Forum » Loža » Selitev v Švico
Selitev v Švico
davx ::
Pozdrav vsem!
Tako kot sam naslov pove sem odločen da se preselim tam in me hkrati tudi zanima kje naj zaprosim za državljanstvo(ambasada?), ker sem tam bil tudi rojen tako da mislim da s pridobitvijo nebo težav.Hvala za odogovore in pomoč!
Tako kot sam naslov pove sem odločen da se preselim tam in me hkrati tudi zanima kje naj zaprosim za državljanstvo(ambasada?), ker sem tam bil tudi rojen tako da mislim da s pridobitvijo nebo težav.Hvala za odogovore in pomoč!
davx ::
I don't care.... :)
@Invictus- hvala, sem si kar mislil da je tako.
@Invictus- hvala, sem si kar mislil da je tako.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: davx ()
metalc ::
To, da si bil rojen v Švici, ti ne bo prav nič pomagalo pri državljanstvu (link),tako da boš moral tam živeti enih 12 let in potem zaprositi. Glede bivalnih in delovnih dovoljenj ti težko rečem, kolikor vem, jih potrebujejo tudi državljani EU, le da je zanje kanček lažje kot za ostale. Malo poguglaj glede tega. Je pa neka fora, če se hočeš samozaposliti, moraš predložiti poslovni načrt, da boš imel vsaj 50.000 CHF (okoli 40.000 EUR) letnega prometa in če jih prepričaš (v roku enega leta ti preverijo poslovanje), dobiš neko dovoljenje CE, s katerim si tako rekoč Švicar. Malo poklikaj še tisto stran, ki sem ti jo polinkal zgoraj.

St235 ::
In fact, Swiss who are born abroad lose their citizenship once they are over the age of 22 if they have another nationality and if they have not indicated that they wish to maintain their Swiss citizenship.If no notification has been given before this age, Swiss citizenship is lost and descendants will not be able claim it. If you wish to maintain your Swiss citizenship, you must submit a specific request to Swiss authorities before the age of 22. If you are presently abroad, apply to the Swiss representative in your country of residence. If you are in Switzerland temporarily, contact the Cantonal Citizenship Office of your home canton.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Na katero banko nakazati denar, če zadenem na loteriji?Oddelek: Loža | 6766 (2890) | c3p0 |
| ⊘ | Primerna imigracijska politika EvropeOddelek: Problemi človeštva | 1790 (1729) | vostok_1 |
| » | oče je imel nemško državljanstvo, a bi ga lahko tud jaz imel?Oddelek: Loža | 10067 (8732) | konspirator |
| » | Smeha pismoOddelek: Loža | 4491 (3050) | spirit |
| » | Kje je fora takih mailov, ki jih dobivam?Oddelek: Loža | 3368 (2981) | Sandi79 |