljat grem na dopust za teden dni torek-torek da bi potem rabil mesečno vinjeto, kajti torek je prvi dan naslednji torek pa 8.
Lani sem uporabil le tedensko vinjeto. Sem bil v prekršku?
lp
Sedaj sem pa začel razmišljat grem na dopust za teden dni torek-torek da bi potem rabil mesečno vinjeto, kajti torek je prvi dan naslednji torek pa 8.
Lani sem uporabil le tedensko vinjeto. Sem bil v prekršku?
lp
da se strinjam
LapD ::
Tedenska vinjeta velja sedem zaporednih koledarskih dni od vključno dneva, ki ga določi uporabnik ob nakupu vinjete ... tako da ja, rabiš dve tedenski vinjeti oziroma mesečno
web&motion designer
jalovec09 ::
Pojdi po tastari cesti, ljudje ne vejo, kaj zamujejo, AC je za mene samo tisto, da čimprej pridem iz točke A do B, razgledi iz AC so bolj tako tako....pa še vedno več je be*akov, ki se nočejo iz prehitevalnega umikat.
duimstra ::
Malo off mogoče: a kdo ve, a je kaznivo (dobim kazen), ce imam na avtu 3 vinjete (2010, 2011 in sedaj 2012)?
St235 ::
Teoretično ko se bo nabralo preveč nalepk lahko dobiš kazen, enako kot če bi imel temnjenja stekla ali folijo gor.
koyotee ::
ja, ampak to kazen ti bo lahko napisal samo policist, ne pa tudi darsovec.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
;-) ::
Ko greš na morje reči prodajalki na petrolu naj ti naredi luknjo en dan naprej. Še nobena ni rekla da ne bo.
Shraniš račun in ko te ustavijo (če te...mimogrede v enem letu sem naredil 50k km pa me niso niti 1x kontrolirali za vinjeto) rečeš da si jo danes kupil, zakaj je luknja na jutri nimaš pojma.
Shraniš račun in ko te ustavijo (če te...mimogrede v enem letu sem naredil 50k km pa me niso niti 1x kontrolirali za vinjeto) rečeš da si jo danes kupil, zakaj je luknja na jutri nimaš pojma.
martincek1 ::
Kazen bo pa v tem primeru vseeno moral plačati.. če se že gremo na to foro: saj te ne bodo ustavili, potem vinjeta sploh ni potrebna :)
duimstra ::
Vozim malo večji avto in nalepk res sploh ne opazim :)
Ne gre se mi zato da bi 'sparal' ali karkoli podobnega, samo ne da mi praskat vinjete dol.
Se pravi ce policist oceni, da imam zmanjsano preglednost me lahko kaznuje, sicer sem pa 'varen'?
Ne gre se mi zato da bi 'sparal' ali karkoli podobnega, samo ne da mi praskat vinjete dol.
Se pravi ce policist oceni, da imam zmanjsano preglednost me lahko kaznuje, sicer sem pa 'varen'?
bajsibajsi ::
Ko sem lani kupil tedensko vinjeto, ni bil problem luknjati na zeljeni dan. Ce se prav spomnim sem zelel zacetek veljavnosti 3 dni naprej (kupil sem jo v petek in potreboval v zacetku novega tedna), kar mi je prodajalec na crpalki brez komplikacij naredil.
Zakaj pa bi bil problem nastavit datum veljavnosti? Ti pač kupiš vinjeto za neko obdobje, to obdobje začne teč z dnem, kot je označeno na vinjeti. Saj nikjer ne piše ,da moraš kupit tedensko vinjeto od danes naprej. Lahko jo rabiš šele čez tri dni pa se ti ne da še enkrat na črpalko.
;-) ::
Saj ni problemov v luknji, probleme iščejo uporabniki Slo-techa v vsaki stvari ;) Darsovci pa preverjajo vinjete z daljnogledi...res super da majo tak dobre da preberejo iz vinjete na 50m kje je luknja.
Sims ::
Hehe, ja daljnogledi so res hecni. Včasih, ko jih vidim, da gledajoi, se s sredincem popraskam po nosu ali očesu. To pa samo zaradi cestninskih postaj :D Nekje pač moraš pokazati nezadovoljstvno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sims ()
Mogoče ne vidi ali je konkretna tedenska vinjeta veljavna, brez težav pa vidi a vinjeta je ali jo ni.
SkIDiver ::
Je kdo opazil, da ima letna vinjeta v enem delu nekakšno čudno površinsko obliko kot bi bilo nekaj vstavljeno med dvema slojema folije?
Tedensko vinjeto pa preluknjajo na datum, ki ga želiš. Ko sem nazadnje plačeval gorivo je prodajalec stranki pred mano celo pozabil preluknjat vinjeto. Ko ga je stranka spomnila, da jo je potrebno preluknjat, prodajalce celo stranko vpraša ali z današnjim dnem ali kaj kasneje.
Tedensko vinjeto pa preluknjajo na datum, ki ga želiš. Ko sem nazadnje plačeval gorivo je prodajalec stranki pred mano celo pozabil preluknjat vinjeto. Ko ga je stranka spomnila, da jo je potrebno preluknjat, prodajalce celo stranko vpraša ali z današnjim dnem ali kaj kasneje.
ahac ::
Teoretično ko se bo nabralo preveč nalepk lahko dobiš kazen, enako kot če bi imel temnjenja stekla ali folijo gor.
Če greš čez Avstrijo pol pa mal po vzhodni Evropi, maš itak takoj cel avto preliman... tud če ne puščaš starih gor.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
RejZoR ::
Se pravi če sam barvo preverjajo kupiš tedensko in se z njo furaš celo leto. :D
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
martincek1 ::
Zna bit problem, če te policija ustavi za rutinski pregled.
Teoretično lahko slikco zelenega slončka nalimaš na šipo, pa bo vse okej... samo če bo treba kazen plačat se ne zgovarjat kok so policaji grozni.
Teoretično lahko slikco zelenega slončka nalimaš na šipo, pa bo vse okej... samo če bo treba kazen plačat se ne zgovarjat kok so policaji grozni.
krucymucy ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VinjetaOddelek: Na cesti | 5608 (2456) | Furbo |
» | Testna vožnja brez vinjete (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10756 (8274) | zmaugy |
» | Vinjeta (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 51707 (35304) | Mare2 |
» | Premestitev tedenske vinjeteOddelek: Loža | 3062 (2291) | Utk |
» | Folija za vinjeto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 37238 (34400) | pegaso |