» »

WD MyBook izgubil podatke?

WD MyBook izgubil podatke?

r0ks0n ::

Pozdravljeni,

Danes sem naletel na zelo hudo težavo, namreč, ko sem hotel pobrskati po zunanjem disku WD MyBook 1TB mi je pri odpiranju slednjega javilo napako "Preden lahko uporabite disk v pogonu H: ga morate formatirati"... Na disku imam ogromno pomembnih podatkov, napaka pa se je pojavila tako rekoč "čez noč". Res je, da je disk na pisalni mizi, na katero pol dneva sije sonce, vendar dvomim, da bi to pripeljalo do izgube podatkov? Se je morda še komu zgodilo kaj podobnega? Kako povrniti podatke? Aja, po nekaj časa prebiranja diska mi javi še napako H:\ ni na voljo. Podatkovna napaka (preverjanje CRC).

Za odgovor se vsem že v naprej iskreno zahvaljujem!
  • spremenil: r0ks0n ()

Riff ::

vzemi disk iz ohišja pa ga direkt priključi v računalnik

Marilyn ::

se mi je že zgodilo ja in namreč zgubil sem podatke na 3 mesce staremu WD 2T disku. Napaka je bila ista. Sporočilo mi je naj ga najprej formatiram, če hočem dostopat do njega. Sedaj stvari se moraš lotit zelo previdno, ni še vse izgubljeno ampak pripravi se na najhujše, tako kot sem se moral sam. Ker tudi če bi formatiral disk, sem skoraj 100%, da ti tega windowsi nebi dovolili. Probaj prvo vključiti v druga USB vrata disk, resetiraj prej rač.
Koliko dolgo imaš že ta disk?..ker če ni v garanciji, ti predlagam, da ga odpri in daj na SATA vrata in probaj tako dostopat do njega (dopaščaj pa možnost, da bo napaka ista). Kar ti pa najbolj priporočam je pa to, da si pobereš program GetDataBack for NTFS in si shraniš podatke na drugi disk in se šele potem igraš z zunanjim diskom.

še en program za shranjevanje podatkov: iCare data Recovery Software
sporoči

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Marilyn ()

r0ks0n ::

Riff: hvala za nasvet, bom poskusil

Marilyn: odlično, hvala za pomoč! Bom poskusil vse opisano v upanju na najboljše, saj imam na disku podatke od dveh podjetji in res ne bi rad izgubil vsega. Saj ne, da nimam drugje podatkov, ampak so tukaj zadnji - posodobljeni in bi mi izguba le teh nakopala kakšne 2 meseca dodatnega dela. Torej praviš, da se z GetDataBack for NTFS da dobiti podatke iz diska, je tebi uspelo kaj prenesti?

Bom javil kako bo šlo... hvala še enkrat!

Lep pozdrav

r0ks0n ::

Hmm... Čudno. Ravnokar preveril in disk deluje, lahko dostopam do podatkov. Naredil nisem nič posebnega, računalnik je bil v "spanju"... Sedaj tudi kaže koliko je zaseden z ledicami, prej so le utripale, sedaj pa gori. Se mi je ravnokar odvalil kamen od srca :) Vsekakor pa bodo zgornji nasveti v pomoč ostalim!

Marilyn ::

deluje?...kdaj je začel,kako itd.?...no super....ti privoščim,pa predvsem zaradi tega, ker jaz nisem imel te sreče ;(

Z tistimi programi dobiš vsekakor podatke nazaj, ampak ne se "dotikat" diska....ne jih formatirat, ne jih iztikat , vtikat "metati" po tleh..no pa saj ne rabim nadaljevat....BOŠ DOBIL NAZAJ!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Marilyn ()

lmfao ::

Zdaj pa hitro še nekam kopiraj, dokler še dela:D

r0ks0n ::

Marilyn: pojma nimam, potem, ko si mi ti dal nasvet sem poiskal programe na netu, vmes me je zmotil klic in sem računalnik dal v spanje in odšel... Ko sem se vrnil sem najprej po zagonu računalnika opazil, da na disku gori ena črtica, ki prej nikdar ni (aja, pa pred tem sem nekajkrat resetiral računalnik pa ni hotel delati), potem pa vidim, da mi tudi v My Computer lepo prikazuje zasedenost diska, kliknem in se lepo odpre... Skratka, nič posebnega nisem storil. Morda pa mu je vročina udarila v "glavo" :D

666fts: ravno to sem storil, haha! :))

Riff ::

ja raje si nared en backup dokler se disk obnaša normalno :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Riff ()

Marilyn ::

ti predlagam, da ga pregledaš z HDDregeneratorjem, najde in popravi sektorje..no, tako naj bi vse skupaj delovalo :P.Ti bo pa zbrisal podatke, no pa saj si jih shranil.

patricio_10 ::

Pozdravljeni!

Sem se se registriral samo z namenom, ker sem imel enak problem in da vam povem kako sem jaz rešil zadevo, kajti tudi meni je napisalo, da moram formatirat disk F.

Prvo sem poiskusil z tem programom. Vse je vredu potekalo, le da ko mi je program našel dokumente, je zahteval od mene licenčno kodo, ki pa jo seveda izveš ko program kupiš. Zato sem raje poizkusil z drugim programom in tega tudi vsem vam priporočam, imenuje se: iCare data Recovery Software! Pri tem programu je narejeno tako, da je licenčna koda že vgrajena. Veliko uspeha, če še se komu pripeti kaj podobnega.

LP

Gutjerez ::

prijatelj mi je prinesel zunanji disk hitachi. brez dodatnega napajanja. samo USB priklop. z razlogom kot ste ga imeli vi. Disk priklopim in win 7 najde vse driverje. Ko pa grem pod moj računalnik pa tam vidim da je okence od diska. Vendar spodaj ne piše nič, se ga ne da odpret. desni klik ne dela. skratka nič.
Zato bom sedaj poskusil z tem programom. iCare data Recovery Software
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech

Gutjerez ::

nebo šlo. več kot 205 ur bi naj preverjo... pa sem kr prekino.
Nikoli ne obupaj, saj je tukaj slo-tech

darkolord ::

Disk vzemi iz ohišja in poskusi direkt.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk Samsung D3 2 TB - ne dela ?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
5620 (520) SanAndreas
»

Reševanje podatkov z umirajočega diska

Oddelek: Strojna oprema
7998 (738) Han
»

Program za obnovitev zbrisanih datotek za XP

Oddelek: Programska oprema
71531 (1310) hmm23
»

Usb ključek- problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
142569 (1909) einstein :P
»

Pokvarjen USB ključ

Oddelek: Pomoč in nasveti
71050 (882) anonynino

Več podobnih tem