» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
193 / 223
»»

vaščan ::

Sicer sem kupil 4k tv ampak pri meni se 4k filmi ne bodo še dolgo časa vrteli mogoče, če bo film res presegel vsa moja pričakovanja si ga da bom dal dol v 4k, če bo eden na par let, bo kar dobro.
gorann pc priklopi in zavrti 4k film simpl.

Ne me narobe zastopit ampak iz mojega kavča ki je od 43col tvja oddaljen 2.5m 99% filmov v celem letu ni tako dobrih, da bi si zaslužili 50gb placa na disku za tistih par % bolj ostro sliko kot je na običnem 1080p ripu ki zasede 10gb.
4knative
zate je 1080p pase jaz pa v dobrih filmih uživam tudi v 720p kvaliteti meni je bolj važno, da so solidno skalibrirane barve.

4knative ::

deejay2: mislim da imaš minimalno razdaljo, kjer še ne vidiš pikslov in maksimalno razdaljo od katere dalje ne ločiš med 4k in 1080p. Optimalna je nekje vmes, oziroma po lastni presoji.

vaščan: denar si vrgel v blato, če si kupil 43 inčev 4k za razdaljo 2.5m. HD 43 ali FHD 55-60 ali 75+ UHD!

Tomson ::

Velikokrat ima marsikdo opcijo, da se enostavno usede bližje TV zaslonu pri ogledu 4k vsebin, pa je problem pomanjkanja enormnih TV zaslonov rešen! ;)
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

vilonja ::

Pozdravljeni,
smo pred nakupom novega tv-ja. Pa sem videl, da ste kar hvalili samsung 7000 serijo.

Pa sem naletel na tale tv:
https://www.ideo.si/TV_sprejemniki/LED_...

Je to vredu cena, oz. bi se dalo dobiti še kaj boljšega za podoben denar?

fpbs ::

Ali se mogoče še kdo spomni, ko je Samsung leta 2012 najavil novost, tako imenovani "Evolution port", ki naj bi omogočil z Evolution kit-om vsakoletno mehansko in softversko posodobitev in tako nebi bilo nikdar več treba kupovati novega televizorja. Od strani raznih AV forumov, in tistih, ki jim slepo sledijo, je bilo to predstavljeno, kot velika prednost Samsungovih TVejev in marsikdo se ja prav is tega razloga odločil za nakup. Takrat je bilo v vezi s tem veliko prepirov, in tisti, ki smo tu videli velik nateg, smo bili deležni raznih žaljivk in proglašeni za popolne nepoznavalce. Počasi se zgodba zaključuje in prva odškodnina na račun močno preplačanih TVejev in kasneje Evolution kit-ov (400€) je dobljena.
Zanimivi so komentarji pod člankom:http://www.flatpanelshd.com/news.php?su...

Customer gets full refund for TV after Samsung broke Evolution Kit promise:
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su...

[SkA] ::

Niti ne, ampak niti ne vem, s kakimi laiki si se to pričkal, glede na to da je že takoj jasno, da panele in osvetlitve ravno ne moreš z zunanjo napravo nadgradit.

Modri dirkač ::

lol, evolution kit, dober vas farba tale samsung, na vseh področjih ...
Everybody lies!

cekr ::

Panel ravno ne moreš menjat.
Ne bi bilo pa slabo, če bi obstajala možnost, da lahko sam zamenjaš ostalo drobovino.
So čisto praktični razlogi. S časom pridejo ven boljši procesorji, novi priključki...
Ne nazadnje, se ti lahko tudi zgodi strela in najlažje je, če zamenjaš celo škatlico.
Vprašanje pa je, če imajo firme interes, da bi zamenjal samo eno škatlico.
Vsaj pri aparatih s ceno nad 1k€ to ne bi bilo slabo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Gatsu ::

Update glede Amazon Video na Sony 2015/2016 - deluje 4K! :)

vilonja je izjavil:

Pozdravljeni,
smo pred nakupom novega tv-ja. Pa sem videl, da ste kar hvalili samsung 7000 serijo.

