» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
116 / 223
»»

andrej69 ::

Maja14 je izjavil:

Sem tik pred nakupom tv in sicer kolebam med sony 55w756 (880eur) in philips 7150 (1050eur). Važna mi je kvaliteta slike. Uporabljal bi predvsem za gledanje tv in gledanje filmov preko wd playera.
Prosim za pomoč

Sedaj te ne razumem.Prvo mi pišeš na zasebno sporočilo,kateri televizor kupit.Sem ti vse razložil.
Sedaj pa hočeš mnenja v javni temi.Ne vem katere odgovore iščeš.Ne vem ,če ti bo kateri znal bolje razložit,kar se tiče televozorjev.

mat xxl je izjavil:

Samo stran od Philipsa, razen ambrilighta je v vsem ostalem čista katastrofa .

Kakšne težave pa imaš z Philips televizorjem.?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Tomson ::

Če se kdo sprašuje kateri TV je ta trenutek bestbuy ... Defenitivno Panasonic 55CX680 za 866€ tukaj ali tukaj. Zakaj? klik, klik, klik ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Anney ::

Konec leta se boš pa tolkel po glavi ker ni HDR-ja in 10-bit colour panela (manj bandinga. Seveda pa za večino raje odličen TV. Pa še ena opomba, 40-50 panel in 55 panel niso ista in lahko pride do odstopanj samega testa.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Kar se tiče Panasonica x680, sem že nekaj napisal.Kar se tiče cene dober tv,kar pa se tiče ostalega povprečen tv.Za nekaj več denarja, dobiš že nekaj boljši televizor.
Da napišem nekaj slabih lastnosti.Nič kaj dobro lokalno zatemnenje,slabo gibanje v sliki na račun 50 hz panela,slaba osvetlitev panela.Prilagam sliko,slab kot gledanja,nič kaj kvaliteten zvok.

Direkt led osvetlitev ,prebija reže televizorja,in je v temnem prostoru moteče.Prilagam sliko.

Tako,da se tu ne sme govoriti o kakšnem best buy televizorju.

Zgodovina sprememb…

NejcSSD je izjavil:

NejcSSD je izjavil:

Zdravo, kupujem nov tv. Imate kakšen dober predlog,
pogoji so naslednji:

-okrog 50"
-cena okrog 600EUR
-ni potrebno smart funkcij (95% časa bo priključen siol box - SD,MiniHD)
-mora predvajati vse možne formate videa in zvoka s ključkov/diskov (no HEVC ne rabi)
-nakup v sloveniji - spletne trgovine enaa, mimovrste, ...

Za takšen denar,ne boš dobil kaj solidnega diagonale 50.Za kakšnih 100 evrov več,pa bi se že kaj našlo.

jure3000 ::

Tomson je izjavil:

Če se kdo sprašuje kateri TV je ta trenutek bestbuy ... Defenitivno Panasonic 55CX680 za 866€ tukaj ali tukaj. Zakaj? klik, klik, klik ...

Jaz sem dobil na edigital sony x8005c za 850 in je po mojem mnenju boljsi.
Je pa res da je bil ocitno zadnji ki so ga imeli na zalogi, zdaj je se je tud cena dvignila.

Tony710 ::

Andrej, Panasonic cx680 je v enakem rangu kot Philips 7100. S tem da je Panasonic ki je itak top firma.
Se strinjam da ni ravno super ekstra tv za zahtevne audiofile toda se vedno je vec kot solidna zadeva za vecino povprecnih uporabnikov.
Je pa res da mu gre v minus to da ima samo 50 hz panelo ampak za tale denar...

Alessio983 ::

mah to tako ne moreš vedeti pri teh televizorjih več ... . Js sem imel 6872 samsung same probleme, zamenjal z 7002 oz 7100 verzijo in sem razočaran. DSE in to kar precej (Js opzaim )drugi niti ne. A sploh v tem cenovne razredu je kak tv ki tega nima ?

