» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
95 / 223
»»

puginho ::

hipertija je izjavil:

http://www.philips.si/c-p/43PUH4900_88/...

Tole je za svojo ceno baje kar dobra zadeva - 4k, 400hz, dober zvok, priključkov več kot dost. Interneta in ostalega ne potrebujem, glede na to, da imam zraven v sobi računalnik in telefon.

Res je, 4k za 500 eur je vrhunska zadeva.

jnovak ::

puginho je izjavil:

hipertija je izjavil:

philips 43PUH4900
Tole je za svojo ceno baje kar dobra zadeva - 4k, 400hz, dober zvok, priključkov več kot dost.
Res je, 4k za 500 eur je vrhunska zadeva.
No ja, v rangu 500 € se gleda že TV-je z 10-15 cm večjo diagonalo. Če je že UHD nuja, potem je iz iste serije 49PUH4900 pri mimo za 499 €.
Ampak saj 43PUH4900 sploh ni 500, ampak 400 € - in to še celo pri najboljšem sosedu (399,99 €).

junij66 ::

pozdravljeni
Ta mesec sem se odločil,da bi kupil večji TV od 100cm-120cm diagonale.Nekaj ogledov sem imel po naših trgovinah in nekako razmišljam da bi kupil TV, ampak brez raznih dodatkov(smarti,androidi.,3D intd). Se pravi čim boljšo tv ,da lahko doma gledamo šport ki je na prvem mestu ter tu pa tam kakšen film in ostale zadeve.Zaenkrat mi je najbolj všeč philipsov 40PFK6300 700hz TV in z dvostranskim ambilightom.Kot sem že omenil mi je najbolj pomembna kvaliteta slike,razdalja za gledanje pa je cca 3m.Bi pa bil vesel kakšnega mnenja od tega TV,ki ga doma že kdo uporablja oz.ve kaj več o njem.Me pa zanima tudi kakšna druga kvalitetna alternativa oz.druga tv v tem rangu.

OK.d ::

Na taki razdalji nabavi nekaj z vsaj 55" diagonale;)
LPOK.d

@junij66
40" TV-jev se pomoje ne splača več kupovati (edino, če večji ne pride v kako luknjo med omarami or something). Tudi (kot je OK.d omenil) 55" ne bo prevelik, trust me. Imaš pa še vmesne velikosti (47-50").

40PFK6300 je ~480 €.
48PFH6300 je ~600 €.
Je razlika v ceni, ampak je pa tudi diagonala 20 cm večja! Na 3 m vsekakor priporočam več kot 40".

Prednost Ambilight modelov je, da če nabaviš do konca tega meseca, ti podarijo podaljšanje garancije na 5 let. Pa še Ambilight sam po sebi je super - meni, vem pa da ga nekateri ne marajo.
Sem enakega mnenja glede featurjev ala 3d in smart tv ... v tem trenutku še ne vidim potrebe oz. še ni na takem nivoju pri nobenem proizvajalcu, tako da mi ne doprinesejo prav nobene dodatne vrednosti.

Ja, samo kaj hoćem. Zaenkrat je tako ko si omejen s prostorom in namestitvijo TV.
Dobro to pomeni, da bi ta philips 40PFK6300 bil dober izbor glede na njegove karakteristike. Mogoče kakšen drugi proizvajalec (sony)? približno s takimi Hz.Kaj pa UHD TV na to diagonalo(100cm)se sploh splača kupit?

Kupil bi rad TV z zelo dobro sliko in zvokom. To je to. Ne rabim nobenih dodatkov.Ambilight mi je zanimiv dodatek k TV zato me vleče na philips.Pa še ta 5 letna garancija. To tudi nekaj šteje.

Ja 40PUH6400 je za enako ceno; ta ima UHD, nima pa Ambilighta (torej tudi 2 vs 5 let garancije).

Par postov višje je bila debata o 43PUH4900 - dobiš za 400 €.
Za ~500 € imaš LG 40UF695V (UHD in 1200 PMI)
Če daš še nekaj 10 € več, dobiš Philipsa 40PFH6550 s 3-stranskim ambilightom.