Pa sem naletel na tale tv:

Je to vredu cena, oz. bi se dalo dobiti še kaj boljšega za podoben denar?

Jaz bi vzel na tvojem mestu v Avstriji, za 1990 v electronic4you ali katera druga trgovina.
V Sloveniji pa od mimovrste ali enaa - 2050. Kakšni naši preprodajalci znajo ponudit mamljive cene, potem pa čakaš mesec in pol na TV. Ko dobijo dinarčke s predplačilom se jim več ne mudi nikamor. :)

Drugače pa je to najjači TV, šiša vse OLEDe, ki stanejo enkrat več.

4knative je izjavil:

deejay2: mislim da imaš minimalno razdaljo, kjer še ne vidiš pikslov in maksimalno razdaljo od katere dalje ne ločiš med 4k in 1080p. Optimalna je nekje vmes, oziroma po lastni presoji.

vaščan: denar si vrgel v blato, če si kupil 43 inčev 4k za razdaljo 2.5m. HD 43 ali FHD 55-60 ali 75+ UHD!

Uporabljam ga tudi kot monitor gor imam priklopljen htpc aka torrent mašino prek tega mi laufajo potem v mreži filmi na vse tvje pcje v hiši ni čisto preč vržen denar. Samo za filme, bi bilo vseeno, če bi bil 1080p ampak za 450eur 43col solidna slika in za bombonček zraven še 4k zakaj pa ne.

miko22 ::

Ko dobijo dinarčke s predplačilom se jim več ne mudi nikamor. :)

Zato pa vedno plačat ob dostavi. Mene je izučilo.

Niti ne. Izogibat se preprodajalcem in čudnim trgovinam. Več zaupanja pa za večje trgovce - enaa, mimovrste, bigbang, harvey norman... Kufer firmam pa želim v novem letu da jim končno odklenka.

Podpirati velike koorporacije in ne spodbujat malih, lokalnih podjetij, torej pravis? ;)

Tudi Mimovrste vcasih zataji. Smo narocili neko fitnes napravo, obljubljeno da bo dostavljena pred bozicem, v dveh delovnih dnevih, dobijo placan avans 100% tretji dan klicemo kaj zdaj, so menda ugotovili neko napako v racunovodstvo in sporocijo da bo trajalo se nekaj dni in bo verjetno dostavljena po praznikih. Super, so rekli da ni problema da bodo vrnili denar. Lepo, v roku 14 dni, dobili so ga pa v nekaj urah po obljubah. Vmes pa mi seveda zamudili priloznost da bi narocili kje drugje in je vse skupaj padlo v vodo.

Kar hocem povedat je, da vsi trgovci vcasih zatajijo, tudi najvecji, izogibat se je treba le "nategunom" ki jih v Slo na sreco ni prav veliko, na koncu pa poleg dobre storitve vedno odloca tudi cena.

V ceneje.si vpišem model TVja in najdem naslednje trgovce: mojedom, makspro, mojtv, odadoz... Po pravici povedano za vse prvič slišim, razen mojtv pri katerih sem čakal en mesec na tv ko sem jim plačal 100% avans. Dogovorjena je bila seveda dostava v nekaj dneh. Ne pravim da so vsi ti nateguni, ampak ko vidim na prvi strani velik napis ZANESLJIV TRGOVEC, spletna trgovina pa kot da bi jo en osnovnošolec delal za domačo nalogo pri informatiki, postanem skeptičen.

vilonja ::

@Tomson
Kaj pa ti praviš, ker vidim da si tako aktiven v tej temi, kje naj potlej naročim:
https://www.ceneje.si/Izdelek/6915689/a...
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

Ali se morda splača še malo doplačati za 8000 serijo:
http://www.electronic4you.si/samsung-ue...

gorann ::

vaščan je izjavil:

Sicer sem kupil 4k tv ampak pri meni se 4k filmi ne bodo še dolgo časa vrteli mogoče, če bo film res presegel vsa moja pričakovanja si ga da bom dal dol v 4k, če bo eden na par let, bo kar dobro.
gorann pc priklopi in zavrti 4k film simpl.

