Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
vander ::
Dejanska resolucija je 1366 x 768, na mimovrste pa je navedena 1920x1080, prav tako mi je prodajalec v BB zagotavljal da je FHD. Ata, ki ga bo uporabljal sicer tega ne bo opazil.
andrej69 ::
buttcrack ::
Lepo prosim za odgovor, vem sa je nal offtopic ampak sem 100% da tukaj veste.
Imam UTP potegnjen v zidu do TVja, ampak je priključen na T2 komunikator. A če dam razdelilec vmes in gre pol en na TV, drug pa v T2, a bo dobr delal a bi se signal izgubil? Hvala btw...
Imam UTP potegnjen v zidu do TVja, ampak je priključen na T2 komunikator. A če dam razdelilec vmes in gre pol en na TV, drug pa v T2, a bo dobr delal a bi se signal izgubil? Hvala btw...
Pol pa qrac... Switcha pa res ne bom za to dajal. Bom probal se en kabel skos porint.
Hvala za info k tistle splitter se mi je res pocen varianta zdela.
Hvala za info k tistle splitter se mi je res pocen varianta zdela.
MrStein ::
Za 100 megabitni ethernet ("Fast Ethernet") je dovolj en kabel.
Nekaj takega.
Lahko tudi sam razdreš kabel in dva konektorja gor daš. Če si "spreten".
Nekaj takega.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
deejay2 ::
Precej sem razmišljal, ali naj svoj 55" 1080p TV zamenjam s kakšnim 4K televizorjem diagonale vsaj 75", ampak sem raje kupil tale spodnji 1080p ultra short throw projektor od LG-ja..prišel me je 520 € (rabljen)..75" tv bi me prišel vsaj 3.000 €.
In mnenje glede projektorja? Če radi gledate filme in želite čim bolj kino izkušnjo doma, potem je tale projektor top. Povsem nekaj drugega je gledati film v 90" ali pa 100" sliki kot na nekem 65" TV-ju. Sem mislil, da bom lahko videl iz razdalje 2,5m pri tem projektorju piksle in jih ne. Tudi kolega in njegova punca jih ne in oba sta navdušena nad sliko. Torej če iščete kino izkušnjo, s tem projektorjem ne boste zgrešili. Po mojem mnenju naredi ta projektor še lepšo sliko kot je v slovenskih kinodvoranah. In kar je dobro pri njem je to, da žarnica zdrži 30.000 ur. To pomeni, da če bi ga gledal 4 ure vsak dan, bi ga lahko gledal več kot 20 let.
Je pa res, da je TV še vedno boljša izbira, če želite gledati vsebine ob svetlobi. Ta projektor je potrebno gledati v zatemnjenem prostoru. A filme se tako ali tako po navadi gleda tako.
In mnenje glede projektorja? Če radi gledate filme in želite čim bolj kino izkušnjo doma, potem je tale projektor top. Povsem nekaj drugega je gledati film v 90" ali pa 100" sliki kot na nekem 65" TV-ju. Sem mislil, da bom lahko videl iz razdalje 2,5m pri tem projektorju piksle in jih ne. Tudi kolega in njegova punca jih ne in oba sta navdušena nad sliko. Torej če iščete kino izkušnjo, s tem projektorjem ne boste zgrešili. Po mojem mnenju naredi ta projektor še lepšo sliko kot je v slovenskih kinodvoranah. In kar je dobro pri njem je to, da žarnica zdrži 30.000 ur. To pomeni, da če bi ga gledal 4 ure vsak dan, bi ga lahko gledal več kot 20 let.
Je pa res, da je TV še vedno boljša izbira, če želite gledati vsebine ob svetlobi. Ta projektor je potrebno gledati v zatemnjenem prostoru. A filme se tako ali tako po navadi gleda tako.
Tsunamii ::
ampak sem raje kupil tale spodnji 1080p ultra short throw projektor od LG-ja..prišel me je 520 €
Kje si ga pa kupil za tako ceno ? LG PF1000U DLP je krepko cez 500€ kakor gledam...?
AudioVideo ::
Kot kaže bo moj izbor
Panasonic TX-58DX 800E (cena1300 EUR).
Upam, da bom zadovoljen.
Ali si ga do lasti, da pove kaj o tem TV?
Upam, da bom zadovoljen.
ampak sem raje kupil tale spodnji 1080p ultra short throw projektor od LG-ja..prišel me je 520 €
Kje si ga pa kupil za tako ceno ? LG PF1000U DLP je krepko cez 500€ kakor gledam...?
