» »

Microsoft želi 15 dolarjev za vsak Samsungov pametni telefon

1
2
»

Icematxyz ::

Lepo prosim, napoveduješ svetovni prevzem za izdelek, ki ga še niti zunaj uradno ni.


Česa ni uradno zunaj? WP? ChromeOS? Android in WP statistika je znana, torej verjetno misliš na ChromeOS. Nisem govoril o "svetovnem prevzemu", ampak o tem, da Google realno postaja tretji večji ponudnik programske opreme za "home userje" na mobilnem področju in namizju. Torej zraven podjetja Apple in Microsoft (ter nekaterih, ki so bolj prisotni na mobilnem področju).

Zgodovina sprememb…

Bistri007 ::

Na Windows Mobile @ Wikipedia piše pod Initial release: "19 April 2000; 11 years ago"

Kakšna je verjetnost, da je Microsoft v 11 letih tudi uvedel kakšno novost v mobilne touch vmesnike (in jo patentiral), ko drugi kot Palm sploh niso vedeli za touchscreen?

To, kar je bilo uvedeno v Windows Pocket PC 2000, Pocket PC 2002, Windows Mobile 2003 in naprej je danes samoumevno. Pač, ne more priti kar nekdo, pobrati tvoj trud in ti za to ne plačati niti centa.

Večje vprašanje pri vsem tem je: kje je Google? Google bi lahko seveda poskrbel, da so vsi patenti v Androidu plačani. In proizvajalcem zaračunaval licenčnino. Pa se raje gredo divji zahod, samo da so Cool & Free & Don't be "Evil". Čeprav kraja je "Evil"...
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

Icematxyz ::

Prvo mnenje, ki sem ga napisal je bilo ravno o tem. Kopičenje patentov z nakupi patentov in partnerstvi za izmenjavo patentov kot sredstvo, da dosežeš cilj. Potem šele pride na vrsto izdelek in razvoj in vse drugo?

http://slo-tech.com/novice/t474889/p317...

Se pravi tisti, ki so nekoč uspeli so se verjetno preveč zanašali na patente, kot idealno orožje za boj z tekmeci in so menili, da patentiranje samo po sebi zagotavlja večno prevlado na tržišču.

Zdaj se pa pač ta model delno ruši in patenti sami po sebi ne zagotavljajo več samoumevne dominacije nekega izdelka na tržišču. V praksi pa najverjetneje ne gre za "krajo" in nespoštovanje intelektualne lastnine. Mimo tega ne moreš, ker boš na sodišču najverjetneje izgubil, če boš to hotel narediti. Gre se bolj za to, da še moraš kaj drugega narediti, kot sedeti na kupu patentov, če želiš biti uspešen in Google to počne.

Icematxyz ::

HTC bo kupil patente, ki jih krši Apple.

Patenti v tem trenutku ne verjamem, da so ključ do uspeha. Preprosto vsi že to počnejo in tožijo drug drugega.

Verjetno bo šlo bolj v smer, da bodo velika podjetja imela vsaka svoj oddelek, ki bo skrbel za to, da bo rezultat vseh teh "bojev" 0.

Preostali del podjetja pa pač "business as usual". Če imaš "hiper produkcijo" patentnih tožb v nekem obdobju potem prvič pomen patenta pada in drugič ta balonček bo slej ko prej počil in tisti, ki niso samo sedeli na patentih in se zanašali na njih, ampak še počeli kaj drugega bodo na koncu najverjetneje bolj uspešni ali pa je samo lastništvo nekega patenta in zanašanje nanj res dovolj? Ne vem, bomo videli. Vse skupaj trenutno zgleda, kot ena partija pokra.

Zgodovina sprememb…

roli ::

Ma tole zadevo s patenti bi bilo treba resno orenk reformirati. Nevem, če sem za popolno odstranitev softwareskih patentov ampak je pa treba trg porihtat. Nek kompromis bi bil verjetno še najboljši. Čeprav na samo delovanje firme tele tožbe kaj dosti ne vplivajo - en oddelek dela svoje, drug nabavlja komponente od istega podjetja kot ga tretji oddelek toži, ...