Alessio983 je izjavil:

mah to tako ne moreš vedeti pri teh televizorjih več ... . Js sem imel 6872 samsung same probleme, zamenjal z 7002 oz 7100 verzijo in sem razočaran. DSE in to kar precej (Js opzaim )drugi niti ne. A sploh v tem cenovne razredu je kak tv ki tega nima ?

Takole ti bom rekel, ce si bolj zahteven in opazis vsak flek na panelu, potemtakem raje glej samo flagship serije sicer bos vedno razocaran.
Jaz sem zamenjal ze vsaj 6 tevejev predno sem prisel do teveja ki je res brez napak. In sicer samsung js9500. To je prvi tv za katerega res lahko recem da ima skoraj popolno panelo. Popolno glede na lcd seveda. Ce se se tako trudim, ne najdem niti enega fleka cloudinga, ds efekta, bandinga itd..
Ampak tak sport je drag in v lcd razredu to ponujajo res samo flagship modeli. Vse kar pa ni 8 ali 9 serija pa je milo receno en drek. In to ne glede na to ali je sony ali pa philips.

Alessio983 ::

Moram pa priznati da v 4k vsebini kakšen dober 1080 film tega ne opazim niti na ps4 pri igranju ne samo ko gledam t2 box televizijo . Tako da je tudi to mogoče napaka

Zgodovina sprememb…

Tomson je izjavil:

Pardon, izpustil pomembno besedo, bestbuy on a budget! ;)

vilonja ::

andrej69 je izjavil:

gregor je izjavil:

andrej69 je izjavil:

gregor je izjavil:

ali se že ve kdaj pridejo v trgovine panasonic 2016 modeli
so morda že znane cene?
hvala
LP

Nekje meseca Maja.Kakšen model tudi prej.
DX900 Series 65 inches 3,300/5,000 Euro 58 inches 3,000/4,000 Euro.
DX800 Series 58 inches 1,800/2,499 Euro 50 inches 1,600, 1,999 Euro.
DX780/DX750 Series 65 inches 1,999 Euro.58 inches 1,499 Euro.50 inches 1,299 Euro.
DX700 Series 58 inches 1,199/1,499 Euro.50 inches 999/1,199 Euro.40 inches 799/999 Euro.
DX650 Series 55 inches 999/1,199 Euro.49 inches 799/899 Euro.40 inches 599/699 Euro.
DX600 Series 55 inches 999/1,199 Euro.49 inches 799/899 Euro.40 inches 599/699 Euro.

ali so to priporočene cene panasonica oz ali so to že cene ki bodo v prodajalnah
ker če so priporočene, potem bodo v prodaji še nekaj nižje....
LP

To so cene za Evropo.Potem pa vsaka prodajalna oblikuje svoje cene.Bodo pa cene nekje kot je napisano.

Pa bodo ti modeli zanimivi za nakup tudi pri nas?

rini ::

Seveda bodo, zakaj ne.

Gledam oglase rabljenih TV. Prodajalci prodajajo svoje televozorje blizu cene, kot so jih kupili pred letom ali dve. In ponosno napišejo nabavno ceno v oglasu, ki je vredna NIČ. No, mogoče kakšen revež nasede.

J.McLane ::

Jaz svojega prodajama za 1/10 cene novega, je pa tudi že star 9 let :))

rini je izjavil:

Seveda bodo, zakaj ne.

Gledam oglase rabljenih TV. Prodajalci prodajajo svoje televozorje blizu cene, kot so jih kupili pred letom ali dve. In ponosno napišejo nabavno ceno v oglasu, ki je vredna NIČ. No, mogoče kakšen revež nasede.

Tole tudi mene fajn pogreje. "Ob nakupu vreden xxx". Pa koga briga koliko je bil vreden ob nakupu, vazno je koliko je vreden danes glede na novo ponudbo. Se pravi da lahko zdaj prodam svoj Sony trinitron za cca 3000 eur zato ker je bil ob nakupu leta 2002 vreden 740000 sit?
Ne gre to tako.

Andrej, eno vprasanje. Kaj reces kdaj se bo kaj ponudba 21:9 tevejev razsirila? Ali se splaca malo pocakat in kupit 21:9 tv ali ne? Ker kot v vidim v linkih ki si jih dal, letosnji modeli se nimajo toliko ponudbe v 21:9. Ali bo to sploh kdaj mainstream kot je 16:9 ali je le ena prehodna modna muha?