Ne me narobe zastopit ampak iz mojega kavča ki je od 43col tvja oddaljen 2.5m 99% filmov v celem letu ni tako dobrih, da bi si zaslužili 50gb placa na disku za tistih par % bolj ostro sliko kot je na običnem 1080p ripu ki zasede 10gb.
4knative
zate je 1080p pase jaz pa v dobrih filmih uživam tudi v 720p kvaliteti meni je bolj važno, da so solidno skalibrirane barve.

nimam mocnega pcja :)

vilonja je izjavil:

@Tomson
Kaj pa ti praviš, ker vidim da si tako aktiven v tej temi, kje naj potlej naročim:
https://www.ceneje.si/Izdelek/6915689/a...
http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

Ali se morda splača še malo doplačati za 8000 serijo:
http://www.electronic4you.si/samsung-ue...
narocis tam, kjer je ceneje
mislim, da so te trgovine dokaj v redu

kar se tice samsunga 8000 pa je malenkost razlike za dosti visjo ceno

mogoce ti je stojalo lepse:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gorann ()

mgermo ::

mgermo je izjavil:

Consumer Reports names the LG G6 the best flagship TV of 2016

Ja nekateri zgoraj, se s tem ne strinjajo, baje, da je vstopni SUHD KS7000 najboljši.

Gatsu ::

Pri www.ideo.si sem naročil že vsaj 8x in zmeraj šel iskat robo isti dan. www.mediamarket.si je 3x dobavil robo v roku 3 dni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gatsu ()

fpbs je izjavil:

mgermo je izjavil:

Ja nekateri zgoraj, se s tem ne strinjajo, baje, da je vstopni SUHD KS7000 najboljši.

gleda se price performance

gorann je izjavil:

fpbs je izjavil:

mgermo je izjavil:

gleda se price performance

"4knative" pravi za KS7000
"Drugače pa je to najjači TV, šiša vse OLEDe, ki stanejo enkrat več."

m0LN4r ::

B6V in kd7000 staneta isto?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Seveda ne. 55KS7000 stane v SLO 1.300EUR, 55B6 pa 2.100EUR v tujini pa 1300EUR vs 1.700EUR, v vsakem primeru je jasno da gre za TVja srednjega vs višjega razreda in je neposredna primerjava nesmiselna, sploh ker gre še za LCD vs OLED. Je pa res, kot sem že napisal, da so področja, kjer je Samsung boljši od LGja in tudi drži, da je KS7000 izjemen TV za ceno in za veliko večino nezahtevnih kupcev najboljša opcija.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

BigWhale ::

OK.d je izjavil:

No zdaj bomo pa še tv-je začeli izklapljati iz interneta:P
https://www.bleepingcomputer.com/news/s...

Taksni in drugacni problemi bodo vedno prisotni. Za staro napravo support potece in potem se lahko uporabnik samo slika. V tem primeru, ce tip ne bi dovolj tezil in ne bi naredil galame na internetu mu LG sploh ne bi pomagal. Vecina causal uporabnikov bi verjetno kupila nov TV. Ki pa ne bi bil LG ampak 'samsung', ker LGja ne bo vec kupil.

Stvar je v resnici katastrofalna. Kupis TV za dva tisoc evrov in cez dobro leto ostanes brez podpore, tvoj TV se pa iz SmartTVja spremeni v DumbTV. Ze pri telefonih je stvar zaskrbljujoca, pri TVjih je se hujse. Na zalost pa zelo malo ljudi te stvari razume. Mene prodajalci samo debelo gledajo, ko kaksnemu razlozim, da nocem pametnega TVja, kaj sele da bi TV priklopil v internet. :)

