» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
121 / 223
»»

Tony710 ::

android

rini ::

in? kakšna je razlika, lahko poves z besedami... :)

andrej69 ::

Tony710 je izjavil:

android

Boš moral poskusit z drugim.

Tony710 je izjavil:

android

Lahko pa probaš to.
http://postimage.org/
http://tinypic.com/
http://imageshack.us/

Hvala, bom zvečer raje iz računalnika prek explorerja probal.

BorutK-73 ::

Samo kopiraš prvi link ki ti ga shrani.si da in ga prilepiš sem.

Zgodovina sprememb…

Tomson ::

Tony710 je izjavil:

mater sem trd, enostavno mi ne uspe naložit fotk. Rad bi objavil primerjalne fotke med Samsung js9500 in Panasonic cz950 pa mi ne uspe.
Dal sem jih na shrani.si, nato se pojavi nekaj oken s povezavami (s predogledom, brez, za forume in klasični url) in na kateregakoli kliknem in ga kopiram semle, mi ga zavrne zaradi nekih kao napačnih znakov.
Kdo ve v čem je fora?

Kako kaže? :) Čakamo na tvoje vtise in primerjavo med Samsung JS9500 in Panasonic CZ950! Slike, kot omenjeno, enostavno naložiš na shrani.si nato pa kopiraš prvi link, označiš in CTRL+C pa potem tukaj na forumu klikneš slikico "dodaj sliko".

Sicer pa pa še malo napiši tvoja opažanja med modeloma, glede na to da sta cenovno precej narazen, je Panasonic zate vreden 2x višje cene? Je OLED izpolnil tvoja pričakovanja?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Kadarkoli hocem kopirat povezavo sem mi na shrani.si izpise vas brskalnik ne podpira direktnega kopiranja v odlozisce.
Ne na tablici ne na telefonu. Android browser.
Bom probal se iz laptopa ki ima explorer.

Mah hotel sem dat za primerjavo slike enakih vsebin (narcosi 4k na netflixu) na 3 razlicnih tevejih. Kolegov Samsung js9000, moj Samsung js9500 in fotrov novi Panasonic cz950.
Ceravno ima panny bozansko lepo sliko, sem vseeno skepticen ce upravicuje ceno 8000 eur (7100 v Italiji).
Ko imata samsunga vklopljen smart led na medium, je crnina skoraj enaka kot na pannyju. Kar se lepo vidi tudi na sliki. Edino kjer Panny blesti je kadar je v sobi zelo svetlo. Tedaj pa je crnina na njemu boljsa kot na js9500 cetudi ima slednji smart led na full. Ampak spet kaksne hude razlike ni.
Kar se pa gibanja tice pa me moti da na panasonicu ni (ali pa jaz se nisem nasel) nastavitve za de-blur in de-judder kot sem bil tega vajen pri sony, samsung in lg. Namesto tega ima IFC, intelligent frame creation, min, med, max. Na max je slika v gibanju odlicna.
Sicer pa je kot gledanja super medtem ko je pri samsungu katastrofalno ozek.
Ostrina pa mora obvezno bit kar se da minimalna sicer je v ozadju takoj viden grain.

A je ze kdo kdaj kupoval pri unieuro.it? Ali je res da je roba kao refurbished ali so to le bucke?

scipascapa ::

tony710 hudiča no deluješ kot začetnik...tudi meni ff zajoka pa komot skopiram....uporabi ctrl c/v :)

scipascapa je izjavil:

tony710 hudiča no deluješ kot začetnik...tudi meni ff zajoka pa komot skopiram....uporabi ctrl c/v :)
Vedno mi zpise ali da je nedovoljen format (slikano s telefonom) ali da moj brskalnik ne podpira blabla, ali pa mi na slotechu ne sprejme ces da so neki znaki v url nepravilni. Na telefonu ne gre, bom tole jest doma prek racunalnika zrihtal.
Drugace pa, ce koga zanima tale cz950, fotr ve kje se dobi novega ze za 6600 eur. V Italiji, od Rima mal naprej.
Ce je kdo zainteresiran me lahko kontaktira. Moje mnenje je da TV sicer ni vreden zacetne cene 8000 + eur, ampak za 6600 pa definitivno je best buy. Sicer bodo pa cene itak se padale kot nore.

