Forum » Pomoč in nasveti » Modem/router Sinope 568 in domače omrežje
Modem/router Sinope 568 in domače omrežje
DeeCoy ::
LP!
Pred kratkim smo šli iz Siola na Amis. S tem sem dobil nov modem/router, star pa mi je ostal. Hišo imamo v 3 nadstropjih in zgoraj skoraj ni signala (zelo slab). Imam pa mrežni kabel v srednje nadstropje. Probal sem že ta star siolov router postavit v srednjo etažo in je internet delal. Je pa naredil ta router še eno omrežje in se računalnik, ki je priključen na kabel ni hotel povezat na internet. Vem, da je to zbrka, ker sta oba nastavljena kot routerja. Zanima me, če je možno Siolov router nastavit SAMO kot switch, da mi ne bo motil drugega routerja in računalnikov? Mogoče celo kakšen custom fw?
Pred kratkim smo šli iz Siola na Amis. S tem sem dobil nov modem/router, star pa mi je ostal. Hišo imamo v 3 nadstropjih in zgoraj skoraj ni signala (zelo slab). Imam pa mrežni kabel v srednje nadstropje. Probal sem že ta star siolov router postavit v srednjo etažo in je internet delal. Je pa naredil ta router še eno omrežje in se računalnik, ki je priključen na kabel ni hotel povezat na internet. Vem, da je to zbrka, ker sta oba nastavljena kot routerja. Zanima me, če je možno Siolov router nastavit SAMO kot switch, da mi ne bo motil drugega routerja in računalnikov? Mogoče celo kakšen custom fw?
Ice-Heki ::
Pomoje lahko Siolov router nastaviš da je switch - poskusi preko spletnega vmesnika izklopiti DHCP. Še link do navodil: http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/da...
Se pravi, da če mu izklopim DHCP, potem to ni več router/modem ampak prevzame funkcijo switcha?
Pa v katero luknjo naj pol uštekam kabl, ki pride iz amisovega modema? ADSL (mislim da ne), Ethernet(mi je najbolj logično) ali katerega izmed prostih vhodov?
Ice-Heki ::
Če ima tvoje omrežje IPje v smislu 192.168.1.X, potem Siolovi škatli najprej nastavi IP naslov npr. 192.168.1.250, šele potem izklopi DHCP. Kabel iz Amisovega modema gre v enega izmed prostih priključkov na Siolovem modemu (tisti ki so za mrežo - LAN1, LAN2, LAN3, LAN4) - pa seveda za izbran priključek mora biti nastavljeno "Data" (možnosti mislim da sta še Phone in TV). V sosednje mesto (npr. LAN2) pa potem priključiš še računalnik.
Amisov modem ima po delafutu 192.168.1.254, sinope pa 192.168.1.1, zato ga ne bodo motili ipji ;))
dash_wallace ::
Uporabi samo porte LAN in mora zadeva delat (switch). Tudi tistega ko ti pride iz amisovega routerja, daj v LAN port... (na siolovem routerju, za ziher nastavi vse porte na DATA ;))
Lp
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dash_wallace ()
Vezano imam takole: Vtičnica-->Amis modem-->Switch-->Linije na računalnike in eno na sinope nadstropje više. Preden sem izklopil DHCP sem imel sledeč problem: Ko sem računalnik izklopil in nazaj vklopil nisem imel internetnega dostopa. Potem sem vklopil in izklopil kabel v računalniku in je delalo. Sedaj ne vem, ker še nisem restartal računalnika ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnikeOddelek: Omrežja in internet | 13660 (3006) | verto |
» | Siol box + routerOddelek: Omrežja in internet | 5665 (4006) | Daniel |
» | Domače omrežje preko dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 3026 (2593) | Invictus |
» | 2 Routerja in omejena povezavaOddelek: Omrežja in internet | 2597 (2138) | DeeCoy |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23267 (22183) | MTB |