Forum » Elektrotehnika in elektronika » Sony TV - utripajoča slika
Sony TV - utripajoča slika
HyperGL ::
Zdravo,
pravkar dobil domov rabljeno TV na katodo od Sonyja, model KV-29FX64E, trinitron zaslon.
Vse deluje super, samo ob pretikanju programov začne slika skakati, oziroma se pojavi črna črta in ta potuje zelo hitro po ekranu, enakomerno in obenem se sliši to utripanje v zvočnikih v obliki pokov.
Odprl sem zadnjo stranico in pregledal vse kondenzatorje, če bi bil kakšen napihnjen, pa je vse v redu. Kakšen namig? prah in podobno nesnago sem tudi že počistil.
LP
M
pravkar dobil domov rabljeno TV na katodo od Sonyja, model KV-29FX64E, trinitron zaslon.
Vse deluje super, samo ob pretikanju programov začne slika skakati, oziroma se pojavi črna črta in ta potuje zelo hitro po ekranu, enakomerno in obenem se sliši to utripanje v zvočnikih v obliki pokov.
Odprl sem zadnjo stranico in pregledal vse kondenzatorje, če bi bil kakšen napihnjen, pa je vse v redu. Kakšen namig? prah in podobno nesnago sem tudi že počistil.
LP
M
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 RDP in Network problemiOddelek: Operacijski sistemi | 1928 (1561) | crniangeo |
» | zaključevanje ocenOddelek: Šola | 9136 (8484) | menjalnik |
» | Voda na prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 3131 (1921) | Pyr0Beast |
» | Zagon računalnika, ekran se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 12261 (11648) | k0lar |
» | Študijski pripomočki (zvezki, mape...)... kaj?Oddelek: Loža | 3511 (2946) | Lex |