Drugače pa čisto mimogrede - kakor jaz vem se kot Windows Phone 7 developer ne moreš registrirati v Sloveniji. Ali so moji podatki outdated?
http://www.r00li.com

Marat ::

roli je izjavil:

Drugače pa čisto mimogrede - kakor jaz vem se kot Windows Phone 7 developer ne moreš registrirati v Sloveniji. Ali so moji podatki outdated?


Niso še outdated - Slovenija še zmeraj ni podprta... :8)

BlueRunner ::

Verjetno bo šlo bolj v smer, da bodo velika podjetja imela vsaka svoj oddelek, ki bo skrbel za to, da bo rezultat vseh teh "bojev" 0.

Kaj je pa to sedaj? Vrnitev v prihodnost?

Vsa velika podjetja že imajo takšen oddelek, reče se mu pravni oddelek. Njihovo bistveno delo je točno to, kar si napisal.

Icematxyz ::

Vsa velika podjetja že imajo takšen oddelek, reče se mu pravni oddelek. Njihovo bistveno delo je točno to, kar si napisal.


Ni tako dolgo nazaj ko se je bolj izrazito vedelo kdo dominira v kateri branži in komu se plačuje za neko stvar. Zagotovo ni šlo pri tem za ustvarjanje 0. Vprašal sem se kam vodi ta "hiper produkcija" patentih tožb zadnje čase in če je dan danes dovolj na dolgi rok sedeti na kupu patentov, ki si jih lastiš ali si jih kupil ali dobil dostop do njih s kakšnim partnerstvom ali pa je za uspeh potrebno dan danes še kaj več. Posebej še ob dejstvu, da takšne ali drugačne patente si lastijo ali jih kupijo lahko vsi in ponavadi obe strani razpolagata s kakšnim patentom, ki ga krši nasprotna stran je pa v zgodbi ponavadi 10 strani... Se da priti le s patenti v kratkem obdobju do 40% tržišča z neko mobilno platformo v ZDA? So pristojbine od drugih platform zadostno nadomestilo za to, da lastna mobilna platforma ne uspe? Ne vem, bomo videli.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Nečesa pa ne razumem. V patentni tožbi i4i proti Microsoft, jih je le-ta konkretno dobil po pi**i. In so jokali, da so programski patenti slabi. Sedaj, na področju mobilne telefonije pa to kar pozabljajo...
sudo poweroff

BlueRunner ::

Seveda razumeš, samo malo provociraš. Firma ni en človek z enim mnenjem. Firma je entiteta katere bistvena naloga je plemenititi kapital lastnikov. Če to pomeni, da istočasmo "govori" dve ali tudi več nasprotujoči si stvari, ni to nič nepričakovanega.

Pa kaj se sekiram. Tudi posamične osebe se pogosto obnašamo natančno tako. V eni vlogi trdimo eno, v drugi pa diametralno nasprotno. Po potrebi pa tudi lažemo.

poweroff ::

To je res, samo problem je, da jim tile argumenti znajo sedaj škodit pri i4i...
sudo poweroff

BlueRunner ::

Težka bo. Sodnija v ločenih postopkih ne deluje tako, kot sicer delujemo ljudje.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft samo od Samsunga dobi milijardo dolarjev licenčnin letno

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
156720 (4628) LedStorm+++
»

Naprej v Indiji, mogoče pa tudi drugod - brezplačni Windows Phone OS

Oddelek: Novice / Windows Mobile
84617 (3361) chironex10
»

Google začenja razmišljati o smiselnosti programskih patentov

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
4511876 (10299) Icematxyz
»

Zasluži Microsoft več z Androidom kot z WP7?

Oddelek: Novice / Windows Mobile
178787 (7340) Jst
»

Microsoft tudi od Asusteka in Acerja terja plačilo licenčnin

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
163277 (2593) Bor H

Več podobnih tem