» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
13 / 223
»»

klekej ::

Rekel sem, da ko imam sliko na ECO, ni spremembe v sliki, če imam luč v prostoru prižgano ali ugasnjeno. Prav to pa naj bi intelligent sensor uravnaval.

Pri meni je možnost "just scan" tudi ko imam priklopljen laptop preko hdmi kabla.

kozorog ::

klekej je izjavil:

Rekel sem, da ko imam sliko na ECO, ni spremembe v sliki, če imam luč v prostoru prižgano ali ugasnjeno. Prav to pa naj bi intelligent sensor uravnaval.

Pri meni je možnost "just scan" tudi ko imam priklopljen laptop preko hdmi kabla.

Aja,tako si mislu.ja pri meni tud ni spremembe v sliki,če prižgem ali vgasnem luč,pa tako je bilo tudi na prejšni plasmi,ko je pa prau pisalo inteligent senzor in ne eco,pa tud ni bilo spremembe ob prižgani luči ali vgasnjeni.Morda rabi nekaj časa in potem ,čez čas spremeni sliko sam počasi in odvisno na program,pomoje ,da je to tako.Da se pa spremeni direktno občutno vidno,nevem ,tako to ne deluje vsaj mislim.Bi treba sprobat na drugem tv,ki ma tud to eco ali int. senzor.Vem samo,da je včasih lepša slika ko je to vklopleno,včasih pa slabša,ko da da rabi nekaj časa ,da prilagodi sliko in ko preklaplaš prog. .

"Pri meni je možnost "just scan" tudi ko imam priklopljen laptop preko hdmi kabla."

Čudno,pri meni pa ni te možnosti,res pa je ,da računalnik ni bov ve kaj.Pa je ista plasma.Še en računalnik drugi bi moral priklopit gor ,ker me res zanimam kako bi se tv odzval z mojim računalnikom ,ki ni prenosni,sam nimam pa hdmi izhoda na tej grafični,je pa bolši pc in grafična zato me tud zanima.

bizi12 ::

Trenutno izbiram med tv-jema, to sta LG 47LA6608 in PHILIPS 47PFL5008. Zdaj me pa zanima ali na LG-ju lahko predvajaš naslednje formate: AVI, MKV, H264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV9/VC1. Pri phlipisu je to povdarjeno da lahko, pri lg pa ni posebne omembe razen naslednje da podpira divx in divx hd.
Lg ima tehnologijo led plus in 400Mhz, za philipsa ne vem in 300Mhz. LG ima višjo porabo el. energije. Nekje sem prebral da imata lg in philips iste displaje.
Ima kdo izkušnje mogoče z tema modeloma in katerega bi vi izbrali?
Hvala za odgovore.

kozorog ::

Sem skor siguren ,da podpira vse te formate LG,ker LG ponavadi to vse ponuja in da dost za svoj denar,kar pri drugih firmah ni rečeno.Ziher je pa seveda preverit v trgovini z USB klučkom kaj dela in kaj ne.
A tale philips je ambilight morda?
Na tvojem mestu bi skoraj rajš jaz uzel philipsa,posebej ,če ma ambilight.Pa pixel plus HD mi je zakon pri philipsu.
Zasloni so pa verjetno isti.Vem ,da so govorili ,da imajo vsi tv večinoma iste zaslone oz. od istega proizvajalca,ki sta dva ali 4 firme ki delajo zaslone nekaj takega.
Sicer pa meni plasma od LG podpira to vse ,jedino nisem siguren za WMV9/VC1,ker še nisem probal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kozorog ()

malini ::

Pozdravljeni!

Na trgu je zelo veliko televizorjev in če nisi tekoč z novostmi hitro ne veš več kako in kaj.
Kaj pravite na ta televizor PHILIPS 3D LED TV 46PFL4908H
Lahko pa mi tudi vi predlagate kaj primernega za ceno cca 600€

Hvala za pomoč.

Tomson ::

Za tega Philipsa ni nobenega testa, tako da kupuješ bolj mačka v žaklju ...

Za omenjeni budget dobiš odličnega Panasonica 42ET60, v Slo od 669€ dalje ...

Če pa je 42" premalo, vzameš Samsunga 46F6400 za 644€

Od Philipsa je dobra alternativa serija 6008, ki je malo dražja, ima pa fenomenalno sliko in zvok, le smart funkcije niso na najvišjem nivoju ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Anominan ::

Pozdravljeni,
zanimam se za nakup TV-ja Philips 47PFL7008K/12. Ko sem že skoraj opravil nakup, sem v Merkurju videl oznako 47PFL7008H/12. Se pravi razlika sta črki K in H.
Ve kdo mogoče za kaj se gre? Hvala za pomoč. LP..