Na Bolhi ga je nekdo prodajal.
U glavnem fantje, projektor je še vedno precej boljša izbira za filme. Prav smešno mi je sedaj prižgati 55" TV in na njem gledati en film, ko pa je 90-100" slika od projektorja čisto nekaj drugega.
Za 100 megabitni ethernet ("Fast Ethernet") je dovolj en kabel.
Nekaj takega.
A to ni isto kot tisto kar sem zgoraj prilepu? Sem malo bral net in naj res ne bi šlo.
Garantirano gre.
Poišči stare teme, kjer je to bilo omenjano.
Ali vprašaj na novo v primerni kategoriji foruma.
Motiti se je človeško.
Blazz ::
U glavnem fantje, projektor je še vedno precej boljša izbira za filme. Prav smešno mi je sedaj prižgati 55" TV in na njem gledati en film, ko pa je 90-100" slika od projektorja čisto nekaj drugega.
mene oprana neostra slika na projektorju ne prepriča.... pač 1080p na 100 inčih je kockasto pa če se na glavo postaviš... 1080p pik je 1080p pik.
m0LN4r ::
ampak sem raje kupil tale spodnji 1080p ultra short throw projektor od LG-ja..prišel me je 520 EUR
Kje si ga pa kupil za tako ceno ? LG PF1000U DLP je krepko cez 500EUR kakor gledam...?
O barvah, svetilnosti in ostrinah raje nebi pri projektorjih. Velikost preprica, ampak to je pa tudi vse. Pa ce nimas kvalitetnega platna je se bolj bogo vseskup. Ravnotako je bogo, ker moras vedno zatemnit prostor ce hoces kolko tolko kvalitetno projekcijo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Vsakemu svoje. Televizijske programe je res bolje gledati na televizorju. Takisto velja za vsebine, ki jih gledaš podnevi. Filme pa je brez pardona bolje gledati na projektorju. Res pa je, da mora imeti ta vsaj 1080p ločljivost.
M0LN4ar filme gledati podnevi vsaj meni sploh ni zanimivo. Izgubijo čar. Seveda velikost prepriča. Za pravo izkušnjo moraš film gledati na gigantski sliki. Te ti pa televizorji zaenkrat še ne ponujajo. Razen če si pripravljen dati več deset tisočakov in kupiti nek 90-100" tv. Kvalitetno platno ni nuja. Meni je precej bolje gledati film že ob projeciranju na steno kot na 55" tvju.
M0LN4ar filme gledati podnevi vsaj meni sploh ni zanimivo. Izgubijo čar. Seveda velikost prepriča. Za pravo izkušnjo moraš film gledati na gigantski sliki. Te ti pa televizorji zaenkrat še ne ponujajo. Razen če si pripravljen dati več deset tisočakov in kupiti nek 90-100" tv. Kvalitetno platno ni nuja. Meni je precej bolje gledati film že ob projeciranju na steno kot na 55" tvju.
mile ::
Projektor imam se vedno, samo v dnevni sobi ne bo več brenčal..če bi imel namensko sobo s platnom, takoj glasujem za projektor...bo za na vikend, kaksen sport pogledal poleti na platnu zunaj
Oldi ::
Spc ::
A s tem ne bi šlo?
Če ta splitter ne vsebuje switch-a, potem to ne bo delovalo, saj rabiš switch kateri pa potrebuje vsaj 5V.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
nekje sem bral, da naj bi samo en output naenkrat lahko delal. ko se kitajci vrnejo nazaj v skladišča in mi pošlejo en komad za 50 centov, bom probal, nimam pa preveč upanja...
J.McLane ::
Drugače se na marsikateremu modemu, da nastavit kaj bo na kakšnem izhodu, poskusi najprej to (če imaš prost port). Pri nas na Siol preko Sinope modema, to lahko sam spreminjam.
Kitajski razdelilec pa ne bo deloval, potrebuješ Switch. Najcenejša varianta bi bila taka, da bi na razdelilcu imel ročno tipko in bi tako preklapljal med enim in drugim, za oba hkrati boš potreboval switch (niso dragi).
Kitajski razdelilec pa ne bo deloval, potrebuješ Switch. Najcenejša varianta bi bila taka, da bi na razdelilcu imel ročno tipko in bi tako preklapljal med enim in drugim, za oba hkrati boš potreboval switch (niso dragi).
Tomson ::
AudioVideo je izjavil:
Kot kaže bo moj izbor
Upam, da bom zadovoljen.