21:9 ne bo nikoli mainstream. Glavni razlogi pa so predvsem omejene vsebine, premajhna tržna vrednost (povpraševanje), velikost, pa tudi cena ...

leiito ::

Razlike med 55 in 65 inč pa še vedno vesoljske.

A bi se strinjal, da je 65 colski Sony 8509 best buy v tem cenovnem razredu (test na AV hvali upscaling, kar glede na delež vsebin, ki niso 4K, najbrž veliko šteje) , ali imata Samsung ali Panasonic kaj boljšega?

jure3000 ::

leiito je izjavil:

A bi se strinjal, da je 65 colski Sony 8509 best buy v tem cenovnem razredu (test na AV hvali upscaling, kar glede na delež vsebin, ki niso 4K, najbrž veliko šteje) , ali imata Samsung ali Panasonic kaj boljšega?

65' mislim da ima ips panel, kar pomeni slabši kontrast na račun boljših vidnih kotov. Običajno pri tvjih ni zaželen, je pa tudi odvisno od tega kaj ti želiš.

Tony710 je izjavil:

rini je izjavil:

Seveda bodo, zakaj ne.

Tole tudi mene fajn pogreje. "Ob nakupu vreden xxx". Pa koga briga koliko je bil vreden ob nakupu, vazno je koliko je vreden danes glede na novo ponudbo. Se pravi da lahko zdaj prodam svoj Sony trinitron za cca 3000 eur zato ker je bil ob nakupu leta 2002 vreden 740000 sit?
Ne gre to tako.

Andrej, eno vprasanje. Kaj reces kdaj se bo kaj ponudba 21:9 tevejev razsirila? Ali se splaca malo pocakat in kupit 21:9 tv ali ne? Ker kot v vidim v linkih ki si jih dal, letosnji modeli se nimajo toliko ponudbe v 21:9. Ali bo to sploh kdaj mainstream kot je 16:9 ali je le ena prehodna modna muha?

To je več ali manj marketinška poteza,tako kot curved paneli.Saj pri nas, bi se televizorji tudi morali prodajati kot 4k, ne pa kot uhd.Kajti resolucija ni povsem enaka.

jure3000 je izjavil:

leiito je izjavil:

65' mislim da ima ips panel, kar pomeni slabši kontrast na račun boljših vidnih kotov. Običajno pri tvjih ni zaželen, je pa tudi odvisno od tega kaj ti želiš.

Sony 8500 ima 100 hz va panel.55 diagonale ima edge led,dočim ostali direct led.

Zgodovina sprememb…

GenZNPC ::

O kakih 100Hz ti to ?
Priklopim gor kompjuter, pa nastavim osvezevanje na 100HZ na gaficni?

Za Voyo bo vsak TV dober ;P
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

andrej69 je izjavil:

Saj pri nas, bi se televizorji tudi morali prodajati kot 4k, ne pa kot uhd.Kajti resolucija ni povsem enaka.

To pa ni res. 4k je zavajujoča oznaka če smo natančni, UHD pa je ločljivost, ki označuje consumer 4k TVje ... Prava 4k ločljivost je namreč 4096x2160, medtem ko imajo 4k TVji na policah ločljivost 3840x2160.

Technically, "Ultra High Definition" is actually a derivation of the 4K digital cinema standard. However while your local multiplex shows images in native 4096 x 2160 4K resolution, the new Ultra HD consumer format has a slightly lower resolution of 3840 X 2160.

This is one reason why some brands prefer not to use the 4K label at all, sticking with Ultra HD or UHD instead. However, the numerical shorthand looks likely to stick. As a broad brush label it's so much snappier!

leiito je izjavil:

Glede na to da je Sony 65x8500 v povprečju 2.300€, Samsung 65JU7000 pa 2.000€ je slednji defenitivno boljši nakup. Razlike med njima niso velike, po določenih lastnostih je boljši eden, po drugih drugi, a v povprečju sta precej izenačena. Je pa žal pri obeh precej loterije s paneli. 65" je v tem cenovnem rangu nasplošno precej problematičen panel, je treba imet kar nekaj sreče ...

