Forum » Programiranje » [Java] Preveri ali je dokument v uporabi
[Java] Preveri ali je dokument v uporabi
Luka91 ::
Imam program v katerem najprej pokličem metodo, ki pokliče nek program in ta program potem naredi neko datoteko. Takoj zatem pa pokličem še neko metodo, ki rabi ta dokument od prejšne metode.
Sedaj pa bi rad preveril ali je dokument trenutno v uporabi drugega programa, da naslednja metoda počaka dokler dokument ni prost. Kakor sem bral na spletu to ni direktno implementirano v Javi, tako da me zanima, če kdo pozna kakšno elegantno rešitev.
Sedaj pa bi rad preveril ali je dokument trenutno v uporabi drugega programa, da naslednja metoda počaka dokler dokument ni prost. Kakor sem bral na spletu to ni direktno implementirano v Javi, tako da me zanima, če kdo pozna kakšno elegantno rešitev.
medobear ::
Ko odpres datoteko, kreiraj nek lock file, npr. ime_datoteke.lock , ko datoteko zapres pa ga izbrisi. V drugi metodi preveris eksistenco lock fajla.
Če pa ne moreš modificirat delovanja "eksternega" programa, predvidevam da uporabljaš nekajv smislu
Za tem dodaj še
Če pa ne moreš modificirat delovanja "eksternega" programa, predvidevam da uporabljaš nekajv smislu
Runtime rt = Runtime.getRuntime(); Process proc = rt.exec("blabla");
Za tem dodaj še
int exitVal = proc.waitFor();, da se naslednja metoda ne bo klicala, preden se zunanji program ne izvede do konca.
Luka91 ::
Imaš prav uporabljam prav tak način kot si ga opisal:
Sem vključil še to metodo waitFor(). Tako da bom sprobal če bo to dovolj.
Runtime rt = Runtime.getRuntime(); Process proc = rt.exec("blabla");
Sem vključil še to metodo waitFor(). Tako da bom sprobal če bo to dovolj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Luka91 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | android črtaOddelek: Programiranje | 2399 (1670) | g333kk |
» | [Java] CastanjeOddelek: Programiranje | 1531 (1386) | fiction |
» | Tezava pri instanciranju class-aOddelek: Programiranje | 1294 (1165) | KernelPanic |
» | c# kam lambda delegat shrani spremenljivke? (in njegov scope)Oddelek: Programiranje | 3049 (2607) | Sportmania |
» | [java] Runtime.exec()Oddelek: Programiranje | 1884 (1757) | borchi |