Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi

hotig ::
Pozdrav, iščem en best P/P televizor 24", nič posebnega, čist enostavno za občasno gledanje. V bistvu bi želel 3 leta garancije, če je možno pa da bo zdržal neki cajta. Gledala ga bo starejša oseba, ki nima posebne zahteve, občasno gledanje prek sobne antene, da ma enostavno nastavitev in je ugodna cena.

sennheiser ::
Pozdrav, iščem en best P/P televizor 24", nič posebnega, čist enostavno za občasno gledanje. V bistvu bi želel 3 leta garancije, če je možno pa da bo zdržal neki cajta. Gledala ga bo starejša oseba, ki nima posebne zahteve, občasno gledanje prek sobne antene, da ma enostavno nastavitev in je ugodna cena.
V razmislek:
- velikost tipk na dalincu je pomembno ali ne? Če je oseba res starejša recimo 75+ let, z leti se vid lahko hitro poslabša (lastna izkušnja)
- velikost TV-ja, ali je problem v prostoru? 32" dobiš tudi že pod 200€
- če je oseba slučajno v domu za starejše občane in ni ločeno v sobi, obvezno preveri za možnost priklopa slušalk (ponovno lastna izkušnja, lahko pride do nepotrebnega krega zaradi glasnosti TV-ja).
Mogoče se bodo te zadeve nekomu zdele smešne ali pa butaste, ampak iskreno TV zase sem kupil veliko lažje kot za nekoga, ki mu peša vid in sluh. Sploh daj poudarek na velikost tipk na dalincu.

puginho ::
Glej, kakor za koga. To je ena od opcij. Kakšna od zadnjih Panasonic serij plazem, četudi rabljena za par sto evrov je po kvaliteti slike svetlobna leta pred poceni LCDji. Ne vem kaj točno misliš z omejeno življensko dobo. Sam imam doma tudi eno Panasonic plazmo staro 9let in dela kot urca pa ima že ohoho ur. Če dobiš ugodno nekaj let staro plazmo, bo ta (če nimaš smole) še naslednjih vsaj 5-let+ oldično služila svojem namenu. Glede na vprašanje, ali se v rangu 500€ dobi kaj primerljivega plazmi (kar sem tudi zgoraj lepo pojasnil) je pač dobra rabljena plazma opcija, ali pa se, kot sem napisal, sprejme kompromise poceni LCDja. Kje je zdaj tu slab nasvet?! Vsak se pa odloči glede na svoje potrebe in pričakovanja.
Razvoj plazem (ne pa tudi proizvodnja) se je končal ohohoh let nazaj, LCD pa je doživel velik napredek napram včasih. Tak da takih razlih o katerih ti govoriš ni. Pa te plazme se dosti bolj segrevajo, posledično bolj trpijo komponente in to v današnjih časih res ni več smotrn nakup.

Tomson ::
Predvidevam, da nikoli nisi imel plazme! ;) Predvidevam, da nisi kritičen do kvalitete slike. Predvidevam, da ne poznaš vseh lastnosti današnjih LCDjev v različnih cenovnih rangih. Posledično, predvidevam, da nikoli ne boš razumel, da je npr. Panasonic 50VT60, stara nekaj let, danes vredna nekaj stotakov, praktično v vseh pogledih (razen tistih, ki sem jih že izpostavil in pa kot si sam omenil - se bolj greje) superiorna novemu 50" LCDju iz leta 2016 za 500EUR. Razvoj plazem se je res zaključil pred leti, a pozabil si, da so plazme s tem dosegle svoj vrhunec, na AvForums in HdTvTest so prejele oceno 10/10 in reference lvl, medtem ko se LCDji še danes razvijajo, da bi dosegli enak nivo kar se tiče kvalitete slike in ker zaradi omejitve tehnologije (osvetljevanja) tega verjetno nikoli ne bodo, se pač TV industrija vsako leto spomni neke nove ultra super lastnosti (3D, 4k, HDR), ki naj bi predstavljale nove, sodobne, napredne TVje. Saj flagship modeli so res daleč prišli, ampak entry lvl LCDji pa žal v zadnjih letih niso dosegli kakšnega večjega presežka in jih hudo pesti omejitev LCD tehnologije. (način osvetljevanja, ki se posledično kaže na lastnostih slike, zaradi nizke cene pa niso deležni tehnologije dražjih modelov, ki se trudijo zaobiti omenjeno težavo)
Sedaj pa bi mogoče zaključila tole debato počasi, omenil sem samo opcijo, alternativo slabšemu LCDju za 500EUR, na koncu koncev se vsak odloča po svoji vesti.
Sedaj pa bi mogoče zaključila tole debato počasi, omenil sem samo opcijo, alternativo slabšemu LCDju za 500EUR, na koncu koncev se vsak odloča po svoji vesti.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tomson ()