Mogoče bo dobra opcija Panasonic 65DX780, samo je treba počakat še kakšen test in mogoče kakšen mesec da cena malo pade. Trenutno je 65" 2.500€ ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Vecja kot je panela, vecja je moznost za slabso uniformiranost barv tudi pri modelih z sicer dobrimi rejtingi. Ironija je da ce kupujes velike teveje +65 inch in obenem zelis da na ekranu ne bo zmazek kot na slikarski paleti, moras iskat vsaj pri modelih v srednjem razredu.
Ko sem v bigbangu kupoval tv za svojo mamo in prodajalca vprasal po cimvecji diagonali za cimmanjsi denar, mi je ta odvrnil; aha, torej iscete gostilniski tv" in se nasmejal.
Po svoje je imel se kako prav. Ker je mami vazno predvsem to da ima tv barvno sliko, sem res kupil en budget Philips 4500 1080p v 50 inch za v njeno sobo. Slika na tako veliki paneli je hujsa kot vsak zmazek. Seveda ker je tv osnovni model. Ampak mama je zadovoljna.
Torej, kupovat budget teveje v velikih diagonalah pride v postev le za res nezahtevne kupce.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tony710 ()

Tomson je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Saj pri nas, bi se televizorji tudi morali prodajati kot 4k, ne pa kot uhd.Kajti resolucija ni povsem enaka.

To pa ni res. 4k je zavajujoča oznaka če smo natančni, UHD pa je ločljivost, ki označuje consumer 4k TVje ... Prava 4k ločljivost je namreč 4096x2160, medtem ko imajo 4k TVji na policah ločljivost 3840x2160.

Technically, "Ultra High Definition" is actually a derivation of the 4K digital cinema standard. However while your local multiplex shows images in native 4096 x 2160 4K resolution, the new Ultra HD consumer format has a slightly lower resolution of 3840 X 2160.

This is one reason why some brands prefer not to use the 4K label at all, sticking with Ultra HD or UHD instead. However, the numerical shorthand looks likely to stick. As a broad brush label it's so much snappier!

Saj to sem hotel povedat.
4K ali Ultra HD je oznaka za ultra visoko ločljivost, ki v praksi postreže s prikazom štirikrat več podrobnosti slikovnih pik kot polna visoka ločljivost Full HD, 1080p. V grobem torej osem oziroma devet proti dvema milijonoma pik. Strogo tehnično gledano, je namreč razlika med oznakama Ultra HD UHD in 4K. Ultra visoka ločljivost je namreč izpeljana iz digitalnega kinematografskega standarda 4K, saj je t. i. naravna ločljivost 4K 4096 x 2160 pik v razmerju 19 : 10, večina potrošniško naravnanih zaslonov pa prikazuje za odtenek manjšo ločljivost, 3840 x 2160 pik. Zaradi tega tudi dobrega pol milijona pik razlike. In prav v tem gre iskati razlog, da vedno več blagovnih znamk televizorjev svoje izdelke označuje kot Ultra HD/UHD namesto 4K, čeprav se bo v pogovornem okolju oznaka 4K bržkone bolj uveljavila, ker je pač krajša in vsaj ta hip bolj »utrjena« med potrošniki in prodajalci. Razlog, zakaj je v televizorjih in večini drugih naprav v rabi ločljivost 3840 x 2160 pik, pa tiči v dejstvu, da v tem primeru dobimo sliko z razmerjem stranic 16 : 9. Za kinematografe bo še primernejša t. i. ločljivost 5K 5120 x 2160 pik, saj 11 milijonov slikovnih pik sestavlja sliko z razmerjem stranic 21 : 9.

Ta televizor se bo isplačalo kupiti.

car100 ::

Ja cena za 65pus7601 bo pa 3K€ nebi reku da bo best buy :D

car100 je izjavil:

Ja cena za 65pus7601 bo pa 3K€ nebi reku da bo best buy :D

Cena bo nekje 2500 evrov, ali še nekaj manj.Še niso cene popolno oblikovane.