Defenitivno zelo zelo dober TV gledano "overall", odličen pri prikazu SDR (SD/HD/4k) vsebin, zelo dober prikaz črne, visoko kontrastno razmerje, odlično video procesiranje, upscaling, HDR sicer prikazuje, a nima visoke svetilnosti in WCG je bolj omejen, presenetljivo dobro prikazuje tudi 3D. Če pa želiš boljši prikaz HDR vsebin, je Samsung KS7000 za isto ceno precej boljša opcija, ima skoraj 3x višjo svetilnost in višjo pokritost WCG ter tudi natančnejši prikaz barv.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
simon182 ::
Trenutno se lahko nadgradi preko usb bo pa kmalu tud prek neta možna samodejna posodobitev za Philips 2016 tvje. Upam da je trenutno 6.0 dobr zrihtana
Tukaj imaš nadgradnjo..
https://drive.google.com/file/d/0B7UEMO...
Andrej sem sprobal tvojo verzijo in verzijo iz philips strani, ki so jo objavl 25.1. autorun_QM163E_000.006.152.000 in se mi zdi ta zadnja boljša ( youtube 4k dela sedaj tekoče (mam prek žice 100Mb/s) android 6.0 za enkrat dela tekoče, meniji so hitrejši brez laga (vsaj 3krat hitrej od prejšnih verzij). Na tvoji verziji je android 5.1 in pa youtube ne dela tekoče sploh 4k ne, se mi zdi da je starejša verzija čeprav po številkah je novejša. Glede usb diska in težav z zagonom je pa treba še mal počakat samo se mi zdi da bo delal ker ponavadi se je že med nadgradnjo tv zašteku sedaj pa delal brez težav. Zgleda je Philips pocufu tale android :D končno!
Če je kdo v dilemi komot posodobi je v vseh pogledih zboljšan sistem, samo pazite da boste delal po navodili pa vmes nikakor ne sklaplat tvja.
Vidim,da je kar nekaj TV strokovnjakov na temu forumu,zato bom kar tukaj izpostavil svoj problem.
Sem lastnik tv Philips 55PUS6501/12.Takoj po nakupu sem ga nadgradil na FW autorun_QM16XE_U_0.1.15.15.upg. Vse je delovalo zelo dobro skupaj s Kodijem 16.1,kateri je odlično predvajal vse video vsebine skupaj z IPTV kanali tako SD, HD720in HD1080.Edina napaka je bila da so občasno zmanjkali nekateri tv kanali v nastavitvah priljubljeni.Po zadnji samodejni nadgradnji preko interneta na FW QM163E_U_0.6.152.0 android 6.0,pa se je vse spremenilo.Tv kanali preko antene štekajo,zmrzujejo,kockajo,motnje se pojavljajo približno na vsake pol minute.Prav tako je postal neuporaben Kodi v katerem trokira vse kar je prej delovalo brezhibno.Probal sem tudi Kodi 17,SPMC 16.5.5,FTMC,pri vseh so motnje enake. Ne vem kaj bi lahko naredil narobe ,saj je tv naredil vse sam.Prepričan sem bil,da bo tv ponudil naslednjo nadgradnjo QM163E_U_0.1.15.64,je pa to preskočil in nadgradil tv na zadnji FW,morda je to narobe??
Morda bi pomagal factory reset?? Predvsem pa me zanima če bi na tv lahko naredil downgrade na prejšnji FW android 5.1.
Hvala za pomoč
Drugače se na marsikateremu modemu, da nastavit kaj bo na kakšnem izhodu, poskusi najprej to (če imaš prost port). Pri nas na Siol preko Sinope modema, to lahko sam spreminjam.
bom pomoje kar cepil obstoječ kabel in kupil dual RJ45 štekar al pa v rorček ruknil še en kabel.
s tem razdelilcem sem upal, da se bom mal dela ognil :)
Andrej51 ::
M1tj4 ::
bom pomoje kar cepil obstoječ kabel in kupil dual RJ45 štekar al pa v rorček ruknil še en kabel.
Že pred desetletji sem tako "cepil" UTP kable (dal po dva konektorja na vsak konec kabla). Delalo dokler je bil 10M ethernet, kakor je bil samo en 100M na malo daljšem kablu ni več bilo zanesljivo. Mogoče bi funkcioniralo na kakem višjem class kablu s shielded posameznimi paricami (STP class6?). S temi pasivnimi razdelilci je lahko samo še slabše.