hotig ::
@sennheiser
- oseba je okoli 70, vid je ok ampak v bistvu nerabi neko novo tehnologijo, gleda ga le občasno, pa še to samo nekaj programov preko sobne antene, velikost tipk ni pomembna
- velikost je pomembna zaradi prostora v stanovanju oz. polic in omar itd., pravi da ji 24" zadostuje
- živi sama, torej rabi en osnovni tv, jst bi želel, da bo zdržal več kot par let, sicer se pa itak nebo preveč obremenjeval in zaenkrat ona dobro sliši tako da tudi do zdaj ni mela preveč naglas
Sam sem sicer gledal tudi tega, ki ga je omenil OK.d in podobne (LG, cene okol 150), zdej pa v bistvu morem samo počakat še na kakšno akcijo ali super popust, da bo najceneje, kar se dobi. Nakup bo opravljen naslednji teden, tako da je še vedno vsak nasvet dobrodošel.
- oseba je okoli 70, vid je ok ampak v bistvu nerabi neko novo tehnologijo, gleda ga le občasno, pa še to samo nekaj programov preko sobne antene, velikost tipk ni pomembna
- velikost je pomembna zaradi prostora v stanovanju oz. polic in omar itd., pravi da ji 24" zadostuje
- živi sama, torej rabi en osnovni tv, jst bi želel, da bo zdržal več kot par let, sicer se pa itak nebo preveč obremenjeval in zaenkrat ona dobro sliši tako da tudi do zdaj ni mela preveč naglas
Sam sem sicer gledal tudi tega, ki ga je omenil OK.d in podobne (LG, cene okol 150), zdej pa v bistvu morem samo počakat še na kakšno akcijo ali super popust, da bo najceneje, kar se dobi. Nakup bo opravljen naslednji teden, tako da je še vedno vsak nasvet dobrodošel.

Predvidevam, da nikoli nisi imel plazme! ;) Predvidevam, da nisi kritičen do kvalitete slike. Predvidevam, da ne poznaš vseh lastnosti današnjih LCDjev v različnih cenovnih rangih. Posledično, predvidevam, da nikoli ne boš razumel, da je npr. Panasonic 50VT60, stara nekaj let, danes vredna nekaj stotakov, praktično v vseh pogledih (razen tistih, ki sem jih že izpostavil in pa kot si sam omenil - se bolj greje) superiorna novemu 50" LCDju iz leta 2016 za 500EUR. Razvoj plazem se je res zaključil pred leti, a pozabil si, da so plazme s tem dosegle svoj vrhunec, na AvForums in HdTvTest so prejele oceno 10/10 in reference lvl, medtem ko se LCDji še danes razvijajo, da bi dosegli enak nivo kar se tiče kvalitete slike in ker zaradi omejitve tehnologije (osvetljevanja) tega verjetno nikoli ne bodo, se pač TV industrija vsako leto spomni neke nove ultra super lastnosti (3D, 4k, HDR), ki naj bi predstavljale nove, sodobne, napredne TVje. Saj flagship modeli so res daleč prišli, ampak entry lvl LCDji pa žal v zadnjih letih niso dosegli kakšnega večjega presežka in jih hudo pesti omejitev LCD tehnologije. (način osvetljevanja, ki se posledično kaže na lastnostih slike, zaradi nizke cene pa niso deležni tehnologije dražjih modelov, ki se trudijo zaobiti omenjeno težavo)
Sem kritičen do kvalitete slike, normalno. Ne moreš pa ti primerjat testov plazem pa lcd-jev pred 5 - letimi. Takrat je bil plazma v prednosti in je pol lahko dobila 10-ko, glede na to da praktično ni blo konkurence. Nokia 3310 bi tudi dobila 10-ko včasih. Pa če upoštevamo še povprečne cene takrat za plazme. Pa srednji rang lcd- jev se vsako leto izboljšuje, normalno da se ne slabša. Srednji rang LCD se lahko danes komot primerja z plazmami. Daj si oglej kaki srednji rang Samsunga al pa Sonya, boš presenečen nad sliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: puginho ()