Problem Philipsa je, da nikoli ni med najboljšimi, cene ima pa nekonkurenčne. Mene osebno, slika, podobno kot na LCD LGjih enostavno ne prepriča, flagship modeli pa so enostavno predragi...

Tomson je izjavil:

Problem Philipsa je, da nikoli ni med najboljšimi, cene ima pa nekonkurenčne. Mene osebno, slika, podobno kot na LCD LGjih enostavno ne prepriča, flagship modeli pa so enostavno predragi...

Bolj se ne bi mogel strinjat. Le zakaj bi dajal tak denar za flagship Philipsa ce pa lahko za enak denar dobim super model priznanih znam kot so sony, panasonic in samsung.
Philips ima hudo nekonkurencne cene in edina stvar ki je zanimiva je ambilight. Ampak za ambilight pac ne mislim placevat par sto eur na vsako dodatno stran. In resnici na ljubo me dosedaj se ni preprical noben philips, ne z sliko, se manj pa z smart platformo.
Si upam trdit da vsak sony ali pa panasonic iz srednjega razreda poseka philipsa v visokem razredu.

Zgodovina sprememb…

mene pa ambilight sploh ne gane, ocitno nisem edini, saj philipsa noben drug proizvajalec ne posnema. TV mora biti pravilno osvetljen z enakomerno stalno svetlobo, ne da migeta ozadje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rini ()

Tony710 je izjavil:

Tomson je izjavil:

Bolj se ne bi mogel strinjat. Le zakaj bi dajal tak denar za flagship Philipsa ce pa lahko za enak denar dobim super model priznanih znam kot so sony, panasonic in samsung.
Philips ima hudo nekonkurencne cene in edina stvar ki je zanimiva je ambilight. Ampak za ambilight pac ne mislim placevat par sto eur na vsako dodatno stran. In resnici na ljubo me dosedaj se ni preprical noben philips, ne z sliko, se manj pa z smart platformo.
Si upam trdit da vsak sony ali pa panasonic iz srednjega razreda poseka philipsa v visokem razredu.

Kar se tiče Philipsa ga je posekal včasih,ko so še Philips televizorji imeli IPS panele in slabši chipset.Z lanskim letom pa je to malo drugače.Kar se tiče slike Philips televizorjev,so povsem konkurenčni drugim znamkam.Je pa seveda odvisno kaj ima že človek v glavi, ko gre kupovat televizor.

dobro, če je do sedaj Philips spal, zakaj bi kupec dal temu proizvajalcu priložnost, v stilu "letos je pa OK". Ne splača se odkrivati tople vode.

Tony710 je izjavil:

Tomson je izjavil:

Philipsa ne plačuješ zaradi ambilighta,temveč zaradi kvalitetnejših komponent,napram drugim proizvajalcem tukaj mislim predvsem Korejce.Kar se pa tiče cen mislim,da je nadražji Panasonic.Pa se tudi nihče ne vpraša, zakaj je temu tako.

Jaz pa priznam da mi je kar vsec ambilight in se sprasujem zakaj ga tudi ostali proizvajalci ne vkljucijo. Ambilight je sicer cool zadeva in preprican sem da tudi edini razlog zakaj je philips v Sloveniji tako priljubljen a veliko predrag glede na tiste lucke. V bistvu so razlike v ceni med 1, 2 in 4 stranskim ambilightom naravnost noro velike.
Samo zaradi ambilighta pa sigurno ne bi kupil Philipsa.
Verjamem pa da so letosnji Philipsi veliko boljsi kot so bili lani in predlani ko je bila ziva katastrofa.
Preprican sem tudi da bi bili veliko bolj prodajani ce bi malo znizali cene.