kralnahribu ::

Tony710 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Vedno mi zpise ali da je nedovoljen format (slikano s telefonom) ali da moj brskalnik ne podpira blabla, ali pa mi na slotechu ne sprejme ces da so neki znaki v url nepravilni. Na telefonu ne gre, bom tole jest doma prek racunalnika zrihtal.
Drugace pa, ce koga zanima tale cz950, fotr ve kje se dobi novega ze za 6600 eur. V Italiji, od Rima mal naprej.
Ce je kdo zainteresiran me lahko kontaktira. Moje mnenje je da TV sicer ni vreden zacetne cene 8000 + eur, ampak za 6600 pa definitivno je best buy. Sicer bodo pa cene itak se padale kot nore.

Kopiraj link z miško in ga prilepi sem,to more delat(ne pritiskaj tipke kopiraj skrajno desno),pa pazi,da slika ne bo več kot 5MB.

Tony710 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Tale je pa dobra..Moraš naredit 800km,da kupiš televizor.Sicer,pa res moraš imet viška denarja,da kupiš televizor za 6000 evrov ali še nekaj več.Mislim,da se nima smisla,pogovarjat okoli teh rečeh.Večina tukaj nima za spodoben tv,ne pa ,da bi kupili takšen televizor.Res nima smisla razpravljat,ta trenutek o takšnih televizorjih.

Tilen88 ::

Ne vidim problema, pošlješ komu slike na mail pa ti jih on naloži na forum.

car100 ::

Čene pa shrani na: http://www.zippyshare.com/ pa bomo pogledal :D Kdor ima višje finance pač gleda dražje stvari. Ti pa vsekakor privoščim sploh ker vidim da hočeš met toptop TV.

car100 je izjavil:

Čene pa shrani na: http://www.zippyshare.com/ pa bomo pogledal :D Kdor ima višje finance pač gleda dražje stvari. Ti pa vsekakor privoščim sploh ker vidim da hočeš met toptop TV.

Točno tako ;)

mayne ::

Kolega se zanima za TV cene do 650EUR. Sam je gledal ta TV: http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...
Kolikor se jaz razumem ta nima pravega 4k Panela, niti smart daljinca.
A je ta TV kaj boljši: http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...

Ali pa če mi kdo lahko svetuje kaj podobnega v tem cenovnem razredu, obvezno je da ima možnost Plex aplikacije na TVju, velikosti pa od 42" do 50".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mayne ()

andrej69 je izjavil:

Tony710 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Tale je pa dobra..Moraš naredit 800km,da kupiš televizor.Sicer,pa res moraš imet viška denarja,da kupiš televizor za 6000 evrov ali še nekaj več.Mislim,da se nima smisla,pogovarjat okoli teh rečeh.Večina tukaj nima za spodoben tv,ne pa ,da bi kupili takšen televizor.Res nima smisla razpravljat,ta trenutek o takšnih televizorjih.

Kot poznavalca podračja TV zaslonov pa resnično ne razumem, kako te ne zanima, kako se trenutno najboljši TV na trgu obnese v praksi in kako je verjetno edini lastnik na Slo-Techu z njim zadovoljen.

In izjava, da se nima smisla pogovarjat o teh rečeh me resnično preseneča. Forumi so namenjeni izmenjavi mnenj, pridobivanju informacij, predvsem pa so izjemna priložnost, da lastniki določenih modelov delijo svoje izkušnje. In če nekoga konkretno povprašam o mnenju se prosim v bodoče s tovrstnimi izjavami zadrži, ker resnično niso primerne. Če si večina bralcev dotičnega TVja ne more privoščit, to še ne pomeni, da se o njem ne smemo pogovarjat!

