Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
Oldi ::
Dosti napisanega, pa nobene koristne informacije. ;)
Če sem kaj razumel. Znanec torej kupuje TV, gleda na razdalji 2.5m, rad bi zapravil precej pod 1000€, čeprav denar ni problem, a v bistvu dobrega TVja ne potrebuje ker bo nekaj na njem kmalu iz mode? Gledal bo T-2 kanale in rad bi nanj priklopil ozvočenje ter Apple izdelke, čemu, za stream, predvajanje fotografij? Vse se dogaja okoli ixxx, kar pomeni? Zakaj pa ne bi surrounda priklopil, kot se spodobi, preko optičnega priključka? In potrebuje vsaj 3xHDMI, da bo gor priključil še ChromeCast? In imel bi rad dober TV, za malo denarja, ki ne bo kmalu iz mode?
lol, kaj je to neka zagonetka za popestritev foruma ali gre za resno vprašanje?
Nič nisi razumel, zgoščeno:
- gledal bi na priporočeni razdalji 2,5 x diagonala, za kar je 1920 OK. S tem se verjetno strinjamo
- ixxx valjda pomeni, iPhone in iPad
- TV ne bo iz mode!! Seveda ne bo, če bo osnovni model, vse drugo bo pa na ixxx in IP STB
- suround seveda prek optičnega priključka na TV, kako pa??
Vse to sem napisal v moji objavi in čisto vse si razumel kontra
Sprašujem pa, če razmišljam prav, nimam ixxx igračk, surounda tudi. Je potrebno še kaj drugega za predvajanje vsebin iz lokalnega diska?
hrustus ::
Ima kdo izkušnje z vox tv-ji. Zanima me
Vox 50ysd550 smart. Ugodna cena, samo nisem prepričan o kvaliteti.
Lg 55uh615v mi je druga opcija ki je seveda 2x dražja, pa nevem če se splača.
Asus sabertooth 990fx r2.0,Amd fx 8350 @4.5ghz,sapphire pulse 5600xt,
ripjaws 16 gb, Samsung evo 500 gb, antec 920 h2o,coller master v 850, zalman z9+
ripjaws 16 gb, Samsung evo 500 gb, antec 920 h2o,coller master v 850, zalman z9+
andrej69 ::
Živjo,
mi lahko prosim kdo prilepi povezavo do nastavitev "calibration" za PHILIPS 55PUS6501
Najlepša hvala
Tukaj imaš.
Ima kdo izkušnje z vox tv-ji. Zanima me
Vox televizorjev ti ne bi priporočal..Vsekakor je kvalitetnejši Lg model.Čepav tudi ta Lg model, ni ve vem kaj kvaliteten kar se tiče kvalitete slike.Za koliko denarja, pa kupuješ televizor.?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
Gledam tam do 650 eur pa čim večji ekran, do 500 pa bi bilo še boljše.
Lg-jev tv imajo od danes za 640 eur v Leclercu. 800 plačaš pa ti vrnejo 160 na kartico
h1427096 ::
je s temle https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/4... kaj narobe?
se obetajo kakšne posodobitve (android 6)?
je s temle https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/4... kaj narobe?
Zelo soliden model:)Je pa na voljo že, nadgradnja na Android 6.0.
h1427096 ::
ok, hvala. Bom nabavil kar to.
Kako pa poteka nadgradnja? Se posodobi sam ali moram čarati na takle način?
ok, hvala. Bom nabavil kar to.
V glavnem ti televizor sam ponudi nadgradnjo, če pa ne, pa moraš nadgradit sam.Tukaj imaš tudi nnavodila.
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpco...
car100 ::
Trenutno se lahko nadgradi preko usb bo pa kmalu tud prek neta možna samodejna posodobitev za Philips 2016 tvje. Upam da je trenutno 6.0 dobr zrihtana
Trenutno se lahko nadgradi preko usb bo pa kmalu tud prek neta možna samodejna posodobitev za Philips 2016 tvje. Upam da je trenutno 6.0 dobr zrihtana
Tukaj imaš nadgradnjo..
https://drive.google.com/file/d/0B7UEMO...
Lg 55uh 615v, 640eur ali samsung 49k 5502, 480 eur in zakaj, oz zakaj ne
mjaa ::
Tukaj je change log http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpco...