Saj razdelilec ti bo mogoče delal, v kolikor boš tudi napravi vklapljal izmenično, v najslabšem primeru boš iz naprave, ki jo ne boš rabil ven pulil kabel, obe hkrati pa ni šans da dela. Sicer pa en 100 Mbit switch te stane od 5€ dalje, kje je problem?
krepki ::
Res ne razumem ljudi,ki si zaradi enostavne rešitve komplicirajo zadeve,stikalo pride 8€ in bo delalo stoprocentno,če se ti gre za porabo elektrike,je ta zanemarljiva,par centov na mesec.
Stikalo bo pomešalo signale (če ima ločen TV in internet).
Resno, kaj eni tu tupite? Stvar preverjeno deluje.
In je ---OFF--TOPIC----.
V tej temi je že bilo omenjeno, z opisi in navodili: RJ45 Splitter 1to2 Way LAN Network Ethernet Adapter
In je ---OFF--TOPIC----.
V tej temi je že bilo omenjeno, z opisi in navodili: RJ45 Splitter 1to2 Way LAN Network Ethernet Adapter
Motiti se je človeško.
car100 ::
Trenutno se lahko nadgradi preko usb bo pa kmalu tud prek neta možna samodejna posodobitev za Philips 2016 tvje. Upam da je trenutno 6.0 dobr zrihtana
Tukaj imaš nadgradnjo..
https://drive.google.com/file/d/0B7UEMO...
Andrej sem sprobal tvojo verzijo in verzijo iz philips strani, ki so jo objavl 25.1. autorun_QM163E_000.006.152.000 in se mi zdi ta zadnja boljša ( youtube 4k dela sedaj tekoče (mam prek žice 100Mb/s) android 6.0 za enkrat dela tekoče, meniji so hitrejši brez laga (vsaj 3krat hitrej od prejšnih verzij). Na tvoji verziji je android 5.1 in pa youtube ne dela tekoče sploh 4k ne, se mi zdi da je starejša verzija čeprav po številkah je novejša. Glede usb diska in težav z zagonom je pa treba še mal počakat samo se mi zdi da bo delal ker ponavadi se je že med nadgradnjo tv zašteku sedaj pa delal brez težav. Zgleda je Philips pocufu tale android :D končno!
Če je kdo v dilemi komot posodobi je v vseh pogledih zboljšan sistem, samo pazite da boste delal po navodili pa vmes nikakor ne sklaplat tvja.
Vidim,da je kar nekaj TV strokovnjakov na temu forumu,zato bom kar tukaj izpostavil svoj problem.
Sem lastnik tv Philips 55PUS6501/12.Takoj po nakupu sem ga nadgradil na FW autorun_QM16XE_U_0.1.15.15.upg. Vse je delovalo zelo dobro skupaj s Kodijem 16.1,kateri je odlično predvajal vse video vsebine skupaj z IPTV kanali tako SD, HD720in HD1080.Edina napaka je bila da so občasno zmanjkali nekateri tv kanali v nastavitvah priljubljeni.Po zadnji samodejni nadgradnji preko interneta na FW QM163E_U_0.6.152.0 android 6.0,pa se je vse spremenilo.Tv kanali preko antene štekajo,zmrzujejo,kockajo,motnje se pojavljajo približno na vsake pol minute.Prav tako je postal neuporaben Kodi v katerem trokira vse kar je prej delovalo brezhibno.Probal sem tudi Kodi 17,SPMC 16.5.5,FTMC,pri vseh so motnje enake. Ne vem kaj bi lahko naredil narobe ,saj je tv naredil vse sam.Prepričan sem bil,da bo tv ponudil naslednjo nadgradnjo QM163E_U_0.1.15.64,je pa to preskočil in nadgradil tv na zadnji FW,morda je to narobe??
Morda bi pomagal factory reset?? Predvsem pa me zanima če bi na tv lahko naredil downgrade na prejšnji FW android 5.1.
Hvala za pomoč
Downgrade ne vem če se da lahko pa probaš (daj tapravo verzijo na usb ključek pa če je vse ok ti itak avtomatsko zagrabi in namesti nisem pa 100% če se da), imam pa jaz najnovejšo verzijo in kodi dela brez težav še bistveno bolj tekoče kot pred nadgradnjo, kr se pa tiče tv programov iz antene ti pa težko rečem ker nimam na anteno zvezano. Mi je res vse skp mal čudn če ti tud Kodi šteka. Probi še enkrat dt na usb to januarsko verzijo pa ponovno namestit cel sistem pa pol poročaj (lahko da kaka aplikacija zasede cel procesor oz. ram in zarad tega šteka ("bug"), lahko tud daš iz elektrike za min da se vse sigurno zapre http://www.philips.si/c-p/55PUS6501_12/...
krepki ::
Stikalo bo pomešalo signale (če ima ločen TV in internet).