Anney ::

K = K/02 = analog, DVB-T, DVB-C, DVB-S(2) tuner integrated (/02 = DACH countries [Germany, Austria, Switzerland])
H = H/12 = analog, DVB-T, DVB-C tuner integrated (/12 = Europe)

Hvala anney za hiter odgovor.
Sicer je oznaka K/12 in ne K/02.
Ampak kolikor sem razumel, bi morala oba, tako K/12 kot H/12 normalno pri meni delovati.
Imam siolovo optiko, če je to sploh pomembno.

Ni važna ta oznaka, verjetno imaš tudi zunanji box za TV (siol), tako da ti vgrajeni tunerji nič ne hasnejo.

Klical sem v Big Bang (pri njih je z oznako K), pa mi je prijazna prodajalka rekla, da so pač delani za drugi trg in da so tehnične podrobnosti enake, zna pa biti da tisti s črko H nima slovenskega menija.

Vsi majo slovenski meni, jaz sem svojega iz nemčije dobil,ker je delam za njihov in skandinavski trg, pa je tudi slovenski meni. Platforma je enaka pri vseh, razlikujejo se vvgrajenih tunerjih pa še kakšna malenkost.

peko206 ::

Pozdravljeni vsi skupaj.

Imam namen kupiti preko Siola nov LCD TV in sicer Philips 47PFL3188H oz. Samsung 46F5000.
Glede opcij nisem preveč zahteven, 2X HDMI in 1X USB mi je čisto dovolj.
Nekih konkretnih testov nisem našel zato me zanima katerega bi mi vi priporočali?

Hvala za odgovore.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: peko206 ()

king67 ::

Samsung, zaradi boljše podpore multimediji.

lp,
king67

Zvezdica27 ::

lp,

Samsung 5 paneli niso lih vrh tehnike... je sicer lepa slika, a črnine niso lih črne, mičken senc na kotih.... mene ne moti, tebe morda bo...

zz

diNero ::

osebno mislim, da je najslabša možna kombinacija "entry level" tv (kar sta oba zgoraj) in velika diagonala. verjemi, da če si še tako "nezahteven" uporabnik, ti bo na koncu žal, pa če si priznaš ali ne...
realno gledano in stokrat povedano, philips se začne pri seriji 7xxx (ajde recimo da če je dobra cena, tudi serija 6xxx), samsung pa pri seriji 6xxx.
vse nižje serije, so v kombinaciji z veliko diagonalo ena velika žalost...

driver_x ::

Kakšna pa je razlika med Philipsovo serijo 8xxx in 9xxx?

Če misliš novo serijo 2013, je glavna razlika, da serija 9 je 4K, serija 8 pa ne, plus ogromno manjših.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

diNero je izjavil:

osebno mislim, da je najslabša možna kombinacija "entry level" tv (kar sta oba zgoraj) in velika diagonala. verjemi, da če si še tako "nezahteven" uporabnik, ti bo na koncu žal, pa če si priznaš ali ne...
realno gledano in stokrat povedano, philips se začne pri seriji 7xxx (ajde recimo da če je dobra cena, tudi serija 6xxx), samsung pa pri seriji 6xxx.
vse nižje serije, so v kombinaciji z veliko diagonalo ena velika žalost...

Seriji 6xxx, 61xx in 7xxx imata enak panel in procesor ;) Razlika je v 3 stranskem ambilightu in kameri. ;)
Tukaj ni nekih poglavitnih razlik, razen cene. Serija 8xxx je pa že naprednejša.

RejZoR ::

Imamo doma 42PFL3107H, torej entry model, pa je čist fajn zadeva. Seveda se ne bi branil 300Hz ekrana, ambilighta in boljih filtrov za obdelavo slike, ampak ko sem zadevo nastavil je tud Digital Crystal Clear čist fajn zadeva, ki vbistvu naredi zelo dobro sliko. Pa naj bo to DVB-T signal preko antene al pa 1080p HD video. Za SmartTV mi je vseeno, ker imam 2m stran laptop, za 3D mi je vseeno ker se mi ne da škilit pri filmih in nosit dodatnih očal, pol pa že skor zmanjka nekih omembe vrednih funkcij.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

diNero ::

bi se dalo debatirati, imam v jedilnici philipsa serijo 3 (dobil skoraj zastonj), kot tv, ki ga prižgem enkrat do dvakrat na leto..in zadnjič gledam smučarske skoke, SLO2 HD, totalno negledljivo.. v letu so smučke delale tak obris za sabo, da kar "glava boli", bela snežna površina je med hitrim letom "migetala" da se sploh ni dal gledat...toliko o digital crystal clear, je pa res, da če si nezahteven oz. ti je to "primarni" tv in nimaš s čem primerjat..da je to potem OK..

