Forum » Hlajenje in modifikacije » vodno hlajenje po hiši
vodno hlajenje po hiši
Vesoljc ::
no, branetova "bigass satje" tema me je ponovno spodbudila k razmisleku o moji "davni" zamisli, da bi si omislil vodno hlajenje po celotni hisi, oz. po vsaj smiselnih prostorih (delovna soba, dnevna, tpd...).
zdaj pocasi bom dejansko imel moznost, da o zadevi konkretno razmislim ter se tudi mogoce lotim implementacije. osnovna zamisel je nekako taka:
- uporaba obstojece zidne istalacije (plasticnih cevi za elektro, lan, ipd. kable)
- en vecji hladilnik/radiator v kleti, mogoce celo zakopan meter pod zemljo (stalna temperatura), recimo kak star bojler ali plinska jeklenka
- dovolj zmogljiva pumpa, z dvigom recimo 5,6 metrov
- uporaba pvc(?) cevi (premer zna biti problem, verjetno bi moral uporabiti 8/10 mm, mogoce 10/12 mm)
- na stenaskih prikljuckih bi uporabil hitre spojke, z minimalnim "spill-om"
- opcijsko bi verjetno potreboval mini rezervoar na najvisji tocki
problemi ki mi trenutno hodijo po glavi so:
- zivljenska doba pvc cevi (puscanje, nabiranje "smeti")?
- kemicni procesi? (baker - jeklo)? uporaba aditivov?
zdaj pocasi bom dejansko imel moznost, da o zadevi konkretno razmislim ter se tudi mogoce lotim implementacije. osnovna zamisel je nekako taka:
- uporaba obstojece zidne istalacije (plasticnih cevi za elektro, lan, ipd. kable)
- en vecji hladilnik/radiator v kleti, mogoce celo zakopan meter pod zemljo (stalna temperatura), recimo kak star bojler ali plinska jeklenka
- dovolj zmogljiva pumpa, z dvigom recimo 5,6 metrov
- uporaba pvc(?) cevi (premer zna biti problem, verjetno bi moral uporabiti 8/10 mm, mogoce 10/12 mm)
- na stenaskih prikljuckih bi uporabil hitre spojke, z minimalnim "spill-om"
- opcijsko bi verjetno potreboval mini rezervoar na najvisji tocki
problemi ki mi trenutno hodijo po glavi so:
- zivljenska doba pvc cevi (puscanje, nabiranje "smeti")?
- kemicni procesi? (baker - jeklo)? uporaba aditivov?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Oglata pvc cev Kje kupiti ?Oddelek: Loža | 2864 (2558) | #000000 |
» | Urejanje vodnega hlajenja in selitev v vecje ohisjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1261 (1225) | zee |
» | Katere ceviOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1214 (1108) | burkiburke |
» | možnost da spušča vodnoOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2037 (1330) | cajac |
» | Vodno hlajenje in prenasanje ohisja -> pomocOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1400 (1246) | WhiteWolf |