Če gre samo za težavo TVja, ki sčasoma postane "manj pameten" je to še najmanjša težava. Za 30€ se danes dobi že zelo zmogljiv Android TV Box, ki odpravi tovrstne težave. Je res ena dodatna škatlica, ampak ne gre za slabo rešitev.

bbobst ::

Tomson je izjavil:

Seveda ne. 55KS7000 stane v SLO 1.300EUR, 55B6 pa 2.100EUR v tujini pa 1300EUR vs 1.700EUR, v vsakem primeru je jasno da gre za TVja srednjega vs višjega razreda in je neposredna primerjava nesmiselna, sploh ker gre še za LCD vs OLED. Je pa res, kot sem že napisal, da so področja, kjer je Samsung boljši od LGja in tudi drži, da je KS7000 izjemen TV za ceno in za veliko večino nezahtevnih kupcev najboljša opcija.

Malo me moti tole "nezahtevni kupci".
Kakšni pa so potem tisti,ki kupujejo TV-je za 600, 700, 800 €?
Mislim, da smo vsi zahtevni kupci,razlko dela samo to ,koliko smo za TV pripravljeni odšteti, še bolje povedano,koliko lahko damo.

BigWhale ::

Tomson je izjavil:

Če gre samo za težavo TVja, ki sčasoma postane "manj pameten" je to še najmanjša težava. Za 30€ se danes dobi že zelo zmogljiv Android TV Box, ki odpravi tovrstne težave. Je res ena dodatna škatlica, ampak ne gre za slabo rešitev.

To je annoyance in security risk. To, da ti nekdo lahko spremeni TV v 70" opeko, proizvajalci pa se s tem ne ukvarjajo je v bistvu precej zalostno.

Sicer zmogljivega Android TV boxa ne dobis za tako majhen denar, razen mogoce kak Nexus Player, ker jih je Google ukinil, je pa to resitev v pravo smer. 'Pamet' je treba pobrati ven iz panelov in jo preseliti v nameske skatlice, ki jih lahko menjas. 4k oled panel bo tudi cez deset let se povsem zadovoljiv panel. Vse tiste smart opcije zraven, bodo pa neuporabne.

Svet potrebuje vec 70" 4k monitorjev. :)

@bbobst:
Če malo pogledaš po temi nazaj boš opazil kar nekaj vprašanj v smislu, "kupujem najcenejši 43" TV, kvaliteta slike mi ni tako pomembna" ali pa "iščem čim večji TV, najbolj pomembna mi je velikost" ali pa "kateri TV bi bil najbolj primeren zame ... nisem posebej zahteven kar se kvalitete slike tiče"... To so "nezahtevni kupci", se opravičujem za označbo, ki ni nikakor mišljena slabšalno. Dejstvo je, da so kupci takšni in drugačni, eni bodo zadovoljni že z najnovejšim najcenejšim LCDjem, drugi pa bodo tudi pri najdražjem OLEDu našli pomanjkljivosti, tako pač je in s tem ni nič narobe.

@bigwhale:
Povsem dovolj zmogljiv Android TV Box, kjer vse teče lepo odzivno dobiš za 30€. Se pa strinjam, TV je v prvi vrsti namenjen prikazovanju slike in mislim, da je prvi in najpomembnejši dejavnik pri nakupu prav slednje. Vse ostalo se da, vsaj do določene mere, nekako uredit.

OK.d ::

fpbs je izjavil:

Ali se mogoče še kdo spomni, ko je Samsung leta 2012 najavil novost, tako imenovani "Evolution port", ki naj bi omogočil z Evolution kit-om vsakoletno mehansko in softversko posodobitev in tako nebi bilo nikdar več treba kupovati novega televizorja. Od strani raznih AV forumov, in tistih, ki jim slepo sledijo, je bilo to predstavljeno, kot velika prednost Samsungovih TVejev in marsikdo se ja prav is tega razloga odločil za nakup. Takrat je bilo v vezi s tem veliko prepirov, in tisti, ki smo tu videli velik nateg, smo bili deležni raznih žaljivk in proglašeni za popolne nepoznavalce. Počasi se zgodba zaključuje in prva odškodnina na račun močno preplačanih TVejev in kasneje Evolution kit-ov (400€) je dobljena.