Ampak če praviš, da je prostor issue, potem ne vem, če bi sploh gledal Ambilight modele. Nekaj prostora rabiš, če želiš, da pride do izraza.

A po tvoje gre to 40" in UHD skupaj? v harveyu so mi zadnjič omenili da naj bi bil UHD TV šele nad 50" diagonale.

Nekateri morajo še na telefonih imeti UHD :) Skupaj gre, rabiš pa ne.
Glej, Blu-ray ima FHD resolucijo. Redki programi imajo FHD resolucijo (jih je pa res vedno več, odvisno od paketa). Če boš gledal navaden kanal ... tudi noben UHD TV ne bo pričaral super slike.

junij66 je izjavil:

Ja, samo kaj hoćem. Zaenkrat je tako ko si omejen s prostorom in namestitvijo TV.
Dobro to pomeni, da bi ta philips 40PFK6300 bil dober izbor glede na njegove karakteristike. Mogoče kakšen drugi proizvajalec (sony)? približno s takimi Hz.Kaj pa UHD TV na to diagonalo(100cm)se sploh splača kupit?

Prioriteta ti je odlična slika, bo treba še malo h konkurenci pogledat, npr. sony 40w705 cca 430 eur

Sony sploh ni slab, ampak komentarje o Sony-ju s strani puginho je včasih dobro vzeti z malo rezerve :)

Saj res, da proizvajalci s svojimi ocenami kvalitete slike (PQI, PMI, PMR, ...) namesto realnimi Hz nemerno malo zavajajo oz. vsaj zmedejo potrošnika, a še vseeno ne bi trdil, da je Sony 40w705 boljši od LG 40UF695V in Philips 65xx serij.

Gledaš posamezen produkt (v izbranem cenovnem razredu), ne pa da nasedeš nekim marketinškim foram, kjer proizvajalec kaže svoj najnaprednejši produkt (ali pa študijo le-tega) za astronomske vsote ... pol pa sanjaš, da bodo tudi v izdelku za pod 500 € enako superiorni. It doesn't work like that.

jnovak je izjavil:

Sony sploh ni slab, ampak komentarje o Sony-ju s strani puginho je včasih dobro vzeti z malo rezerve :)

Saj res, da proizvajalci s svojimi ocenami kvalitete slike (PQI, PMI, PMR, ...) namesto realnimi Hz nemerno malo zavajajo oz. vsaj zmedejo potrošnika, a še vseeno ne bi trdil, da je Sony 40w705 boljši od LG 40UF695V in Philips 65xx serij.

Gledaš posamezen produkt (v izbranem cenovnem razredu), ne pa da nasedeš nekim marketinškim foram, kjer proizvajalec kaže svoj najnaprednejši produkt (ali pa študijo le-tega) za astronomske vsote ... pol pa sanjaš, da bodo tudi v izdelku za pod 500 € enako superiorni. It doesn't work like that.

Kaj se pametnega delaš tam ko ni treba, poglej si test podobnega LG-ja, res izjemen tv
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uf6...

Človek sprašuje za tv z dobro sliko, hočeš al nočeš imata Samsung in Sony najboljšo sliko.

andrej69 ::

puginho je izjavil:

jnovak je izjavil:

Kaj se pametnega delaš tam ko ni treba, poglej si test podobnega LG-ja, res izjemen tv

Človek sprašuje za tv z dobro sliko, hočeš al nočeš imata Samsung in Sony najboljšo sliko.

http://www.trustedreviews.com/philips-4...
Eden izmed najboljših v tem rangu.Poleg Sony in Samsunga(kar se tiče slike)je letos Philips,nadvse konkurenčen.Po vseh testih,in tudi osebnih izkušnjah,je Philips res naredil ogromen korak naprej,kar se tiče same kvalitete slike.Je pa res,da su tukaj razlike v istem rangu, res tako majhne,da na kraju vseeno kaj vzameš.

