Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
miko22 ::
Tudi jaz sem se znebil Philipsa, ker je to krš od tv. Jaz se pa vraačam na Sony :)
Aja, če kdo hoče 55 cola je to ok tv.
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...
Aja, če kdo hoče 55 cola je to ok tv.
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miko22 ()
Tomson ::
Okoli 500€ imaš še dve precej solidni opciji glede na teste, TCL 55S3803 in Samsung 55K5100. Tisti Medion je pa malo tako maček v žaklju. Njegov večji brat, 65" model se je razmeroma ok odrezal, za tega pa žal kakšnih testov ni.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
[SkA] ::
Imam tudi težave, da se zaradi crashanja Google play service TV sam od sebe resetira, tudi takrat, ko Smart TV sploh ni v uporabi (med igranjem Xboxa recimo). V glavnem sem razočaran nad Android TV (v Philipsovi izvedbi), tudi odzivnost ni na nivoju.
To ti sicer tudi na najdražjih Sony modelih ne uide. Android pač, neodziven in usujajoč, ampak na polno podprt z vsem. Meni se vsake toliko usuje in restarta TV, kadar začne Netflix app loadat pa med nalaganjem na tuner preklopim. Kakih drugih "prožilcev" za enkrat, na srečo, še nisem našel.
Drgač pa ja, Philips nima zastonj Ambilight. Optična varka, da črna zgleda bolj črno, drugi so se pa raje s črno ukvarjali. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
4knative ::
Se da kaj zmenit z italjani da dostavijo ta LG 55B6V za 1700 k nam? V bigbangu je okroglega jurja dražji.
Ali je to kakšna optična varka - brez davka?
Ali je to kakšna optična varka - brez davka?
Ni nobene varke, cene so končne, so že nekateri nekaj tednov nazaj kupovali brez težav.
Z nekaterimi trgovinami se da dogovorit da pošljejo poštno ležeče in se lahko prevzame paket na pošti čez mejo, nekatere trgovine imajo čez mejo poslovalnice pa se lahko prevzame, dve trgovini pa sta tik za mejo, ena v Ikeji (MediaWorld), druga v Trstu, žal ne vem imena, pa še eno je malo nazaj nekdo omenjal tik za mejo, samo sem pozabil katero in kje.
Je pa cena 55B6 že bila 1.580EUR nekaj tednov nazaj, v unieuro, če se ne mudi, sem prepričan da bo še kakšna akcija do konca leta ...
Z nekaterimi trgovinami se da dogovorit da pošljejo poštno ležeče in se lahko prevzame paket na pošti čez mejo, nekatere trgovine imajo čez mejo poslovalnice pa se lahko prevzame, dve trgovini pa sta tik za mejo, ena v Ikeji (MediaWorld), druga v Trstu, žal ne vem imena, pa še eno je malo nazaj nekdo omenjal tik za mejo, samo sem pozabil katero in kje.
Je pa cena 55B6 že bila 1.580EUR nekaj tednov nazaj, v unieuro, če se ne mudi, sem prepričan da bo še kakšna akcija do konca leta ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()
velokiraptor ::
http://www.etest.de/heimkino/Heimkino.F... tu je en recimo temu test tega TV-ja iz Hoferja.. mene mika ta manjši model, ki je tudi v akciji sedaj: MEDION(R) LIFE(R) X17027 (MD 31140), 108-cm (43"). Si ga kdo lasti? Drugače mamo pri hiši en prenosnik MEDION in je zelo dober za to kolikor je stal.
Drugače pa razmišljam sedaj o nakupu TV-ja in pospešeno iščem kaj pametnega, 43`` diagonale. Razmišljam sem, da bi kupil malce boljši panel brez Smart TV-ja in ostalih features-ov in potem dokupil Roku streaming stick, ki naj bi bil daleč najboljši multimedijski predvajalnik za svojo ceno, to je cca. 50€. A se to da dobiti kje pri nas? Kar sem našel je edino Amazon, pa še tam je pol poštnine ene 30€ tako da se nikakor ne splača.
Hvala, lp
Drugače pa razmišljam sedaj o nakupu TV-ja in pospešeno iščem kaj pametnega, 43`` diagonale. Razmišljam sem, da bi kupil malce boljši panel brez Smart TV-ja in ostalih features-ov in potem dokupil Roku streaming stick, ki naj bi bil daleč najboljši multimedijski predvajalnik za svojo ceno, to je cca. 50€. A se to da dobiti kje pri nas? Kar sem našel je edino Amazon, pa še tam je pol poštnine ene 30€ tako da se nikakor ne splača.
