» »

JTAG in WRT54G

JTAG in WRT54G

freaky_h2o ::

Mi zna kdo objasniti s katerim programom naj flešam Linkys rooter, v mojem primeru WRT54G, čaka me pa še WAP54G V2? Ker berem in berem in nič kaj takšnega ne najdem kar bi me pripeljalo do tega, da bi spravil v fazo delovanja rooter. Ko ga pingam in ko določim mrežni IP 192.168.1.10 in SUBNET: 255.255.255.0 Gateway: 192.168.1.1 ne dobim pinga nazaj. Probal sem že vse živo in nič, celo zjedkal in zlotal sem si JTAG programator in tudi nič kljub temu,da so vse povezave kot morajo biti (probaval sem z nekimi dos programi iz neta ´hairy dairy maid´, tftp, firmware upgrade utility). Vsak nasvet bi bil več kot dobrodošel, če je kdo tu ki je že to počel. Najlaže bi ga bilo vreči stran,ker je vrednost itak zanemarljivo majhna,samo sem tehno frik in bi rad da se zrihta.
ZX-Spectrum je zakon:-)

lopov ::

zakaj flash JTAG? ostalo ne dela?

WAP54G V2 boš flešal s čim? uradnim FW? jaz sem mislil gor dat dd-wrt pa sem si premislil in furam še naprej kar uradno zadevo. kot AP se obnese čisto OK.

drugače pa za začetek tole: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic....

& tole: http://www.diniro.net/fabbblog/2008/04/...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

freaky_h2o ::

Uradnim FW, nato pa itak DDWRT...problem je sam v tem,da sem dal gor očitno napačno verzijo DDWRT, ker je prvič zalaufal OK...ko sem ga ugasnil je bilo tud vse ok...ko sem pa spreminjal IP naslove je pa nehal delat in zdaj ko ga prižgeš Power ledica utripa na manj kot sekundo in ne neha utripat....
tega slednjega tipa sem par minut nazaj sam najdu in sem tudi to probal in nič in kot vidim je tip naredil sam program za JTAG komunikacijo. Jaz sem mislil da obstaja kaki program odklikaš in je to to.Moje področje žal ni programiranje,da bom sam pisal programe.In tudi kar se prve povezave tiče isto probal in nič. Imam JTAG vezje in navaden JTAG narejen iz 100ohm uporov in tudi nič. Nisem več pameten. Če je kdo že kaj takega počel in ki mi zna sam predlagati kaj naj naredim naj mi pove, brez da mi prilaga kakšne povezave.
ZX-Spectrum je zakon:-)

TEDY ::

si probal tako, da ti neprekinjeno pinga router, ga priklopiš in gledaš če dobiš odgovor?

drugače na netu najdi program tjtag64 (če maš 64bit winse)
pol priklop gor jtag vezje, in probaj če dobiš odgovor od routerja.
če dobiš probaš resetirat nvram drugače, boš pa mogu na netu najdt CFE in flashat s tem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TEDY ()

freaky_h2o ::

To sem pa včeraj probal.Imaš odprta dva okna commandprompt.V enmu pingaš z drugim probaš flešat. Rabim samo program ki bi znal delat z JTAG-om in potem sem rešen.Imam 32bit win xp. Zdaj iščem tale tjtag in da vidim kaj bo.Javim.

ta program sem mel tudi že na kompu in je še vedno isto kot je bilo. Ko daš loadrv pa tam inštaliraš in start in potem tjtag3 startaš odpre okno za sekundo, neki začne izpisovat in zapre okno. To je to. Nič kaj obetavnega.
ZX-Spectrum je zakon:-)

Zgodovina sprememb…

freaky_h2o ::

tole zdaj probavam... http://www.brayl.com/WRT54GL%20Debrick/...
dogaja (se)....bomo vidli kaj bo....
ZX-Spectrum je zakon:-)

TEDY ::

tjtag moraš pognati iz cmd
če maš 64bit windowse dvomim da ti bo delalo tisto z giveio.sys...
tko da najdi tjtag za 64bit

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TEDY ()

freaky_h2o ::

Sej sem napisal da mam 32bit winse...zdaj čakam da naredi...potem pa upam da ga bom lahk pingal in preko tftp-ja naložil...Problem je bil ta da jaz bukselj nisem vedu da je treba wrt5g.exe startat iz command prompta :S
ZX-Spectrum je zakon:-)

lopov ::

Men (še) ni uspelo sesut ruterja da bi moral tko reševat, zato ti ne znam/morem konkretno pomagat. Glede WAP54G pa ostajam pri mnenju, da je bolje pustiti original FW kot se zajebavat z ddwrt.

& srečno!

freaky_h2o ::

je isti problem. Rabim original FW, ker je ruter kar naenkrat nehal delat tko kot bi mogel in se kar naenkrat z original FW nisem mogel več logirat oz. sploh nisem prišel do tja.
ZX-Spectrum je zakon:-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54G težava

Oddelek: Strojna oprema
101255 (1049) d4vid
»

Naložil DD-WRT sedaj pa ne morem na orig. firmware

Oddelek: Omrežja in internet
201890 (1345) zzitop
»

de-brick Linksys WRT54GS - JTAG kabel

Oddelek: Strojna oprema
212616 (2175) Karen
»

upgrade routerja.

Oddelek: Omrežja in internet
141637 (1283) StratOS
»

Linksys_WRT54GL in T2_pomoč

Oddelek: Omrežja in internet
72891 (2891) PARTyZAN

Več podobnih tem