Ostaniva pri tem, da se strinjava, da se ne strinjava! ;)

robida ::
Sem kritičen do kvalitete slike, normalno. Ne moreš pa ti primerjat testov plazem pa lcd-jev pred 5 - letimi. Takrat je bil plazma v prednosti in je pol lahko dobila 10-ko, glede na to da praktično ni blo konkurence. Nokia 3310 bi tudi dobila 10-ko včasih. Pa če upoštevamo še povprečne cene takrat za plazme. Pa srednji rang lcd- jev se vsako leto izboljšuje, normalno da se ne slabša. Srednji rang LCD se lahko danes komot primerja z plazmami. Daj si oglej kaki srednji rang Samsunga al pa Sonya, boš presenečen nad sliko.
"Umetne" in ne naravne slike, kot jih prikazuje današnje LCD televizije, se res ne morejo primerjati s "starirmi" plazma televizorji, ker je slika enostavna slabša.

MrStein ::
Kolorimetri takrat so delovali čisto enako kot danes. Prav tako merilci kontrasta, svetlosti in vsega drugega.
Eni se pač nočejo sprijazniti z dejstvi.
Eni se pač nočejo sprijazniti z dejstvi.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

alex32 ::
Pozdravljeni vsi. Udar strele in sedaj prioriteta nakup TV. Razdalja cca. 3m gledam pa v telemach trgovini, ker bi vzel na obroke.
http://trgovina.telemach.si/#Televizije
Kaj svetujete,P-P best buy...ob prebiranju foruma sem se usmeril na Sony-a, poleg LG,Samsung..
Sony KDL48WD650BAEP 22,90 €/mesec
Sony KDL55W755CBAEP 37,50 €/mesec
V skrajnem primeru in zelo dobri ceni ter za prehodno obdobje tudi rabljeno Panasonic plasmo.
Thx.
http://trgovina.telemach.si/#Televizije
Kaj svetujete,P-P best buy...ob prebiranju foruma sem se usmeril na Sony-a, poleg LG,Samsung..
Sony KDL48WD650BAEP 22,90 €/mesec
Sony KDL55W755CBAEP 37,50 €/mesec
V skrajnem primeru in zelo dobri ceni ter za prehodno obdobje tudi rabljeno Panasonic plasmo.
Thx.

Sony W755 bo kar ok, glede na izbiro ...

Robi_slo ::
big bang ima akcijo -10% ob naročilu preko spleta:
razmišljam o:
Philips 55pus6501 4K 900 eur
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/5...
Panasonic 55cx670 4K 810 eur
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/t...
Sony 55w755 FULLHD 765 eur
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/k...
katerega se glede na kvaliteto splača? Vem, da ima philips IPS panel, ostala dva VA
razmišljam o:
Philips 55pus6501 4K 900 eur
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/5...
Panasonic 55cx670 4K 810 eur
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/t...
Sony 55w755 FULLHD 765 eur
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/k...
katerega se glede na kvaliteto splača? Vem, da ima philips IPS panel, ostala dva VA

shotalick ::
Pozdrav,
zanima me mnenje o spodnjem TV-ju. Tole bi danes šel iskat, cena 530€ --> je to OK nakup?
http://www.lg.com/uk/tvs/lg-49LH510V
zanima me mnenje o spodnjem TV-ju. Tole bi danes šel iskat, cena 530€ --> je to OK nakup?
http://www.lg.com/uk/tvs/lg-49LH510V

1player1 ::
Zanima me nakup televizorja za okoli 500 eur. Rad bi, da je 4K, ips panel, in vsaj 41". Naročilo iz tujine mi ni problem.
Trenutno gledam televizor
Kaj priporočate?
Lp
Trenutno gledam televizor
Kaj priporočate?
Lp

Robi_slo ::