Tomson ::

peko206 je izjavil:

Pozdravljeni vsi skupaj.

Imam namen kupiti preko Siola nov LCD TV in sicer Philips 47PFL3188H oz. Samsung 46F5000.
Glede opcij nisem preveč zahteven, 2X HDMI in 1X USB mi je čisto dovolj.
Nekih konkretnih testov nisem našel zato me zanima katerega bi mi vi priporočali?

Hvala za odgovore.

Med slednjima bi se sam defenitivno odločil za Samsunga. Philips je ok nekje od serije 6 dalje.

Testov za Samsunga imaš kar nekaj: Test #1, Test #2, Test #3

Za Philipsa pa res kaj pametnega ni na voljo, kar pomeni da kupuješ bolj mačka v žaklju, sicer pa nasplošno za serijo 3 velja da ni to to ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

peko206 ::

Najprej hvala za vaš trud in odgovore, ter linke do testov (@ Tomson)

Kar se opcij tiče nisem zahteven, važno mi je, da bom lahko gledal filme tudi 1080p HD preko USB ključka.
Tudi nekih ekstra bonbončkov ne rabim, le filme pa risanke za mulce gledat.
Višjih modelov niti ne bom gledal, ker sem finančno omejen na ta segment.

Se pravi, da je tukaj Samsung boljši?

pierch ::

peko206 je izjavil:

važno mi je, da bom lahko gledal filme tudi 1080p HD preko USB ključka.

Če ti je to najbolj pomembno potem nimaš kaj izbirati drugega kot Samsung, ki mislim da ima daleč najboljše interne predvajalnike filmov, vključno s podporo podnapisov in dekodiranja DTS zvoka.

Priznam pa, da so to osebne izkušnje na 2 leti starih modelih Philips in Samsung, mogoče je sedaj drugače.
Pierch

Imel sem Samsung 40" 6530. Vgrajeni predvajalnik je delal odlično. 1080p predvajal brez problemov, podnapisi tud, lep pregleden meni. Filme predvajam prek zunanjega diska priklopljenega na TV prek USB-ja.
Sedaj kupujem večji TV in sicer Philips 7008 serijo. Prepričal me je ambilight. V 7xxx serijo najbrž ni dvomiti, ampak me vseeno zanima informacija glede vgrajenega predvajalnika.
Ima kdo doma, ali če je že kje testiral?
Hvala za info, LP..

Če nujno rabiš inbuild cam in pa 3 stranski ambilight, potem serija 7xxx, drugače je serija 61xx enaka in ceneje. Predvaja vse, razen podnapisi so malo mali, vsaj za moje pojme. Kakšne imajo drugi pa ne vem.
Lahko ti jih zvečer poslikam. Sam ne uporabljam inbuild multimedije.

Zgodovina sprememb…

BlaY0 ::

A ima kdo izkušnje s predvajanjem srt podnapisov z MiniDLNA serverja na različne brande TV-jev? Iščem namreč eno, kjer bi to solidno delovalo.

pierch ::

BlaY0 je izjavil:

A ima kdo izkušnje s predvajanjem srt podnapisov z MiniDLNA serverja na različne brande TV-jev? Iščem namreč eno, kjer bi to solidno delovalo.

Osebno vse filme gledam z miniDLNA serverjem na Samsung TV-ju. Podnapisi delajo, samo datoteka mora imeti enako ime kot film, seveda pa s končnico srt. Zaenkrat nisem zasledil problemov, miniDLNA server deluje odlično tudi na počasnejših mašinah in je pogosto nameščen na "consumer" NAS sistemih.

Samsung TV omogoča tudi spreminjanje enkodinga podnapisov, kar pride prav, če slovenski podnapisi niso shranjeni v UTF8 enkodingu. Prav tako omogoča spreminjanje "timinga" podnapisov, za primere ko se časovno ne ujemajo s sliko.

Z drugimi TV-ji pa žal nimam iskušenj, saj na Philips TV-ju nisem uporabljal miniDLNA serverja.
Pierch

Hvala za info. Drugače sam poganjam MiniDLNA kar na routerju. Iz izkušenj lahko povem, da na Philipsih ne delujejo srt podnapisi.