To je ta feature:P
http://www.samsung.com/us/televisions-h...
LPOK.d

4k bluray je 10Bit 4:2:0 YUV. zajema samo 25% pixlov 1 pixel dobi informacijo od 4pixlov se pravi je to lahko potem nativni 1080p kjer vsak pixel dobi svojo informacijo 4:4:4.
Se pravi če bi zadevo zripal v 1080p 10bit 4:4:4 hudiča bi zelo knap knap izgledalo iz malo večje razdalje bi vrjetno 1080p izgledal celo bolje.
Včasih sem ripal dvd filme potem tudi kakšen bluray ampak ker imam počasno povezavo upload in 1 bluray rip je trajal po cel dan ali 2dni sem odnehal.
Če bom imel čas se polotim en 4k bluray ripnit v polno 1080p 4:4:4 in pogledam na 4ktv, da vidim kakšni bodo rezultati najprej bom videl če sploh še znam ripat malo sem že zastarel pri teh zadevah.

fpbs je izjavil:

mgermo je izjavil:

Nisem na gobicah da bi dal za TV 6 jurijev, niti ga ne bi vzel zastonj, ker še niso odpravili input laga za evropske uporabnike. Z 80ms laga pa ne mislim špilat plejstejšna.

OK.d je izjavil:

fpbs je izjavil:

To je ta feature:P
http://www.samsung.com/us/televisions-h...

Ja, dva Evolution kit-a so izdali po 400€. Če računaš še višjo začetno ceno samega TVeja, to od prilike znese nateg 1000-1200€. Celoten znesek pa nekaterim nanese preko 5000€, pa se ta televizor ne more primerjati z modeli 2016 za cca 600-700€.

bbobst ::

Tomson je izjavil:

@bbobst:
Če malo pogledaš po temi nazaj boš opazil kar nekaj vprašanj v smislu, "kupujem najcenejši 43" TV, kvaliteta slike mi ni tako pomembna" ali pa "iščem čim večji TV, najbolj pomembna mi je velikost" ali pa "kateri TV bi bil najbolj primeren zame ... nisem posebej zahteven kar se kvalitete slike tiče"... To so "nezahtevni kupci", se opravičujem za označbo, ki ni nikakor mišljena slabšalno.

Tudi jaz nisem mislil,da je bilo mišljeno slabšalno, vendar mislim, da KS7000 ne bo kupil nezahteven kupec.
1. v smislu, "kupujem najcenejši 43" TV, kvaliteta slike mi ni tako pomembna"
2. "iščem čim večji TV, najbolj pomembna mi je velikost"
3."kateri TV bi bil najbolj primeren zame ... nisem posebej zahteven kar se kvalitete slike tiče"

Cel kup 55 inč TV-jev dobi veliko pod 1000€ tisti,ki mu kvaliteta ni pomembna , zato me te trditve ne prepričajo.
Vendar pa je to samo moje osebno mnenje.
Drugače pa hvala za vse ,kar si napisal v temi ,saj sem se iz tega veliko naučil in kupil TV ,za katerega mi ni žal niti centa porabljenega denarja.

treba vedet kaj pomeni zahteven in nezahteven kupec v svetu tehnike:)

nezahteven kupec sem lahko jest, pa to ne pomeni, da bom izbral jajca od teveja, ampak da bom gledal best p/p
da me ne zanima, koliko ms manj input laga ima tv, da me ne moti, da je crna manj crna od oled ekrana, da me ne gane kaksno stojalo ima tv...