mat xxl ::
Zanima me mimogrede, koliko je težav z Philipsi serij 8 in 9 v modelskih letih 2016 ali 2017.
Zakaj sprašujem. Mati ima Philips sranje 55 col serije 8000 letnik 2014 in ja TV nagaja, da znoriš, od Telemacha so bili že več krat pri nas , signal je v nulo..... no fw je zadnji obstoječi, dogaja se navadno, da se kar na lepem noče prižgati ...... včasih pomaga, štrom iz vtičnice ven in po 10 sek. noter..., danes me pa mati kliče no way na noben način. Pridem do nje in ja se 40 minut jajcam..., preverim vse delilnike signala, vse možno, kabel 10 ven iz 220v ni, da bi štartala, oziromma je štartala in po 2 sek ugasnila .... mi je požrla živcev, ker več nisem vedel kaj, začnem iskati še stikala na sami TV, ki so desno zadaj, 5 cm ob roba na zadnji strani TV ja, ki je sicer montiran na steno. No ko jo pobožam po pravem gumbu oživi in spet dela vse v nulo, z daljincem, ni da ni, sem jo vsaj 15 x ugasnil prižgal na daljinca na odvzem 220V , vse dela v nulo......
Me mati vpraša, ja kaj je bilo narobe.... ??? Kaj naj ji rečem Crep od Filipsa, ali kaj, ko še sam ne vem, kaj sere ??? Kake ideje, ali najbolje prodati in kupiti spet jebenega Filipsa, ker ja ima ambrilight, ki ga mati hoče :(. Kaka ideja, kako naj vem, da novi ne bo spet kakal...... ali kaj naj temu naredim, da neha srati... ali morda obstaja kaka nastavitev, da se ugasne če ni signala in on potem misli, da ga ni in noče štartati, če je kaka taka nastavitev, kje je, da jo izklopim ???
Problem je, da mati ni ekpert in te probleme težko rešuje, jaz pa ne živim pri njej.... problemi pa so vsaj na 3 tedne če ne pogosteje......
Zakaj sprašujem. Mati ima Philips sranje 55 col serije 8000 letnik 2014 in ja TV nagaja, da znoriš, od Telemacha so bili že več krat pri nas , signal je v nulo..... no fw je zadnji obstoječi, dogaja se navadno, da se kar na lepem noče prižgati ...... včasih pomaga, štrom iz vtičnice ven in po 10 sek. noter..., danes me pa mati kliče no way na noben način. Pridem do nje in ja se 40 minut jajcam..., preverim vse delilnike signala, vse možno, kabel 10 ven iz 220v ni, da bi štartala, oziromma je štartala in po 2 sek ugasnila .... mi je požrla živcev, ker več nisem vedel kaj, začnem iskati še stikala na sami TV, ki so desno zadaj, 5 cm ob roba na zadnji strani TV ja, ki je sicer montiran na steno. No ko jo pobožam po pravem gumbu oživi in spet dela vse v nulo, z daljincem, ni da ni, sem jo vsaj 15 x ugasnil prižgal na daljinca na odvzem 220V , vse dela v nulo......
Me mati vpraša, ja kaj je bilo narobe.... ??? Kaj naj ji rečem Crep od Filipsa, ali kaj, ko še sam ne vem, kaj sere ??? Kake ideje, ali najbolje prodati in kupiti spet jebenega Filipsa, ker ja ima ambrilight, ki ga mati hoče :(. Kaka ideja, kako naj vem, da novi ne bo spet kakal...... ali kaj naj temu naredim, da neha srati... ali morda obstaja kaka nastavitev, da se ugasne če ni signala in on potem misli, da ga ni in noče štartati, če je kaka taka nastavitev, kje je, da jo izklopim ???
Problem je, da mati ni ekpert in te probleme težko rešuje, jaz pa ne živim pri njej.... problemi pa so vsaj na 3 tedne če ne pogosteje......

MacoLa27 ::
Odgovor na to vprašanje zanima tudi mene, ker razmišljam o nakupu Philips 55PUS8601/12. A ima kdo ta TV in lahko deli izkušnje z njim?

Smajo ::
Evo, ko se po vseh postih in debatah odločim za en model, ga pa ni več v trgovinah. https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/k.... Ali ga umikajo ali pa je razprodan. Ga ima kdo doma, da dobim info iz prve roke?

TejoTT ::
LP,
marca sem nabavil Sony KDL-55W805C in do sedaj vse lepo in prav pa vendar nekako nisem zadovoljen z nakupom.
1. predhodna TV je bila neka LG plazma in ko sedaj pogledam enega in drugega mi slika na plazmi še vedno bolj odgovarja.
2. pri Sonyju se slika glede na motiv non stop spreminja..kar mi ni všeč.. ali se to lahko kje izključi??
3. VLC player je pred posodobitvijo(VLCja) normalo predvajal mkv filme (dlna server na routerju TP Archer C5)
4. po posodobitvi androida na TV (ta teden) pa VLC in KODi ne jadeta dlna serverja na routerju...
p.s. obvezno rabiš še neko dodatno ozvočenje zraven ker osnovno ni primerno
marca sem nabavil Sony KDL-55W805C in do sedaj vse lepo in prav pa vendar nekako nisem zadovoljen z nakupom.
1. predhodna TV je bila neka LG plazma in ko sedaj pogledam enega in drugega mi slika na plazmi še vedno bolj odgovarja.
2. pri Sonyju se slika glede na motiv non stop spreminja..kar mi ni všeč.. ali se to lahko kje izključi??
3. VLC player je pred posodobitvijo(VLCja) normalo predvajal mkv filme (dlna server na routerju TP Archer C5)
4. po posodobitvi androida na TV (ta teden) pa VLC in KODi ne jadeta dlna serverja na routerju...