Hvala, lp
arra1 ::
Tomson kaj pa misliš o https://www.mediaworld.it/mw/tv-curvi/l...
in predlaganem Panasonicu TX-58DX750E?
Panasonic je za 100€ dražji v SLO od LGja.
in predlaganem Panasonicu TX-58DX750E?
Panasonic je za 100€ dražji v SLO od LGja.
@velokiraptor:
Kakšen pa je tvoj max budget?
@arra1:
Defenitivno top TV, s kvalitetnim virom (1080p in po možnosti malo kompresije) mu noben LCD v price rangu ne pride blizu. Ampak. Ko boš primerjal TV programe na tem LGju in npr. Panasonicu, bo na Panasonicu bistveno lepša slika. Tisti OLED bo prikazal res veliko detajlov, v dobri in slabi smeri. Z nižjeločljivostnim kompresiranim virom boš tako videl detajle, artifakte, ki jih ne bi smel (želel) videt, te bo pa, kot rečeno, nagradil s kvalitetnim virom. Ima pa ta serija še nekaj težav z uniformiranostjo zaslona. Sam bi raje dodal tistih nekaj stotakov in vzel B6, je bistveno boljši pri video procesiranju in zlasti upscalingu in nasplošno veeelik korak naprej od EG910.
Kakšen pa je tvoj max budget?
@arra1:
Defenitivno top TV, s kvalitetnim virom (1080p in po možnosti malo kompresije) mu noben LCD v price rangu ne pride blizu. Ampak. Ko boš primerjal TV programe na tem LGju in npr. Panasonicu, bo na Panasonicu bistveno lepša slika. Tisti OLED bo prikazal res veliko detajlov, v dobri in slabi smeri. Z nižjeločljivostnim kompresiranim virom boš tako videl detajle, artifakte, ki jih ne bi smel (želel) videt, te bo pa, kot rečeno, nagradil s kvalitetnim virom. Ima pa ta serija še nekaj težav z uniformiranostjo zaslona. Sam bi raje dodal tistih nekaj stotakov in vzel B6, je bistveno boljši pri video procesiranju in zlasti upscalingu in nasplošno veeelik korak naprej od EG910.
Zgodovina sprememb…
4knative ::
Ni nobene varke, cene so končne, so že nekateri nekaj tednov nazaj kupovali brez težav.
Hvala za info. Drugače pa je malo predaleč do Italije zaenkrat. Upam, da bo kakšna podobna akcija v Avstriji.
Vidim da se da dostaviti tudi na TNT točko v Gorico. To bi se verjetno splačalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 4knative ()
@Tomson
gledam tam do 400EUR, nič posebnega.. te mam še v izboru recimo, rajši pa kak LG zaradi OS-a kot Philips:
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/17...
https://www.pricaraj.si/lg-tv-sprejemni...!prettyPhoto
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/4...
www.aliansa.si/izdelek/led-tv-43lf590v-...
www.makspro.si/index.php/led-tv-lg-43lh...
gledam tam do 400EUR, nič posebnega.. te mam še v izboru recimo, rajši pa kak LG zaradi OS-a kot Philips:
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/17...
https://www.pricaraj.si/lg-tv-sprejemni...!prettyPhoto
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/4...
www.aliansa.si/izdelek/led-tv-43lf590v-...
www.makspro.si/index.php/led-tv-lg-43lh...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: velokiraptor ()
Hja... to so vsi bolj švoh TVji. Če si res popolnoma nezahteven bodo seveda ok, sicer pa če bi rad kolikor toliko spodoben TV bi priporočal vsaj:
- Sony 43WD755 (FHD VA)
- Samsung 43KU6000 (4k VA)
- Philips 43PUS6501 (4k IPS)
- Sony 43WD755 (FHD VA)
Trenutno se še dobi res odlicen FHD, Sony W809C (W805C), Samsung J6300/6200/6250 pa zelo težko. To sta še zadnja dva res kvalitetna FHDja na vseh področjih ...
Tad1 ::
Hvala za info. Drugače pa je malo predaleč do Italije zaenkrat. Upam, da bo kakšna podobna akcija v Avstriji.
Vidim da se da dostaviti tudi na TNT točko v Gorico. To bi se verjetno splačalo.
Težko, da bodo avstrici tak hitro prišli na take cene, ko jih imajo Italjani oz. če sploh bodo.
ronaldo ::
Koliksen je input lag v hoferjevem monitorju (55) ? Ker bi imel priklopjen pc na tem monitorju, in bi surfal, gledal filme, in malo igral kaksno igro. Se da sploh dobiti uporaben monitor za pc, za tak denar ki je 55 velikosti ?
Hvala za nasvete.
