Forum » Pomoč in nasveti » Nadgradnja biosa iz diska
Nadgradnja biosa iz diska
oktalz ::
Na mojo plato ECS K7S5A bi rad namestil nov bios-po možnosti iz diska, ker mi je šel disketnik po gobe. Prosil bi za čim bolj natančen opis postopka, če se to spoloh da narediti.
boštjan ::
seveda se da,samo ti povej kere winse maš.ker če maš xp in datotečni sistem NTFS pol nastane problem.No pa predvidevam da maš FAT32.Bios od matične in flaš program skopiraš v eno mapo;npr c:\flešanje.pol pa restart ,zagonsko od 98 v disketnik(v biosu mej nastavljeno za disketnik first boot device),počakaš da se zbuta in izbereš opcijo 3.pol pa DOS ukazi c:->enter in pol
cd flešanje in maš odprto mapo kjer maš vse potrebno za flešanje biosa.ker mam isto plato sem si že ogledal postopek flešanja na tej strani.
cd flešanje in maš odprto mapo kjer maš vse potrebno za flešanje biosa.ker mam isto plato sem si že ogledal postopek flešanja na tej strani.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boštjan ()
oktalz ::
Najprej hvala za odgovor. Imam Windovse 98 in pa seveda FAT 32, problem pa je v tem, da mi disketnik ne dela. Nekaj se mi je zmrdalo na vmesniku kamor priključiš kabel za disketnik. Najbrž ne bi bilo dovolj da grem v DOS kar iz vinndovsov, ali pa bi stvar delovala tudi na tak način?
Koci ::
ne to ti ne bo delalo. Poglej če maš kje v wimdowsih funkcijo, da ti najprej zaženejo dos. Drugače bo šlo bolj težko
Panta rei!!
neki123 ::
če maš win98 gor pol ne bo problema. ob zagonu pritiskaj F8 tipko, da se ti pojavi zagonski menu in izbreri "MS DOS - varni način" ( nekaj podobnega , ne spomnim se več točno). in potem si v dosu in se prebiješ do direktorija, kjer imaš BIOS file in FLASH program in nadgradiš bios.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | bios upgrade brez diskete ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2408 (2033) | kekz |
» | Napačen bios :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1507 (1188) | Azrael |
» | Bios flash s cd-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 731 (652) | Tero |
» | Flashanje Biosa na ABIT ploščiOddelek: Pomoč in nasveti | 1306 (1219) | smilyxx |
» | bios updateOddelek: Strojna oprema | 1059 (998) | svejk |