OK.d ::

[url=http://www.freesmileys.org/smileys.php]... spet smo pri komponentah
LPOK.d

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OK.d ()

Tony710 je izjavil:

Jaz pa priznam da mi je kar vsec ambilight in se sprasujem zakaj ga tudi ostali proizvajalci ne vkljucijo. Ambilight je sicer cool zadeva in preprican sem da tudi edini razlog zakaj je philips v Sloveniji tako priljubljen a veliko predrag glede na tiste lucke. V bistvu so razlike v ceni med 1, 2 in 4 stranskim ambilightom naravnost noro velike.
Samo zaradi ambilighta pa sigurno ne bi kupil Philipsa.
Verjamem pa da so letosnji Philipsi veliko boljsi kot so bili lani in predlani ko je bila ziva katastrofa.
Preprican sem tudi da bi bili veliko bolj prodajani ce bi malo znizali cene.

Tudi z takšnimi cenami, je Philips najbolje prodajan televizor v Sloveniji.

Ja slovenija je pa neka referenca:P
LPOK.d

andrej69 je izjavil:

Tony710 je izjavil:

Tomson je izjavil:

Philipsa ne plačuješ zaradi ambilighta,temveč zaradi kvalitetnejših komponent,napram drugim proizvajalcem tukaj mislim predvsem Korejce.Kar se pa tiče cen mislim,da je nadražji Panasonic.Pa se tudi nihče ne vpraša, zakaj je temu tako.

Poglej, kot prvo dvomim da bi imel nek philips boljse komponente kot panasonic, sony, samsung in lg. In kot drugo me po pravici povedano to sploh ne zanima.
Pri nakupu teveja se odlocam v glavnem po sliki, modelu in znamki.
Ce bom kupoval modele visjega razreda priznanih japonskih in korejskih proizvajalcev se sigurno ne bom nasadil.
In cetudi imas morda prav glede komponent, se to ne vidi po sliki. Ker ce bi philips res imel top komponente bi moral potemtakem imeti lepso sliko od ostale konkurence. Pa je nima.
Priznam da o tevejih res morda ves vec kot vecina nas tukaj gor a na koncu dneva steje le slika.

Zgodovina sprememb…

@OK.d
Kaj pa recimo tebe, prepriča pri nakupu televizorja.Jaz ko kupujem avto,gledam predvsem kvaliteto samega motorja menjalnika itd..Me ne prevzame barva karoserije ,sedeži,volan itd..ker mi to ne pomaga ,če se bom vozil leto ali dve.Tako je pri televizorjih,toda nekateri ste še tukaj premladi,da bi razumeli.

Testi in reference iz tujine, recimo tudi iz tiste strani iz katere vehementno lepiš linke;)
LPOK.d

To me spominja na tistega kitajca ki lepo sluzi na racun kisika v plocevinkah. Najlazje je trzit nekaj kar se ne da dokazat.
Povej mi prosim cisto po domace, kako nekemu kupcu dokazat (z trdnimi dokazi nepristranskih testov) da imajo philips teveji dejansko boljse komponente kot ostali? Kako se da to dokazat?

In na koncu dneva steje le slika. Zaradi mene mi nekdo lahko stokrat rece da ima samsung slabse komponente kot philips, a ce je na samsungu 250x boljsa slika bom zagotovo vzel samsunga.
Ali naj raje placam enako ceno za pol slabso sliko samo zato ker nekdo nekje pravi da naj bi imel philips boljse komponente?
Stvarni dokaz (lepa slika) VS neka nedokazana trditev (komponente) ??

Easy choice

Tony710 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Tony710 je izjavil:

Tomson je izjavil:

Poglej, kot prvo dvomim da bi imel nek philips boljse komponente kot panasonic, sony, samsung in lg. In kot drugo me po pravici povedano to sploh ne zanima.
Pri nakupu teveja se odlocam v glavnem po sliki, modelu in znamki.
Ce bom kupoval modele visjega razreda priznanih japonskih in korejskih proizvajalcev se sigurno ne bom nasadil.
In cetudi imas morda prav glede komponent, se to ne vidi po sliki. Ker ce bi philips res imel top komponente bi moral potemtakem imeti lepso sliko od ostale konkurence. Pa je nima.
Priznam da o tevejih res morda ves vec kot vecina nas tukaj gor a na koncu dneva steje le slika.