Dejansko nisem opazil praktično nobene razlike. Razen da Netflix podpira HDR. Če ne bi sam updateal sploh ne bi opazil da je nova verzija.
Dejansko nisem opazil praktično nobene razlike. Razen da Netflix podpira HDR. Če ne bi sam updateal sploh ne bi opazil da je nova verzija.
Oldi ::
Imam Android TV box ter ChromeCast2 in se mi zdi slednje neprimerno bolje. Čemu zapravljati nekaj 100€ za Androidni TV
Tukaj imaš nadgradnjo..
https://drive.google.com/file/d/0B7UEMO...
Andrej sem sprobal tvojo verzijo in verzijo iz philips strani, ki so jo objavl 25.1. autorun_QM163E_000.006.152.000 in se mi zdi ta zadnja boljša ( youtube 4k dela sedaj tekoče (mam prek žice 100Mb/s) android 6.0 za enkrat dela tekoče, meniji so hitrejši brez laga (vsaj 3krat hitrej od prejšnih verzij). Na tvoji verziji je android 5.1 in pa youtube ne dela tekoče sploh 4k ne, se mi zdi da je starejša verzija čeprav po številkah je novejša. Glede usb diska in težav z zagonom je pa treba še mal počakat samo se mi zdi da bo delal ker ponavadi se je že med nadgradnjo tv zašteku sedaj pa delal brez težav. Zgleda je Philips pocufu tale android :D končno!
Če je kdo v dilemi komot posodobi je v vseh pogledih zboljšan sistem, samo pazite da boste delal po navodili pa vmes nikakor ne sklaplat tvja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: car100 ()
gorann ::
@4knative @darwin
PS: Kar se tiče 4k vsebin, sta že slišala za KODI AddOn Silent Hunter? ;)
jest na kodiju se nisem naletel na dober vir, pa lahk pise gor 8k pa bo zmazek
m0LN4r ::
Tisti, ki mate KS7000 serijo pa se na kaki se najde napaka.
Novi Firmware in Netflix sta z HDRom nekompatibilna. TV ne predvaja vec HDRa.
V ameriki je ze nov Firmware, za EU pa bo treba se mal pocakat.
Novi Firmware in Netflix sta z HDRom nekompatibilna. TV ne predvaja vec HDRa.
V ameriki je ze nov Firmware, za EU pa bo treba se mal pocakat.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
andrejyyy ::
Ehhmmm..moram rečt, da bolj kot berem to temo, bolj sem zmeden glede nakupa?!? Bil sem nekako odločen, da kupim Philipsa (49PUS6501), ker sem slišal,da je ambilight dobra zadeva in da je slika dobra ipd...zdaj pa tukaj berem veliko negativnih stvari glede philipsa - predvsem me moti, da bi naj bil android zelo počasen (kar bi me verjetno spravilo ob živce, ker otroku dosti iščem po youtubu na tv-ju), pa kolikor sem razbral in slišal, je nakup tv-ja z 4K za povprečnega gledalca nesmiseln, ker itak ni nobenih takšnih vsebin oz. kanalov?!?
Vglavnem, smo povprečni gledalci (malo oddaj, kakšen film, seveda tu in tam športni dogodki, otroci risanke..), velikost se ne morem odločit 49'' ali 55'' (razdaljva cca.2,5m), cena do max.750 EUR..
Sedaj sem poleg philipsa gledal tudi Samsung 4K UE55KU6072 - prosim za kakšen nasvet oz. priporočilo!
100x hvala!
Andrej
Vglavnem, smo povprečni gledalci (malo oddaj, kakšen film, seveda tu in tam športni dogodki, otroci risanke..), velikost se ne morem odločit 49'' ali 55'' (razdaljva cca.2,5m), cena do max.750 EUR..
Sedaj sem poleg philipsa gledal tudi Samsung 4K UE55KU6072 - prosim za kakšen nasvet oz. priporočilo!
100x hvala!
