Forum » Omrežja in internet » Ping do routerja
Ping do routerja
IceBoX ::
Včeraj sem si na router naložil DD-WRT. Vse dela lepo, hitrost interneta je normalna. Zanima me, zakaj imam zdaj čas do routerja tam okoli 17ms, prej z originalnim firmwarom pa sem imel 1ms. V obeh primerih je šlo za wireless in isto oddaljenost.
lp
lp
Huh...
A res noben ne ve? Pri tracert je < 1ms. Je mogoče, da router ne takoj odgovori na ICMP paketke?
Huh...
nUUb ::
Poveži se preko UTPja in porocaj, wireless ni zanesljiv. Jaz imam do slo techa 1ms
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz
ASUS 1920x1080@144Hz
Sem ugotovil kaj je bilo "narobe". Če izklopim firewall, ping pade na 1ms. Očitno ping nima prednosti pred drugimi paketki (kar je tudi prav).
Huh...
Ne mislim firewalla na računalniku, vendar na routerju (DD-WRT). Zakasnitev je samo če uporabim ping, če pa naredim tracert pa je čas do routerja < 1ms, tako da ni problema .
Huh...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PCI ali USB mrežna kartica?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5314 (4872) | Gerhardt |
» | problemi s ftp - prenosomOddelek: Omrežja in internet | 1495 (1312) | Mitch |
» | SiOL ping!Oddelek: Omrežja in internet | 3034 (2676) | Spc |
» | Router zviša ping???Oddelek: Omrežja in internet | 2535 (1646) | bzp |
» | Preveliki pingi (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5462 (4869) | [L4M3RZ] - TinLaDeN |