In je ---OFF--TOPIC----.
T-2 nima ločenega interneta in tv ja saj lahko preko enega kabla gledaš tv na računalniku multikast,in ta spliter ne deluje ker ga imam tudi sam signal gre samo na en kabel drugi ne.
In stikalo preverjeno deluje,saj ga uporabljam tudi sam ja in ti tupiš nekaj brez veze,če se ne spoznaš raje bodi tiho.
Ah ja, Mandela efekt...
1.) Eni imajo ločene priključke. Če tega nisi vedel, zdaj veš.
2.) Kateri del od "preverjeno dela" ni jasen? A boš zdaj zanikal, da letala letijo?
1.) Eni imajo ločene priključke. Če tega nisi vedel, zdaj veš.
2.) Kateri del od "preverjeno dela" ni jasen? A boš zdaj zanikal, da letala letijo?
Motiti se je človeško.
Če želi dve ločeni mreži po enem kablu, preprosto narediš sam take priključke z ustreznimi kleščami, tako sem imel tudi jaz včasih. Ampak dvomim da se je to želelo narediti s tem spliterjem, ali pač?
z3ro ::
Kupujem TV do 400-450€ recimo. Ker ne rabim 4K me zanima ali obstaja kak dober 49" full HD TV ali večji? Ker preko Telekoma lahko dobim LG 49UH610V za 360€ in sem se zanj tudi že skoraj odločil ampak vseeno imam raje večji oziroma boljši (lepša slika) full HD TV kot pa 4K, ki ga ne rabim. TV bi uporabljal tudi za PS4.
Tomson ::
Če dobiš za 360EUR LG 49UH610 ga vzami, ker do 450EUR ne dobiš nič dosti boljšega/večjega. Samsung 49K5102 FHD je sicer boljši pri video procesiranju in upscalingu, nižjekakovosten material bo izgledal lepše, a je tudi 70EUR dražji, mogoče se ustaviš v kakšni trgovini in preveriš sam, če ti je vredno razlike v ceni. Kaj pametnega večjega ne dobiš, od 500EUR dalje pa se najdejo nekoliko boljši 49" modeli ... Panasonic 49DS500, Philips 49PUS6101, Sony 49WD755, Samsung 49K6300 ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
Saj razdelilec ti bo mogoče delal, v kolikor boš tudi napravi vklapljal izmenično, v najslabšem primeru boš iz naprave, ki jo ne boš rabil ven pulil kabel, obe hkrati pa ni šans da dela. Sicer pa en 100 Mbit switch te stane od 5€ dalje, kje je problem?
kakšna poraba štroma neki... želim čim manj lučk, ki utripajo in aparatov na katere se prah nabira. Otroku pa res ne mislim še ene "igrače" dat, ki mi jo bo konstantno pulil iz štekarja (jebiga, lih tolk je star), lučke so pa za take kot sok za ose.
Ma potegni še en kabel (pa nared še en preboj stene) je še najhitrej pa fix dela.
niti mi ni treba preboja delat, saj gresta v rorček lahko dva kabla... za ta podvig potrebujem samo štromarja in nov priključek z dvema UTP inputoma.
Upal sem da bo kitajski splitter to rešil, da mi ne bo treba žicat štromarja za 10 minut dela, čakal ga bom pa zih dlje kot pošiljko z vzhoda :)
z3ro ::
Če dobiš za 360EUR LG 49UH610 ga vzami, ker do 450EUR ne dobiš nič dosti boljšega/večjega. Samsung 49K5102 FHD je sicer boljši pri video procesiranju in upscalingu, nižjekakovosten material bo izgledal lepše, a je tudi 70EUR dražji, mogoče se ustaviš v kakšni trgovini in preveriš sam, če ti je vredno razlike v ceni. Kaj pametnega večjega ne dobiš, od 500EUR dalje pa se najdejo nekoliko boljši 49" modeli ... Panasonic 49DS500, Philips 49PUS6101, Sony 49WD755, Samsung 49K6300 ...