Andrej
Joze_K ::
@ andrejyyy
ti povem takole... sem imel Philips Ambilight - 40 col,... pa sedaj prešel na Sony-ja - 50 col... pa najbolj od vsega čutim razliko - pomanjkanje Ambilighta.... in spet gledam TVje (seveda Philipse)
ti povem takole... sem imel Philips Ambilight - 40 col,... pa sedaj prešel na Sony-ja - 50 col... pa najbolj od vsega čutim razliko - pomanjkanje Ambilighta.... in spet gledam TVje (seveda Philipse)
Ehhmmm..moram rečt, da bolj kot berem to temo, bolj sem zmeden glede nakupa?!? Bil sem nekako odločen, da kupim Philipsa (49PUS6501), ker sem slišal,da je ambilight dobra zadeva in da je slika dobra ipd...zdaj pa tukaj berem veliko negativnih stvari glede philipsa - predvsem me moti, da bi naj bil android zelo počasen (kar bi me verjetno spravilo ob živce, ker otroku dosti iščem po youtubu na tv-ju), pa kolikor sem razbral in slišal, je nakup tv-ja z 4K za povprečnega gledalca nesmiseln, ker itak ni nobenih takšnih vsebin oz. kanalov?!?
100x hvala!
Andrej
Kar se tiče Androida deluje zelo dobro..Moraš nadgradit na verzijo 6.0:)Kar pa se tiče 4k tv programov, še jih seveda ni v tej resoluciji, in jih verjetno še en čas ne bo.Toda filmi, serije itd..pa so že na voljo..
Kar pa se tiče daljave gledanja, pa bi bila primerna 55" veličina.Kar pa se tiče Abilighta, pa si lahko tukaj pogledaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: andrej69 ()
100x hvala!
Andrej
Kar se tiče Androida deluje zelo dobro..Moraš nadgradit na verzijo 6.0:)Kar pa se tiče 4k tv programov, še jih seveda ni v tej resoluciji, in jih verjetno še en čas ne bo.Toda filmi, serije itd..pa so že na voljo..
Kar pa se tiče daljave gledanja, pa bi bila primerna 55" veličina.Kar pa se tiče Abilighta, pa si lahko tukaj pogledaš.
Ok, kako se pa to nadgradi (je to samo enostavno, da nekje pritisneš upgrade?), ker nisem ravno več najbolj na tekočem s tehniko?!
Poglej na prejšno stran,sem opisal postopek:)Drugače pa imaš tukaj.
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpin...
Poglej na prejšno stran,sem opisal postopek:)Drugače pa imaš tukaj.
Omg..kar komplicirano - ne razumem zakaj ni tega "updejta" že na tv-ju, glede na to, da kupim nov tv?!? Kako naj potem en totalen laik sam "updejta"? To mi ni preveč všeč..očitno sem že malo starokopiten (pa čeprav še nisem tako star - beri - pod 40)
@andrejyyy
Saj ponavadi ti ponudi televizor sam update, včasih pa moraš sam napravit ročno.
Saj ponavadi ti ponudi televizor sam update, včasih pa moraš sam napravit ročno.
vander ::
Mi lahko poveste ali je ta tv full HD ali ni:
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/k...
http://www.makspro.si/index.php/led-tv-...
https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...
hvala
hvala
100x hvala!
Andrej
Ok, kako se pa to nadgradi (je to samo enostavno, da nekje pritisneš upgrade?), ker nisem ravno več najbolj na tekočem s tehniko?!
Philips modeli 2016 se brez težav posodobijo, naložiš datoteko na usb in daš v tv prižgeš tv in se že samodejno zažene posodobitev. Lažje že ne more bit :D Jz osebno mislim da v tej ceni boš pr Philipsu največ dobu samsung tega k gledaš 6 serija se lahko skrije, šele 7 serija od Samsunga bi bla v tem rangu. Trenutno po hitrosti mislim da nese marsi ker tv.
Zgodovina sprememb…
tedy199 ::
Fantje eno vprašanje glede tegale updejta. Imam Philips 7101 - je datoteka ki ste jo nalimali malo višje kompatibilna za nadgradjno tega modela?
Tale bo če maš 55" drugače pa vpiši model tvja v google pa software zravn pa potegneš iz Philips strani npr: Philips 55pus7101 software (pod Software & drivers), pa izberi Slovenščino jezik. (druge update iz drugih serij ne nameščat! zgoraj je za 55pus6501
Tale bo če maš 55" drugače pa vpiši model tvja v google pa software zravn pa potegneš iz Philips strani npr: Philips 55pus7101 software (pod Software & drivers), pa izberi Slovenščino jezik. (druge update iz drugih serij ne nameščat! zgoraj je za 55pus6501
MrStein ::
A Philips nima online update?
