Forum » Kaj kupiti » Zakaj so pri nas DELL računalniki tako dragi?
Zakaj so pri nas DELL računalniki tako dragi?
imi ::
Gledam reklamo na neki nemški TV in vidim reklamo za DELL računalnik:
Pentium 2.?? Mhz procesor
512MB spomina (SDRAM)
120 GB hard disk
Radeon 9700 grafična kartica
skupaj z monitorjem 17"
1100 EURO
Pa si poglejte cene pri nas....
(to ni edini primer, sem jih že videl nekaj)
Joj da sem jezen!
Pentium 2.?? Mhz procesor
512MB spomina (SDRAM)
120 GB hard disk
Radeon 9700 grafična kartica
skupaj z monitorjem 17"
1100 EURO
Pa si poglejte cene pri nas....
(to ni edini primer, sem jih že videl nekaj)
Joj da sem jezen!
Ziga Dolhar ::
Cene _česa_ pri nas?
Sicer s cenami nisem preveč na tekočem, a moraš ločiti branded računalnike ter garažne.
Predpostaviva, da so "branded" tisti, ki so mednarodno znani in dobavljivi. Nek slovenski "brand" v _tej_ definiciji odpade torej.
Torej ne primerjaj tiste konfiguracije, ki jo sestaviš sam iz lokalnega cenika s tistimi, ki jih prodajajo Veliki.
Pojdi na www.dell.com (www.fmc.si) pa si tam sestavi "računalo po meri" :].
Sicer s cenami nisem preveč na tekočem, a moraš ločiti branded računalnike ter garažne.
Predpostaviva, da so "branded" tisti, ki so mednarodno znani in dobavljivi. Nek slovenski "brand" v _tej_ definiciji odpade torej.
Torej ne primerjaj tiste konfiguracije, ki jo sestaviš sam iz lokalnega cenika s tistimi, ki jih prodajajo Veliki.
Pojdi na www.dell.com (www.fmc.si) pa si tam sestavi "računalo po meri" :].
Mr.B ::
Da ne boste kej čež FMC šimfali , jas sem imel enga Della kot server , garancija itd. Pa mi je crknila DLT enota "DELL", pa so hoteli da plačam čeprav je vse v garanciji , stroške pošiljanja za popravilo DLT enote ?
Pri Compaqu vse to krije Compaq. Pri Dellu pa Stranke ?
Sicer zgleda res velja da je pri DELL-u le cena dobra ostalo pa je .... Raje si kupi sestavljeno kišto , ti saj stroškov pošiljanja , ne bodo računali !
Pri Compaqu vse to krije Compaq. Pri Dellu pa Stranke ?
Sicer zgleda res velja da je pri DELL-u le cena dobra ostalo pa je .... Raje si kupi sestavljeno kišto , ti saj stroškov pošiljanja , ne bodo računali !
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Saj vem da znamka nekaj stane, napram garažnim računalnikom!
Vendar...
Če si sestaviš približno tako konfiguracijo pri FMC-ju boš dal za računalnik vsaj 2000 EUR.
Poglej si cene na www.FMC.si!
Vendar...
Če si sestaviš približno tako konfiguracijo pri FMC-ju boš dal za računalnik vsaj 2000 EUR.
Poglej si cene na www.FMC.si!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imi ()
Pa sploh se mi ne gre za DELL ali katerokoli znamko.
Jezi me to da so pri nas računalniki določenih znamk občutno dražji kot v tujini.
Jezi me to da so pri nas računalniki določenih znamk občutno dražji kot v tujini.
Ziga Dolhar ::
Mr. B.: Žalostno, ni kaj. Kot ponekod, kjer te potencialni delodajalci sami pokličejo, drugod pa ne ;-)
Mr.B ::
Dejstvo je da brende itak ni smiselno kupovati za doma. Seveda pa , odpriporočam , kupovati najcenejše zadeve ter iz tega sestaviti oz. kupiti le tak računalnik. Sicer pa so cene na netu v večini primerov namenjene za US tržišče , na ostalo pa moraš prišteti še prevoz in carine plus seveda nekdo mora zraven še zase kej vzeti in seveda prodajalec. Sicer od česa pa mislite da slo0venija živi ? Vsaka zadeva gre preko nekaj vmesnih členov , tako da si vsak nekaj vzame . Drugače pa bom naslednj računalnik kupil , ko bomo v EU. Pa potem primerjaj cene pri nas in v evropi. Če bo predrago bomo šli pa v Austrijo ali pa Italijo.
Sicer službe še ne iščem , seveda je pa treba vedno biti v stiku , sej veste računalništvo je tvegan posel.
Sicer službe še ne iščem , seveda je pa treba vedno biti v stiku , sej veste računalništvo je tvegan posel.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prosim še meni svetujte pri izbiri prenosnikaOddelek: Kaj kupiti | 2850 (2018) | Tim Burton |
» | Kateri PRENOSNIK kupiti ?Oddelek: Kaj kupiti | 2906 (2439) | Arthur |
» | IBM vs. DELLOddelek: Kaj kupiti | 1750 (1515) | bradek |
» | Nov laptopOddelek: Kaj kupiti | 911 (795) | b4d |
» | PrenosnikOddelek: Kaj kupiti | 1390 (1221) | Kekec |