EdoK ::

Pred 6-imi leti sem imel doma na preizkušnji top samsungovo 55-inčno tv iz serije 8000 za takrat cca 2800 eur. Primerjal sem jo s panasonikovo plazmo za 1000 eur. Ne bom trdil da je bil samsung zanič, se pa mi ni kolcalo po njej ko sem jo vrnil.
Če se danes ozrem nazaj in primerjam plazmo z novim philipsom 7150, moram priznati, da se mi danes ne kolca po plazmi. Pa ne da jo philips presega v kvaliteti slike, ima pa zato druge vrline. Se da kar lepo shajati z njo.
Kaj hočem reči je, da so današnji aparati naredili svoj napredek naprej. Nekatere bolezni lcd-jev ne bodo nikoli odpravljene, za neučakane je tu že oled. Ta povezljivost pa je kakaršnja pač je. Včasih več ne vem s katero napravo naj kaj kontroliram. Še dobro da v avtu nimam android/iOS navlake. Nočem imeti avta v katerem bom moral najprej potrditi googlove pogoje, preden zaženem motor (kot pri TV).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EdoK ()

Živijo
Včeraj zvečer sem malo spraševal tu gor na forumu katero 40" TV kupit. Prioriteta mi je bila dobra slika in zvok brez nekih dodatnih androidov,smartov inpd. Torej dobra TV za gledat vsakdanji program. Danes sem govoril tremi kolegi,ki so v zadnjih 3 mesecih kupili TV philips (48" in 55")z vso dodatno opremo. Vsi 3 so pohvalili delovanje philipsa TV posebno pa ambilight.Tako da sem se danes pop.odločil za philips 40PFK6300 (ima 100Hz panel in 2 ambilight) in naj bi ga dobil naslednji teden.Upam da se nisem zaj....in da bo ta TV izpolnil moja pričakovanja.Zdaj kar je je.Vem,da boste rekli koliko denarja toliko muzike ampak tako je.Za nekaj več bomo počakali na oled TV(ko bodo padle cene). Bom kaj javil kako sem zadovoljen s TV.

puginho je izjavil:

jnovak je izjavil:

Haha, d best!!!
Pa da se prej napisem, da je potrebno gledati konkretne modele, tiste k so v ozjem izboru, ne pa nekih XY ... ne, mudel prlima test "PODOBNEGA" tv-ja. Ta me je pa res nasmejala. Good one!

I rest my case.

Ti res nimaš blage veze o čem govoriš. Vsak tv proizvajalec proizvaja tv-je v serijah. In posamezne serije so identične z majhnimi razlikami. Paneli so pa isti po serijah. Serija ki sem jo prilepil je pa identična tvoji.

ropo009 ::

Hi,

tenutno smo na kabelskem omrežju in imamo tv z dvb-c. Načrtujemo zamenjavo operaterja.

Vsi operaterji ponujajo za tv dodatno napravo (digitalni tv sprejemnik), katero potem s kablom
povežeš na televizor in gledaš. Ali obstajajo televizorji, ki bi imeli ta dodatek že vgrajen in
bi tako vse funkcije opravljal samo na televizorju?

Lp

Invictus ::

Ne.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

taddei ::

Pozdravljeni,

mene pa zanima zakaj so Ultra HD TV cenejše od "navadnih" full HD? in pa še če je velika razlika v Hz? npr med 400 Hz in 700 Hz.

Gledam ti dve:

Philips 4K TV sprejemnik 49PUH4900 - 400Hz= 500€

LCD TV PHILIPS 48PFH6300/88 - 700 Hz= 700€

Ne rabim smart tv, rabim jo za gledanje predvsem športnih programov pa tudi za kakšen gilm in gaming tako da hočem da je dobra slika.

masevc ::

ropo009 je izjavil:

Hi,

tenutno smo na kabelskem omrežju in imamo tv z dvb-c. Načrtujemo zamenjavo operaterja.

Vsi operaterji ponujajo za tv dodatno napravo (digitalni tv sprejemnik), katero potem s kablom
povežeš na televizor in gledaš. Ali obstajajo televizorji, ki bi imeli ta dodatek že vgrajen in

Lp

Telemach kabelska je mozna preko ci kartice brez dodatnega sprejemnika.