(torej da v meniju klikneš System / Update / Yes ?)
(torej da v meniju klikneš System / Update / Yes ?)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Slopek ::
Mislim, da piše serija 6000, tako, da ne vem, če je ok.
Bom pa danes tudi sam posodobil. Gleda samega pus55 6501, pa lahko rečem, da sem overall,čisto zadovoljen že sedaj, pa niti nadgradnje nisem delal. Ajde tista usb scena, me je mal s tira vrgla, ampak bo delalo, ko nadgradim. Ambilight, pa mi je huda scena. Počasnega menjanja programov, pa naj te ne bo strah, ker tega na tej seriji ni. A če se hočem znebiti daljinca in tv sprejmnika(t2 škatla na optiki), potrebujem conax kartico?
Bom pa danes tudi sam posodobil. Gleda samega pus55 6501, pa lahko rečem, da sem overall,čisto zadovoljen že sedaj, pa niti nadgradnje nisem delal. Ajde tista usb scena, me je mal s tira vrgla, ampak bo delalo, ko nadgradim. Ambilight, pa mi je huda scena. Počasnega menjanja programov, pa naj te ne bo strah, ker tega na tej seriji ni. A če se hočem znebiti daljinca in tv sprejmnika(t2 škatla na optiki), potrebujem conax kartico?
@logi
Vrneš nazaj zunanjo enoto svojemu internet operaterju, in dobiš kartico za Conax modul.
Vrneš nazaj zunanjo enoto svojemu internet operaterju, in dobiš kartico za Conax modul.
Samo zamik dela samo preko komunikatorja, se da programirat ene daljince od komunikatorja tud za tv tako da načeloma rabiš samo en daljinec vsaj telekom ima tako (edino za tv funkcije maš pač daljinec od tvja)
Kr se tiče usb zmrzevanje tvja je težava mimo, tko da zdej dela tv 10 od 10 nisem našel napak
Kr se tiče usb zmrzevanje tvja je težava mimo, tko da zdej dela tv 10 od 10 nisem našel napak
Zgodovina sprememb…
BorutK-73 ::
Samo zamik dela samo preko komunikatorja, se da programirat ene daljince od komunikatorja tud za tv tako da načeloma rabiš samo en daljinec vsaj telekom ima tako (edino za tv funkcije maš pač daljinec od tvja)
Kupiš univerzalni pilot.
Čudn da nima to T2 s komunikatorji bolje poštiman, telekom ma to v nulo pošlihtan zlo hiter pregleden komunikator ti dajo + univerzalen daljinec in je prov veselje uporabljat.
Slopek ::
Sem zdej upgrade delal. Dam notr ključek, se vse lepo izvaja, jaz vmes mal po netu brskam in ko dvignem po parih minutah glavo gor, sem bil v kodiju(priklop hdmi). A je to to???. Sistem je sicer apdejtan, ampak ni bilo zahtev po potrjevanju ali zaključitvi, kaj šele, da bi izklapljal tv iz štroma. Bom pa zdaj še enkrat s tistim iz philips strani.
Preveri android vizitko nekje v meniju piše verzija: če piše 6.0.1, tist iz štoma ne rabiš, mislim da po tokem času avtomatsko reset naredi in je to to
m0LN4r ::
(kar bi me verjetno spravilo ob živce, ker otroku dosti iščem po youtubu na tv-ju),
Ne delaj to na TVju. Vzemi pametni telefon v roke, odpri Youtube pa tam to delaj in desno zgoraj tvju povej, da predvajaj na TVju.