Na philips seriji xxx8 (2013 leto), delujejo srt podnapisi,prav tako ima funkcijo encodinga podnapisov.

Zgodovina sprememb…

Deluje to v povezavi z MiniDLNA?

Ne vem, nikoli poskusil niti nimam namena. Vse predvajam preko namenskih playerjev.(Bluray x2+WDTV) Danes sem samo za test poskusli en xvid preko USB (prvič in zadnjič). Pa še tole na željo nekega uporabnika, da sem mu poslal slike. :)

Gledam polne bluraye in mi DLNA ne pomaga nič, razen za ogled slik. :)

Zgodovina sprememb…

Mene zanima konkretno predvajanje srt podnapisov z MiniDLNA strežnika. Imaš kakšno možnost to preizkusiti?

Da mi link do instalacijske datoteke?
Je ta samo za linux. (miniDLNA) Če je odgovor DA, potem nimam ker imam linux server trenutno odklopljen.

Zgodovina sprememb…

Preko Serviio media server dela normalno s podnapisi, sem pravkar sprobal. (Philips tv)

http://serviio.org/

Ja, serviio poznam a ga ne morem uporabiti na mojem routerju ker je to Java bloatware. Drugače je super, samo čisto preglomazno za moje potrebe.

Glej, če se ti bo slučajno dalo in imaš na mašini kakšen VMware ali VirtualBox, zalaufaš recimo Ubuntu LiveCD, narediš "apt-get update" ter "apt-get install minidlna", v /etc/minidlna.conf nastaviš mediadir, na ta dir zmountaš nek share kjer imaš kakšen del kakšne serije s srt podnapisi ter poženeš minidlna.

Glede TV-ja (Philips)... a moraš slučajno kaj nastavit posebej ob predvajanju da ti pokaže podnapise ali ti jih avtomatsko pokaže?

Linuxa nebom laufal, mogoče čez vikend za probo.
Na TVju ni treba kaj nastavit, ker TV s podnapisi iz media serverja nima kaj. Nastavit je treba v media serverju (Serviio), da jih zajema poleg slike in pošilja po signalu, pokaže jih avtomatsko, ko je nastavljeno. Tipka subtitles na TV je ''mrtva''.

Hmm, čakaj malo... a si ti slučajno v Serviio-u vklopil "Enable burned-in subtitles"? Namreč ta opcija me ne zanima, ker zahteva stream transcoding.

Tudi če bi vklopil, ne pomaga kaj, ker film katerega sem sprobal nima ''inbuild'' podnapisov (brrip). Slovenski so priloženi poleg v mapi. Mora pa biti isto ime filma in podnapisa.

Saj opcija "Enable burned-in subtitles" ni namenjena predvajanju videa z (kot ti praviš) "inbuild" podnapisi ampak točno temu drugemu... torej če imaš video in v isti mapi še srt, ti ta opcija omogoči, da se video transkodira in se vanj "zapeče" (ne v image ampak v stream) podnapise. S tem imaš podna

Torej praviš da nisi obkljukal te opcije in so ti srt podnapisi (iz iste mape kot video) delali?

Obkljukano je bilo vse (torej imaš mogoče prav), nimam več nameščenega programa sem samo sprobal, tako da trenutno ne morem brez kljukice poskusiti ponovno. Podnapisi delajo to je bitno. :)
Sicer se sam tega postopka ne poslužujem, kot sem že omenil in me niti ne zanima.

OK. Če ima še kdo Philips TV in strima video z MiniDLNA strežnika, bi me zanimalo, če mu predvaja/naloži srt podnapise, ki so v istem direktoriju kot video.

PugPlug ::

Živjo,
odločam s za nakup novega televizorja.
Do sedaj sem imel v sobi 29" crt.
Nekako se odločam med
https://www.otto.de/p/blaupunkt-b39a208... - za 299€
in
http://www.bol.com/nl/p/philips-32pfl32... cena 299€.

Oba televizorja sta FULL HD, s tem, da ima prvi za cc 20 cm daljšo diagonalo, drugi pa smart TV.
Nimam pa pojma katerega vzeti. Priporoča kdo kakšno alternativo?
Uporabljal se bo za gledanje televizije pred spanjem, Xbox1, nanj bo občasno priklopljen tudi računalnik. Oddaljenost bo v primeru gledanja cc 3,5-5m ob igranju Xbox pa 2m, smart TV ni najpomembnejši, čeprav bi znal biti od časa do časa priročen - pomembnejša je kakovost slike.
Ne bo pa to osrednji TV, ker nameravam v dnevno sobo namestiti Plazmo z diagonalo vsaj 140cm.

driver_x ::

Tisti Philipsov SmartTV je ravno toliko, da lahko rečejo, da ga imajo. Jaz kakšne uporabne vrednosti v njem ne vidim, je pa res, da imam gor priklopljen še Apple TV.