OK.d ::
Zanima me mimogrede, koliko je težav z Philipsi serij 8 in 9 v modelskih letih 2016 ali 2017.
Ti bo andrej69 povedal, kako so letošnji modeli oh in sploh-sarkazem on-NOT
LPOK.d

Smajo ::
LP,
Imam ozvočenje, me pa zanima ( točka 4.) če si probal mx playerja na androidu. Imaš kako povezavo (žično) do diska na compu ali je brezžična? Kot pišeš imaš najbrž lan kabel iz tv v router, na katerega ja tudi povezan comp.(žično ali wifi?). Do sedaj sem imel na router s kablom poveza comp in tv, tako da je tv normalno bral filme iz diska s compa.

"Imam ozvočenje, me pa zanima ( točka 4.) če si probal mx playerja na androidu. Imaš kako povezavo (žično) do diska na compu ali je brezžična? Kot pišeš imaš najbrž lan kabel iz tv v router, na katerega ja tudi povezan comp.(žično ali wifi?). Do sedaj sem imel na router s kablom poveza comp in tv, tako da je tv normalno bral filme iz diska s compa."
ja vse povezave so žične. MXplayerja še nisem probal, načeloma sem pristaš tega da imaš en program in naj ta dela vse. Bom v kratkem probal. Sem pa restiral router in tv in vse nanovo nastavil in sedaj TV najde dlna server na routerjo. Je pa očitno pri zadnji verziji VLC playerja problem ker ta mi sedaj najde pc in tam normalno bere MKV filme, preko routerja pa ne.
bo potrebno probat še kakšen player in se odločit za enega.. in ko bo končno vse delovalo kot mora izklopiti nadgradnje... zakaj bi popravljal stvar ki dela!
ja vse povezave so žične. MXplayerja še nisem probal, načeloma sem pristaš tega da imaš en program in naj ta dela vse. Bom v kratkem probal. Sem pa restiral router in tv in vse nanovo nastavil in sedaj TV najde dlna server na routerjo. Je pa očitno pri zadnji verziji VLC playerja problem ker ta mi sedaj najde pc in tam normalno bere MKV filme, preko routerja pa ne.
bo potrebno probat še kakšen player in se odločit za enega.. in ko bo končno vse delovalo kot mora izklopiti nadgradnje... zakaj bi popravljal stvar ki dela!

J.McLane ::
Če si pristaš tega da en program dela vse potem na Android TV potem ni druge izbire kot KODI. Ga sicer ni tako preprosto nastavit, ampak se splača, saj konec koncev je to slo-tech forum in ne med-over.net

vander ::
"Imam ozvočenje, me pa zanima ( točka 4.) če si probal mx playerja na androidu. Imaš kako povezavo (žično) do diska na compu ali je brezžična? Kot pišeš imaš najbrž lan kabel iz tv v router, na katerega ja tudi povezan comp.(žično ali wifi?). Do sedaj sem imel na router s kablom poveza comp in tv, tako da je tv normalno bral filme iz diska s compa."
Odstrani vse playerje, tudi Kodija. Na novo naloži Kodija na tv, na PC pa Plex media server. Nadgradnje androida pri meni niso povzročile nobenih nevšečnosti. Ravno nasprotno. Pa še za pomoč:
https://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=3&...

Odstrani vse playerje, tudi Kodija. Na novo naloži Kodija na tv, na PC pa Plex media server. Nadgradnje androida pri meni niso povzročile nobenih nevšečnosti. Ravno nasprotno. Pa še za pomoč:
Hvala! Se bom preko vikenda pozabaval s tem.
Tejo
Hvala! Se bom preko vikenda pozabaval s tem.
Tejo

Včasih zelo priznana firma, pod tem imenom naj bi tv-je delal turški Vestel kar ni neka referenca.

Okapi ::
Vestel dela, predvsem nižje cenovne, televizorje za cel kup znamk, vključno s Panasonicom in Philipsom.
Dandanes je pač tako, da se v veliko primerih sploh ne ve, v čigavi tovarni je bilo kaj narejeno. A koga v resnici zanima (oziroma moti), da iPhonov ne dela Apple, ampak Hon Hai Precision Industry (bolj znan kot Foxconn)?
Ali da Xboxov, Playstationov in Wiijev ne delajo Microsoft, Sony in Nintendo, temveč nihče drug kot prej omenjeni Hon Hai Precision Industry?
Dandanes je pač tako, da se v veliko primerih sploh ne ve, v čigavi tovarni je bilo kaj narejeno. A koga v resnici zanima (oziroma moti), da iPhonov ne dela Apple, ampak Hon Hai Precision Industry (bolj znan kot Foxconn)?
Ali da Xboxov, Playstationov in Wiijev ne delajo Microsoft, Sony in Nintendo, temveč nihče drug kot prej omenjeni Hon Hai Precision Industry?