Pa brez zamere!

Tomson je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Tony710 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Kot poznavalca podračja TV zaslonov pa resnično ne razumem, kako te ne zanima, kako se trenutno najboljši TV na trgu obnese v praksi in kako je verjetno edini lastnik na Slo-Techu z njim zadovoljen.

In izjava, da se nima smisla pogovarjat o teh rečeh me resnično preseneča. Forumi so namenjeni izmenjavi mnenj, pridobivanju informacij, predvsem pa so izjemna priložnost, da lastniki določenih modelov delijo svoje izkušnje. In če nekoga konkretno povprašam o mnenju se prosim v bodoče s tovrstnimi izjavami zadrži, ker resnično niso primerne. Če si večina bralcev dotičnega TVja ne more privoščit, to še ne pomeni, da se o njem ne smemo pogovarjat!

Pa brez zamere!

Kar se tiče Panasonic televizorja, me ne zanima,saj sem že bil v kontaktu z njim.Pa mislim,da tudi drugih ravno ne zanimajo televizorji, katerih si ne bodo mogli kupiti,še lep čas.Sicer pa vsak poznavalec ve,da gre za najboljši televizor na sceni.Kar se tiče komentarja,nisem komentiral tvoj post.Tako,da se v bodoče zadrži mojih komentarjev.

Seveda si posredno komentiral moj post, saj sem konkretno pozval Tonya, če lahko napiše svoje izkušnje z dotičnim modelom! ;)

Sicer pa sem mnenja, da lahko teče debata o kateremkoli TVju, ne glede na število zainteresiranih bralcev. Smo namreč na tehničnem forumu, kjer se zbirajo tako laiki kot entuziasti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

ciao ::

Prvič slišim za telefunken tv, se splača sploh kupit? Zakaj je tok pocen glede na 165CM?
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/t...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ciao ()

mayne je izjavil:

Kolega se zanima za TV cene do 650EUR. Sam je gledal ta TV: http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...

Ali pa če mi kdo lahko svetuje kaj podobnega v tem cenovnem razredu, obvezno je da ima možnost Plex aplikacije na TVju, velikosti pa od 42" do 50".

LGji v tem cenovnem rangu žal niso nek presežek TVja. Oba omenjena modela sta v praksi tam tam, s precej neprepričljivo sliko tako v temi kot na svetlobi, kontrasti so podpovprečni, skratka, glede na konkurenco to ni to.

Za 650€ je npr. ta trenutek dosti boljša izbira Panasonic 50CS520, overall zelo dober 4k TV za omenjeno ceno. Če je v igri tudi FHD pa ne more zgrešit z Sony 43W809C. Odlična izbira za 590€ je tudi Samsung 48H6400, a je v seriji 6 loterija s paneli kar huda, po drugi strani pa z malo sreče odličen TV.

PS: Glede Plexa malo pogooglaj za dotična modela...

jnovak ::

Tomson je izjavil:

mayne je izjavil:

LGji v tem cenovnem rangu žal niso nek presežek TVja. Oba omenjena modela sta v praksi tam tam, s precej neprepričljivo sliko tako v temi kot na svetlobi, kontrasti so podpovprečni, skratka, glede na konkurenco to ni to.

Za 650€ je npr. ta trenutek dosti boljša izbira Panasonic 50CS520, overall zelo dober 4k TV za omenjeno ceno.
1. Panasonic 50CS520 ni 4k TV ... ampak to je v tem primeru plus.
2. Za 650 € ne bi kupoval tako velikega TV-ja s 4k ... zato ker trenutno za 650 € v TV s 50" ne dajo tako dobrih procesorjev notri, da bi lahko image upscaling dovolj dobro naredil.