Ravno tako omogočajo tudi drugi kabelski operaterji, ampak če avtor posta govori na splošno mu ne moremo pomagati.
LPOK.d

Anney ::

taddei je izjavil:

Pozdravljeni,

mene pa zanima zakaj so Ultra HD TV cenejše od "navadnih" full HD? in pa še če je velika razlika v Hz? npr med 400 Hz in 700 Hz.

Gledam ti dve:

Philips 4K TV sprejemnik 49PUH4900 - 400Hz= 500€

LCD TV PHILIPS 48PFH6300/88 - 700 Hz= 700€

Ne rabim smart tv, rabim jo za gledanje predvsem športnih programov pa tudi za kakšen gilm in gaming tako da hočem da je dobra slika.

Gledaš različni seriji prva je osnovna, torej serija 4, druga pa serija 6, ki je že v osnovi boljša od serije 4, vmes je še serija 5.

taddei je izjavil:

Pozdravljeni,

Gledam ti dve:

Philips 4K TV sprejemnik 49PUH4900 - 400Hz= 500EUR

LCD TV PHILIPS 48PFH6300/88 - 700 Hz= 700EUR

Kot prvo,če boš gledal predvsem šport,ti je 4k čisto odveč.
Kot drugo,zakaj je 4k cenejši.Zato,ker ima serija 6,vgrajen močnejsi chipset,in ostalo tehnologijo,ki pripomore,za gledanje kvalitetnejše slike.Zato posledično dražja cena od 4k televizorja.
Pa tudi televizor, 4k je vstopni model,dočim je model 6300,najvišji rang fulhd televizorjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Hvala vam,

kako pa je glede Hz? Je velika razlika med 100 Hz, 400 Hz in 700 Hz?

taddei je izjavil:

Hvala vam,

kako pa je glede Hz? Je velika razlika med 100 Hz, 400 Hz in 700 Hz?

Med 100hz in 400hz ,je seveda kar razlika.Dočim med 400 in 700,ta razlika ni več tako opazna.

Kaj pa pravite na to? Televizor Philips 3D LED 47PFK7189

je kdo kaj kupoval preko strani priporocam?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: taddei ()

taddei je izjavil:

Kaj pa pravite na to? Televizor Philips 3D LED 47PFK7189

je kdo kaj kupoval preko strani priporocam?

Jaz bi ti raje priporočil, kakšen model 2015.

kater letnik pa je tista zgoraj?

taddei je izjavil:

kater letnik pa je tista zgoraj?

2014
Tukaj si poglej modele 2015.
http://www.flatpanelshd.com/article.php...

Tukaj si poglej modele 2015.
http://www.flatpanelshd.com/article.php...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

ropo009 ::

masevc je izjavil:

ropo009 je izjavil:

Hi,
Lp

Telemach kabelska je mozna preko ci kartice brez dodatnega sprejemnika.

OK.d je izjavil:

Ravno tako omogočajo tudi drugi kabelski operaterji, ampak če avtor posta govori na splošno mu ne moremo pomagati.

Eh, žal vsi ne omogočajo. Amis ponuja ASTV kjer pa si ne
moreš izbirat še kakšnih dodatnih programov.

Telemach (trenutni) deluje preko kartice na tv, ostali pa imajo samo
dodatni sprejemnik. In tega ne bi želel imeti. In kot sem napisal,
operater se zamenjuje in med (trenutno) želenimi noben ne ponuja tv
preko kabelskega omrežja. Vsi imajo samo dodatni sprejemnik.

Hkrati z zamenjavo nabavljamo tudi nov tv in zato tukaj sprašujem,
če obstaja kakšen, ki bi imel takšen sprejemnik že vgrajen.

Torej bo ta ok? PHILIPS LED TV 48PFH6300/88
Ima kdo takšno?

Vens ::

Pozdravljeni.

Ima kdo izkušnje z Android UHD televizorjem ter Kodijem.
Ali to deluje ok, IPTV deluje zadovoljivo?
Če ja, kateri?

oo7 ::

Jaz imam namen kupiti nov TV pa bi prosil za kakšno mnenje.