Blazz ::
Vestel dela, predvsem nižje cenovne, televizorje za cel kup znamk, vključno s Panasonicom in Philipsom.
neki je kdo jih dela, neki pa je kdo skrbi za quality assurance. Recimo Grundig je šel v maloro v takorekoč vseh tehničnih področjih, ko so ga prevzeli turki...

fonzy16 ::
Zdravo,
gledam sony-a pa me zanima kaj je bolje
A) večji tv 55" -slabša serija,
B) manjjši tv 49" -boljša serija
izbiram pa med temi:
http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kd-49...
http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kd-55...
oboje med 900-1000eur
gledam sony-a pa me zanima kaj je bolje
A) večji tv 55" -slabša serija,
B) manjjši tv 49" -boljša serija
izbiram pa med temi:
http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kd-49...
http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kd-55...
oboje med 900-1000eur

fonzy16 ::

Gatsu ::
Med tema dvema sploh nimaš kaj razmišljat... 55X8005C ftw, pa še v BBju ga dobiš za to ceno trenutno. Ga imam tudi sam in se super obnese za moje potrebe - večinoma gledam filme in serije, tako da mi je zelo pomembno da 24p deluje brezhibno in da ni light bleedinga v kotih. Android mi ne dela nikakršnih preglavic, je pa res da gor laufam samo Youtube, Netflix in IPTV+VLC za T-2 IPTV (brezhibno delujejo vsi programi, tudi HD)

GenZNPC ::
Se vsedeš četrt metra bližje in vidiš na 49" enako veliko sliko kot na 55".
hehe mogoče res.
v bigbangu so mi rekli da se 4k splača šele od 55" dalje... da se na manjpih zaslonih ne opazi razlike
ne vem, meni se zdi da jo opazim... kaj pravte strokovnjaki tega foruma?
Ce jo opazis jo pac opazis. Jaz jo tudi opazim na 40" predvsem ko se gre za besedilo in podobne drobne krivulje.
Je pa res, da se ni taprave 4K vsebine.
Za gledanje filmov je FullHD zaenkrat dovolj. Ce pa se TV uporablja se za HTPC in PC in gaming, pa kr po 4K.
Spletne strani, programi, igre, crke, slike, besedilo vse je veliko bolj ostro, seveda ce nimas 200% scalinga vzganega.
Sam sem se tudi sprehodil po Saturnu in lahko na oko takoj povem kateri je 4K in kateri je FullHD TV brez tega, da preberem specifikacije.
skibidi