Hvala za nasvete.
Hja... to so vsi bolj švoh TVji. Če si res popolnoma nezahteven bodo seveda ok, sicer pa če bi rad kolikor toliko spodoben TV bi priporočal vsaj:
- Sony 43WD755 (FHD VA)
no sej to mi je jasno.. ok malo laično, ampak kake so ključne razlike med temi ko si jih navedel in temi mojimi? če je to več al manj kvaliteta slika pol ni tak hudo :) ok v trgovini seveda je razlika med modeli za 400€ in 700€, ampak tudi na teh slabših ni tolko slabša slika, pa še viri videa so ponavadi različni. ampak pomoje bo kar razlika proti 8 let starem Philips LCD-ju.. hehe. tile LG-ji po youtubu zgledajo čist ok, gledam pa da majo proti Philipsu slabše zvočnike (10:16W), to tudi ni glih zanemarljivo.. za tega Sonyja ko si pa napisal pa sem objavil kaka 2 mesca nazaj ko je bla akcija v sparu, samo ga takrat žal nisem vzel. zdej ga pa pod 500€ ni za dobiti.
vaščan ::
Zdej sem se pa res dol usedu. No na koncu zvem da nima veze 1080p ali 4k do 65col če gledaš iz parih metrov ,pač pa je navadna plazma še vedno pred lcdji kar se kakovosti slike tiče. OLED ali plazma glede kakovosti slike. LCD če nočeš da se ti slika zapeče. Za običnega uporabnika lcd vrh glave ampak 4k 1080p nobene veze in zaveš se da imajo ljudje na starih 1080p plazmah še vedno precej boljšo sliko kot ti na novem 1000k vrednem lcdju je tudi malo depresivno.
@velokiraptor
Razlike so seveda pri kvaliteti slike, saj to je ključni in najpomembnejši faktor pri nakupu TVja, zato sploh vprašanje kateri TV kupiti, sicer greš v trgovino in kupiš prvega, ki ti cenovno ustreza in ima priključke, ki jih potrebuješ. Predvsem so največje razlike v uniformiranosti zaslona, video procesiranju, upscalingu, prikazovanju črne, v kontrastnem razmerju, prikazu barvnega spektra, natančnim prikazom barv in sivin, kvaliteta slike "out of the box", prikazovanju gibanja, uporabnosti za video igre itd.
Predvsem je odvisno, kaj od TVja pričakuješ in za kaj ga boš uporabljal. Če si zelo nezahteven kar se kvalitete slike tiče in želiš samo nov TV bo vsak ok, če pa želiš največ kar lahko dobiš za svoj denar pa napiši za kaj točno ga boš uporabljal, kateri viri se bodo največ gledali.
@vaščan
FHD vs 4k je seveda pogojena z velikostjo TVja, razdaljo gledanja in vrsto vira. Plazme so na nekaterih področjih še vedno pred LCDji, predvsem kar se prikaza črne barve tiče, kontrastnega razmerja in prikaza naravnih barv, slike, tudi SD material bo na plazmi veliko prijetnejši, mehkejši in lepši. Imajo pa novejši LCDji druge prednosti kot so višja svetilnost, HDR, širši spekter barv, 4k (če ga izkoristiš) itd. Kot rečeno, na plazmi bo lepša slika samo na nižjekakovostnem viru, vse od kvalitetnega 720p vira dalje pa se situacija počasi obrne v prid novejših LCDjev, pri tisočaku že dobiš precej kvaliteten VA LCD, ki tudi pri prikazu črne in kontrastnem razmerju ne bo zaostajal.
Razlike so seveda pri kvaliteti slike, saj to je ključni in najpomembnejši faktor pri nakupu TVja, zato sploh vprašanje kateri TV kupiti, sicer greš v trgovino in kupiš prvega, ki ti cenovno ustreza in ima priključke, ki jih potrebuješ. Predvsem so največje razlike v uniformiranosti zaslona, video procesiranju, upscalingu, prikazovanju črne, v kontrastnem razmerju, prikazu barvnega spektra, natančnim prikazom barv in sivin, kvaliteta slike "out of the box", prikazovanju gibanja, uporabnosti za video igre itd.
Predvsem je odvisno, kaj od TVja pričakuješ in za kaj ga boš uporabljal. Če si zelo nezahteven kar se kvalitete slike tiče in želiš samo nov TV bo vsak ok, če pa želiš največ kar lahko dobiš za svoj denar pa napiši za kaj točno ga boš uporabljal, kateri viri se bodo največ gledali.