Namen sem imel nekaj takega:

Samsung, Phillpis ali LG
1080p
Diagonala 101 cm
LED
Po možnosti bolj varčen razred
Pa recimo največ ampak največ 400 eur

Sem pa razmišljal tudi o 81cm diagonali, ker so veliko cenejši.

Evo zdaj dokončno, kupil bom tega jutri naročim -PHILIPS 3D LED TV 50PFH6510/88.

Ali ima kdo kakšno negativno izkušnjo?

Blazz ::

za vse ki bi radi "ambilight" pa se vam bruha gledat philipsa:

http://lightberry.eu/

sasoz ::

Draga alternativa:) Jaz sem naročil črn led trak in bom dal zadaj za tv isto kot ambilight, ampak pač neodzivno na sliko.
www.technopc.si
Servis in prodaja računalniške opreme
031574661

Blazz ::

jah sam ambilight philipsi so bili od nekdaj dražji od povprečja... tako da je tam cena skrita v ceni TVja... poleg tega imaš to lahko tudi na naslednjih TVjih, torej je nakup samo enkraten

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazz ()

Blazz je izjavil:

za vse ki bi radi "ambilight" pa se vam bruha gledat philipsa:

http://lightberry.eu/

Ali pa
https://www.blinkstick.com/help/ikea-di...
LPOK.d

mat xxl ::

taddei je izjavil:

Evo zdaj dokončno, kupil bom tega jutri naročim -PHILIPS 3D LED TV 50PFH6510/88.

Ali ima kdo kakšno negativno izkušnjo?

Preberi si zadnjih 10 strani teme in boš sam videl, sicer pa moje sožalje, ko boš trpel počasno preklapljanje in pa Philips sistem !

buttcrack ::

a počas preklaplja tut prek t-2 napravce?

Anney ::

Ne, ker tam nima TV veze ampak škatlica, bolj je mišljeno za tiste s CI modulom in anteno.

buttcrack ::

hvala za info, to pol itak ni nek hud minus...

batista ::

Torej nabavil bi nek 55 col tv, more met 3D in pa snemanje na usb...Po branju tele teme sem se odločil da nabavim sony KDL-55W809C za 970eur ker naj bi bla bolša slika kot samsung pa LG, philipsa nebi.
Potem pa slučajno naletim na tole, da naj še nebi imeli sony androidi porihtano snemanje na usb disk če prav razumem?
http://www.sony.co.uk/support/en/articl...

Alternativo sem gledal LG 55LF652V, bi s tem hudo sfalil, je 100eur cenejši pa še 3D očala ma zraven... sem pa bolj casual user.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: batista ()

primoz_mar ::

Pozdravljeni,

gledam 55" TV. Kaj priporočate. Gledam tale dva modela, in sploh ne vem za katerega se odločit. Imate kakšen info?
(ali se da ambilight vključit/izključit, ne vem če želim da bo vedno laufal?)

https://www.mimovrste.com/ultra-hd-tv-s...

primoz_mar je izjavil:

Pozdravljeni,

gledam 55" TV. Kaj priporočate. Gledam tale dva modela, in sploh ne vem za katerega se odločit. Imate kakšen info?

Samsunga bi ti odsvetoval.Ambilight pa se da izklopit.

harigast ::

sasoz ::

andrej69 je izjavil:

primoz_mar je izjavil:

Pozdravljeni,

Samsunga bi ti odsvetoval.Ambilight pa se da izklopit.

Zakaj bi pa odsvetoval samsunga? Ti res non stop samo philips pa philips pa philips hvališ, ampak tudi sam si priznal da ni tako vrhusnki:D Mogoče delaš za philips?:) Tale samsung je top tv, če nebi vzel sony-ja bi verjetno vzel tega samsunga. Philips pa kot sem rekel, dobra slika, dober zvok, ambilight super, ampak sistem počasen za popiz.
www.technopc.si
Servis in prodaja računalniške opreme
031574661

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sasoz ()
««
95 / 223
»»