Elektronika je zapletena stvar..Kdo pa je rekel,da ima Philips slabšo sliko napram konkurence. Nekateri Philips televizorji imajo izmerjen največji ansi kontrast 5.344,dočim ima konkurenca okrog 3.700-5000.Sama preciznost barv je odlična,črna barva ,ko je lokalno zatemnenje isključeno je vrednost 0,064,zelo dobro za lcd televizor itd..Kot sem že dejal,v trgovini ne moreš primerjat slike med različnimi znamkami.Philips televizorje treba dobro skalibrirat,pa boš presenečen nad kakovostjo slike.

andrej69 je izjavil:

@OK.d
Kaj pa recimo tebe, prepriča pri nakupu televizorja.Jaz ko kupujem avto,gledam predvsem kvaliteto samega motorja menjalnika itd..Me ne prevzame barva karoserije ,sedeži,volan itd..ker mi to ne pomaga ,če se bom vozil leto ali dve.Tako je pri televizorjih,toda nekateri ste še tukaj premladi,da bi razumeli.

Tale izjava pa ni najbolj na mestu Andrej! ;-)

Avtomobil je v prvi vrsti namenjen, da te čim bolj kvalitetno pripelje od točke A do točke B. TV pa je v prvi vrsti namenjen prikazovanju slike. In če ni kvalitetna slika na prvem mestu pri nakupu TVja, potem pač kupec nima pravilno postavljenih prioritet. Sam ne bi nikoli kupil TVja, ki ima najkvalitetnejše komponente, ki bodo zdržale 20let pri tem pa prikazuje sliko ki me ne navduši. Raje kupim TV ki bo zdržal 15let in bom vsak dan užival v sliki.

Ce ze philipsa, potem bi kupil edinole ta novega 8900 z ambiluxem ampak kaj ko pravijo da je ta ambilight tako nalezljiv da potem ne mores vec gledat teveja brez tega..

OK.d je izjavil:

Testi in reference iz tujine, recimo tudi iz tiste strani iz katere vehementno lepiš linke;)

Katera stran pa ti ni všeč.?

Tomson je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@OK.d

Avtomobil je v prvi vrsti namenjen, da te čim bolj kvalitetno pripelje od točke A do točke B. TV pa je v prvi vrsti namenjen prikazovanju slike. In če ni kvalitetna slika na prvem mestu pri nakupu TVja, potem pač kupec nima pravilno postavljenih prioritet. Sam ne bi nikoli kupil TVja, ki ima najkvalitetnejše komponente, ki bodo zdržale 20let pri tem pa prikazuje sliko ki me ne navduši. Raje kupim TV ki bo zdržal 15let in bom vsak dan užival v sliki.

Kateri televizor pa zdrži 15 let.?:)Takoj ga kupim.

Zgodovina sprememb…

OK.d je izjavil:

Torej smo Slovenci bedaki,da kupujemo takšne televizorje..;)Zato pa smo prišli v Sloveniji tako daleč,ker nakateri razmišljajo tako kot ti.

andrej69 je izjavil:

OK.d je izjavil:

Katera stran pa ti ni všeč.?

Tomson je izjavil:

andrej69 je izjavil:

@OK.d

Kateri televizor pa zdrži 15 let.?:)Takoj ga kupim.

Sony trinitron. Kupljen leta 2002 za 740000 sit in se danes dela brezhibno.
Ce mene vprasas slika na tistem trinitronu poseka vse plazme in lcd-je. To je zame najboljsi tv kar so ga kdaj naredili. Vreden vsakega centa. A kaj ko je outdejtan.

andrej69 je izjavil:

OK.d je izjavil:

Torej smo Slovenci bedaki,da kupujemo takšne televizorje..;)Zato pa smo prišli v Sloveniji tako daleč,ker nakateri razmišljajo tako kot ti.

To si ti rekel o bedakih, sorry ampak tistih par procentov pač ne šteje;)
LPOK.d

hmm, izgleda da Philips tudi v Sloveniji ni tako zelo popularen;
https://www.bmwslo.com/topic/119817-te%...
««
116 / 223
»»