@vaščan
FHD vs 4k je seveda pogojena z velikostjo TVja, razdaljo gledanja in vrsto vira. Plazme so na nekaterih področjih še vedno pred LCDji, predvsem kar se prikaza črne barve tiče, kontrastnega razmerja in prikaza naravnih barv, slike, tudi SD material bo na plazmi veliko prijetnejši, mehkejši in lepši. Imajo pa novejši LCDji druge prednosti kot so višja svetilnost, HDR, širši spekter barv, 4k (če ga izkoristiš) itd. Kot rečeno, na plazmi bo lepša slika samo na nižjekakovostnem viru, vse od kvalitetnega 720p vira dalje pa se situacija počasi obrne v prid novejših LCDjev, pri tisočaku že dobiš precej kvaliteten VA LCD, ki tudi pri prikazu črne in kontrastnem razmerju ne bo zaostajal.
Zgodovina sprememb…
andrej69 ::
Treba še izpostavit eno zelo važno stvar ,ki je nihče ne napiše.Plazma ima naravnih 1080 linij kar se tiče gibanja v sliki, dočim imajo LCD televizorji okrog 450-600 ali nekaj več, seveda z pomočjo raznih tehnologij: Auto motion plus,Clear LCD,Tru Motion itd.. Kar pa seveda to ni to..Tudi OLED ni v tem segmentu nič boljši.Tako, da kar se tega tiče je Plazma superiorna, napram Lcd televizorjem.
m0LN4r ::
Sam so pa res brutalno poceni TVji v Italiji.
Kaka je pa cena za 65" OLED tam dol? Sicer do tja pa nazaj je iz prekmurja samo en tank pa vinjeta pa en dan voznje.
Kaka je pa cena za 65" OLED tam dol? Sicer do tja pa nazaj je iz prekmurja samo en tank pa vinjeta pa en dan voznje.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
LG 65B6 je od 3.170€ dalje ...
bojanpo ::
Sam so pa res brutalno poceni TVji v Italiji.
Ja, tudi sam sem bil malo pred tem da se za "praznicni" crni petek odpravim proti ITA ( imas okoli 8 trgovin v blizini meje - za Unieuro pravim ), ampak ja, tank in cel dan zgubis.
Nakar mi je prijazni uporabnik Tomson predlagal nekaj povsem blizje meni v Avstriji, namrec electronic4you trgovino. Doticni model je trenutno 3.338€, takrat je sicer bila 338€ nizja cena. Prilagam se povezavo:
http://www.electronic4you.at/lg-65b6v-o...
Tudi 40" 4k lahko izkoristiš v višji ločljivosti. Če gledaš na 1m! ;)
@Tomson
hvala ti za vse odgovore. uporabljal se bo največ za kabelsko TV (predvsem šport), kak netlifx, youtube, projeciranje s telefona/računalnika ter seveda ogled filmov iz drugih virov v najboljši možni ločljivosti.. igrice odpadejo.
hvala ti za vse odgovore. uporabljal se bo največ za kabelsko TV (predvsem šport), kak netlifx, youtube, projeciranje s telefona/računalnika ter seveda ogled filmov iz drugih virov v najboljši možni ločljivosti.. igrice odpadejo.
Glede na potrebe bi sam vzel Samsung 43KU6000 za 460€, ki je v tem cenovnem rangu bestbuy. Če pa želiš boljše prikazovanje gibanja, čeprav je že omenjeni Samsung ok, pa bo treba zapravit več, omenjeni Sony WD755 je pri tem nekoliko boljši ali kakšen dražji 100Hz panel.
Preberi še sam kakšen test omenjenega Samsunga, da dobiš boljšo predstavo: klik, klik, klik
Preberi še sam kakšen test omenjenega Samsunga, da dobiš boljšo predstavo: klik, klik, klik
In kje se omenjega da dobiti pri nas? sem že gledal ko si poslal prej med tistimi 3 modeli pa ga nisem našel na slovenskih straneh v ponudbi..
velokiraptor je izjavil:
@Tomson
Če boš gledal predvsem šport, je najboljša izbira ta televizor.
https://www.ceneje.si/Izdelek/6205085/a...
velokiraptor je izjavil:
In kje se omenjega da dobiti pri nas? sem že gledal ko si poslal prej med tistimi 3 modeli pa ga nisem našel na slovenskih straneh v ponudbi..
Skoraj v vsaki trgovini s TVji, sicer pa preveri TUKAJ.
Kot je Andrej omenil, na 100Hz panelu kot je omenjeni Philips bo seveda prikaz gibanja boljši, manj bo opazen "motion blur"...
andrej budget budget.. :) no sedaj sem malo še pregledal doma in sem ga našel na makspro, prej sem iskal brez UE spredaj pa mi ni našlo na googlu, se opravičujem.. sem prebral teste ja, tnx
Zan979 ::
Pozdravljeni,
prosim, če mi lahko svetujete pri izbiri televizije, ki bi naj imela diagonalo 40 ali 43" in max širina 97 cm.