zahteven kupec je pa tisti, ki ga vse moti in isce popoln tv, pol se pa skesira za oled in spet ne dobi velik vec kot s ks70008-)

pa precej dobrih 4k in fhd tv je v velikosti 55" pod jurja

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gorann ()

gorann je lepi povzel. Nezahteven kupec ni tisti, ki je avtomatsko zadovoljen z najnižjo kvaliteto, vsaj tisti ne, ki pridejo na kakšen forum po nasvet, ampak tisti kupec, ki ima pripravljeno določeno vsoto denarja, ki jo je pripravljen zapravit, ob tem pa se zaveda, da bo sklenil nekaj kompromisov na enem ali drugem področju, a kljub temu želi TV z najboljšim razmerjem med ceno in kvaliteto v določenem cenovnem rangu. Zahteven kupec po drugi strani, je praviloma pripravljen zapravit precej več (ni pa vedno nujno) a bo pri tem pozoren na vsak, še tako majhen detajl, sam naredil primerjavo več modelov, si jih pogledal v živo a še vedno tudi povprašal za nasvet, saj želi kupiti TV, ki bo čim bližje perfektnosti, s kar se da malo kompromisi. In na koncu je lahko, ni pa nujno, zahteven kupec kljub vsemu delno razočaran, saj so njegova pričakovanja velikokrat zelo visoka.

Okej, sedaj pa konec definicij in teorije z moje strani. :-)

Zgodovina sprememb…

deejay2 ::

Ima kdo 1080p projektor? Jaz si že eno leto ogledujem tega spodnjega, ampak se nikakor ne morem odločiti zanj. Stane sicer cca. 1.000 € in je fajn, ker ga lahko postaviš ob steno in dobiš zelo veliko sliko. Samo kaj ko je 1080p. Se mi zdi, da danes je že malo mimo, da se kupuje 1080p zaslone. Razen če sediš dovolj stran od 1080p zaslona, ampak potem ta ni več prav velik.

LG looks poised to launch wallpaper OLED TV at CES 2017:

axel68 ::

Mi lahko kdo z "lastnimi izkušnjami" pove kakšna velikost televizorja je najbolj optimalna za gledanje iz razdalje 2.5m, mogoče včasih celo kakšnih 10cm bližje? V temi sem velikokrat zasledil tisto sliko na kateri se prikazuje optimalna razdalja za gledanje UHD, FHD in manjših resolucij vendar me zanimajo izkušnje iz prve roke saj se s tiste slike nikakor ne morem odločiti kakšno velikost kupiti. 55" ali 65" za mojo razdaljo, viri bodo večinoma kot se za slovenske programe spodobi verjetno pod FHD, včasih kakšen Netflix/travnik, PS4, šport v HD... Na kratko celoten spekter uporabe televizije. Bil sem tudi v trgovini, si ogledal obe velikosti vendar so to pet minutni obiski trgovine pri katerih resnično nisem mogel preizkusiti vsega zato vprašam tu za nasvet. Največja skrb je mogoče kako bodo izgledale "običajne tv vsebine" na takšnih večjih 4K/UHD televizijah. Glede na temo se mi zdi da lahko pričakujem kakšen dober nasvet. Hvala!

mgermo ::

65"

seminal ::

Čim večj tem bolje :D čeprav SD na 65 na 2m zgleda velik zmazek.. Sam imam 42 :) pa se da preživet.. Jaz bi gledal tudi da bi VA panel dobil, je razlika očesu opazna med IPS in VA.

@axel68

To je pa res v največji meri odvisno od kvalitete materiala. Pri tej oddaljenosti je primerna velikost 55" in 65", odvisno pa je seveda katere vrste in kakšna kvaliteta vsebin bo poprevladovala. Za 1080p in 4k vsebine, tudi kvalitetne 720p (malo kompresije) je 65" prava izbira, za navadne programe, ki so povečini v 720p in 1080i a z močno kompresijo, ki vidno poslabša kvaliteto slike pa je 55" bolj primerna velikost, če želiš lepo sliko kar se da, čeprav bodo HD kanali tudi na 65" povsem gledljivi. SD kanali na 65" pri 2.5m pa bodo izgledali precej žalostno.