Hvala. Saj verjetno bom kar tega LGja vzel. Še nekaj...PS4 slim bo normalno prikazoval sliko na 4K TVju?
scipascapa je izjavil:
Neumnosti o 4K resoluciji, ki vam jih natvezijo proizvajalci/prodajalci
Že res, da je nekaj resnice v tem članku..Toda treba pogledat tudi iz druge plati.Kot prvo, so 4K televizorji že skoraj povsem primerljivi z FullHD televizorji kar se tiče cen.Tako, da je vsekakor boljši nakup 4K televizorja.Kot drugo, so na 4K televizorjih že kar precej kvalitetnejši-zmoglivejši procesorji, tudi več spomina itd.. imajo ti televizorji..Kar je pomebno predvsem pri delovanju samega sistema..Tudi same komponente so že kvalitetnejše..Tako, da ni vse samo v prikazovanju slike.Pa tudi, če pogledamo samo kvaliteto slike, je kvalitetnejša na 4K televizorjih četudi odvzamemo 4K resolucijo.Pa tudi ni treba gledat z pol ali enega metra, da bi se videla razlika.Pri prvih 4K televizorjih, je slika res izgledala nekoliko slabše pri procesiranju SD in FullHD vsebin, kakor na FullHD televizorjih.Toda na današnjih 4K televizorjih tega ni več, večina anomalij je odpravljenih:)
Saj to je ista zgodba kot je bila pri MP pri fotoapartih, profesionalna oprema je bila na 12 MP, telefoni so se pa bohotili z enako MP. Biti prvi v MP je isto kot biti prvi pri 4K, ko so pa zadeve že mainstream potem je pa tako kot piše Andrej, če je boljši TV je boljši TV, pa če rabiš 4k ali ne.
webmaher ::
proizvajalci so pač ponudnike tv programov našišali za par krogov in zdaj je cel hudič verjetno bi lahko šibali za male pare že 8k televizorje ampak zakaj le, če še 4k ne morejo prodati naštancajo jih pa lahko še za na Mars in Venero ... kar se pa pametnih TVjev tiče so pa itak bolj kot ne poden in ko govorimo o zmogljivosti in prilagodljivosti je bolje zraven imeti HTPC...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: webmaher ()
Han ::
andrej69, polovica tvojih trditev je neresničnih. Na 4K TV je SD, HD in FullHD slika vidno SLABŠA kot na povprečnem FHD TV. Upscaling NIKOLI ne bo tako dober, da bi zapolnil vrzeli med HD in UHD. Količina spomina na osnovni plošči ne igra posebne vloge na TV, ki imajo lasten OS; na androidu je seveda drugače, zato so tam še vedno takšne in drugačne cvetke. Kvalitetnejše 4K komponente? Ha, ha, ha! Si upam trdit, da bo cenovno primerljiv 4K TV crknil prej kot FullHD.
andrej69, polovica tvojih trditev je neresničnih. Na 4K TV je SD, HD in FullHD slika vidno SLABŠA kot na povprečnem FHD TV. Upscaling NIKOLI ne bo tako dober, da bi zapolnil vrzeli med HD in UHD. Količina spomina na osnovni plošči ne igra posebne vloge na TV, ki imajo lasten OS; na androidu je seveda drugače, zato so tam še vedno takšne in drugačne cvetke. Kvalitetnejše 4K komponente? Ha, ha, ha! Si upam trdit, da bo cenovno primerljiv 4K TV crknil prej kot FullHD.
Zakaj pa so ljudje, potem bolj zadovolnji z prikazom slike na 4K televizorjih..? Prosim to mi pojasni:)Kar pa se tiče vgrajenih samih komponent, verjemi, da so slabše kvalitete:)
Zato, ker jim marketing prej "opere" možgane.
Sem si mislil, da boš podal takšen odgovor.. Torej gledajo potem marketing, da vidijo razliko..? Kakorkoli, FullHD televizorji se več ne isplačajo kupiti,razen tistih vstopnih modelov, ki pa niso kaj kvalitetni:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
Isto se je trdilo glede več MP na profesionalnih fotoaparatih, kao da je z več MP nujno slabši DR in slika v slabi svetlobi. Zanič senzor je zanič senzor tako kot je zanič panel zanič panel, 4k, FHD tu ni igra popolnoma nobene vloge.
Zato se sodobnega televizorja ne izbira glede na to ali je 4k, UHD ali FHD, temveč glede na kvaliteto slike.
To da je upscaling slabši na 4K je pa tudi ena velika buča.
Zato se sodobnega televizorja ne izbira glede na to ali je 4k, UHD ali FHD, temveč glede na kvaliteto slike.
To da je upscaling slabši na 4K je pa tudi ena velika buča.