1. Res je. Nenamerno napaka. No 4k, no 3D! ;-)

V mislih sem imel Panasonic 50CX680, ki pa je 100EUR nad budgetom...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

fpbs ::

Tony710 je izjavil:

Koliko, po tvojem zapažanju pri Samsungu, smeš biti ven iz kota, da slika ni opazno slabša?

Jst sm se v italiji ko sm kupoval js8500 premikal še kar levo in desno(razstavni eksponant) in nism po pravici povedano opazil, da bi se slika vidno slabšala, vendar nism nek ekspert v tem (mogoče samo nisem opazil).

fpbs je izjavil:

Tony710 je izjavil:

Koliko, po tvojem zapažanju pri Samsungu, smeš biti ven iz kota, da slika ni opazno slabša?

Vidni koti: Samsung JS9000 in Samsung JS9500

Nekje do 20° je slika brez sprememb, potem pa počasi do 30° izgublja barve in kontraste, nad 30° pa potem kar hitro izgublja še na svetilnosti ...

Mislim da imaš tudi na spletni rtings posenetek kako se spreminja kvaliteta pod določenim kotom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tilen88 ()

zagi123 ::

Se dobi kakšen pameten 55" 1080p LCD za do 1k€?

Alergičen sem na gnil SD upscale, backlight bleed, IPS glow, clouding, slabo črnino in loterijo s paneli. (gledam tebe, Samsung) :)
Zaenkrat je najbližje Sony KDL-55W805C, skrbi me samo to, da gre brightness le do ~180cd/m2. Je to nekaj, kar bi moralo skrbet?

Tudi Sony ma probleme z black uniformity(clouding)

primer:

zagi123 je izjavil:

Se dobi kakšen pameten 55" 1080p LCD za do 1k€?

Alergičen sem na gnil SD upscale, backlight bleed, IPS glow, clouding, slabo črnino in loterijo s paneli. (gledam tebe, Samsung) :)
Zaenkrat je najbližje Sony KDL-55W805C, skrbi me samo to, da gre brightness le do ~180cd/m2. Je to nekaj, kar bi moralo skrbet?

Sony 55W809C za 850€ ali Panasonic 55CS520 za 950€.

TVja brez težav ni. Niti za 10.000€! ;) Višje po modelih pa kot greš, manjše so težave oz. jih TVji bolje prikrivajo ...

Svetilnost bi te lahko skrbela le v primeru HDR podpore, ki pa je pri omenjenih TVjih ni ...

gregor ::

ne vem ali je to bilo že tukaj omenjeno

cene novih panasonicov, trgovina MM

50 DXW 734 1070€
58 DXW 734 1340€
50 DXW 784 1220€
58 DXW 784 1550€
Rok dobave 2-3 dni.

PDF
https://www.steg-electronics.ch/docs/Pa...
http://ecx.images-amazon.com/images/I/9...

kaj pravite na te cene in te TV-je?

sicer jaz ne kupujem, se pa sodelavec zanima za nakup enega izmed teh dveh modelov

LP

Invictus ::

"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Malo off topic prek česa oziroma kako gledate vi 4k filme ? Malo me zanima česa se poslužuijete. LP

mayne ::

Tomson je izjavil:

mayne je izjavil:

Za 650€ je npr. ta trenutek dosti boljša izbira Panasonic 50CS520, overall zelo dober 4k TV za omenjeno ceno. Če je v igri tudi FHD pa ne more zgrešit z Sony 43W809C. Odlična izbira za 590€ je tudi Samsung 48H6400, a je v seriji 6 loterija s paneli kar huda, po drugi strani pa z malo sreče odličen TV.

PS: Glede Plexa malo pogooglaj za dotična modela...

Hvala za nasvet. Bo zgleda se odločil za Samsungov UE48J6300 model, so kr dobri reviewi in Plex podpora.

Kako izgleda remastered 4k.