Sedaj pa moraš sam premislit, katerih in koliko vsebin bo največ, ter glede na to sprejet odločitev o primerni velikosti. Sam bi, glede na napisno, če so finančne zmožnosti, da ne kupiš najcenejši 65" model, posegel po slednjem. Od 1.500EUR dalje se že dobijo zelo solidni modeli, pri 55" pa pri 500EUR manj, od 1.000EUR dalje.

Zgodovina sprememb…

@axel68 če imaš namen gledati predvsem filme, je tudi 65" premajhna diagonala.

Priporočam OLED 77. Nevem zakaj nimajo več brezplačne poštnine, pomoje bi se dalo zmeniti vseeno:
http://www.electronic4you.si/lg-77g6v-o...

@4knative Priporočaš tv za 30 tisočakov. Nisi resen.

Pa da ti odgovorim še na tole:deejay2: mislim da imaš minimalno razdaljo, kjer še ne vidiš pikslov in maksimalno razdaljo od katere dalje ne ločiš med 4k in 1080p. Optimalna je nekje vmes, oziroma po lastni presoji.

Spet se motiš. Optimalna razdalja je tista, kjer ne zaznaš več pikslov. Če se boš še bolj oddaljil od te razdalje, slika ne bo nič kakovostnejša, bo pa manjša.

lol, @4knative, vztrajen pa si! :)) Boš videl, nekega dne bo nekdo zelo vesel tvojega predloga, sam ne obupat, hehe ...

4knative je izjavil:

Priporočam OLED 77. Nevem zakaj nimajo več brezplačne poštnine, pomoje bi se dalo zmeniti vseeno:

Že nekaj časa je znižana cena tega TVeja 19999€.

Bom probal ta teden zadeti eurojackpot. Drugi teden zalepim tu gor sliko te 77 colne lepotice, ki bo visela namesto koledarja na steni.

A ne bi namesto koledarja bil bolj primeren LG Wallpaper 77" W7 OLED? Sej cena bo verjetno podobna! ;)

bojanpo ::

fpbs je izjavil:

bojanpo je izjavil:

. Btw, se kdo z profesionalno kalibracijo TV-ja ukvarja?

Recommended settings OLED TV LG Series E6:
http://en.tab-tv.com/?p=14204
Imam eno vprašanje. Omenja se, da je slika v Dolby Vision še precej boljša od HDRa, če imaš možnost to izprobat in posredovat tvoje izkušnje.

Ja, laicno lahko recem da je slika fenomenalna, poprej sem recimo gledal Marco Polo v HD resoluciji, poskusil vceraj v Dolby Vision...Fenomenalno! :) Mi je prav cudno brat komentarje, da iz razdalje vec kot 1,5m stran ne vidis razlike med FHD in UHD - moja uporabniska izkusnja pravi drugace. Imas moznost tudi multi-view, skusal bom isti film najti preko obeh sourcev. Preko travnikov se ne posluzujem vsebine - ampak imam obcutek da bo UHD-ja dosti hitro zmanjkalo. Samo se na B6V lag firmware (gaming mode HDR) update pocakamo, pa bo popoln TV. Roko na srce, obcutnega lag-a niti ne obcutim, res pa je da se zadnje case samo NBA2k17 in Rocket League igra. Tisti popup od LG-ja je cedn k zazenem kak HDR spil ( v desnem kotu se prikaze HDR ) ali pa Dolby Vision na Netflixu.

Tomson je izjavil:

lol, @4knative, vztrajen pa si! :)) Boš videl, nekega dne bo nekdo zelo vesel tvojega predloga, sam ne obupat, hehe ...

Sem se prav zacudil da ni v PS4 temi tudi za otroke predlagal tega tv-ja, ampak "samo" 65" 4k TV za otroke ;) Se pa nasmejim ko ga vedno omeni ko nekdo isce vecji TV.

4knative je izjavil:

Mimogrede, niso imeli na voljo dostave za 65B6V, samo osebni prevzem (electronic4you).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bojanpo ()
««
193 / 223
»»