miha1135899 ::
Pozdravljeni.
Nasega, mislim da 37'' LG-ja je vzela strela (kot tudi box in modem). Rdeca lucka sveti, kot da je izklopljen, vklopit pa se noce ne na daljinca in ne na stranske tipke, samo rdece sveti. Varovalke so na trafo plati 2 - obe OK, na maticni pa ni videt nobene. Toliko BTW, ce ima kdo samo mnenje ali gre za kaj hujsega ali lazjega, ga bom verjetno peljal popravt da bo za rezervo oz. drugotne namene?
Sem pa vceraj bil v BigBangu in se razgledal malo za novimi. TV bo v dnevni, gledajo vecinoma starsi, SD siol programe (HD ne pustim ker se na podezelju hitro pozna pesanje interneta :D). Prisel sem do tega, da naj bo 55''. Zelja starsev je se, da si lahko nazgejo youtube, pogledajo sportne rezultate, imajo tisto brezzicno tipkovnico za lazje pisanje - torej Smart TV, Android TV, to pa so verjetno tudi ze vsi? Tolk, da bo malo na prihodnost pripravljen naj bo se 4K (ki naj bi tudi SD source programe nekoliko poboljsali??? brez kaksnih cudezev seveda). Cenovni okvir 1000+-200€. Glede slike je v BB na hitro rekel, da so vsi tam tam, da se te kontraste pa to itak nekoliko lahko pristela pa ne vem ce je glih tako. Imel sem s sabo mat in ji je bil nekako najbolj vsec Philipsova slika.
Zanima me se vase mnenje, kaj bi vi iz P-P vidika priporocali? Je tud tako, da imam nekoga v Nemciji, ki bi lahko tudi od tam kaj privlekel, iz kaksne stacionarne trgovine kot je MediaMarkt, ki pa spet ni ne vem kako blazno cenejsi, kakor imam sam izkusnje. Vprasanje pa je tudi, ce kupim TV v Nemciji, kako bo z garancijo pri nas, je razlicno od proizvajalca do proizvajalca ali pac mora pooblascenec vzet ne glede kje je kupljeno? Gledal sem malo nahitro Mimovrste, BigBang, MediaMarkt, pa videl da nekih blaznih razlik v cenah res ni vsak pa ma neke svoje modele s po eno crko al pa stevilko spremenjeno. Je kr tezka izbira ce si komplikator :D
Nasega, mislim da 37'' LG-ja je vzela strela (kot tudi box in modem). Rdeca lucka sveti, kot da je izklopljen, vklopit pa se noce ne na daljinca in ne na stranske tipke, samo rdece sveti. Varovalke so na trafo plati 2 - obe OK, na maticni pa ni videt nobene. Toliko BTW, ce ima kdo samo mnenje ali gre za kaj hujsega ali lazjega, ga bom verjetno peljal popravt da bo za rezervo oz. drugotne namene?
Sem pa vceraj bil v BigBangu in se razgledal malo za novimi. TV bo v dnevni, gledajo vecinoma starsi, SD siol programe (HD ne pustim ker se na podezelju hitro pozna pesanje interneta :D). Prisel sem do tega, da naj bo 55''. Zelja starsev je se, da si lahko nazgejo youtube, pogledajo sportne rezultate, imajo tisto brezzicno tipkovnico za lazje pisanje - torej Smart TV, Android TV, to pa so verjetno tudi ze vsi? Tolk, da bo malo na prihodnost pripravljen naj bo se 4K (ki naj bi tudi SD source programe nekoliko poboljsali??? brez kaksnih cudezev seveda). Cenovni okvir 1000+-200€. Glede slike je v BB na hitro rekel, da so vsi tam tam, da se te kontraste pa to itak nekoliko lahko pristela pa ne vem ce je glih tako. Imel sem s sabo mat in ji je bil nekako najbolj vsec Philipsova slika.
Zanima me se vase mnenje, kaj bi vi iz P-P vidika priporocali? Je tud tako, da imam nekoga v Nemciji, ki bi lahko tudi od tam kaj privlekel, iz kaksne stacionarne trgovine kot je MediaMarkt, ki pa spet ni ne vem kako blazno cenejsi, kakor imam sam izkusnje. Vprasanje pa je tudi, ce kupim TV v Nemciji, kako bo z garancijo pri nas, je razlicno od proizvajalca do proizvajalca ali pac mora pooblascenec vzet ne glede kje je kupljeno? Gledal sem malo nahitro Mimovrste, BigBang, MediaMarkt, pa videl da nekih blaznih razlik v cenah res ni vsak pa ma neke svoje modele s po eno crko al pa stevilko spremenjeno. Je kr tezka izbira ce si komplikator :D

work4 ::
Iščem en soliden TV, glavno za šport gledati + kake filme, serije, oddaje (večinoma TV signal, občasno preko USB-ja). Za igre ni potrebno, Android tudi ne (do sedaj še nisem čutil potrebe, morda pa so sedaj TV-ji že dovolj dobri, da uporaba Anrdoida ni muka).
Glede na budget ~500 € sem pri pregledu ponudbe našel Philips 48PFH6300.
Obstaja kak boljši izbor oz. kaj še obstaja v tem rangu (velikosti in cene)?
Letošnja primerljiva Philipsa modela (49PFH5501 & 49PUH6101) sta po 100 € dražja.
Poleg Philipsa bi vzel tudi Sony, LG ali Samsung TV.
Upam, da kaj poznate tudi ta rang, ker večinoma so tu debate o modelih za 1.000+ € :)
Glede na budget ~500 € sem pri pregledu ponudbe našel Philips 48PFH6300.
Obstaja kak boljši izbor oz. kaj še obstaja v tem rangu (velikosti in cene)?
Letošnja primerljiva Philipsa modela (49PFH5501 & 49PUH6101) sta po 100 € dražja.
Poleg Philipsa bi vzel tudi Sony, LG ali Samsung TV.
Upam, da kaj poznate tudi ta rang, ker večinoma so tu debate o modelih za 1.000+ € :)

gorann ::
Med tema dvema sploh nimaš kaj razmišljat... 55X8005C ftw, pa še v BBju ga dobiš za to ceno trenutno. Ga imam tudi sam in se super obnese za moje potrebe - večinoma gledam filme in serije, tako da mi je zelo pomembno da 24p deluje brezhibno in da ni light bleedinga v kotih. Android mi ne dela nikakršnih preglavic, je pa res da gor laufam samo Youtube, Netflix in IPTV+VLC za T-2 IPTV (brezhibno delujejo vsi programi, tudi HD)sem gledal zadnjic v bb
od vseh mi je bil pa se najbolj vsec lg https://www.mimovrste.com/3d-tv-sprejem...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gorann ()