Na tv se bo gledalo iz razdalje 2,5 do 3 m.
Večinoma se gleda zvečer filme in šport, ter risanke celi dan. Tudi kake igre se bodo v prihodnje igrale.
Zanima me v katerem cenovnem razredu kateri tv priporočate in kaj pridobim v višje k rangu.
Hvala
Lp
prosim, če mi lahko svetujete pri izbiri televizije, ki bi naj imela diagonalo 40 ali 43" in max širina 97 cm.
Večinoma se gleda zvečer filme in šport, ter risanke celi dan. Tudi kake igre se bodo v prihodnje igrale.
Zanima me v katerem cenovnem razredu kateri tv priporočate in kaj pridobim v višje k rangu.
Hvala
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zan979 ()
Pozdravljeni,
Hvala
Lp
Razlike se kažejo v uniformiranosti zaslona, video procesiranju, upscalingu, prikazovanju črne, v kontrastnem razmerju, prikazu barvnega spektra, natančnim prikazom barv in sivin, pri kvaliteti slike "out of the box", prikazovanju gibanja, odzivnem času in "input lagu" kar je pomembno za gamerje, potem pa pri višjih modelih HDR, pa WCG (prikaz širšega spektra barv), lokalno zatemnjevanje itd. Vse našteto zelo vpliva na končno kvaliteto slike.
Povej max budget, da ne naštevamo cele serije TVjev ...
Samsung 43KU6000 če želiš boljši prikaz črne in večje kontrastno razmerje, Philips 43PUS6501 če želiš širše vidne kote a na račun prikaza črne in kontrasntega razmerja a z boljšim prikazom gibanja in ti je všeč Ambilight ali Sony 43WD755 za neko vmesno varianto.
OK.d ::
LPOK.d
Še ena precej solidna opcija je, kar dober "overall" tv, tudi za šport precej ok, Panasonic 40DX600, okoli 450€.
Dami ::
Ne delam reklame, sam če kdo kupuje sonye ima ACS zelo znižane vse modele. Sem vzel 49xd830, ki je dost cenej k drugje.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Na Mimovrste dobiš s kodo (vsaj še danes) isti TV (49xd830) za 919€ (še 40€ ceneje kot ACS) pa mislim da je tudi dostava zastonj. Skratka za prečekirat.
Mimovrste
5% popusta v oddelkih RAČUNALNIŠTVO, AUDIO-VIDEO, TELEFONIJA in FOTO. Velja do 14.12.2016.
Koda: ELEKTRO1216
Mimovrste
5% popusta v oddelkih RAČUNALNIŠTVO, AUDIO-VIDEO, TELEFONIJA in FOTO. Velja do 14.12.2016.
Koda: ELEKTRO1216
[SkA] ::
Ne delam reklame, sam če kdo kupuje sonye ima ACS zelo znižane vse modele. Sem vzel 49xd830, ki je dost cenej k drugje.
Previdnost velja sicer. Sem za hec svoj model pogledal, pa je osnovna cena dvignjena 8% nad priporočeno (uradno) prodajno ceno ob začetku prodaje modela, dejanski popust napram nihanju pri njih in BB pa ene 1-2%. Ni da bi v luft skakal pri vsemu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
miko22 ::
Mah ti prodajalci so svojega dnara vredni. Naročil Sony-ja, pa so imeli napisano da jo imajo na zalogi. Že 2 dni od naročila, pa še ni bila poslana. Zdaj ko gledam, vedno bolj piše, da je več nikjer ni.Gre se za SONY KD-65XD7505B
Oba omenjena modela sta zelo dobra, največja razlika pa se kaže pri panelih, Panasonic ima VA, Sony pa IPS panel...
Unlike last year's X85C that used a VA type LCD panel, this year's XD85 uses an IPS type LCD panel. Maybe you already know the general characteristics of each type but if not, the best way to think about it is probably that VA has relatively good contrast and black levels but narrow viewing angles - vice versa for IPS.
With that in mind we started watching regular SD and HD content. As we mentioned in the calibration section the "Standard" profile is terrible. Likely the worst we have seen from Sony ever. Avoid it. Things got much, much better after calibration and XD85 is perfectly capable of reproducing very accurate colors. In a dimly lit room on the other hand it is clear that the IPS panel has quite poor contrast. The picture simply lacks some depth and intensity overall.
Zgodovina sprememb…