DarwiN ::

Seagal, ne boš ki 32" kupoval.... Tega nihče več ne kupi... To so kupovali pred par leti, pa še to samo zaradi drugačnih cen in pa fobije proti "navidezno velikim TVjem", ki pa to sploh niso.. Danes pa imaš polno bolho ljudi, ki se hočejo znebit 32tk LCDjev (pred dnevi ga je nekdo celo zastonj podaril).. Dvigni malo budget in si privošči 46-47 col..

Recimo tega Samsunga ali tega LGja..

Jaz sem ravno danes kupil 47" Philipsa...Ker ga bom gledal z razdalije 1.6 - 1.8m, sicer bi vzel 70", če bi gledal z razdalije 3.5m+.. 8-)

Ne ga srat z manjšim, prosim te lepo... Drugač pa povej in bomo slotekovci poravnali razliko... Vsak bo doniral 1EUR. ;)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

PugPlug ::

Najlepša hvala za vajina odgovora.
Po manjših zaslonih sem se oziral, ker ga nameravam kupiti za spalnico - velika je nekje 6x5m. Z dekletom imava namreč v dnevni sobi že http://www.moj-tv.com/plasma-tv/samsung... , ki sva jo kupila dober mesec dni nazaj. Posledica tega je prazna denarnica - za nenujne investicije (nova grafična, ki sem jo nameraval kupiti odpade, bom tisti del dodal k TV) :).
Ta dva, ki ste ju prilepil se mi zdita zelo všečna, ju bom šel pogledati v kakšno trgovino.

Zdaj, ko sem še malo prebrskal po spletu sta mi v oči padla tudi
http://www.kajkupiti.si/samsung-ps-43f4...
http://www.shopland.si/avdio-video/tv-s...

Kot sem napisal sem z budgetom, kar precej omejen tako, da kaj več kot 450EUR ne morem napraskat skupaj, pa še to samo če spraznim vse žepe ;)
Izbire je zame celo nekoliko preveč (resne težave z izbiranjem) ;).
Sicer je to najverjetneje bila že večkrat predelana tema, ampak resnično več ne vem ali vzeti LED ali plazmo. S Samsungom, ki ga imava v dnevni sobi sva resnično zadovoljna, gledava iz razdalje cc 4-6m (odvisno od tega ali sem za kuhinjskim pultom ali na kavču).
Zanima me tudi ali je na tej razdalji velika razlika med full HD LED in 720p plazmo (razdalja, ki sem jo napisal zgoraj 3,5-5m)? (doma imava samo anteno - brez kabelske televizije - najverjetneje še pride v prihodnosti) HD imava samo SLO 1 in SLO 2, ostalo pa kolikor je.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PugPlug ()

n0_b0dy ::

No vprasanje... odlocam se med tema dvema televizorjema... sam sem bol laik in se na tehniko in kvaliteto ne spoznam...
kaj predlagate?
samsung ue55f6500
ali
sharp LC-60LE651E

oba bi dobil nekje za priblizno isto ceno...
hvala za info!!!

broken/link ::

PugPlug je izjavil:

Kot sem napisal sem z budgetom, kar precej omejen tako, da kaj več kot 450EUR ne morem napraskat skupaj, pa še to samo če spraznim vse žepe ;)

to bi pa tudi mene zanimalo :)

Han ::

n0_b0dy je izjavil:

No vprasanje... odlocam se med tema dvema televizorjema... sam sem bol laik in se na tehniko in kvaliteto ne spoznam...
kaj predlagate?
samsung ue55f6500
ali
sharp LC-60LE651E

oba bi dobil nekje za priblizno isto ceno...
hvala za info!!!

Samsung stane pri nas manj kot 1000 eur. Povezava kaže na Sharp, ki stane 1500+ eur.

Če boš gledal zgolj TV program, je znamka manj relevantna, če pa boš gledal MKV s podnapisi, pa se bolje obnese Samsung.

n0_b0dy ::

v bistvu sem gledal sharpa 652 ki stane 1050 eur, danes so mi pa v trgovini naredili ponudbo za Samsunga prav-tako za 1050...

definitivno mi je pomembnejsi mkv, ker gledam dost animejev :D

torej Samsung it is :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: n0_b0dy ()
««
13 / 223
»»