Se vsedeš četrt metra bližje in vidiš na 49" enako veliko sliko kot na 55".
hehe mogoče res.
v bigbangu so mi rekli da se 4k splača šele od 55" dalje... da se na manjpih zaslonih ne opazi razlike
ne vem, meni se zdi da jo opazim... kaj pravte strokovnjaki tega foruma?
Klik! ;)
Zgodovina sprememb…

miha1135899 je izjavil:
Pozdravljeni.
Ni vse tam tam. Sploh pa kontrastnega razmerja panela ne moreš "štimat" na način kot ga omenja trgovec, ker vsak panel pač ima vnaprej določeno max kontrastno razmerje (razmerje med zmožnostjo prikaza najsevteljše in najtemnejše slike). Kontrast (fina nastavitev na daljincu) o katerem govori trgovec nima veze s kontrastnim razmerjem panela, ki pa je še kako pomemben.
Sicer pa, za 1.200€ in 55" je bestbuy Sony 55X8509C, ki ima overall najboljšo sliko "out of the box" in najboljši upscaling slabšega materiala, kar je dandanes bistvenega pomena. Odličen overall TV srednjega razreda.

Kootra ::
Jaz pa kupujem tv okoli 400e. Kaj lahko dobim največ za to ceno. Gledam največjo velikost, ter kvaliteto slike.

Največja velikost in kvalitetna slika za 400EUR ne gresta skupaj! ;) Se moraš odločit ali želiš čimbolj kvaliteten 32" TV ali čimvečji entry lvl TV okoli 50". Vse je odvisno od tega, kako si zahteven glede slike in kje so tvoje prioritete ... Mogoče misliš na kompromis med velikostjo in kvaliteto slike? Moraš pa vedet da za 400EUR nad 40" neke hude kvalitete pri sliki ne boš našel ...
In pa odločitev med IPS (dober kot gledanja, zelo slab kontrast, črna je ponoči siva) in VA panelom (ozki kot gledanja, dobri kontrasti, črna je bližje črni ponoči) ...
In pa odločitev med IPS (dober kot gledanja, zelo slab kontrast, črna je ponoči siva) in VA panelom (ozki kot gledanja, dobri kontrasti, črna je bližje črni ponoči) ...
Zgodovina sprememb…

miha1135899 ::
Tomson, hvala, kaj pa kaj bolj iz sredine tolerancnega obmocja torej 900-1000? Da, upscalinga sem premalo izpostavu, vrtimo SD kanale in je res se najbolj bistven. Kot berem pa je tudi boljsi VA napram IPS? Prioritetno se gleda TV pac s kavca ravno, je pa prakticno nazgan cel dan tako da se tudi za kuhinjsko mizo lupi krompir ali kaj drugega pa gleda zraven, koliko ima to pomena ne vem, verjetno se bo s tega kota se vseeno lepse videlo na katerikoli VA TV kot prej na 5+let star LG? Kater zaslon pa je manj obcutljiv na tisti odboj sonca skozi zaluzije naprimer, ko se soncu ne mores povsem ognit in se ti blesci?

D4V3_G ::
Slo-Tech-ovci, eno vprašanje.
Je http://www.lg.com/uk/tvs/lg-55LH604V vredu nakup če ga dobim za 500e?

DINAMIK ::
Jaz pa kupujem tv okoli 400e. Kaj lahko dobim največ za to ceno. Gledam največjo velikost, ter kvaliteto slike.
Za 415 eur dobiš soliden tv 42col http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-42lf652... Test od televizorja imaš tukaj http://hdtelevizija.com/2015/10/22/lg-4...

gorann ::
Slo-Tech-ovci, eno vprašanje.itak, jest ga dobim najceneje za 624eur pri telekomu, bigbang ima pa sploh drazje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gorann ()

OK.d ::
Slo-Tech-ovci, eno vprašanje.
Rabljen?
LPOK.d