Lahko tudi playlisto sestavis na telefonu, jo upravljas, minimiras karkoli medtem ko se aktualni posnetek vrti na tvju. Ravnotako lahko hkrati nekdo drug upravlja to potem z drugega telefona. Youtube je res najmanjsi problem iz tega vidika.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
marS ::
mah...imam Philipsa in namensko sem želel kupit takega z AndroidTV. Sicer so nastavitve kar kompleksne če primerjam z LGjem z WebOs (al neki tacga), ma ravno v tem je meni fora ker Android je bistveno bolj uporaben in nastavljiv. Več možnosti, več appsov, pa to...včasih želim na hitro pogledat samo kake novice s sliko, kot teletekst, samo kako glasbo s kakega radia spuščat, itd...prej sem rabil za vsako zadevo svojo škatlo, sedaj pa samo iz TVja spuščam vse...
Odzivnost? Sem nastavljal Philipsa in LGja ma neke razlike nisem opazil...kake mikrosekunde? itaq sem navajen od prej z xtreamerja da pač daljinc ni miška in je vedno nek minimalen zamik...pa nimam 6.0 update, še vedno je 5.1...
edino kar sem opazil razliko med androidom in webos-om je v tem da na android vedno nekaj nalagaš, tam pa ravno ne moreš ker ni neke izbire...no in ko androida nafilaš z apsi, še posebej s kodijem, če nima nek spodoben ram vsaj 2GB in vsaj 16Gb prostora pol začne štekat...pa zvok je tudi slab, no to je na vseh TVjih...pač niso predvajalniki glasbe...
Odzivnost? Sem nastavljal Philipsa in LGja ma neke razlike nisem opazil...kake mikrosekunde? itaq sem navajen od prej z xtreamerja da pač daljinc ni miška in je vedno nek minimalen zamik...pa nimam 6.0 update, še vedno je 5.1...
edino kar sem opazil razliko med androidom in webos-om je v tem da na android vedno nekaj nalagaš, tam pa ravno ne moreš ker ni neke izbire...no in ko androida nafilaš z apsi, še posebej s kodijem, če nima nek spodoben ram vsaj 2GB in vsaj 16Gb prostora pol začne štekat...pa zvok je tudi slab, no to je na vseh TVjih...pač niso predvajalniki glasbe...
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
Alessio983 ::
krepki ::
Conax modul se uporablja samo na kabelski tv,T2 tega nima zato moraš uporabit komunikator,lahko si pa naštimaš baje na kodiju in tam ne rabiš komunikatorja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: krepki ()
Kolikor jaz vem ima samo telemach in pa telekom kartico za Conax modul (kabelska tv). Telemach ima še kar dobr porihtan samo jaz sem imel cca. 2 leti in mi je bolj všečno Telekom IPTV 7 dnevni zamik na vseh pomembnih programih tud hd. Pri kartici imaš daljši čas preklapljanja in nič naprednih funkcij (urejanje programov je muka). Če boš pa želel met še zamik boš pa spet rabil njihov sprejemnik. Če rabiš v grobem samo tv programe potem je edini na našem trgu telemach (med večjimi).
AudioVideo ::
Pozdravljeni sem nov na forumu.
Sem pred nakupom novega TV.
Moj izbor je:
- Panasonic TX-50DX800E(cena 1100 EUR) ali TX-58DX 800E (cena1300 EUR),
- Samsung 55KS7002 (cena 1399 EUR) ali
- LG OLED 910V (cena 1359 EUR)
- Hisense H55M7000 (cena 980 EUR)
Kaj predlagate, do teh cen? Oziroma, kje se da to nabaviti še ceneje?
Moj izbor je:
AudioVideo je izjavil:
Pozdravljeni sem nov na forumu.
Moj izbor je:
Če gledamo televizor kot celoto, kvaliteta izdelave, slike, itd.. je Panasonic najkvalitetnejši.
Kar pa se tiče same kvalitete slike, pa so vsi kvalitetni.Seveda je odvisno kaj boš največ gledal.
Če boš gledal predvsem SD in HD vsebine je dober izbor OLED model.Če pa boš gledal že 4K in HDR vsebine, pa seveda pridejo v poštev ostali trije modeli.Samsung je nekoliko boljši pri prikazovanju HDR vsebin, napram Panasonica in Hisense televizorja.Kar pa se tiče prikazovanja HD in 4K vsebin, pa so vsi nekje enaki..Meni osebno, je slika najbolj všeč na Panasonicu in Hisense.
taz ::
Mi lahko poveste ali je ta tv full HD ali ni:
hvala
Ni, full HD ima resolucijo 1920x1080