Release Name....: Elysium.2013.2160p.WEB-DL
Type............: 4K
Total Size......: 46,2 GiB
Runtime ........: 1h 49mn
Resolution......: 3840x1608
Aspect Ratio....: 2.40:1
Bitrate.........: 57,7 Mbps
Frame Rate......: 23.976 fps
Video Encoder ..: HEVC
Video Container.: Matroska (mkv)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Crouching Tiger Hidden Dragon Sword of Destiny 2016 2160p Netflix WEBRip

Anney ::

To je vse kompresirano, tile webripi so včasih slabši od pure 1080p materiala. Je pa že nekaj 4k bdjev na voljo.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Anney je izjavil:

To je vse kompresirano, tile webripi so včasih slabši od pure 1080p materiala. Je pa že nekaj 4k bdjev na voljo.

Pol bo treba pikič še počakat pa navabit 4k blu-ray predvajalnik pa gas :D

OK.d ::

Ja in še malo pikič keša zbrat ;)
http://www.trustedreviews.com/panasonic...
cca. 400$
LPOK.d

Trenutno je edina prednost 4k Blueray predvajalnika in tistih nekaj filmov, ki jih lahko preštejemo na prste ene roke predvsem HDR. Kontrast in širša paleta prikaza barv. Tukaj je dejansko razlika za "wau". Treba pa je izpostavit, da to dobro izkoristi le nekaj flagship modelov TVjev, pri "mid-range" modelih lahko pozabimo na dobro HDR izkušnjo. Druga zadeva pa je ločljivost. Večina trenutno dostopnih filmov je upscalanih iz 2k, kolikor berem, razlike v ločljivosti med blueray in 4k blueray praktično ni...

BigFoot ::

Osebno sem zelo resno razmišljal o nabavi Samsungovega UHD BD playerja, ampak sem se odločil da bom raje počakal na PS4K. Več muske za podoben denar.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Kateri TV pa imaš?

^ Trenutno osem let starega 46" 1080p Sony-ja (glej podpis).
Imam pa naročenega LG 65EF950V (65" OLED), ki upam da ga bom dobil kmalu.

Jup, to je to! ;) Sem tudi sam bil tik nad naročilom, sicer 55" modela, pa je žal nenačrtovan strošek okoli hiše odpihnil vsa navarčevana sredstva. :( Mogoče drugo leto B6, če bo LG pridno klestil cene! :)

Obvezno poročaj ko dobiš. Predvsem me zanima kako boš zadovoljen s TV programi. Vse nad 1080p bo itak top. Pa HDR, tukaj bo mogoče EF950 imel nekaj težav ...

Bom poročal ko dobim.

TV kanalov itak skoraj nič ne gledam. Praktično vse filme in serije pa dol vlečem v 1080.
Glede HDR je pa tako... HDR10 ne bo problem, Dolby Visiona pa TV na žalost ne podpira. Itak so pa vsi UHD BDji trenutno v HDR10 formatu.

Težave so še zaenkrat, tudi s HDR10 kolikor berem naokoli, a se z nadgradnjami počasi zadeve izboljšujejo. Primer na Avforums..

Ja upam oz. računam da bodo take težave odpravili s firmware patchi (ali za TV ali pa za player). HDR je pač še zelo nova zadeva na trgu.

Problem HDRa bo kar težko rešljiv gledano generalno za vse TVje. Glavna težava je "boostanje" kontrasta, se pravi prikaz najtemnejše in najsvetlejše slike, in glede na to da se modeli TVjev zelo razlikujejo, bo kar zalogaj tole spravit v univerzalno obliko. Predvidevam da bo HDR dosegel svoj namen na boljših in dražjih modelih, pa se tukaj so velike razlike, vprašanje kako bodo spravli HDR da bo enako učinkovit za OLED in LCD, ki sta po naravi čisto nasprotje, oled gre v črnine s slabo svetilnostjo, LCD pa sveti na polno, se pa matra s črnino. Verjetno bo na koncu vse odvisno od video procesiranja TVja, kako bo sprocesiral HDR, pri čemer pa današnji TVji po večini niso najbolj uspešni...
««
121 / 223
»»